返回列表 發帖

呢隻拎至尊碟其實冇說服力 情願李克勤播多過janice少少拎左至尊碟好走人但得男歌手第4

好慘
文案skip埋 失戀的意義

要捧到上女金但又無至尊碟都要就住嚟播
除非年尾有新歌

但今年都無幾多人真係出唱片,至尊碟邊個拎都無眼睇
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

至尊碟其實已經好多年冇說服力 (自從 2009), 去年應該取消, 如果今年繼續頒, 希望係 Janice.

我嘅新專輯《Love And Other Things》下星期就會推出,今次專輯裡面仲會配合我嘅畫作,有一個實體專輯館, ...
kk8733 發表於 2017-7-21 10:56

好似28 29兩日都有?

好似28 29兩日都有?
PY79 發表於 2017-7-22 02:14

Janice Love And Other Things實體專輯館
日期:2017年7月29日(六)
時間:下午5時30分
地點:Soho Yard(中環奧卑利街19號)
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

Janice Love And Other Things實體專輯館
日期:2017年7月29日(六)
時間:下午5時30分
地點:Soho Yard ...
大唔透 發表於 2017-7-22 02:35

【Janice Love And Other Things 實體專輯館】
日期:2017年7月28日
時間:下午6時半
地點:Soho Yard (中環奧卑利街19號地下)

From Joox Hong Kong Facebook 當然唔知佢地有無寫錯

回復 58# PY79

應該分幾節,每節半粒鐘
hmv play fb係送果團係6pm-6:30pm

好過jw。。。無論收曲還是包裝封面

仲有5日出碟,聽講聽日會派新歌

one3one4loveyou 發表於 2017-7-23 17:34

《差半步》?

差半步 preview sounds like 林家謙's style. I wonder if he wrote the song because its definitely something that JW would sing nowadays.

差半步 preview sounds like 林家謙's style. I wonder if he wrote the song because its definitely some ...
leongl 發表於 2017-7-24 00:30

作曲:Kenix Cheang@ Private Zoo

作曲:Kenix Cheang@ Private Zoo
kk8733 發表於 2017-7-24 01:31

Good. I figured might also be Schuman's  writers. Janice got a good pop song finally. 驗傷 was too karaoke and the arrangement was okay but Randy chow is not the best at writing ballads.

one3one4loveyou 發表於 2017-7-23 17:34

希望會plug埋去tvb啦
想佢拎最女嗰陣有祖兒同千嬅喺佢身後拍掌
Happy and Blessed.

jose 發表於 2017-7-25 01:15

我覺得叱咤有機會發生呢個情況

1d14 發表於 2017-7-25 13:11

今年買多幾張電話卡投蘭子先
用肥婆打低肥婆, 以毒攻毒!!!!!!!!!!!!!!!!!
====
蘭子快啲派歌啦homo
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

1d14 發表於 2017-7-25 13:11

想睇其他人明明同佢唔熟但又要扮恭喜咁擁抱
e.g.吳雨霏2014
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

想睇其他人明明同佢唔熟但又要扮恭喜咁擁抱
e.g.吳雨霏2014
John 發表於 2017-7-25 15:50

我想睇有啲坐第二排嘅女歌手藐咀之後hea拍手
e.g.鄭融2014
Happy and Blessed.

我想睇有啲坐第二排嘅女歌手藐咀之後hea拍手
e.g.鄭融2014
jose 發表於 2017-7-25 17:25

想睇有d歌手想扮friend擁抱但冇人理
e.g.林奕匡2016
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

當janice派晒隻碟d歌後肯再出隻演唱會主題曲咁就真係女金有望

回復 72# 敗犬女王

Love and other things 還有3首歌沒有派 和國語歌在9月/ 10月和派 and 演唱會主題曲 December?? 我懷疑至少再有五首歌曲.

用肥婆打低肥婆, 以毒攻毒!!!!!!!!!!!!!!!!!
====
蘭子快啲派歌啦homo ...
dongbb2332 發表於 2017-7-25 15:27

到時上台會唔會一樣Size

希望演唱會主題曲係快歌逼佢跳舞瘦身

差半步暫時iTunes 第 7位。。

下一派台歌應該係差半步

想睇有d歌手想扮friend擁抱但冇人理
e.g.林奕匡2016
John 發表於 2017-7-25 17:26

樂壇梁振英!

warnermusichk【約定你今個星期日! 】 Janice今個星期日將會喺中環Soho Yard 舉行«Love And Other Things實體專輯館»!大家想親身走入唱片,透過Janice嘅畫作感受佢嘅Love And Other Things,就記住約埋朋友星期日一齊去喇!

«Love And Other Things實體專輯館»

日期:7月30日 (星期日)
時間:11:00-19:00
地點:中環奧卑利街19號Soho Yard

====
蘭子快啲派歌啦homo ...
dongbb2332 發表於 2017-7-25 15:27

美宜今年入唔入到五強都成問題

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0726_00862_001.html

【剖白愛情】衛蘭圓爵士夢

歌手衛蘭(Janice)加盟華納唱片後,籌備兩年正式推出首張專輯《Love And Other Things》。此專輯亦是Janice出道12年以來參與度最高的一張專輯,由選歌以至構思唱片封套都參與其中。更特別的是專輯內不乏以Janice的親身經歷為藍本而創作的歌曲。其中破天荒以Janice的愛情經歷作靈感寫成的自白作《差半步》。而主打歌《I don’t Know, I don’t Care》則是一首為Janice度身打造的爵士魂樂曲,一圓自小在爸爸熏陶下鍾情Jazz的Janice多年來想唱爵士之心願。

於新專輯推出當天,Janice更會現身位於中環的Love And Other Things實體專輯館,舉行一個小小的新歌發布派對,並即場演唱專輯中的歌曲,現場將她的專輯變成一個立體的夢幻空間。在實體專輯館裏,除展出Janice以專輯中8首歌作為靈感而繪畫而成的油畫外,更會以錄像、文字與聲音導航的形式,讓大家以前所未有的角度去認識Janice。

真係唔知邊首會派台。。

【剖白愛情】衛蘭圓爵士夢

歌手衛蘭(Janice)加盟華納唱片後,籌備兩年正式推出首張專輯《Love And Ot ...
kk8733 發表於 2017-7-26 22:05
按照唱片公司的角度而言,華納唱片應該會先把差半步派台,令Janice至少有350ap才放軟手腳。然後大概接近年末才把Janice那首Jazz風格的歌曲派台來爭取更多的ap。

咪FF啦,宜家美祖係勁歌都要霸氣壓軸登場攞最女噶,點會出現你所講的場面

星期五發佈會首唱 I Don't Know, I Don't Care

肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

星期五發佈會首唱 I Don't Know, I Don't Care
大唔透 發表於 2017-7-27 03:54

填詞: 周耀輝 好期待。

但主打歌唔係應該係出碟時既Main plug咩?

wow 903 played I don't know i don't care. Jazz it up a notch! Lots of great songs to plug from new album so looking forward.
This song has some musical style elements fused with jazz as well. I guess this was the musical song Janice was talking about.

So guess how many weeks will I don't know I don't care will chart on 903z
舞來舞去 不日內開始錄音。

呢個安排唔錯
前半年主力plug衛蘭,最後plug埋"細細個",到後半年主力plug衛C,然後出埋隻EP

*FF~

衛蘭應該坐第二排

回復 88# Kfmusic

第二排? 開玩笑 但無論如何,她不會參加TVB awards. 甚至千嬅不再活躍在頒獎儀式上

回復  Kfmusic

第二排? 開玩笑 但無論如何,她不會參加TVB awards.
leongl 發表於 2017-7-27 14:34

Hehe 仲以為講緊903最女

Hehe 仲以為講緊903最女
Kfmusic 發表於 2017-7-27 14:36

沒有參加903很長一段時間。 應該在第一排,但我們稍後會看到。 真的想快到明年

沒有參加903很長一段時間。 應該在第一排,但我們稍後會看到。 真的想快到明年 ...
leongl 發表於 2017-7-27 14:40

衛蘭2006年參加叱咤已經坐第一排,有無可能第二排?除左坤哥,開過紅館就坐第一排差唔多
王菀之、吳雨霏、衛蘭、薛凱琪、容祖兒、李克勤、許志安、張敬軒、側田、周柏豪,排位剛剛好。

衛蘭2006年參加叱咤已經坐第一排,有無可能第二排?除左坤哥,開過紅館就坐第一排差唔多
王菀之、吳雨霏、 ...
1d14 發表於 2017-7-27 14:47
上面話坐第二排係指TVB……

上面話坐第二排係指TVB……
nicholashin 發表於 2017-7-27 15:01

06年Janice TVB已經坐第一排
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

please no ot
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

I don't know, I don't care 真係好正!!jazz既Janice 勁正

差半步好正好K, 不過明白點解唔plug而派IDKIDC
細細個好twins feel

其實華納出實體碟都算係咁
整到咁靚吸引返啲人買隻實體
上次DJ所有歌派哂又加幾隻live又整到個包裝靚一靚
今次Janice直情又有新歌又落重本去個packing design
Even Pakho轉會隻One step closer都唔係hea送下postcard個盒厚一厚
希望Jill, JUDE隻EP冇新歌都好包裝繼續整靚佢

差半步好正好K, 不過明白點解唔plug而派IDKIDC
細細個好twins feel

其實華納出實體碟都算係咁
整到咁靚吸 ...
hehehaha 發表於 2017-7-28 00:29
同意,細細個好似聽緊Twins啲歌,全碟最唔鍾意呢首歌
任我行 失憶蝴蝶

I don't know I don't care聽完既感覺係I don't know I don't care
希望903 ban到美祖派歌為止
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

水準以上!
女歌手金獎 Janice
love wins!