返回列表 發帖
虽然我中意 家明 多D
但呢首攞十大我都冇意见

全日狂loop,希望有十大!!

十大應該無問題,但依首歌我覺得比喜帖街更好

越聽越覺得正

十大應該無問題,但依首歌我覺得比喜帖街更好
PoonOn 發表於 2014-11-23 11:01

同意, 呢首愈LOOP愈正,
其實問鼎至尊歌都冇問題

無奈,間公司唔知想點,MV都無!tvb 仲進取過佢
aabccc 發表於 2014-11-14 18:16

無辦法, budget有限, 不過她幫TVB拍劇, 希望拿到最女, 今年她絕對有能力攞最受歡迎女歌星, 張碟叫好叫座, 主打歌又夠hit!

今年TVB JSG攞唔攞得切冠軍歌呢?!

簽名被屏蔽

點解可以首歌冇MV?
Hanson 發表於 2014-11-23 17:56

唔駛望啦~連NEWAY KTV都係用LIVE算~應該呢個就係OFFICIAL MV了~

即使係LIVE MV,
可唔可以都UP去OFFICAL YOUTUBE CHANNEL, 唔好蝕左D VIEWS

903仲比人壓AP
唔好低ap冠唔該

其實MV用拍唱片cover 既making of,都好過你求其用一次LIVE演出
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

903冠啦, 997應該會入TOP 5,
隨時派下PLUG???

903冠啦, 997應該會入TOP 5,
隨時派下PLUG???
liebe 發表於 2014-12-5 14:46

睇怕今年唔會派了
KAY宜家派得咁疏XD
分分鐘下年一月派多一首就完哂成隻碟 so sad

I don't think there will be MV..
Kay should do her mandarin album in 2015

睇怕今年唔會派了
KAY宜家派得咁疏XD
分分鐘下年一月派多一首就完哂成隻碟 so sad ...
jaytang 發表於 2014-12-5 14:52

KONTINUE等左咁耐,
而家HEA下HEA下咁, 真係令人好火滾

睇番RTHK榜
首歌完來冠完有落榜周再隔一星期又RE留,
今WEEK仲留得低XD
睇黎有機至尊今曲 (FF mode)

睇番RTHK榜
今WEEK仲留得低XD
睇黎有機至尊今曲 (FF mode) ...
jaytang 發表於 2014-12-6 13:05

Rthk 同997對呢隻碟都好高評價

WIKI 居然公布 10大中文金曲
全球至尊金曲  独家村
最优秀女歌手  谢安琪

睇番RTHK榜
今WEEK仲留得低XD
睇黎有機至尊今曲 (FF mode) ...
jaytang 發表於 2014-12-6 13:05

咁熊貓都係
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

wiki任人改架 ._.
nicholashin 發表於 2014-12-6 15:41

到底仲有幾多弱智人士唔知wiki係人都可以編寫???

WIKI 居然公布 10大中文金曲
全球至尊金曲  独家村
最优秀女歌手  谢安琪
youfuqi 發表於 2014-12-6 15:40

其實903最女都有係wiki 寫"2014 謝安琪"
但我del番

獨家村 三台冠,
RTHK RE完仲有得留低

KONTINUE 銷量好都吾洗甘hea
快d plug 家明吾好浪費
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

獨家村好正
不過我鍾意家明多D :)

呢隻碟咁正
但最想真係PLUG家明

超正的歌詞!!
全力十卜~~~

值得深思的作品

十卜至尊!

歌詞好正,不過第一次聽唔太impressive

呢首邊有可能攞唔到至尊?
仲正過囍帖街.

BTW, 好似轉PLUG勒

邁亞係咪唔諗住幫呢首歌整 MV 嗄啦
本週冠軍歌: 無答案 - 林家謙

好聽,今年女歌手最愛歌曲之一

呢隻碟咁正
但最想真係PLUG家明
小光 發表於 2014-12-9 20:48

家明真係超正

顶上去  看和 家明 的投票率

呢首邊有可能攞唔到至尊?
仲正過囍帖街.

BTW, 好似轉PLUG勒
liebe 發表於 2014-12-10 18:56

The problem is, 邁亞 is too new and small as a record company.

喜帖街hit好多喎

5分
流得得嚟歌詞反映時代

獨家村整返隻MV啦,
好歌得個LIVE MV, 好可憐

四台冠軍!!!

Kay 好聽!!

希望4台都有歌曲獎, 而港台攞到全球華人至尊歌

好歌有好報 5 pts~

年度之作
5分

great song!!