返回列表 發帖
蘭皇后好固定咁每幾年開一次紅館,唯一2000年代出道天后人氣好穩定的指標,果隻謝老媽真係人氣插水千其咪復出
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

蘭皇后好固定咁每幾年開一次紅館,唯一2000年代出道天后人氣好穩定的指標,果隻謝老媽真係人氣插水千其咪復 ...
sexykaren 發表於 2022-5-20 19:12

差唔多時期嘅薛小姐都跌哂 真係得佢一個仲做到
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

差唔多時期嘅薛小姐都跌哂 真係得佢一個仲做到
leroyjaime 發表於 2022-5-20 19:43

薛早佢起碼年半

薛早佢起碼年半
kenneth 發表於 2022-5-20 20:12

祖祖夠話同千嬋同期

祖祖夠話同千嬋同期
sexykaren 發表於 2022-5-20 20:24

但佢都話過自己細細個聽千嬅嘅歌喎

但佢都話過自己細細個聽千嬅嘅歌喎
kenneth 發表於 2022-5-20 20:25

祖祖16歲聽狼來了同再見二丁目
祖祖有無聽蘭皇后心亂如麻一場誤會同離家出走?

祖祖有無聽蘭皇后心亂如麻一場誤會同離家出走? ...
sexykaren 發表於 2022-5-20 20:28

佢出道後聽英文歌多
未知同這分鐘更愛你都係英文歌改編

祖祖明明就講過唔太聽本地音樂
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

祖祖夠話同千嬋同期
sexykaren 發表於 2022-5-20 20:24

祖祖2005叱咤: 我都有十年㗎喇
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

當年祖祖有上叱咤樂壇揀手歌評價一場誤會,大讚阿蘭把聲好sweet gei

回復 51# sexykaren

live就已經不是一個級別

其實佢啲live睇過一次仲會有人想再睇咩?
定係啲人對聽歌無要求,只求首首識可以大合唱?
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

定係啲人對聽歌無要求,只求首首識可以大合唱? ...
hehe 發表於 2022-5-21 22:43

經典多,過檔後啲live又穩定咗,點解唔睇 ?

經典多,過檔後啲live又穩定咗,點解唔睇 ?
lmml4 發表於 2022-5-21 23:01

穩定?有睇oh my janice?
成場音樂大過佢把聲

成場音樂大過佢把聲
hehe 發表於 2022-5-21 23:09

唔該睇返新聞啦、佢開show前幾日重感冒、鼻水倒流鼻塞呀
    唔好為反而反
    又有冇睇上年同馮允謙個show呀?

定係啲人對聽歌無要求,只求首首識可以大合唱? ...
hehe 發表於 2022-5-21 22:43

上年唱得好好
係行走的CD
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

連衛蘭演唱會嘅PO 都LUNG 到去美祖
反OT:張 Poster 好瘦!電單車減肥定P 圖
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

tlam 發表於 2022-5-20 23:19

唱得好俗氣
歌廳咁

唔該睇返新聞啦、佢開show前幾日重感冒、鼻水倒流鼻塞呀
    唔好為反而反
    又有冇睇上年同馮允 ...
Coollala 發表於 2022-5-21 23:31

又係病啊?ok~~~~

總之睇過幾次都失望而回咁囉
衰過咁多次都仲要比錢佢賺啊?
唔好就係唔好咪認左佢
冇必要反佢,同樣唔好為撐而撐

又係病啊?ok~~~~

唔好就係唔好咪認左佢
冇 ...
hehe 發表於 2022-5-22 05:12

唔喜歡唔好入黎癈UP。。
大家直接SKIP 回覆依個人。。

連衛蘭演唱會嘅PO 都LUNG 到去美祖
反OT:張 Poster 好瘦!電單車減肥定P 圖 ...
616.1314 發表於 2022-5-22 00:19

張相好明顯P圖
我第一眼以為係Sammi
那陣時不知道 置身的日子都發亮

唔喜歡唔好入黎癈UP。。
大家直接SKIP 回覆依個人。。
kk8733 發表於 2022-5-22 11:51

想問吓janice仲係咪就完約?
在這畢生不滅 無極的狀態

想問吓janice仲係咪就完約?
losyes 發表於 2022-5-22 12:49

邊間公司可以去。。

又係病啊?ok~~~~

唔好就係唔好咪認左佢
冇 ...
hehe 發表於 2022-5-22 05:12

人地想睇又要比你話冇要求
你唔鍾意睇咪唔好睇 反正實大把人搶飛

你唔鍾意睇咪唔好睇 反正實大把人搶飛 ...
mamakin 發表於 2022-5-22 19:34

A music果陣要搶咩?
幾次都有跳樓飛啦

唔明點解簽左華納就即刻上神台咁款

你唔鍾意睇咪唔好睇 反正實大把人搶飛 ...
mamakin 發表於 2022-5-22 19:34

算吧啦、人哋撐嗰個係上年喺咁去老人台同埋歌神合唱都彈唔起
    紅館show又取消埋、係唔抵得人哋又開紅館啦

算吧啦、人哋撐嗰個係上年喺咁去老人台同埋歌神合唱都彈唔起
    紅館show又取消埋、係唔抵得人哋又 ...
Coollala 發表於 2022-5-22 20:12

唔覺得佢係Gin粉 唔好亂屈

你咁講我都要反Janice了
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

唔覺得佢係Gin粉 唔好亂屈

你咁講我都要反Janice了
JasOh103 發表於 2022-5-22 20:26

係啲人專登走入嚟嘈啫、睇幾次都失望咪唔好睇咯
    咪支持番自己鍾意嘅人咯、我自己都有唔鍾意嘅歌手
    都唔會專登去踩場

咪支持番自己鍾意嘅人咯、我自己都有唔鍾意嘅歌 ...
Coollala 發表於 2022-5-22 20:38

唔好理人地啦。。蘭B 幾時有下一一PLUG 。。

咪支持番自己鍾意嘅人咯、我自己都有唔鍾意嘅歌 ...
Coollala 發表於 2022-5-22 20:38

咁我哋睇下銷情點

張海報個擺姿  係咪想寫個J字
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

你講到Janice係球迷咁
leroyjaime 發表於 2022-5-20 12:53

我好耐之前問過佢,
我話你睇唔睇FOOTBALL的,佢話睇
咁啱果年就踢緊WORLD CUP, 西班牙奪冠果年
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

唔會唔會唱《2012》呢首歌

唔會唔會唱《2012》呢首歌
乐坛风云 發表於 2022-5-23 15:03

呢首真係好正

成場音樂大過佢把聲
hehe 發表於 2022-5-21 23:09

但同甲音樂時期比係好咗喎,同JF果場更加好添

鄭融開演唱會,果12子又開演唱會
你會唔會「睇過一次仲會有人想再睇咩」都留一次

好想聽Janice唱《退》
記住這刻細節與感覺 直到一百歲

衞蘭7月開騷 為入行以來第5個個人紅館演唱會

衞蘭《Janice Be Still Live 2022》將於7月10-11日同假紅館舉行,相隔4年再踏紅館舞台,歌迷太餓,內部應購已經火促爆滿,認真厲害。

《Janice Be Still Live 2022》是jancie入行以來第5個個人紅館演唱會,不單歌迷期待以久,janice本身也雀躍萬分,並且親自參予很多關於演唱會製作,希望讓大家見到一個全新的衛蘭。

「今次會開四面台,希望可以近d ,多d 同歌迷互動到啦,製作上面同揀歌等等,我都參予好多呀今次,不停開會研究,點樣可以做到最好。」

踏入40歲,janice 自覺人生目標更清晰,她坦言現在是為自己而活!她説:「女人40係一個好開始,我覺得好開心、好健康,同埋好放鬆,我仲覺得自己好似新人咁,因為音樂是無限探索的,我而家有跟老師學唱歌,因為我唱歌有啲壞習慣,喺咬字及運氣上未運用到最好,所以要有改進。」
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

第二款海報

tlam 發表於 2022-5-20 23:19

唔係太好聽
唱唔到蘭蘭個種sweet feel

(利申:喜歡祖兒)
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

唔係太好聽
唱唔到蘭蘭個種sweet feel

(利申:喜歡祖兒)
John 發表於 2022-5-29 19:48

sweet歌可以聽返祖兒同年首華麗轉身
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

感覺衛蘭真的完約啦。。再見衛蘭。

搞唔掂
優先賣飛都無限Refresh

有無人買到?
不停refresh

繼續load 空氣中
一切從心

入到 但話無飛
唔會咁快賣哂掛

買唔到

allocation exhausted 即係賣完?

衛蘭好叻女。。