返回列表 發帖
CM 共和十大 第七位

期待舊人再高歌,同樣驚喜於提拔後輩的新鮮感;
我等故我在,自戀也自在。

恭喜 Fabel ...
powerful 發表於 2015-2-7 22:04

真係無人估到wo

CM 共和十大 第七位

期待舊人再高歌,同樣驚喜於提拔後輩的新鮮感;
我等故我在,自戀也自在。

恭喜 Fabel ...
powerful 發表於 2015-2-7 22:04

哇, 萬萬都估唔到有十大, 呢首真係正, 差d以為會變遺珠
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

最多嬅粉 有啲會員用佢啲歌做名 例如我等我在
又有會員直接表示自己愛嬅 例如愛嬅亦愛笑 ...
hehemamama 發表於 2015-2-7 22:02

其實睇演唱會PO已經知嬅粉數量驚人

呢首冷到癲 但絕對係正野
又話說Fabel去左邊

自戀自在 估唔到有

勝利道?
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

勝利道唔係有掛
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

呢首冷到癲 但絕對係正野
又話說Fabel去左邊
nicholashin 發表於 2015-2-7 22:06

係唔係無咩錢所以做得慢啲??
jimmy fung 作啲歌我真係好中意
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

bagfgfcde 發表於 2015-2-7 22:05

相比容祖兒............
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

其實我覺得今年結果真心唔算冷XD

bagfgfcde 發表於 2015-2-7 22:05

其中一位會員有 30 版嘅留言

今晚頭兩個驚喜
青春常駐得十大低位同自戀自在有十大

勝利道唔係有掛
HOTMAN 發表於 2015-2-7 22:06

有係正常

係唔係無咩錢所以做得慢啲??
jimmy fung 作啲歌我真係好中意
hehemamama 發表於 2015-2-7 22:06

唔係之前即刻colin報, 講過做緊歌咩, 但係到而家都未有消息
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

哇, 萬萬都估唔到有十大, 呢首真係正, 差d以為會變遺珠
kevinlai1621 發表於 2015-2-7 22:05

冷到呢~~~

有係正常
mamakin 發表於 2015-2-7 22:07

佢唔似會拎到CM獎XDD

唔係之前即刻colin報, 講過做緊歌咩, 但係到而家都未有消息
kevinlai1621 發表於 2015-2-7 22:08

我無留意XDDDDDD

原來舊年容祖兒有兩首十大
唔知今年fa/KAY會唔會都有
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

CM 共和十大 第六位

同樣是一個地方一種情緒,
遠在日本的不快樂,怎及得上本土我城的眼淚?
與其懷念不切實際的失敗,不如來個重新振作,向社區伸出關懷之手吧。

我站在勝利道 方知輸了更好
釋放到 為蒼生禱告
抬著頭開了眼最遠都會看到

流淚行勝利道
作曲:Larry Wong@Public Zoo
填詞:周耀輝
編曲: Larry Wong@Public Zoo
監製: 舒文@ Zoo Music
主唱: 許志安
榜分: 831

--

CM 共和十大 第五位

你有個個也有 你有爸爸媽媽
你有占過卦 你有幾口一家
你亦有收過花 得過初吻放過煙花

楊千嬅的我係我自白,她大概是第一個以自我命名的歌手,
特別在當下集體回憶氾濫的情感,她已成為香港的歷史記號。

我無留意XDDDDDD

原來舊年容祖兒有兩首十大
唔知今年fa/KAY會唔會都有
hehemamama 發表於 2015-2-7 22:10

Osim實有啦
年尾班嬅粉不停髮力wor^^ very scary
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

點解好似頒得好慢咁
Btw入場了

男銅 安哥 VS 軒仔 ?

CM 共和十大 第五位

你有個個也有 你有爸爸媽媽
你有占過卦 你有幾口一家
你亦有收過花 得過初吻放過煙花

楊千嬅的我係我自白,她大概是第一個以自我命名的歌手,
特別在當下集體回憶氾濫的情感,她已成為香港的歷史記號。

powerful 發表於 2015-2-7 22:11

致少年时代??
無力將天氣逆轉。

頒俾獨家村果陣可以用她成功了他沒有tag 麼

他工作為兩餐他分開的一半祖兒照耀樂壇深怕有日被彈
他祖兒婚不再跟這女友相愛青春理想失去不意外

順便暗中同chob一刀兩斷 ^3^

CM 共和十大 第五位

童年時那個你,即使有成年人勸過,仍會懂得堅持,珍惜著年月賜予的放任歲月;
我們都是這樣長大的,即使人人都終會敗給鐘點。

愛少年時代 放肆而無害

致少年時代
作曲: 方皓玟
填詞: 林夕
編曲: Larry Wong
監製: 舒文@Zoo Music/古巨基
主唱: 古巨基
榜分:864

--

CM 共和十大 第四位

來又來又來又來到天邊只見月兒白
來又來又回又回到深海害怕會被藍色
褫奪那段回憶

深紫色,是楊千嬅最愛的顏色,是歌迷們最愛的遺珠,
難得地終於有了現場的演繹,圓滿了小小心願,只是這次錯過或就沒有機會再追了。

他祖兒婚 ...
bagfgfcde 發表於 2015-2-7 22:21

傻的嗎 akay可能又要同ajo攬攬
邊會一刀兩斷 ~

簽名被屏蔽

javascript:;

CM 共和十大 第四位

褫奪那段回憶

深紫色,是楊千嬅最愛的顏色,是歌迷們最愛的遺珠,
難得地終於有了現場的演繹,圓滿了小小心願,只是這次錯過或就沒有機會再追了。

powerful 發表於 2015-2-7 22:22

会唔会系天堂有路
無力將天氣逆轉。

好不容易 好不容易
好不容易 遇見愛

kkk 首歌終於有十大

第4 係美千再出場?

CM 共和十大 第四位

褫奪那段回憶

...
moxy 發表於 2015-2-7 22:24

好不容易遇見愛

咁高位真係估唔到

高過903 XD

好不容易遇見愛

咁高位真係估唔到

高過903 XD
Mattson 發表於 2015-2-7 22:26

愛嬅力年尾發力嘛

回望每寸滄海 原來最愛非愛
期待Fa再出場
我們的總和

應該係好不啦

好不容易出場啦

雖然有d out
但係睇翻組合十強個到無dear Jane
真心好廢
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

他祖兒婚 ...
bagfgfcde 發表於 2015-2-7 22:21

下次JOEY開演唱會要搵KAY做嘉賓~

出完街返來等睇獨家村至尊
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

KKK
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

CM 共和十大 第四位

我有我知己,陪我度過四季,沒有什麼在這一生可求了;
我遇見你是最美麗的意外,總有一天,我的謎底會揭開;
分半點福氣給我的好姊妹,不准留低任何一個。

曾踏破過深海
尋求你我所愛
回頭像赤足接力賽
陪同你失望又期待

好不容易遇見愛
作曲: Eric Kwok / 張子堅@Soulchain
填詞: 林夕
編曲: 張子堅
監製: Eric Kwok
主唱: 楊千嬅
榜分:868

--

CM 共和十大 第三位

其實我知道 迷上你 一分一秒煎熬
一寸傾慕 只願容貌讓我數得到蒼老
一秒煎熬 一寸傾慕 數著何時望到彼此也蒼老

其實有想過《私日記》中那一首的意境更合適,
身份證密碼內也是找尋世界中不同的面容,
但還是憑每下心跳繼續數,繼續數吧。

真係好不

kary!!!!?????
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

aga出場

A.  G.  A.

CM 共和十大 第三位

其實我知道 迷上你 一分一秒煎熬
一寸傾慕 只願容貌讓我數得到蒼老
一秒煎熬 一寸傾慕 數著何時望到彼此也蒼老

其實有想過《私日記》中那一首的意境更合適,
身份證密碼內也是找尋世界中不同的面容,
但還是憑每下心跳繼續數,繼續數吧。

powerful 發表於 2015-2-7 22:34

一  for SURE
恭喜 AGA
無力將天氣逆轉。

CM 共和十大 第四位

我遇見你是最美麗的意外,總有一 ...

TAG好正

得返好少位炸kary fi 會唔會無!?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

千FA有兩首

CM 共和十大 第四位

我遇見你是最美麗的意外,總有一 ...

美千
btw 數你咁多一字, 今次仲唔係一

簽名被屏蔽

美加 請埋 Gin Lee 上台好嗎

美加 請埋 Gin Lee 上台好嗎
chanchan0909 發表於 2015-2-7 22:36

仲有吹神嘎
我們的總和