返回列表 發帖
姜濤唱歌真係其實佢都已經冇乜點跳舞,點解仲係咁唔穩

生生蝸牛,呢條link好似清D
https://www.instagram.com/mirrorbbsan00/live/17959928686760518

XDDD都中意anson?
kenneth 發表於 2022-7-26 20:28

大大的愛?
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

大佬 晚晚都要企咁高個台?
萬一唔小心真係唔知發生乜事
舞台設計師唔好玩啦

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
再將我相信的如煙火般綻放

其實嗰rundown都幾差
上年嗰個show + moov 嗰次都好d
an_kp_on_edge 發表於 2022-7-26 21:24

Jer係咪真係唱咗成個鐘?

Jer係咪真係唱咗成個鐘?
kenneth 發表於 2022-7-26 21:55

就當然唔係啦
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

Frankie真係跌親

Frankie跌咗落台
好彩冇事
離不開 留不低

Frankie真係跌親
永遠是軒 發表於 2022-7-26 22:19

呢下我覺得又唔關個台事
個空間都已經幾大 佢自己talk talk下冇睇行咗去台邊咁都冇辦法
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

呢下我覺得又唔關個台事
個空間都已經幾大 佢自己talk talk下冇睇行咗去台邊咁都冇辦法 ...
JayantL 發表於 2022-7-26 22:21

應該燈光打落去冇留意到條邊

呢下我覺得又唔關個台事
個空間都已經幾大 佢自己talk talk下冇睇行咗去台邊咁都冇辦法 ...

但個台整到三尖八角咁,都係唔好啦

舞台又玩咁大,D歌又玩咁大,第一次紅館concert都要俾dancer問候
咪再當12子係bts sj 咁捧啦,唔係個皮就唔係個皮
簡單setting咪算,你紅館debut應該係展示你既歌唱/舞藝能力係足以係呢個地方立足,唔係整幾多fancy design spin走冇料既事實
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

呢下我覺得又唔關個台事

lol
咁全場有冇尖叫

掛住望觀眾
Frankie小心睇路

皮皮唔好有事
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

依家先第二場
不過呢個跌親係佢掛住自己講野同望觀眾 ,無睇路
一切從心

On panel個個發緊夢呀?
唔提佢行番入啲
希望皮皮無事

實畀人話隱形人搏宣傳某 D CM 會員樂見

皮皮連續2晚都整親
取消所有升台啦
上落台用樓梯算

皮皮連續2晚都整親
取消所有升台啦
上落台用樓梯算
星夢情真 發表於 2022-7-26 23:12

其實佢明明以前都係 DANCER, 走位果 D 有返咁上下訓練, 不過一不小心就真係...

今晚都係無ASAP, 全部人升哂上台先起音樂唱Boss, 同埋正常返有燈有跳舞

實畀人話隱形人搏宣傳某 D CM 會員樂見
hissorhk 發表於 2022-7-26 23:12

友壇有啲人推論係想為某啲不知成員退團鋪路

皮皮連續2晚都整親
取消所有升台啦
上落台用樓梯算
星夢情真 發表於 2022-7-26 23:12

啱吖 佢個人呢種狀態唔適合嚮呢種危險地方

IGNITED無咗條橋

收人1280整個咩垃圾台出黎
淨係識賺錢
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

F先生如果每日都講一模一樣嘅嘢
其實同鍾舒漫一樣可以cut咗佢

個演唱會夠晒話題 唔係因為啲歌有幾好聽 跳舞有幾好睇
竟然係個台
賣國賊陳蕾勾結外國或境外勢力危害國家安全!

個台咩事,齋睇都驚

F先生如果每日都講一模一樣嘅嘢
其實同鍾舒漫一樣可以cut咗佢
kenneth 發表於 2022-7-26 23:24

鍾舒漫直頭騎劫晒成個場
「微笑之中 接受還未有 答案。」

鍾舒漫直頭騎劫晒成個場
misterben111 發表於 2022-7-27 00:27

K 兄以為 FRANKIE 好似鍾舒漫咁係嘉賓

K 兄以為 FRANKIE 好似鍾舒漫咁係嘉賓
hissorhk 發表於 2022-7-27 00:29

係囉,人哋明明係主人家,當人作客都有嘅
每人每天都是披著戰士袍打出新版圖。

多數talk部分都應該降一降返嗰台落嚟先 (等Artist可以平地自如咁行下)
見班dancers事前咁屌法就真係知排既時間有限 臨尾先嚟chur 係咁叫人執生…感覺很不安全
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

lol
咁全場有冇尖叫
victor1991415 發表於 2022-7-26 22:29

驚呼 其實爭啲跌埋落個窿度,不過好彩窿入面好似有人準備升上台,所以順便推返Frankie 上去

edan上年已經自彈自唱E先生moov同今次演唱會又再嚟

連jer都係翻炒上年狂人,真心冇驚喜 ...
CircleXoX 發表於 2022-7-26 14:39

呢兩首始終係代表作,喺第一個紅館演唱會上表演都好合理,唔唱嘅話反而可能令更多人失望

呢兩首始終係代表作,喺第一個紅館演唱會上表演都好合理,唔唱嘅話反而可能令更多人失望 ...
rt7077 發表於 2022-7-27 00:43

反而唱cover嗰啲先係浪費時間 又唔係唔夠歌
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

好好睇喎(唔聽唱功的話),勁多歌都好high,特別係rebound
同埋個台設計上係好睇,如果彩排足夠都冇乜大問題,
危險問題我覺得主要係12同條橋。

高空橋拆了

呢兩首始終係代表作,喺第一個紅館演唱會上表演都好合理,唔唱嘅話反而可能令更多人失望 ...
rt7077 發表於 2022-7-27 00:43

反而都見有人質疑點解冇dear my friend
都算係姜仔代表作丫

不過可能佢想唱鏡中鏡/作品的說話多啲

warrior冇都某程度上預左
(其實隻歌本身真係唔係咁踩界 唔知驚乜)
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

好好睇喎(唔聽唱功的話),勁多歌都好high,特別係rebound
同埋個台設計上係好睇,如果彩排足夠都 ...
721AXA 發表於 2022-7-27 00:54

個台係靚,而且多機關多效果,可惜好多方面準備唔夠,令到意外多多

同埋個台設計上係好睇,如果彩排足夠都 ...
721AXA 發表於 2022-7-27 00:54

想開party係氣氛好嘅,但好多墊底聲
甚至例如boss,好多句直情唱都唔唱,如果想聽唱歌會覺得唔夠喉
好彩叫有solo時段平衡返唱歌需求

都算係姜仔代表作丫

warr ...
John 發表於 2022-7-27 00:55

其實叱咤嘅時候都已經講緊姜情緒上未必想唱dmf

都算係姜仔代表作丫

warr ...

叱咤個次喊到唱唔到喎

想開party係氣氛好嘅,但好多墊底聲
甚至例如boss,好多句直情唱都唔唱,如果想聽唱歌會覺得唔夠喉
好彩 ...
John 發表於 2022-7-27 00:57

其實我覺得好奇怪,好多位其實可以和音唱或者有啲墊底聲
但佢哋好似好堅持要開全咪唱

其實叱咤嘅時候都已經講緊姜情緒上未必想唱dmf
wing 發表於 2022-7-27 00:59

都同意
我諗佢自己都想唱兩首新歌多啲

都算係姜仔代表作丫

warr ...

反而半同九兩首都有

其實我覺得好奇怪,好多位其實可以和音唱或者有啲墊底聲
但佢哋好似好堅持要開全咪唱 ...
721AXA 發表於 2022-7-27 01:03

我係鍾意聽唱歌嘅類型(所以喜歡幸兒) 所以咁多墊底/成句飛左係有少少失望嘅
但個perform都還好
不過都感覺跳舞有少少留力 唔知係個台太唔實淨(見到直情有郁)定係12場想留一留力

法國陳瑞輝同宋瑞輝命運好似

我係鍾意聽唱歌嘅類型(所以喜歡幸兒) 所以咁多墊底/成句飛左係有少少失望嘅
但個perform都 ...
John 發表於 2022-7-27 01:05

難怪莊子愛迪生
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)