返回列表 發帖
回復 155# CBY0710

即係點?@@

LIVE都好正
iamaboyyobamai 發表於 2014-10-1 16:33

幾好喎

回復  CBY0710

即係點?@@
ziaziafung 發表於 2014-10-1 19:00

hea播成10個星期 接近十大邊緣就轉plug...
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

越黎越好聽~ 5分

淨係班底都好正呀@@

第一次听觉得麻麻
但是好耐听 越听越有味道~~
~

好聽係好聽 但悶到一個點... 任我行好太多
哥本哈根的另一個我 81+3

I will be surprised if CRHK gave Kay any awards on 1.1.2015. Her company is such a small fish in the pond. You only get awards from CRHK if you are from big record companies such as Universal, EEG, Warner, etc.

CRHK as the name suggested (Commercial Radio HK) is all about money and quota, not about the music. Good example this year is C-12/Jade Kwan, none of her songs charted. The only exception (to make them appear "fair") seems to be the newcomer awards.

越聽越正
kaybbbbbbbb
Happy and Blessed.

SamWaiHung 發表於 2014-10-2 17:43

唔同意 任我行 悶太多⋯
>3<

悶得過最後最後? 弗洛蒙?
謝安琪完勝薛凱琪啦
cchow4 發表於 2014-10-3 09:28

咁快出來護主~  我又無話唔好聽 唔洗咁大反應WOR
哥本哈根的另一個我 81+3

好歌!!!
個人認為冇任我行咁囉嗦

食正曬呢個時間出
今次真係全碟都好正

第一次聽感覺不大,不過愈聽愈有韻味!

總係覺得咬字唔夠實...氣聲多
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

今年年度之歌
小朋友嘔像偽人勁叫漿人格破產
勁叫漿盲粉koalabear繼續煩膠

SamWaiHung 發表於 2014-10-2 17:43
任我行真係好太多?你知唔知任我行講乜先?

88.55%人支持獨家村
得45.29% 支持最後最後
一睇都知謝安琪依家係一線頭
薛凱琪係二線頭甚至二線尾啦 ...
cchow4 發表於 2014-10-4 09:34

Fiona係咪得罪左你
佢點睇都至少二線頭啦
PRINCE MUSIC CHOICE
Ava 糖衣
Joey 女皇
Shiga 為何要我愛上你?:(

派臺歌支持率=幾線?
林欣彤首光源87.90%喔 甘咪又系一線頭
反人都用下腦喇
尤其系開新ac嚟反kay既某粉

反ot:獨家村越播越愛噶
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

36.82% 支持天然呆
祖兒係三線頭甚至三線尾啦 ...
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

唯一好消息係上晒三個榜(997, cr2, RTHK)
不幸係除左叱咤外,另外兩個榜係榜尾

Look forward to next week's ranking!

越来越有feel 希望10大

唯一好消息係上晒三個榜(997, cr2, RTHK)
不幸係除左叱咤外,另外兩個榜係榜尾 ...
PoonOn 發表於 2014-10-4 23:34

新城不嬲都係由榜尾開始磨架啦 ~
港台通常榜尾>高位>02>01
所以唔係不幸

(笑)
點解樓上啲同學咁真心回應舊膠

毒家村聽多幾次就會上腦
而家係咁哼住一刀就這麼兩斷
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

(笑)

毒家村聽多幾次就會上腦
而家係咁哼住一刀就這麼兩斷 ...
dongbb2332 發表於 2014-10-5 20:44

你都係聽母雞首豔羨吧啦
Happy and Blessed.

5分,很喜歡歌詞

好好聽,第一次聽已經好上口

(笑)

毒家村聽多幾次就會上腦
而家係咁哼住一刀就這麼兩斷 ...
dongbb2332 發表於 2014-10-5 20:44

街上面已經人人都哼住一刀就這麼兩斷

KKBOX都上左第三位, 好多人聽緊=)

點止5分
10分啦

首歌港台播得幾勁

商台希望係儲airplay 格啦!

商台希望係儲airplay 格啦!
PoonOn 發表於 2014-10-9 23:31

但係佢師弟goldEN重高airplay過佢sosad

林夕正詞不解釋

林夕正詞不解釋
hahaxd123 發表於 2014-10-11 23:06

講真, 淨係見到林夕+CC已經沒得輸

如果每星期keep住十幾次AP, 及頭10名內,又上到10星期榜,應該穩陣

睇得出林夕幾錫kay, 同level ge歌詞佢只會畀千嬅,faye 同 eason.

ff rthk有冇可能雙周冠?

and ivana too :)

睇得出林夕幾錫kay, 同level ge歌詞佢只會畀千嬅,faye 同 eason.
kayzzz 發表於 2014-10-13 19:30

之之~
真高興給你愛護過  根本你不欠我什麼