返回列表 發帖
CT TOP 20 2012 Award Ceremony - This is not the end

CT 推介年度組合

C AllStar

冠軍歌曲: 切膚之痛 (152)
上榜歌曲: 別讓小島沉沒(14)。少數(148)。直到你肯定(118)。時間囊(120)
總分: 552

CT TOP 20 2012 Award Ceremony - This is not the end

CT 推介年度組合金獎

RubberBand

冠軍歌曲: 睜開眼(214)
上榜歌曲: Easy(130)。Slow&Easy(120)。豬籠墟事變(74)。夥伙(108)
總分: 646

RB==

跟住就頒....
頒咩好呢...
頒下d民主d既獎先啦 haha
CT「我最喜愛的」男歌手、女歌手、組合!!!

你地投左俾邊個呀 :D?

我好似係投KKK ellen DJ

CT 「我最喜愛的」男歌手

周國賢

總投票人數: 52
獲得票數: 18 (34.6%)

聽日UPLOAD番晒D投票data上黎先!
KKK好似差2-3票  我自己都投左KKK  haha

連去到E到都要KKK同endy爭XD

CT 「我最喜愛的」女歌手

楊千嬅

總投票人數: 55
獲得票數: 23 (41.8%)

聽日UPLOAD番晒D投票data上黎先!
KKK好似差2-3票  我自己都投左KKK  haha
心靈雞湯 發表於 2012-12-23 00:06

PAKHO WIN?

pakho少票過KKK

c allstar ?
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

CT 「我最喜愛的」組合

C AllStar

總投票人數: 44
獲得票數: 16 (36.4%)

ya! 我投左俾Supper Moment

Supper Moment爭1票 :(

pakho少票過KKK
心靈雞湯 發表於 2012-12-23 00:09

即係KKK第二? @@

咦!!話咁快差唔多到尾聲啦
頒唱片 :D

你地今年心目中既金銀碟大獎係.....?

岩岩好似講完你最鍾意KKK隻碟wo xd
我最鍾意告別我的戀人們 之後live a life 之後 a second throught

即係KKK第二? @@
bagfgfcde 發表於 2012-12-23 00:12

係呀!!!

KKK隻碟係金銀定係銅呢...?
一陣自有揭曉 haha

世界還未末日。命運還有選擇
2012年度超卓十優.至尊音樂流行榜頒獎典禮
我最喜愛的至尊/男歌手/女歌手/組合/歌曲
2012/12/23現正開始投票 (截止時間為1月19日00:00)  
請即登入, 用你一票, 改寫命運。

http://669875.polldaddy.com/s/2012年度 超卓十優.我最喜愛的至尊歌手歌曲-投票行動

由於本人最近極忙
50周-52周榜單將於26/12/2012一拼發出
而頒獎禮日期提早至31/12/2012
敬請留意

MANY @@ SUCH AS 2 BE FREE ,EASY,LOST&FOUND...

KKK隻碟係金銀定係銅呢...?
一陣自有揭曉 haha
心靈雞湯 發表於 2012-12-23 00:15

睇哂男女組合三甲都無碟高過KKK xdd
仲唔係金?

銀easy 金KKK啦xd

CT 推介榜分稱霸大碟銅獎

《Easy》RubberBand

冠軍歌曲: 睜開眼(214)
上榜歌曲: Easy(120)。Slow&Easy(130)。豬籠墟事變(74)
總分: 538

世界還未末日。命運還有選擇
2012年度超卓十優.至尊音樂流行榜頒獎典禮
我最喜愛的至尊/男歌手/女歌手/ ...
kenny1102 發表於 2012-12-23 00:15

請即登入, 用你一票, 改為命運。 {:3_59:}

等陣 CAS同RB都 538 wo

bingo!!!!

CT 推介榜分稱霸大碟金獎

《告別我的戀人們》古巨基

冠軍歌曲: 戀無可戀(206)。告別我的戀人們(176)。初初(124)
上榜歌曲: 幸福方舟(102)
總分: 608

CT 推介榜分稱霸大碟銀獎

《Easy》RubberBand

...
心靈雞湯 發表於 2012-12-23 00:21

CAS 果隻呢? 152+148+118+120=538

CAS 果隻呢? 152+148+118+120=538
maksiuhong 發表於 2012-12-23 00:25

oh... 死啦.. 計錯分...

oh... 死啦.. 計錯分...
心靈雞湯 發表於 2012-12-23 00:26

由於計錯分ge關係 東亞以後唔挽你個頒獎禮:lol

CT 推介榜分稱霸大碟

《2012 To Begin From The End》C AllStar

冠軍歌曲: 切膚之痛(152)
上榜歌曲: 少數(148)。直到你肯定(118)。時間囊(120)
總分: 538

由於計錯分ge關係 東亞以後唔挽你個頒獎禮
maksiuhong 發表於 2012-12-23 00:28

重頒:D 俾番個銀獎c allstarfiona 88, rubberband 銀-->銅 haha

咦 真係最尾2個獎啦...
overrun左成粒鐘 hahaha

CT年度獎項稱霸歌手大獎!!
CT年度獎項稱霸唱片公司大獎!!

重頒 俾番個銀獎c allstarfiona 88, rubberband 銀-->銅 haha
心靈雞湯 發表於 2012-12-23 00:29

計分有時都好煩 ...

KKK again?

計分有時都好煩 ...
bagfgfcde 發表於 2012-12-23 00:31

OK啦!!已經習以為常!

OK啦!!已經習以為常!
心靈雞湯 發表於 2012-12-23 00:32

你個頒獎禮搞左幾耐啦

CT 推介獎項稱霸歌手大獎

古巨基

獎項數目: 4
- CT 推介年度十大金曲 第二位 - 戀無可戀
- CT 推介年度男歌手 金獎
- CT 「我最喜愛的唱片」 - 《告別我的戀人們》
- CT 推介榜分稱霸大碟 金獎 - 《告別我的戀人們》

CT 推介獎項稱霸唱片公司大獎

東亞

獎項數目: 13.5

你個頒獎禮搞左幾耐啦
bagfgfcde 發表於 2012-12-23 00:36

好似今年第3年定唔知第4年 hehe

如果KKK拎埋至尊金曲就真係大滿貫咁濟....
其實RubberBand都有4個獎... 不過古巨基多大獎d 所以頒左俾古巨基 :D

JOEY冇女金 英皇下年唔玩你呢個頒獎禮 ;P

咁今晚既頒獎禮就到此為止啦~~~~~
OVERALL結果會係呢幾日內 完整咁post出黎!!
多謝晒你地支持我既頒獎禮
希望來年有更好既歌 更好既唱片  仲有你地更好既榜單 更好既頒獎禮

期待你地既頒獎禮:D
下年未必有時間繼續post榜lu~~
由於我係2014 HKDSE考生

各位, 有緣再見 !!!!
祝大家聖誕快樂 :D

JOEY冇女金 英皇下年唔玩你呢個頒獎禮
bagfgfcde 發表於 2012-12-23 00:39

古巨基都攞晒彩啦 :)     咁事實上佢唔值女金嘛  頒俾佢 一係俾觀眾鬧 一係俾佢地鬧
   咁我梗係寧願俾佢地鬧啦 :)

...
心靈雞湯 發表於 2012-12-23 00:41

MERRY CHRISTMAS !
考DSE要加油呀:D

...
心靈雞湯 發表於 2012-12-23 00:41

有時間或者考完繼續post榜啦
我覺得你係呢度其中一個好比心機整榜既人
cm大門會為大家常開 :loveliness:

MERRY CHRISTMAS !
考DSE要加油呀
bagfgfcde 發表於 2012-12-23 00:44

多謝晒 你個頒獎禮係幾時? 等我預留時間到時撐場!!

有時間或者考完繼續post榜啦
我覺得你係呢度其中一個好比心機整榜既人
cm大門會為大家常開  ...
-Prince- 發表於 2012-12-23 00:44

thz a lot
承你貴言

2012年度Issac流行樂壇播放指數流行榜

最後階段投票已正式長開!!!
經你地踴躍投票下,決定了最後五強的誕生!
我最喜愛的男/女歌手、組合、歌曲五強為如下:
(排名不分先後)

男歌手五強:
周國賢、陳奕迅、張敬軒、古巨基、羅力威

女歌手五強:
楊千嬅、謝安琪、王菀之、容祖兒、凱琪

組合五強:
C All Star、Rubberband、蘇打綠Supper moment、I Love U Boy'z

歌曲五強:
(1) 臨崖勒馬 - 謝安琪
(2) 初初 - 古巨基
(3)
我和秋天有個約會 - 張敬軒
(4)
小伙子 - Supper moment
(5)
連續劇 - 容祖兒

未投票既朋友快D投票啦!
立刻行動支持你心愛的歌手、歌曲進入五強(最後階段)啦!
投票網址:

http://www.surveymonkey.com/s/QCVDSDD

最後階段投票日期為23-31/12
把握最後機會支持你心目中的最喜愛...!