返回列表 發帖

Gin Lee同場「死敵」前後腳 AGA堅稱係朋友:結婚都請佢!

歌手李幸倪(Gin Lee)今日(6日)出席戶外音樂活動。活動上一度下起大雨,Gin Lee稱收到天氣雷暴警坦言非常擔心活動受阻:「我其實非常擔心啲粉絲,因為我知道佢哋一早就已經嚟霸位,不過好好彩都停咗雨,活動順利進行。」Gin Lee又指希望下年能在紅館開騷。

講到Gin Lee的舊公司環球唱片早前在無預警下大裁員,她表示因仍然有與舊公司同事聯繫,所以有所聽聞。問到江海迦因環球唱片的人事變動導致團隊宣傳人手不足,會否感慶幸在舊公司變動前離開?Gin Lee笑說:「唔會咁諗,我睇新聞佢哋話公司要Restructure,咁我都希望舊公司會有更好嘅發展,失業嘅同事可以盡快搵到工作。」

提到江海迦,Gin Lee指暫未見到對方,談到二人曾傳不和,Gin Lee就稱見到對方會打招呼:「我哋兩個緊係冇嘢啦,不過喺咁啱安排咗我哋一前一後表演,我上年已經有幫依個活動做開幕。」

AGA則指二人根本沒有不和,私底下更是朋友,她指之後婚宴都會請Gin Lee。現場全是創作歌手,AGA坦言開心有份參與,於後台更認識了日本音樂巨匠坂本龍一的女兒坂本美雨,送了自己的CD給對方。問到公司之前裁員,有否影響她的公司時,她指因為唱碟剛出,宣傳亦已做完,現時主力作歌及幕後工作,故沒有太大影響。

感想:愛gin也愛迦

Source

少點是非多點音樂

Gin:我上年已經有幫依個活動做開幕。
暗串上年有人冇份

AGA:之後婚宴都會請Gin Lee
暗串某人得個(虛擬)富貴男友

好姐妹 casually throwing shade

暗串上年有人冇份

暗串某人 ...
WZA111 發表於 2024-4-6 22:00

gin lee大話精

東方日報2022年5月4日

環球歌手李幸倪(Gin Lee)對於「宿敵」江海迦(AGA)盛傳過檔華納懵然不知,但表示無論如何都會衷心祝福對方,又賣口乖表忠,指自己已與「娘家」續約,絕無異心

談到同公司的「宿敵」江海迦(AGA)約滿過檔華納,Gin Lee說:「唔知。(同佢好少聯絡?)呢排同個個都少,不過嚟緊我會見到佢,到時大家傾吓。(成日傳你哋不和,少咗個勁敵?)邊有咁嘅事?佢無論作出乜決定,都衷心祝福佢。」Gin Lee又不諱言與環球合作8年,早前已續約:「點都會繼續同呢間公司合作。」

gin lee笑自己醒目早走早著好衰格

Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

暗串上年有人冇份

暗串某人 ...
WZA111 發表於 2024-4-6 22:00

突襲婚宴唱暗戀這件小事

兩姊妹friend過夾band
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

gin lee大話精

環球歌手李幸倪(Gin Lee)對於「宿敵」江海迦(AG ...
sexykaren 發表於 2024-4-6 22:01

即係環球係炒左美娘,而唔係美娘唔想續約
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

幾時再一齊唱獨一無二live

請佢請佢走
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

星夢情真 發表於 2024-4-6 22:13

美迦個婚宴

少點是非多點音樂
Willjohnson 發表於 2024-4-6 21:59

其實我都覺得佢哋未至於best frd 但真係冇嘢
蛋記報業可唔可以唔好再煽風點火 睇到好厭
當年Sandy&Sally都唔見得爭獎爭到反面
而家又唔係為獎 誣衊人搞婚外情 冇Kay&Joey之間果種冤仇
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

段Medley唱完倩女幽魂/天若有情/追/心債 就跳咗去明日之明日,中間三十年skip哂

大雨灑過後晴天
是老生空話 旨在哄騙
從上次吵架後不瞅不睬不見
彼此關係急速擱淺
DM多仔多到覆唔哂

星夢情真 發表於 2024-4-6 22:13

機會甚微, 煎唔想「自問自己只不過第二,更了解沒理據爭取你這位置」

gin lee大話精

環球歌手李幸倪(Gin Lee)對於「宿敵」江海迦(AG ...
sexykaren 發表於 2024-4-6 22:01

呢單真係懸案,唔明點解冇續約都向外宣稱自己續咗約。
上年訪問仲講到,同Eric Kwok做緊碟嘅時候已經講話當呢隻(Time and Faith)係最後一隻,即係一早已經唔想續。

AGA則指二人根本沒有不和,私底下更是朋友,她指之後婚宴都會請Gin Lee。
梨胃言 發表於 2024-4-6 21:49

會請Gin飲 姊妹情深
那陣時不知道 置身的日子都發亮

現場全是創作歌手

創作歌手Gin Lee

AGA一直有問候Gin Lee

提到前公司環球唱片人事變動,Gin Lee稱有跟舊公司同事聯絡,希望大家有好發展及更好前途。至於與傳不和的AGA同場,她表示未見到對方,見到會打招呼,否認不和。

AGA亦否認與Gin Lee在環球時有不和,「一直有問候對方,從冇不和,結婚會請她飲,但今年未有結婚打算」。談到婚期一拖再拖,她認為真金不怕熊爐火。對於所屬環球唱片人事變動,有否影響她出歌?AGA避談,稱自己現在處於幕後狀態,寫歌中,然後轉話題自爆最近領養了一隻狗,「狗仔5個月大,第一次領養,每次出門口工作都不捨得。(將來有BB豈非足不出戶?)未發生的事情不回應」。

AGA感謝未婚夫過去所有戀情

此外,AGA近日接受商台節目訪問,談到未婚夫鄭子邦,「我們性格很不同,我很需要一個可以在身邊扶持我的人,他支持我做自己相信的事。經歷過那麼多高低,很開心他可以看到我的兩場紅館騷」。 她承認若不是戀情被揭,不會公開。她與鄭子邦只訂婚,仍未註冊,他日結婚會公布消息。

鄭子邦曾與姚子羚拍拖,又與文詠珊、湯洛雯和蔡卓妍等傳緋聞,AGA稱不介意,「很感恩我們之間的過去,成就一個合適的時間令我們一起。兩人能一起,是因大家的價值觀相近。沒有過去,就沒有這個價值觀,我很感恩他所有的過去」。她直認跟未婚夫說不定會突然騰出時間註冊結婚,「我今年工作已排滿,訂婚時,他知道我仍有很多事想做,叫我覺得適合才跟他說。我們很直接,覺得是時候做,就會對大家說」。

迪迪2021/1/1有無問候幸兒

我們很直接,覺得是時候做,就會對大家說
梨胃言 發表於 2024-4-7 16:05

TMI

AGA避談,稱自己現在處於幕後狀態,寫歌中

又寫歌
啲歌 2034 年出唔出到
那陣時不知道 置身的日子都發亮

現場全是創作歌手
創作歌手Gin Lee
kel_kelvin 發表於 2024-4-7 14:53
Gin Lee 創作歌曲: 開燈.熄燈、開錯燈、別人的家、和每天講再見、含蓄、芝麻開門、Killer、最美的夢、犧牲品、不再分離、Stay (暫時多過 Mag 一首)

同屆新人有 future 男金女金女銀女銅 (Alfred Joyce Gin Mag), 同屆創作歌手有變幕後 (Wendyz) 有變性感 (TikChi) 有消失樂壇, also missing Sita

又寫歌
啲歌 2034 年出唔出到
danlam15 發表於 2024-4-7 17:00

寫俾美餃果兩首好似話要今年出到

希望大家有好發展及更好前途

拿前程來打賭
若各走各路途
等著看 誰捱不到

Gin Lee 創作歌曲: 開燈.熄燈、開錯燈、別人的家、和每天講再見、含蓄、芝麻開門、Killer、最美的夢、犧牲 ...
boy4dudes 發表於 2024-4-7 18:20

無敢 特登無計到合寫嘅歌

無敢 特登無計到合寫嘅歌
kel_kelvin 發表於 2024-4-7 18:46
Oops 寫漏左, OK 多 Mag 兩首

美娘好衰,自己霉,成日借舊同事造新聞

熱愛唱歌的AGA表示婚後仍會繼續歌唱事業:「其實音樂係我嘅profession,我亦都好喜愛音樂,只要大家仲聽緊我唱歌嘅話,我都會繼續!就算我有一日唱唔到,我都會做幕後嘅工作,幻想唔到我嘅生命會同音樂分割開!反而我即將步入人生下一個階段,可能寫嘅歌會唔同!」AGA現正籌備下一張專輯,預告今年會陸續推出不少新作

Oops 寫漏左, OK 多 Mag 兩首
boy4dudes 發表於 2024-4-7 18:59

喂,仲有獨一無二呢

對於所屬環球唱片人事變動,有否影響她出歌?AGA避談,稱自己現在處於幕後狀態,寫歌中,然後轉話題自爆最近領養了一隻狗,

笑死, 講到廢事

希望Gin Lee 做AGA 伴娘