返回列表 發帖
如果出青春頌之後一年開
應該好賣好多
lemontea1069 發表於 2019-1-26 19:16
其實應該13年 Star Hall,跟手14年紅館,都拖左5年啦,星夢三年真係零個唱,都出道十年先紅館算遲開。780應該無問題,480同300靠街客,出左廣告應該慢慢賣得哂嘅。

始終演唱會音樂先係最重要三面台並不等如敷衍
    唔通之前supper嘅紅館所有人high爆都叫敷衍
...
misterben111 發表於 2019-1-26 15:34

搖滾嘅樂隊或者歌手大部分都喺三面台

如果出青春頌之後一年開
應該好賣好多

十連連十三行都㩒到喎
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我都無惡意既
只係講返件事你知
其實用城網app 即刻check 到
我都想鏗鏗第一次好好睇睇 ...
lemontea1069 發表於 2019-1-26 18:14

我知道呢度好多會員都好關心鏗鏗演唱會銷情,不過我通常買優先,真係唔係好熟城網同通利嘅紅館玩法啫。

通利職員話佢地收到D飛其實唔多。我唔sure係唔係兩套system。
Ching2015 發表於 2019-1-26 17:58

應該係兩套system
通利個system係唔使好似我哋咁要喺城網不斷f5
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

大家都係講事實啫, 我又唔係華納staff, 我只係普通樂迷,唔需要係度同金堅做marketing。其實我係一直以為城 ...
Ching2015 發表於 2019-1-26 18:03

我都無惡意既
只係講返件事你知
其實用城網app 即刻check 到
我都想鏗鏗第一次好好睇睇

唔係想攻擊鏗鏗,但現實同你講既差好遠喎

岩岩login 入城網780賣緊10行,揀10連都仲有13行
480 揀10連 ...
lemontea1069 發表於 2019-1-26 17:11
大家都係講事實啫, 我又唔係華納staff, 我只係普通樂迷,唔需要係度同金堅做marketing。其實我係一直以為城網同通利係同一套system.

通利其實唔可信
好似以前排隊買飛咁 通利通常好快話賣曬
我諗應該係通利個system同城網唔同
俾通 ...
JayantL 發表於 2019-1-26 17:40

通利職員話佢地收到D飛其實唔多。我唔sure係唔係兩套system。

岩岩login 入城網780賣緊10行,揀10連都仲有13行
480 揀10連 ...
lemontea1069 發表於 2019-1-26 17:11

通利其實唔可信
好似以前排隊買飛咁 通利通常好快話賣曬
我諗應該係通利個system同城網唔同
俾通利負責賣嘅飛少過城網
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

剛去完通利琴行攞東華飛順便8下銷情。職員話780只賣剩section 44最後果行,其他全部賣哂了。今日的人多數買 ...
Ching2015 發表於 2019-1-26 16:28

480 揀10連係賣緊23行喎 ching
牌面睇係好滯銷bo

剛去完通利琴行攞東華飛順便8下銷情。職員話780只賣剩section 44最後果行,其他全部賣哂了。今日的人多數買480。佢話其實所有飛賣淨唔係好多,但無update 位置圖同唔比影相。

三面台就是敷衍觀眾的表演,沒意思
乐坛风云 發表於 2019-1-26 03:08

始終演唱會音樂先係最重要三面台並不等如敷衍
    唔通之前supper嘅紅館所有人high爆都叫敷衍
    古巨基嘅三面台幾千萬製作唔洗3D眼鏡都睇到3D效果又叫敷衍
    一個有heart嘅表演無論邊到做都你會feel到
「微笑之中 接受還未有 答案。」

買咗最平300蚊,
想聽面具, 螞蟻, 記住忘記我, 我的志願, 時光, 體操, 出走, 青春頌, 停半分鐘聽一関歌.

四面台燈同音響都一定多過三面淨係呢到都用多左錢
   三面台最貴應該係個LED大mon
   不過如果係五 ...
misterben111 發表於 2019-1-26 02:07

三面台就是敷衍觀眾的表演,沒意思

點計架? 我成日覺得3面台好多機關都要唔少錢
lemontea1069 發表於 2019-1-25 17:07

四面台燈同音響都一定多過三面淨係呢到都用多左錢
   三面台最貴應該係個LED大mon
   不過如果係五月天周董嘅製作三面台都可以貴過四面

好慘, 3個票價都有10連
lemontea1069 發表於 2019-1-25 17:09

陰功
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

好慘, 3個票價都有10連

難。除非制作成本好慳同時賣得晒

四面台成本高過三面台唔少
lblemon 發表於 2019-1-25 15:22

點計架? 我成日覺得3面台好多機關都要唔少錢

賣成點?要出櫃救銷情未

一場四面台有錢賺嗎?
Ching2015 發表於 2019-1-25 10:57

難。除非制作成本好慳同時賣得晒

四面台成本高過三面台唔少

仲有2個多月慢慢散飛,許廷鏗加油

因為要開兩場先有機會有錢賺
lblemon 發表於 2019-1-25 10:00

一場四面台有錢賺嗎?

郭富城都滯銷,咪一樣開十幾場,加場好聽d,順便製造好賣的假象 ...
阿mark 發表於 2019-1-25 09:49

郭富城有大  Sponsor

即係點? 即係星夢預左Alfred開兩場紅館?
Ching2015 發表於 2019-1-25 05:23

因為要開兩場先有機會有錢賺

勁滯銷
仲要加場?
算吧啦佢
zxc 發表於 2019-1-24 20:19

郭富城都滯銷,咪一樣開十幾場,加場好聽d,順便製造好賣的假象

回復 329# Garfield

但琴日fb live 又話初夜只會得一日

阮兆祥喺 1圈圈 講過佢有內幕消息
好肯定 星夢 2017年 confirm 左個紅館期比 Alfred

Fred 個紅館傳聞, ...
Bluejays 發表於 2019-1-25 02:15

即係點? 即係星夢預左Alfred開兩場紅館?

印象中本身鄭俊弘係有機會開紅館,
但撞正訂婚後移情別戀事情,
Herman先放棄個期……

Btw,真心覺得Alfre ...
lms+spray 發表於 2019-1-25 01:55

阮兆祥喺 1圈圈 講過佢有內幕消息
好肯定 星夢 2017年 confirm 左個紅館期比 Alfred

Fred 個紅館傳聞,係話 Alfred 離巢後,個期轉左比 Fred
但理論上 紅館期 係唔可以咁樣轉人的
如果真係比 星夢 轉到,咁應該最後就係 汪明荃 個期

Fred 緋聞係 2017/4/6,Alfred 離巢係 2017/6/1,汪明荃 個期係 2017/8/27
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

星夢啲紅館,全部起碼兩場,包括 Captain Nancy
Alfred Hubert 唔係 guaranteed 兩場的 ...
Bluejays 發表於 2019-1-24 17:13
印象中本身鄭俊弘係有機會開紅館,
但撞正訂婚後移情別戀事情,
Herman先放棄個期……

Btw,真心覺得Alfred開四面台好勇
同埋Alfred預告今日會去售票處多謝歌迷
希望佢個「初夜」銷情好啦
2018音樂公民頒獎典禮得獎名單:https://goo.gl/NzkrwJ

打氣片段唔係女人就係hehe,代表 d咩
mychart- 發表於 2019-1-24 19:54

乜牙醫係hehe 仲係秘密黎架咩

唔出 DVD = 唔需要顧慮 re-recording rights
希望等於所有 Herman歌 都可以自由選擇去唱 ...
Bluejays 發表於 2019-1-25 00:03

應該無咩阻力啦。華納even放劇歌MV 係公司ig宣傳紅館show.

1/30 出嘅嗰首新歌,Alfred 喺訪問講,係一首 演繹力比較強,比較 epic 少少嘅歌
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

正常啦
華納通常都冇budget買影音產品版權
JayantL 發表於 2019-1-25 00:00

唔出 DVD = 唔需要顧慮 re-recording rights
希望等於所有 Herman歌 都可以自由選擇去唱

fb live
- 無打算出實體DVD,但會放片上youtube channel
- 週邊搵hocc設計
- 30號出新歌 ...
阻住 發表於 2019-1-24 22:23

正常啦
華納通常都冇budget買影音產品版權

如果有得加場我再考慮睇唔睇

頭先 live 仲話 係初夜 所以 未打算加場
大家快D 買飛啦!

fb live
- 無打算出實體DVD,但會放片上youtube channel
- 週邊搵hocc設計
- 30號出新歌

賣曬一場就唔難
問題真係加多場即係又多成萬張飛, 邊有仲有咁多人會買呀 ...
Lewis 發表於 2019-1-24 15:46
唔難??
自己去城網睇啦
呢場根本冇可能賣曬

勁滯銷
仲要加場?
算吧啦佢

聽聞今年夏天SUMMERPOP 個SHOW係星夢群星
samsam 發表於 2019-1-24 17:12

肥佬想搞嘅話同余詠珊直接將“勁歌”搬去紅館搞咪得咯
新歌和“成名曲”medley已經樣樣齊
段估都冇人想睇蝦娜同KFC跳舞

打氣片段唔係女人就係hehe,代表 d咩

480都賣得幾差下
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Summer pop摺左兩年
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我唔信金堅 hubert 賣得差過Captain Nancy lor
JayantL 發表於 2019-1-24 17:09

真係好難講

星夢群星 呢個 idea,由 星煥 講到而家講左8年,我都希望佢終於成事
(到時又可以欣賞下 Fred fans 點樣發功 :P)

我唔信金堅 hubert 賣得差過Captain Nancy lor
JayantL 發表於 2019-1-24 17:09

星夢啲紅館,全部起碼兩場,包括 Captain Nancy
Alfred Hubert 唔係 guaranteed 兩場的

如果冇信心 星夢歌手 可以賣得好過 顧嘉煇 鄭少秋 汪明荃 薛家燕
Herman 好難 justify 幫班歌手開 ...
Bluejays 發表於 2019-1-24 17:05

如果冇信心 星夢歌手 可以賣得好過 顧嘉煇 鄭少秋 汪明荃 薛家燕
Herman 好難 justify 幫班歌手開 ...
Bluejays 發表於 2019-1-24 17:05

笑左
samsam 發表於 2019-1-24 17:02

Herman 好難 justify 幫班歌手開