返回列表 發帖
所以而家係即時散場了?
liebe 發表於 2022-7-28 23:10

分分鐘之後果幾場都散埋
咁的製作。。。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

希望花姐魯生唔好只推責任畀製作公司,兩位起碼要出黎鞠躬道歉
1d14 發表於 2022-7-28 23:14

呢層一定要
離不開 留不低

簽名被屏蔽

FWD 富衛保險
Whatapps 傳來有個近鏡,好恐怖下
應該唔係咁簡單
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

好撚火,唔撚識stage production咪撚做咁華麗啦,viutv推D藝人,dancer去死,搖錢樹,tvbD show可能冇創意冇自由 但起碼做stage production同幕後係好穩陣。為左要所謂亞洲第一天團而做既concert 傷左咁多人,viutv收皮啦
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

真心要取消

鏡粉斥豆腐渣:寧願取消餘下場次

大批「鏡粉」再次表達對演唱會主辦方的不滿,有歌迷直斥「個台係咪淘寶淘出嚟」,「乜嘢公司做,點解可以差到咁」、「痴線,豆腐渣到咁」,更多歌迷為受傷的舞蹈員集氣,祝福他們平安無事,有歌迷又坦言寧願餘下場次演唱會取消,也希望所有人安全。
再將我相信的如煙火般綻放

唔係幾敢相信件事會發生喺香港
成件事勁強国
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

真係起晒雞皮 咁嘅垃圾台點解會過到關
後面啲場數唔使開喇 邊個仲夠膽上台

分分鐘之後果幾場都散埋
咁的製作。。。
dom 發表於 2022-7-28 23:15

個台又豆腐渣表演者又無心情無士氣
點繼續落去

真心要取消

鏡粉斥豆腐渣:寧願取消餘下場次

大批「鏡粉」再次表達對演唱會主辦方的不滿,有歌迷直斥 ...
kaman921 發表於 28/7/2022 23:21

應該搞唔到落去,佢而家咁樣冧,相關部門應該會插手,都未計所有人應該冇可能仲有心情表演

你繼續搞

表演者冇心情表演
觀眾都冇心情睇

集氣所有人平安
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

你講緊你自己定還是Makerville
日日出意外,主辦單位咁唔負責任,
你仲要幫佢哋講好說話啊?有冇咁無恥啊 ...
Hanson 發表於 2022-7-28 23:16

淨係識喺度單單打打 喺唔適當嘅場合講啲唔適當嘅嘢嗰啲咪垃圾囉
Get a life

祝平安

CLS
史上最唔安全演唱會
好撚心痛

一踏入農曆七月就出事,跌落黎呢下正正係就到11點,準備踏入鬼門關大開既時間… 無咩事都早啲番屋企

希望人冇事其實搞少一兩場做足啲準備功夫好過啦…

應該搞唔到落去,佢而家咁樣冧,相關部門應該會插手,都未計所有人應該冇可能仲有心情表演 ...
jcbartleby 發表於 2022-7-28 23:23

到此為止唔好再開了 完全唔安心睇落去

到此為止唔好再開了 完全唔安心睇落去
kaman921 發表於 2022-7-28 23:29

鏡仔都未必有心情再開落去

祝各dancers同mirror成員平安

仲有主辦方要認真審視舞台安全問題(從來都未見過大show會出咁多意外)

講真 買咗飛嘅前排 邊個仲敢入場睇?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

而家問題係要問責,首先度橋因乜要整咁多危險野,第二,工程公司都好大問題,唔係拗開唔開埋剩低D concert
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

確保唔到安全嘅唔該取消餘下場次

淨係識喺度單單打打 喺唔適當嘅場合講啲唔適當嘅嘢嗰啲咪垃圾囉
Get a life  ...
WZA111 發表於 2022-7-28 23:25

唔好理佢la

確保唔到安全嘅唔該取消餘下場次
qwerzx 發表於 2022-7-28 23:40

呢一刻仲點可以相信間公司確保嘅任何嘢
在這畢生不滅 無極的狀態

唔好理佢la
Yan 發表於 2022-7-28 23:41

上面個個懶特別懶有趣係度tag燈神燈mirror個個都係垃圾

簽名被屏蔽

個dancer..... 睇到好寒
希望大家都無事
主角無事就到其他人 日日新鮮

花姐會唔會因為呢件事由金牌經理人變到要引咎辭職?

唔好理佢la
Yan 發表於 2022-7-28 23:41

講得好!

人命關天
一定要平安
為了工作人員和歌手著想
最好腰斬

MIRROR第四場演唱會發生嚴重意外,影片可見有一塊電視顯示板壓到兩名舞蹈員,醫管局表示截至晚上11時15分,伊利沙伯醫院共接收兩名男傷者,其中一人嚴重,一人穩定。警方表示,另有3名女觀眾受驚,其中1人需送院。

痴線真係慳成咁
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
離不開 留不低

痴線真係慳成咁
LoveMirkay520 發表於 2022-7-29 00:00

更正番你,菱藝係香港公司,就係砌Pretty Crazy演唱會個間,砌完名聲大振做龍頭⋯

更正番你,菱藝係香港公司,就係砌Pretty Crazy演唱會個間,砌完名聲大振做龍頭⋯ ...
rfv123 發表於 2022-7-29 00:03

謝更正
離不開 留不低

應該搞唔到落去,佢而家咁樣冧,相關部門應該會插手,都未計所有人應該冇可能仲有心情表演 ...
jcbartleby 發表於 2022-7-28 23:23

互相勾結嘅 viu背後咩勢力先得㗎?
香港被佢哋玩晒啦已經

鏡仔都未必有心情再開落去
mictong 發表於 2022-7-28 23:33

兒登 ig story黑圖

個dancer..... 睇到好寒
希望大家都無事
主角無事就到其他人 日日新鮮
星夢情真 發表於 2022-7-28 23:48

睜開眼就能看見

痴線真係慳成咁
LoveMirkay520 發表於 2022-7-29 00:00

Mic 真係cheap!

兒登 ig story黑圖
kaman921 發表於 2022-7-29 00:07

AK都係

好不安
希望所有人冇事

更正番你,菱藝係香港公司,就係砌Pretty Crazy演唱會個間,砌完名聲大振做龍頭⋯ ...
rfv123 發表於 2022-7-29 00:03

今次搞到咁大單個朵都臭左.. 唔知會唔會停牌

AK都係
mictong 發表於 2022-7-29 00:08

早幾日已經出過黑色限時story但個個當無事

同同行人傾,我地都覺得似爆啤呤多過斷纜
因為個LED跌落黎兩條纜仲係扣實,反而一邊急墜⋯
其實爆啤呤既機會真係微乎其微,咁都遇到
只可以講係好邪⋯

無得做ga lar,因為有意外就要有警方介入調查同消防會再檢查出牌,
同埋就算再出到牌,敢唔敢再上台先⋯?

腰斬,道歉,保護好自己班仔好過啦。

港版Fyre音樂節
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

其實呢幾塊 mon 咁大塊,吊住會唔會太重?

知唔知邊間製作公司
Garfield 發表於 2022-7-28 23:12

呢間嘢以後全行都冇人敢搵佢做 stage production

同同行人傾,我地都覺得似爆啤呤多過斷纜
因為個LED跌落黎兩條纜仲係扣實,反而一邊急墜⋯
其實爆啤呤既機 ...
rfv123 發表於 2022-7-29 00:20

Can解釋多d? 咩係爆啤呤
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

互相勾結嘅 viu背後咩勢力先得㗎?
香港被佢哋玩晒啦已經
kenneth 發表於 2022-7-29 00:06

工程公司當然有責任
但係咪代表makerville係咪就咁甩身?

有錢買榜買獎同推人拍廣告
都唔擺多啲錢落個stage同時間落綵排performance同睇場度

係咪呢兩年花姐同魯生成功到個人開始飄,開始越諗同做越多不切實際嘅事
希望主辦方今次可以好好反省

其實呢幾塊 mon 咁大塊,吊住會唔會太重?
homeland 發表於 2022-7-29 00:27

應該還好?
容祖兒no.6成個台吊上去都冇事
有可能係真係疏忽有可能係萬中無一既意外