返回列表 發帖

A-Lin原來最愛李幸倪 嗌製作人幫手安排見面

台灣歌后A-Lin近日來港出席今晚(7日)在西九舉行的音樂節,獻唱多首金曲,她在台上不停拿自己的身材作自嘲,笑言不怕被說胖或身形不標準,認為女生就算手臂有肉或有有小肚腩也不緊要,最重要是開心。

台後受訪時,A-Lin透露今天是在港第二天,喜歡香港的美食及購物:「住的酒店離購物很近,也會去食大排檔。」她表示對上一次來港已是2018年,今次很開心及興奮,跟久未見面的歌迷相見,並自言今次是第一次參加香港的音樂節,大讚現場歌迷熱情。講到喜歡的香港歌手,她即點名李幸倪:「我們是網友,沒有見過面,大家彼此欣賞,我一直很喜歡她的歌,我們有相同的製作人,希望可以跟她合作。(今次會約見面嗎?)我知道她很忙,希望製作人可以幫我安排一下。」講到花蓮早前發生大地震,她稱當時在台北:「地震的震度大到我都嚇倒,希望大家為花蓮禱告,希望之後重建,不止他們的人還有他們的心,希望大家可以多給他們一些支持。」

感想:喜歡幸兒

Source

咁香港站可唔可以唱敢同肯定就是你
唔好再唱月半小夜曲

原來咁熟 Gin Gin係咪向A-Lin討教點樣四次失敗之後第五次可以封后成功

佢兩個放埋一齊其實有d 似樣 lol
同埋明明gin ig 都po 左同A-Lin 合照啦

上次會展煎煎都有睇

Ginlee時裝災難肉酸

終於有翻每周一篇
以為見到得CM有人睇就無再泵水

佢兩個放埋一齊其實有d 似樣 lol
同埋明明gin ig 都po 左同A-Lin 合照啦
victor1991415 發表於 2024-4-8 23:29

你唔講都唔覺...以為張相有三個幸兒
那陣時不知道 置身的日子都發亮

佢哋個vibes又真係有d似
但A-lin多一點霸氣 近年愈來愈型

Gin就差d時尚感
點執都...
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

Gin就差d時尚感
點執都... ...
liebe 發表於 2024-4-9 12:28

但Alin同Gin既合照,見Alin肥腫好多,反而Gin望落去又瘦又靚

Gin就差d時尚感
點執都... ...

A-Lin 近年愈嚟愈似Amei lol

但Alin同Gin既合照,見Alin肥腫好多,反而Gin望落去又瘦又靚
Mui 發表於 2024-4-9 13:51

A-Lin唔係肥咗 反而靚d嗎
佢以前削到好薄相
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

Gin就差d時尚感
點執都... ...

大媽。。廣場舞。。 

A-Lin 係真大媽, 個女已經16歲. Gin 都係真大媽, 隻貓女已經13歲.

希望兩個合作 Gin-A-Lin Lean Mean Strong Mama Live in Concert

實力派愛實力派

A-lin上TFT, 希望幸倪有日上到唱DUMDUM
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

A-lin上TFT, 希望幸倪有日上到唱DUMDUM
cubex___ 發表於 2024-4-10 20:02

轉會罪大
樂壇呂布
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

轉會罪大
樂壇呂布
b01091018 發表於 2024-4-11 11:54

我要樂壇關羽、孔明
DM多仔多到覆唔哂

https://www.instagram.com/reel/C ... sh=MzRlODBiNWFlZA==

A-Lin愛煎愛到連聲夢傳奇1都睇
雖然佢仲未搞清佢叫幸兒定幸倪

喜歡幸兒正能量快歌

Gin當晚唱出新歌《Diff.》及《企好》,兩首歌曲亦十分正能量,Gin認為聽歌是一個很好抒發負能量的方法,有學生問到因為自己想成為YouTuber,但父母想他找一些比較踏實的工作,令他十分懊惱,Gin隨即分享自身經歷,「鍾意同擅長係兩樣嘢。如果十個有九個人都話你唱歌好叻,咁就有好大可能你係唱歌好叻,如果你好鍾意唱歌,但得一個人話『嗯……都可以吖』,咁你就要諗一樣嘢,係咪未必啱自己呢?』她續說:「好似我想做歌手,一個我好尊敬嘅一位音樂人同我講:『你唔應該做歌手,如果你要做歌手,就唔該你廢咗你全身嘅武功,重新學過啦』,嘩!呢一個feedback來自我一個好尊敬嘅音樂人,我聽到嘅時候傷心咗好幾日。我好想去證明我得或者唔得,所以我透過自己努力去搵答案,俾個時限自己,如果做到嘅話,咁我就搵到個答案;如果試咗好一段時間都未得,我又要再諗一諗,呢條路係咪啱自己呢?呢條路其實係好漫長,需要好多毅力、堅持、耐性,當你想放棄嘅時候,你再諗返起你嘅初心。」

A-Lin愛煎愛到連聲夢傳奇1都睇
雖然佢仲未搞清佢叫幸兒定幸倪
阻住 發表於 2024-4-15 20:34

我覺得佢都係up 下
當年Mag 唱愛請問怎麼走 佢又話有睇