返回列表 發帖

頹爆姜濤身體不適 助手扶住行 冇簽名冇收禮物

MIRROR成員姜濤今午(18日)到商台接受訪問,現場有大批「姜糖」(粉絲暱稱)守候,過往姜濤在電台受訪完,都會走近粉絲堆簽名及收禮物,不過今天一身黑色打扮的姜濤做完訪問後,顯得疲憊,他在直播時自爆「唔舒服」,所以今天不簽名也沒有收粉絲禮物,不過姜濤仍企定定向粉絲揮手及鞠躬,其間他要助手扶住行,然後坐車離開。

姜濤苦口婆心勸大家要注意安全。(Ig截圖)

姜濤及後在社交平台限時動態發文,向守候的姜糖致歉:「對不起各位,今天身體不舒服,沒辦法留太久收大家的信,真的感到非常抱歉。」

同時姜濤再三叮囑粉絲要注意安全,他寫道:「各位每一次活動都要注意安全,尤其現場有小朋友的時候,不要只顧着拿手機,大人們請照顧好自己的小孩,也請大家互相照顧彼此。」

Link

有需要記住食抗生素
在這畢生不滅 無極的狀態

如果提到食野,會引發負評㗎eg話佢自律能力不夠,去好好管理體重etc
vic01cm 發表於 2023-9-25 18:13

佢果次上台掃完,佢係吾係自律GE 人 ,大家自有分曉LA

勁過醫生,臨床心理學家tim。
就甘睇相已經知道壓力爆煲,淋巴,荷爾蒙有事

但點解佢地會強調同 ...
hkbaby 發表於 2023-9-21 13:37
如果提到食野,會引發負評㗎eg話佢自律能力不夠,去好好管理體重etc

其實姜真係好應該睇下醫生
再係咁肥落去 會出事

仲減唔到肥???九個月時間喎
Aga,Fiona Fung fan

这种应该是身体出现问题
L5588

CM除咗多高材生,仲有好多醫科生
losyes 發表於 2023-9-20 23:35

勁過醫生,臨床心理學家tim。
就甘睇相已經知道壓力爆煲,淋巴,荷爾蒙有事

但點解佢地會強調同食野冇咩關係? 食野好醜咩?

CM除咗多高材生,仲有好多醫科生

佢明顯荷爾蒙失調, 壓力肥, 再加佢本身肥底, D淋巴脹晒
許廷鏗係肥, 但佢係肥肉果種

許誔鏗肥d定係姜肥d?
lorbat 發表於 2023-9-19 01:52

佢啲衣著風格都同許廷鏗越來越似

佢身體似有毛病
離不開 留不低

得啖笑

我覺得佢似身體有事多過食到咁

其實姜姜比十幾年前已經瘦咗好多,唔明點解要咁harsh

好難整喎

眼耳口鼻就冇點變,都ok,問題係塊面橫向急速發展,唔減肥點整都冇用 ...
MMM 發表於 2023-9-19 12:18

面太肥可以打botox ,消脂針,或者做線雕去縮小面形
不過個人覺得佢瘦定肥都係路人樣一個,俾媒體同節目吹捧得太誇張了。
基本上求其搵個gym room d 男仔樣/身形都好條件過佢得多

左1圖 係佢招牌扮cute 側seven頭影相動作,好嘔心。

其實肥吾肥吾係重點,而係佢五官根本吾靚,同英俊/靚仔完全拉吾上任何關係。依加仲著到成個乞兒甘,點搞?

頭又吾梳,完全吾理儀容果下犀利,難聽d 講係影響市容。

Viu係咪得罪左醫學/醫美行業
正路應該好易搵到人幫佢執好外形
LushKillYourMus 發表於 2023-9-19 10:13

好難整喎

眼耳口鼻就冇點變,都ok,問題係塊面橫向急速發展,唔減肥點整都冇用
MmM

好肥,同幸兒一樣咁嚇人
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

姜應該健康響警號 內分泌失調令身形爆脹 可能係掃掃壓力?
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

其實姜B係咪身體有毛病
呢個樣已經唔係肥咁簡單
DM多仔多到覆唔哂

在覓一打造下,佢啲形像變到好古怪,唔知小賢係咪又係會變成咁。
losyes 發表於 2023-9-18 23:43

小賢有操開唔會嘅 同埋有飲好多代言水㗎嘛
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

Viu係咪得罪左醫學/醫美行業
正路應該好易搵到人幫佢執好外形
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

未瞓醒 + 肥
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

肥到咁真係搞唔掂

唔係啲死忠姜粉真係唔識欣賞
MmM

睇嚟有排都瘦唔返...

許誔鏗肥d定係姜肥d?

The Whale拍香港版?定肥田喜事拍Viu TV版?
賣國賊陳蕾勾結外國或境外勢力危害國家安全!

認真mode
開始覺得佢唔係正常食嘢嗰種肥
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

在覓一打造下,佢啲形像變到好古怪,唔知小賢係咪又係會變成咁。

係咪節食搞到唔舒服?

病痛擔當

佢真係肥得好恐怖
乾一罐冰汽水

希望佢昂然再立正
挺直腰骨企好
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)