返回列表 發帖
邊個訪問講?我淨係記得佢講過有首Mark Lui x 邦邦
fifty1205 發表於 2015-11-19 22:12

之前邦邦有首light  me up畀咗佢,唔知可唔可以入碟呢?
唔入碟,以後重會唔會出?我好中意千嬅嘅快歌㗎,其實light  me up都唔輸畀色惑啫。

LB 大馬站清唱啊 點解要呢個時候考試
...

LB 大馬站清唱啊 點解要呢個時候考試
siongguan 發表於 2015-11-21 23:38

我都好唔開心 一早計劃定訂飛睇大馬站
點知攞唔到假 公司真係好賤格
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

The more I listen to it the better it gets !!! Love it !!!!
Is it on iTunes yet???????
ilovemiriam 發表於 2015-11-20 12:12

Not available on iTunes

Not available on iTunes
electric 發表於 2015-11-22 07:17

Downloaded via YouTube

仲有十幾廿就日出碟啦

麻烦快D放去itunes啦!
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

想問下新碟系米10首歌的大碟

回復 211# 阿mark

最少10首!
和你結過 那些黨派 你是最好那段債

聽耐佐就好鐘意,不過歌詞唔易記,旋律比歌詞易記

呢d叫默契
同a.g.a.個d隨手拈來嘅貨仔
冇得比
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

係唔係又係要響kkbox獨家播兩星期至放去itunes 呀?

係唔係又係要響kkbox獨家播兩星期至放去itunes 呀?
Joseph 發表於 2015-11-24 13:00

KKBOX 下左架...

KKBOX 下左架...
mychart- 發表於 2015-11-24 13:07

點解

Moov 幾時上架?

點知攞唔到假   公司真係好賤格 ...
John 發表於 2015-11-22 01:23

那天我有去,我有recoding

楊千嬅 Let's Begin巡迴演唱會大馬站2015 - 剛剛好(清唱版)
剛剛uploaded

回復 217# electric

啱啱睇,沒有下架呀~

點解我覺得丁生個ig好大噚酸味
首歌係咪over咗

5分 慢熱型歌need loop

點知攞唔到假   公司真係好賤格 ...
John 發表於 2015-11-22 01:23

Btw
可能因為大馬係最後一站, 我睇片,千嬅喊左好多次, 因為所以,飲酒思源都喊著唱

下次演唱會,我諗都兩三年後

Btw
可能因為大馬係最後一站, 我睇片,千嬅喊左好多次, 因為所以,飲酒思源都喊著唱

下次演唱會,我諗 ...
Nathan 發表於 2015-11-26 07:21

千嬅開場不夠15分鐘已經喊爆要求重唱,那個片段我沒有錄到無想到千嬅甘快喊左.......飲酒思源都喊著唱,好彩我有錄到

剛剛好應該做哪一天我們會飛主題曲,同蘇博文感情剛剛好
最好的債 發表於 2015-11-25 13:07

不如話做每當變幻時主題曲
魚佬同阿妙都係剛剛好
佢2個得Jerry同許歡係大團圓結局SOSAD~

曲,詞都好,唯一唔好既係点解11月中先出?
一係等下年做年頭歌,一係年中出做年度之歌,嘥料

點解我覺得丁生個ig好大噚酸味
首歌係咪over咗
electric 發表於 2015-11-25 12:37

不要太盡、點到即止、不多不小⋯ 「剛剛好」...........
突然覺得丁生好慘

其實首歌講阿妙名魚佬咪剛剛好囉
雖然現實佢地就係阿妙同魚佬

楊千嬅今日喺商台接受訪問,已有4年幾冇推出新唱片嘅千嬅透露,下月11日將推出新碟:「0依家就plug陳奕迅幫我寫嘅新歌《剛剛好》,好在佢真係剛剛好寫得起,所以我先出得成碟。」

千嬅透露新歌搵嚟陳奕迅(Eason)為佢作曲,原因係為慶祝自己入行「雙十週年」,佢話:「今次搵咗好多喺我生命中好重要嘅人合作,好似陳慧琳、林夕、黃偉文等,本身淨係叫Eason題字,但佢就話不如寫首歌俾我。隻歌係講一種生活態度,無論工作、感情,一切剛剛好就係最幸福,自己仲係學習緊。」

提到要為新碟宣傳,聖誕佳節豈不是無暇陪囝囝Torres?千嬅即笑說:「我唔理喇,我到時要放假,之前因為我甩頭髮甩得好犀利,所以去睇中醫,醫生話我個肺、腎都好虛,要休息多啲。
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

題字變寫歌✌️

覺得千樺好辛苦,真系應該好好休息下

楊千嬅今日喺商台接受訪問,已有4年幾冇推出新唱片嘅千嬅透露,下月11日將推出新碟:「0依家就plug陳奕迅幫 ...
KYC0347 發表於 2015-11-26 18:30

唔係淨係指上次MV啊

同Kelly合唱???唔係淨係指上次MV啊
KyleHo 發表於 2015-11-27 13:11

佢話合作
即係好不容易遇見愛MV
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

楊千嬅今日喺商台接受訪問,已有4年幾冇推出新唱片嘅千嬅透露,下月11日將推出新碟:「0依家就plug陳奕迅幫 ...

即係拖咁耐就係為左佢首歌

即係拖咁耐就係為左佢首歌
steve32 發表於 2015-11-27 16:25

題字咪唔洗等佢囉

fa還是這些歌最適合她唱!

Doesn't look like it help composed by Eason, 903 is suppressing airplay ayway. Maybe both Eason and Miriam should skip all music award ceremonies.

楊千嬅今日喺商台接受訪問,已有4年幾冇推出新唱片嘅千嬅透露,下月11日將推出新碟:「0依家就plug陳奕迅幫我寫嘅新歌《剛剛好》,好在佢真係剛剛好寫得起,所以我先出得成碟。」

千嬅透露新歌搵嚟陳奕迅(Eason)為佢作曲,原因係為慶祝自己入行「雙十週年」,佢話:「今次搵咗好多喺我生命中好重要嘅人合作,好似陳慧琳、林夕、黃偉文等,本身淨係叫Eason題字,但佢就話不如寫首歌俾我。隻歌係講一種生活態度,無論工作、感情,一切剛剛好就係最幸福,自己仲係學習緊。」

提到要為新碟宣傳,聖誕佳節豈不是無暇陪囝囝Torres?千嬅即笑說:「我唔理喇,我到時要放假,之前因為我甩頭髮甩得好犀利,所以去睇中醫,醫生話我個肺、腎都好虛,要休息多啲。

好慘,兩公婆都甩頭髮,希望佢真係趁xmas個假期好好休息下啦

Kelly 喎? 會有合唱? 定係淨係好不容易個mv?

究竟iTunes幾時有架

好不+最好+呢首
3首真係超級有意義又耐聽
情意結

小道消息話夕爺同Eason都有份拍mv
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

平平穩穩啦, Eason自己唱返會好正

詞係好嘅,但eason嘅曲唔多好聽
Hey 人客要怪你 存摺要笑你

有誰共鳴
主唱你做咩講錯作曲人
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

Eason作曲夠曬gimmick
等睇港台繼續比冠軍歌

好聽

林夕有份響 MV 入面出現是第幾次?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

越聽越覺得隻歌其實好有酸味
如果真係得到,又點會係度嗌剛剛好
到底「剛剛好」係自我安慰,抑或真係滿足現狀,好視乎人既心情同處境
而家能夠雲淡風輕,話大家而家咁已經剛剛好,主要只係「各有各忙 最初想要過的一生已望到」
仲停留係06、07年果個絕望既千嬅的話,就會變成另一首酸爆怨婦歌,尤其係類似「美滿滿了惹苦惱、永遠有永遠枯燥」呢幾句歌詞,真係酸到...
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

個MV 好靚拍得好台灣FEEL
夕爺同EASON都粉墨登場
BTW 差CY KONG

個MV 好靚拍得好台灣FEEL
夕爺同EASON都粉墨登場
BTW 差CY KONG ...
Kyle_ 發表於 2015-12-13 19:49

CY KONG咁神秘點會出場

林夕有份響 MV 入面出現是第幾次?
星勤 發表於 2015-12-13 12:36

其實林夕今次既出現都係比人過橋姐

越聽越覺得隻歌其實好有酸味
如果真係得到,又點會係度嗌剛剛好
到底「剛剛好」係自我安慰,抑或真係滿足現 ...
John 發表於 2015-12-13 19:37

我諗隔左咁多年 所謂既酸都應該淡化哂做婉惜
但係二十年大碟都要特登拎出黎roundup
可想而知件事曾經係千嬅心中都係一條幾大既刺

The MV is simple, but Miriam looks great in it! The silhouette and fade looks great!

Glad they featured both Eason and Lam Jik in it as well!

覺得曲好悶咯