返回列表 發帖
呢隻碟C D編號係 VEG001920, 早過 Hana 隻碟 VEG0021,
但隻碟最後遲過 Hana出。。。點解咁嘅???
月巴亻 ...
venus 發表於 2017-11-22 15:08

因為星夢唔會dum本宣傳呢隻碟。呢個時候出可以利用華納的宣傅攻勢,博的人順便買埋呢隻牒。如果早的出打對台無咩意思,只係間接制造話題,同幫左華納宣傳。

因為星夢唔會dum本宣傳呢隻碟。呢個時候出可以利用華納的宣傅攻勢,博的人順便買埋呢隻牒。如果早的出打對 ...
Ching2015 發表於 2017-11-22 15:26

呢啲精選點會做宣傳噶,就算其他公司都吾會做啦

呢隻碟C D編號係 VEG001920, 早過 Hana 隻碟 VEG0021,
但隻碟最後遲過 Hana出。。。點解咁嘅???
月巴亻 ...
venus 發表於 2017-11-22 15:08

一隻碟2個編號??

阿mark 發表於 2017-11-22 16:04

所以出碟期配合華納的宣傳,做得好好。

一隻碟2個編號??
阿mark 發表於 2017-11-22 16:06

星夢怪傳統, 一隻實體碟1個編號.
e.g.
鄭俊弘 The Red Box Live (2DVD + 2CD) = 4隻實體碟4個編號 (VEG0011, VEG0012, VEG0013, VEG0014)
My TV Love Songs (CD + Bonus CD) = 2 (VEG0017, VEG0018)
Alfred The Ultimate Collection = 2 (VEG0019, VEG0020)

星夢怪傳統, 一隻實體碟1個編號.
e.g.
鄭俊弘 The Red Box Live (2DVD + 2CD) = 4隻實體碟4個編號 (VEG00 ...
boy4dudes 發表於 2017-11-22 16:23

吾知同風水有無關

吾知同風水有無關
阿mark 發表於 2017-11-22 17:39

如果跟production日期出,似係順序.

回復 56# 阿mark

其實早期既東亞都係咁樣 (一隻唱片得一隻光碟除外)
    例:鄭融 Honey, 唱片面 EACD136, CD EACD137, DVD EACD138
          美之 On Wings Of Time, 唱片面 EACD485 (第二版 EACD485S),
                 CD EACD486, 第一版 DVD EACD487, 第二版 DVD EACD529
          許志安 On and On, 唱片面 EACD648, CD EACD649, DVD EACD650

但呢個做法去到 7xx 就改左
          美之 The Songbird Anthology, 唱片面 EACD705,
                 CD1 EACD705A, CD2 EACD705B, DVD EACD705C

回復 58# FY5856

竟然可以研究得咁深入..

有,入有7-8到相
1000℃XSA 發表於 2017-11-21 21:50

有沒posters送?

因為星夢唔會dum本宣傳呢隻碟。呢個時候出可以利用華納的宣傅攻勢,博的人順便買埋呢隻牒。如果早的出打對 ...
Ching2015 發表於 2017-11-22 15:26

結果鏗鏗今日竟然出po宣傳星夢隻精選

華納歌手同星夢宣傳。
可能佢都想隻碟上下榜。

就算金堅走咗去華納,月巴亻老都不忘cap水

就算金堅走咗去華納,月巴亻老都不忘cap水
94340634 發表於 2017-11-28 23:30

月巴佬等緊華納同佢開show, 唱舊歌版權費好肥仔。

回復 60# steven891026

我喺信和買有海報送

阿mark 發表於 2017-11-22 16:04

環球幫過張敬軒 Plug 塵埃落定 and 溫馨提示

環球幫過張敬軒 Plug 塵埃落定 and 溫馨提示
xteve 發表於 2017-11-29 22:41

金牌都幫霏姐plug過比愛情簡單

唔單止歌系精選 連相都系
除左封面 入面其他相全部都系前兩隻碟入面有
星夢咁多宣傳相唔用系要循環再用舊相  叻

回復 41# boy4dudes

好鍾意“遺物”咯,如果收錄埋就真係過去幾年,全聽呢張精選就夠了