返回列表 發帖
原來個碟名靈感黎自Love, Drugs and other things
明哂

成隻碟最好聽個首應該係 IDK,IDC
賴爽 發表於 2017-7-31 12:32

第一次認同祖粉

成隻碟最好聽個首應該係 IDK,IDC
賴爽 發表於 2017-7-31 12:32
在IDK,IDC 的演譯中,Janice的唱腔令人聽上去感覺十分自然和放鬆。
先不談獎項,光是談到銷量方面,預期這張唱片應該會有理想的銷量。
同時,整張專輯裡,歌曲的質素屬於中上品。

在IDK,IDC 的演譯中,Janice的唱腔令人聽上去感覺十分自然和放鬆。
先不談獎項,光是談到銷量方面,預期這 ...
Danny02 發表於 2017-8-3 19:11

蘭 B 咁快有打手嘅,做到嘢喎!

蘭 B 咁快有打手嘅,做到嘢喎!
賴爽 發表於 2017-8-3 19:29

佢啲留言見一次笑一次
曲到喊

Janice既演繹都幾差下 好多歌都唱得好粗糙或者唔太駕馭到
低音位尤其難頂 偏偏華納又揀左堆比較低音既歌畀 ...
nicholashin 發表於 2017-7-28 10:41

低音唔係咁得,呢點我同意,“懷念着 這 個人 我遇上” 的“我遇上”真係質素麻麻

但佢把聲係咪差左呢? 我唔肯定, 因為我覺得 A MUSIC 離家出走果D歌果把靚聲經過好多後期修飾

差半步>>>>>找對的人
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

你地估佢買到幾多隻碟?
I talk a lot of BS.

你地估佢買到幾多隻碟?
angelicdestiny 發表於 2017-8-7 22:46

I wonder what the exact number will be too. Number one on sales chart the first week and some fans said the album sold out in one of the HK stores the first day it released. A US fan here I purchased one online as well and bought it on i tunes.

2017 香港唱片商會銷量榜第31週 2017/8/4

TW  LW  NW
01 NE 01 Love And Other Things / 衛蘭
02 02 02 The War / EXO
03 NE 01 2020 Arrival / 夏韶聲
04 NE 01 阿Sam & 阿Tam 101 / 許冠傑 & 譚詠麟
05 NE 01 Lust for Life / Lana Del Rey
06 03 02 Reincarnated Love / 劉美君
07 01 03 A Better Bee / 鍾鎮濤
08 04 02 My Tale / JW
09 08 03 Ken Hirai Singles Best Collection 歌Baka 2 / 平井堅
10 06 05 One More Light / Linkin Park

OUT
05 04 08 30克 / 李克勤
07 03 10 My TV Love Songs 我的電視情歌集 / VA
09 RE 15 ÷ / Ed Sheeran
10 01 04 花約 / Twins

簽名被屏蔽

http://skymusic.com.hk/?p=53898

1)衛蘭 Janice – Love And Other Things (CD)
2)JW – MY TALE
3)The Kings of Polygram 阿SAM & 阿TAM 101 6CD
4)鍾鎮濤A BETTER BEE
5)The Kings of Polygram 阿SAM & 阿TAM 87演唱會精華
6)夏韶聲 Danny Summer 2020 ARRIVAL
7)李克勤 30周年專輯《30克》
8)The Magical Teeter Totter張敬軒˙王菀之演唱會2017 2Blu-Ray
9)Sammi Touch Mi 2 2016 Live 4K Ultra HD Bluray
10)胡琳 第二張英文專輯《Me and You》

janice+jw>>>>>sam+tam
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

你地估佢買到幾多隻碟?
angelicdestiny 發表於 2017-8-7 22:46

less than 2000 for first week
I think 3000 in total

至少有一萬張銷量
Kaybb 發表於 2017-8-8 13:34

I agree with u
3 years no new cd
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

你地估佢買到幾多隻碟?

我估50萬(蚊)左右
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

蘭蘭一直賣碟叫座,熱賣到東南亞,分分鐘全年最高銷量
舞來舞去 不日內開始錄音。

簽名被屏蔽

衛蘭total賣3000張?真係作都唔該作得有誠意點現在賣10000張應該拎到全年最高銷量 ...
Kaybb 發表於 2017-8-9 18:15

而家CD銷量應該跌得好勁
2012年時第二位賣到4000隻
而家一半都唔知有冇
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

簽名被屏蔽

係有D掛住佢同雷頌德既合作。
如果MARK下隻碟可以有一首半首專FOR佢勁勁勁勁勁勁野就好。

係有D掛住佢同雷頌德既合作。
如果MARK下隻碟可以有一首半首專FOR佢勁勁勁勁勁勁野就好。 ...
kenneth 發表於 2017-8-10 03:40

以前合作又話成日係唱罐頭k歌

至少有一萬張銷量
Kaybb 發表於 2017-8-8 13:34

都唔知有無印10000隻

蘭蘭一直賣碟叫座,熱賣到東南亞,分分鐘全年最高銷量
黃家正 發表於 2017-8-9 11:45

上個星期去左馬來西亞開簽名會。。簽左兩小時多。。

遲些內地又會有。。

以前合作又話成日係唱罐頭k歌
阿mark 發表於 2017-8-10 09:49

都唔使一首都無啩, Mark 哥你亦無謂太小器喎。

回復 175# kenneth

可能華納唔會穩Mark Lui

kenneth 發表於 2017-8-10 15:30

似係金句王小器
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

衛蘭total賣3000張?真係作都唔該作得有誠意點現在賣10000張應該拎到全年最高銷量 ...
Kaybb 發表於 2017-8-9 18:15

好心你啦,訓醒未 唱片銷量低到你唔信,唔好扮識野啦

kenneth 發表於 2017-8-10 15:30

也許幾年後,Mark可能會有一首給Janice,如果有, Janice/warner 也需要考慮是否值得唱。 mark現在為Rainky寫歌, 已經反映出他的情況不樂觀。 Janice終於逃脫了控制,為什麼還會再次回到Mark的音樂中?

也許幾年後,Mark可能會有一首給Janice,如果有, Janice/warner 也需要考慮是否值得唱。 mark現在為Rain ...
leongl 發表於 2017-8-11 01:02

Mark 可以嘗試嘅嘢好多,最重要嘅係Janice 中意。

Mark 可以嘗試嘅嘢好多,最重要嘅係Janice 中意。
kenneth 發表於 2017-8-11 02:38

如果Mark可以試嘅好多嘢,Janice仍然會在Amusic.

簽名被屏蔽

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

hehehaha 發表於 2017-8-17 13:16

換了一張
還有190個籌,要快手啊~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

今日去左簽名會,蘭格格真係好cute好nice
佢話1月紅館會唱好多sidecut,我話想聽等 我們的故事 你知道我在你們分手嗎?
佢話呢三首一定唱,叫我一定要買飛入場
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

佢話1月紅館會唱好多sidecut,我話想聽等 我們的故事 你知道我在 ...
fifty1205 發表於 2017-8-26 23:46

見唔到你呢。。

簽唱會全記錄

肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

見唔到你呢。。
kk8733 發表於 2017-8-27 00:11

上次某過氣天后開演唱會,有人坐我隔離夠問我系邊
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

訪問說舒文是紅館show音樂製作人. 舒文以前有無做過演唱會製作? 現在一切都是他做 (Mark Lui 2.0 for Janice).
但如果JW將使用Randy做紅館show, 那Janice用另一個人會更好,

簽名被屏蔽

Janice 除左簽名,仲寫左iu
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Janice 除左簽名,仲寫左iu
l00540 發表於 2017-8-27 12:32

佢唔會LOVE U

佢話1月紅館會唱好多sidecut,我話想聽等 我們的故事 你知道我在 ...
fifty1205 發表於 2017-8-26 23:46

哇 呢幾首都正呀我都想佢唱多啲平時好少唱/無唱過既
例如英文碟啲歌(Speechless, Make My Day, TV), 越幫越忙, 深愛, 我愛呼吸, 主角愛我, 無所謂, Wish, 心有不甘, 錯過你, 長痛短痛...
寒命,退,積雪呢啲比較多人識既更加唔洗講

不過佢講既野都係聽住先啦
現實就係rundown應該一如以前演唱會 8成大路歌 2成以上翻唱歌
呢隻新碟plug果6首睇黎都唱硬咁濟 加埋離家出走大哥心亂如麻乜乜乜 但求佢唱少啲翻唱

哇 呢幾首都正呀我都想佢唱多啲平時好少唱/無唱過既
例如英文碟啲歌(Speechless, Make My Day,  ...
kel_kelvin 發表於 2017-8-28 01:11

聽住先 x 100 (90%走數)
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

其實佢12年已經九展開過一次半冷門歌演唱會

其實佢12年已經九展開過一次半冷門歌演唱會
John 發表於 2017-8-29 15:42

好期待佢唱等 我們的故事 你知道我在你們分手嗎

應該差唔多下個月要記招和公售了
舞來舞去 不日內開始錄音。

唔知會唔會出2018女金慶功版呢@@

唔知會唔會出2018女金慶功版呢@@
John 發表於 2018-1-1 01:46
不如出國語EP with bonus track 一晃眼 啦

成隻碟都好好聽, 好正
haha1234