返回列表 發帖

色惑 - 楊千嬅

單選投票, 共有 239 人參與投票
38.91% (93)
5.44% (13)
7.95% (19)
8.37% (20)
39.33% (94)
您所在的用戶組沒有投票權限

歌曲宣傳人員: Discovered

歌曲: 色惑
主唱: 楊千嬅

收錄大碟: TBA
推出日期: TBA

派台日期: 10/7

http://ting.sina.com.cn/player/album/242484/0/110003

曲:拉拉那鴻/ SMIDI
詞:周耀輝
編:SMIDI/陳景生/黃兆銘@ EMP/ T-MA@ EMP
監:陳景生/舒文@動物園音樂/於逸堯@人山人海

撕開一層層黑色的禮服
濺起一滴滴彩色的水珠
濕了不只我的皮膚
所以它不怕躺下來
所以它不怕站起來
沿著原始的穴  找到野獸的路

Give me what you’ve got, don’t stop
它不怕忍不住   只怕我們受不住
Get down, get down, and I’m on top
它不怕忍不住   我不許你說不
Burn it burn it girl  快快把我迷住
Dancing dancing girl  夜色擋不住
Bounce it bounce it girl  被甩也不哭
不說不說不 show me what you’ve got

快嚐嚐纏繞著一段蕾絲的保護
試試只穿上一片面罩的暴露
有一些欲望叫不如
所以它不如慢慢的來
所以它不如喊出來
原來是太滿足  還不滿足

Give me what you’ve got, don’t stop
它不怕忍不住   只怕我們受不住
Get down, get down, and I’m on top
Bounce it bounce it girl  被甩也不哭
不說不說不 show me what you’ve got

它不怕忍不住   叫我吞吞你吐吐
不說不說不
我不許你說不 不如

一百分!!
真係為演唱會做㗎wor

very upbeat !!! 曲好好聽,如果係粵語就好啦 :)

跳舞

評分人數

5分!除左咬字,其他我都覺得好正同RON比,呢首超曬班
...

真心難聽喔。
內地嘅神曲feel,令我諗到内地女歌手王蓉唱嗰首 好樂Day。
發音又難聽,無論英文定國語。
慘過Ready Or Not
佢國語最好聽嗰張都係 揚眉。

真心難聽喔。
內地嘅神曲feel,令我諗到内地女歌手王蓉唱嗰首 好樂Day。
發音又難聽,無論英文定國 ...
wzx0825 發表於 2014-7-10 16:24

國語咬字係差
  但英文部份唱得好好wor

隻歌編曲真係正
  係粵語就好

祖祖桃色冒險秒殺色惑
楊千嬅唱這些歌有點衣不襯衫
唔知點比分
初心傷過
重新再跳

五分!
今次呢首好明顯比以往所有快歌製作都認真,製作班底唔再係雷頌德之流。
曲詞編唱都上乘!
如果係粵語歌應該會仲正!

好期待個mv!聽聞呢個係千嬅第一個跳舞mv

都係個句
呢類歌唔係千嬅可以駕馭得好
係好聽過RON 好多既一定 至少個唱腔好聽左
但咬字真係唔得
呢首歌如果係廣東話其實真係有HIT 既潛質 MELODY 好洗腦

盲目投五分~

呢兩句露骨到................ 想像唔到會由千嬅唱出黎...
「沿著原始的穴  找到野獸的路」
「快嚐嚐纏繞著一段蕾絲的保護」

可以去同加大力度做姊妹~~
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

唔差喔 加大力度都有十大ap啦 903實buy

chorus唱得好 ... AB段一般~_~
其實當演唱會歌搞氣氛算合格架啦

肥千 發表於 2014-7-10 17:29

BUT THIS TIME IS 千千國語歌

肥千 發表於 2014-7-10 17:29

楊千嬅d國語歌係903一向成績麻麻
呢首都唔睇好

最好成绩的国语歌应该是“没有目的地爱了”最高第2位

有點失望 丁太的確唔適合唱呢類型噶歌
唱唔到歌詞露骨噶味道
同類型噶歌都係Joey駕馭得好d 例如垂涎
愛港樂!

生有限,我們懂,活無限,實踐不易。當中須要勇氣與熱誠,我係我,要改變,首先要「得罪」自己走出尋常的框架,很冒險,但很刺激,亦雖努力非常,但我是飛女,難得火焰仍在,讓你們跟我燃燒下去,衝過20年吧,也許有天我真的要回歸平淡,亦不忘有發生過,回憶無限。你們願意嗎? FROM FA FB

千fa出淫歌
沿著原始的穴  找到野獸的路
再配祖祖
加大力度好嗎 I'm delicious

match噶

同祖兒煩膠快歌曲式有得揮,2分
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

美fa應該為自己爭一口氣

不過國語歌,一首比一首差

嬅嬸收收啦好冇
乜乜原始的穴 乜乜野獸的路
d_u 我真係忍不住投1分
Happy and Blessed.

生有限,我們懂,活無限,實踐不易。當中須要勇氣與熱誠,我係我,要改變,首先要「得罪」自己走出尋常的框 ...
Nathan 發表於 2014-7-10 18:28

死囉,呢篇嘢一出真係唔知點插首歌好。雖然我個人唔係好buy丁太呢類型嘅歌,不過正如微博上有個人所講咁,婚後仍人肯唱姣歌(其實作者原話係慘情歌)嘅歌手都值得尊重,呢個嘗試都ok,可能唔係最適合,但都好過一味媽媽經嘅。
不過聽丁太自己介紹呢首歌,貌似會落碟喎。
我一定俾人話係五毛,我預咗。

真係可以mix埋加大力度xd

死囉,呢篇嘢一出真係唔知點插首歌好。雖然我個人唔係好buy丁太呢類型嘅歌,不過正如微博上有個人所 ...
kangin 發表於 2014-7-10 19:09

段文字好似講到千嬅想淡出

chorus唱得好 ... AB段一般~_~
其實當演唱會歌搞氣氛算合格架啦
Nathan 發表於 2014-7-10 17:30

認同chorus唱得好,AB段d爛普通話暴露晒
如果係廣東話首歌應該會幾正

失望,成日迎合大陸市場,今年最女又係你了,恭喜!金就一定冇你份!

呢首真係做演唱會主題曲?
千嬅唱得真係好一般...可唔可以唔好放入碟

段文字好似講到千嬅想淡出
jason567 發表於 2014-7-10 19:27

我覺得佢寫呢段嘢,係因爲首歌一出來嗰陣,好多人呻點解唔係粵語啊點解唔係慢歌啊之類,搞到佢有啲灰。連丁生微博下面都有人噴,丁生仲攞麥當娜嚟舉例,同網友理論。

https://www.youtube.com/watch?v=MgUJqyfw2aI
都明白佢想試新嘢嘅
不過出嚟效果就

我覺得佢寫呢段嘢,係因爲首歌一出來嗰陣,好多人呻點解唔係粵語啊點解唔係慢歌啊之類,搞到佢有啲灰 ...
kangin 發表於 2014-7-10 19:34

我唔介意唔係慢歌   但我真係幾介意係國語

都係講句
   佢又唔係出國語大碟 冇啦啦出隻國語歌托咩
   如果呢隻係國語FIRST PLUG 成件事就會唔同晒

今次對千嬅真係失望嫁
   FANS都係咁話

"找到野獸的路" <- 未睇歌詞時以為千嬅唱咩找到耶穌的路

我唔介意唔係慢歌   但我真係幾介意係國語

都係講句
   佢又唔係出國語大碟 冇啦啦出隻國語歌托 ...
jason567 發表於 2014-7-10 19:37

我覺得好多歌手國語歌落碟,都係搏內地歌迷會買賬。不過咁做,通常都係兩邊唔討好。 好似上次ROB咁,我系我都落咗碟,有幾個香港歌迷Buy先?

1分... 咬字 lol

難聽到嘔
=)

仲衰過Ready or Not...

加大力度正好多囉 ... 呢首 2 分 hehe

楊千嬅既慾望野獸街, 但……楊千嬅 x 饑渴人妻 x 色/誘/很想要吧……
這是預告片拍到成條恐怖片既原因嗎?

方麗娟年代都真係唔錯 但2014年既楊千嬅問我很想要吧 都真係要諗諗先
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

以為ready or not已經係高峰.點知仲有呢隻歌
咬字真係...唔好話俾我知又有上個演出會驚嚇既舞步
好唔岩楊千嬅.
1分sorry.
Fiona sit

因為楊千嬅三個字,就知值五分
雖然真係好難聽,難聽到投左一分

KING JER 已經出POST 踩千嬅
雖然我仲未聽
但如果呢首係廣東歌, 個效果已經唔同晒..

好過Ready or Not
覺得佢都可以好型

KING JER 已經出POST 踩千嬅
雖然我仲未聽
但如果呢首係廣東歌, 個效果已經唔同晒.. ...
wchild 發表於 2014-7-10 21:05

加大力度都係。。。
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

搞咩....好好地派番廣東歌咪好 @@"

唉 真係好矛盾
知佢想玩新野 但有D歌玩唔黎就玩唔黎
呢首出廣東話version 其實唔差
來生舞個頭開得咁好 千嬅你其實係咪第3plug 先黎料

唉 真係好矛盾
知佢想玩新野 但有D歌玩唔黎就玩唔黎
呢首出廣東話version 其實唔差
來生舞個頭開得咁好 千 ...
victor1991415 發表於 2014-7-10 21:49

不過出PROMOTE 果陣已經講左係話題性...咁丁太成功MAKE NOISE =.=

真係幾夠話題性... 3分

演唱會可唔可以唔唱呢首..........
點解次次都要搵自己黎搞
你有勇氣係好事
ready or not 咪試左囉

其實楊千嬅你知唔知自己定位係邊.......
oh my god
where is my miriam
以前既放煙花,  新世紀福音 even 烈女, 處處吻
果d先叫正...

真係唔好聽,好失望
任我行 失憶蝴蝶

真心難聽喔。
發音又難聽,無論英文定國 ...
wzx0825 發表於 2014-7-10 16:24

本身難聽 諗起一個40歲既媽媽色誘我
    即刻龜縮
    最攞命係果種扮cute扮青春既聲線
    sorry 佢吾係ivana囉 好做作  
    同埋真係要睇個人襯5襯走呢啲路線

btw 其實真係要plug
   先呢首後來生舞好啲喎
    依家整首呢啲 好驚
=)