返回列表 發帖
聽多幾次居然順耳咗
MV加分
>3<

有人一路話難聽 ~
咁我就一路留post話好聽 ~
而家真係狂loop ~

This is definitely the theme song of Taboo...I think they are just trying to create noise for the show by building up public attention to the song, albeit mostly negative. I can only say that Miriam is going too far and taking unnecessary risk for her husband's career. Mr. Ting needs to build his PR business without dragging her too deep into these risky projects....

好好的嘗試,但國語咬字不夠好,值4分

如果佢肯做番 詭異, 毅行 果d 歌就好喇..
但係佢自己都話現在佢係開心ge 狀態.. 做自己想做ge 野..

感覺上..903會上死位
還是會想念 時候沒太晚 和太早 正好
『剛剛好』 -
Eason X C.Y Kong X 林夕 X 美千

其實今次美嬅跳舞真係好睇左 (睇左TVB尋日播個個訪問)

但單憑首歌真係好難聽 . 但可能係演唱會唱又會唔同 FEEL

老老竇竇
我都覺得近呢幾年好多楊千嬅fans都懶公正甘批評佢d歌
even火鳥當時都有fans話差 ...
electric 發表於 2014-7-15 20:32

系啊,根本依家好多人都已經系對人唔對事,學春嬌裡面有句台詞:你覺得它好,什麼都好;反之,其實一樣,你覺得她不好,就什麼都不好咯;

老老竇竇
我都覺得近呢幾年好多楊千嬅fans都懶公正甘批評佢d歌
even火鳥當時都有fans話差 ...
electric 發表於 2014-7-15 20:32

我覺得好多歌迷都仲用緊佢以前啲歌同佢而家啲歌比,所以經常覺得不及以前。但千嬅顛峰時期的K歌或情情塔塔內容的歌詞我相信佢今時今日唔會再想做,所以大家先會成日覺得唔夠好。

不過我諗千嬅唔會因為網上言論影響佢製作唱片既歌路,因為我記得佢喺A Music年代有次訪問已經暗示不滿當時唱片公司員工太易受網上言論影響,佢自己覺得唔需要特別為遷就呢啲言論而改變(我估計係講緊當年想plug麥芽糖後轉plug真命天子),所以我相信就算今次有好多不滿聲音(況且而家都唔係好多人不滿)都唔會影響到佢既。

新嘗試 good

好贊同千嬅今次嘅新嘗試,雖然以前嘅好得倒認同,但勇於嘗試新方式也未必唔好,或者可能會有少部分人會唔認同唔接受呢種新改變,凡事都會遇到不同嘅聲音,但一成不變嘅東西只會平淡到無任何亮點,而且令人更易失去挑戰,勇氣當頭嘅烈女,繼續越戰越勇吧,加油!

新嘗試,都OK嘅

呢首歌咬字真系接受唔到 而且首歌都唔多好听 1fun
無力將天氣逆轉。

2分

千FA而家呢個位,想做咩就做咩GA LA~

呢首係唔係改編歌?

其實我覺得唔錯,同埋賣點係「話題之作」,呢類型肯定有人鍾意有人插,引起話題討論就係宣傳成功

我覺得幾好聽噶 原本比3分
但首歌係千嬅新嘗試 比多2分 5分之作
nonkul

首歌無我諗咁差
仲幾好聽~~睇埋MV...比左5分

唔係我杯茶,但係都ok既,3分

如果係廣東歌好好多....
聽落覺得千嬅有點未位...
但睇個mv製作好靚...好期待睇!!!!

其實我覺得唔錯,同埋賣點係「話題之作」,呢類型肯定有人鍾意有人插,引起話題討論就係宣傳成功 ...
Dementieva 發表於 2014-7-16 21:37

完全贊同。話題之作成功吸引各界眼球,與原宣傳初衷完全吻合。

MV有啦咩?
初心傷過
重新再跳

MV有啦咩?
MiRi 發表於 2014-7-17 10:03

仲未睇到
我都想知幾時有得睇

GIVE ME BAK THE OLD MIRIAM ...

BTW 今次跳舞好睇左

BTW 今次跳舞好睇左
victor1991415 發表於 2014-7-17 13:46

mv出左?
...

宜家先首播會
...

http://v.yinyuetai.com/video/2095256

MV來了,剪切版?MV最後還有懸念!

睇MV啦!

最後個黑人,我第一時間想到king jer fa 好索,不過點解半首歌?
...

最後個黑人,我第一時間想到king jer fa 好索,不過點解半首歌?
siongguan 發表於 2014-7-17 16:38

完全表現出瓊JER多年忍辱負重做美祖既DIE HARD粉絲
終於完成任務 番去美麗嬅身邊既一刻

siongguan 發表於 2014-7-17 16:38

遲d先出埋下一part
真係吊死我個胃口

遲d先出埋下一part
真係吊死我個胃口
electric 發表於 2014-7-17 17:53

楊千嬅今日於尖沙嘴出席新歌《色惑》嘅MV首播禮(新聞連結: http://bit.ly/1r5PZzd ),見佢身型消瘦不少,但千嬅就話唔係為拍呢個MV而減肥喎,佢話:「其實一早有keep,呢個計劃係中間生中嚟,用兩、三個月時間準備,八,九月會有個增強版!」千嬅又澄清並非唔唱廣東歌喎。

其實首歌應該真係同taboo有關
個mv都係新濠天地拍

Beautiful MV !!! Miriam looked so hot, sexy, elegant, stunning, and glamorous :)
GREAT dance and super DIVA <3

簽名被屏蔽

完全表現出瓊JER多年忍辱負重做美祖既DIE HARD粉絲
終於完成任務 番去美麗嬅身邊既一刻 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-17 17:53

Part 2 一定係瓊JER + 美麗嬅 加大力度咁跳
...

楊千嬅今日於尖沙嘴出席新歌《色惑》嘅MV首播禮(新聞連結:  ),見佢身型消瘦不少,但千嬅就話唔係為拍呢 ...
膠膠 發表於 2014-7-17 18:02

咁意思係出 色惑廣東話版 定 廣東話新歌 ?

Part 2 一定係瓊JER + 美麗嬅 加大力度咁跳
siongguan 發表於 2014-7-17 18:29

瓊JER + 美麗嬅 一齊勁舞..想睇

歌曲預告、親自介紹、MV預告、MV Part 1、MV Making Of已經5段片,仲有MV Part 2,情人甲有對手
...
nicholashin 發表於 2014-7-17 18:52

可能係反應極端...所以慢慢出試水溫

楊千嬅今日於尖沙嘴出席新歌《色惑》嘅MV首播禮(新聞連結:  ),見佢身型消瘦不少,但千嬅就話唔係為拍呢 ...
膠膠 發表於 2014-7-17 18:02

仲有增強版!?
睇嚟色惑先係Fa 今年主打?
出廣東話就正啦

要完全演繹一首咁意識大膽歌曲MV,公司揼本過千萬製作,用咗超過60位工作人員同舞蹈員,又請嚟郭子健執導同Sunny Wong編舞,MV中千嬅多個惹火造型,起用唔少國家頂級女星追捧火辣品牌配襯,當中仲有全球只得一件價值過百萬嘅 Burberry鱷魚皮紅色大褸

唔會蝕本?

定今次係告別作?

好似加加夫人咁出兩個version?
初心傷過
重新再跳

咁意思係出 色惑廣東話版 定 廣東話新歌 ?
Nathan 發表於 2014-7-17 18:56

希望廣東新歌啦
好唔鐘意一雞兩味

5 分啦。。。

做了媽媽仍咁大膽

希望廣東新歌啦
好唔鐘意一雞兩味
electric 發表於 2014-7-17 19:23

我要一雞兩味
唱廣東話HIGH 好多

要完全演繹一首咁意識大膽歌曲MV,公司揼本過千萬製作,用咗超過60位工作人員同舞蹈員,又請嚟郭子健執導同 ...
點解 發表於 2014-7-17 19:21

仲有傳說中的廣東大碟
...