返回列表 發帖
又加多五場,真係令人心煩,唔知買唔買到尾場添
remus 發表於 2013-3-19 16:48

7月19至21、23至24日

7月19至21、23至24日
chb23 發表於 2013-3-19 20:59

Ha﹗又係休息一日再開多最尾兩場,會唔會又會加ga,尾場究竟係邊日:Q

http://t.cn/zYD7yS2

Ha﹗又係休息一日再開多最尾兩場,會唔會又會加ga,尾場究竟係邊日
remus 發表於 2013-3-19 21:40

你再睇睇啦 taobao那個網頁都系同我講的一樣啊!
    P.S.呢D代購網信得過???

你再睇睇啦 taobao那個網頁都系同我講的一樣啊!
    P.S.呢D代購網信得過??? ...
chb23 發表於 2013-3-19 21:58

我梗係唔會信呢個網啦,他們都係打去香港訂購成功先有飛,而家國內很多歌迷都嘈生晒,話佢哋訂咗都收到通知攞唔到飛呢:(

我梗係唔會信呢個網啦,他們都係打去香港訂購成功先有飛,而家國內很多歌迷都嘈生晒,話佢哋訂咗都收到通 ...
remus 發表於 2013-3-19 22:12

哎
    估計開22場都買唔到飛:shutup:

估計開22場都買唔到飛
chb23 發表於 2013-3-19 22:55

打唔打算睇佢今次演唱會呢:)

打唔打算睇佢今次演唱會呢
remus 發表於 2013-3-19 22:57

一來自己撲唔到飛
    二來無人同我去
    三來學業轉工作的敏感時期
    所以唯有等下次啦:)

一來自己撲唔到飛
    二來無人同我去
    三來學業轉工作的敏感時期
    所以唯有等下次啦 ...
chb23 發表於 2013-3-20 00:16

希望你繼續加油,總會有機會的

岩岩好順暢, 打左幾次就通..
買左21/7

岩岩好順暢, 打左幾次就通..
買左21/7
笑3 發表於 2013-3-20 13:51

恭喜:victory:

@HK Channel [陳奕加繼續加】加開的五場不到三個半小時全部爆滿。Eason今日又再公布加開3場,7月25-27。暫計開20場,打破2010年18場紀錄;陳奕迅說:現在我逛街看到人,人們第一句就跟我說:『我打電話很久都買不到!』我就回答:『我祝你好運,再打電話吧!』
◆◆

幾時有得訂,我誓要睇到陳奕迅正日生日嗰晚(七月廿七日):Q

@HK Channel [陳奕加繼續加】加開的五場不到三個半小時全部爆滿。Eason今日又再公布加開3場,7月25-27。暫 ...
remus 發表於 2013-3-20 21:41

成個七月,紅館都係佢既= =

成個七月,紅館都係佢既= =
stephybest 發表於 2013-3-20 22:38

除咗1-5、(15 & 22兩日)佢係休息囉 :(

其实我想知道...开得最多场嘅係边个歌手?>??eason破咗记录未???

其实我想知道...开得最多场嘅係边个歌手?>??eason破咗记录未???
gujuji 發表於 2013-3-20 22:49

應該係校長啩,唔係好清楚:D

應該係校長啩,唔係好清楚
remus 發表於 2013-3-20 22:53

{:3_62:} 我觉得佢会再加囖~起码唱够佢成个7月份~~~之后我估哥哥十周年嘅演唱会肯定都会有佢...

徐小鳳於1992年7月至8月在香港體育館,連續舉行43場個人演唱會,曾被列入當時的健力氏世界紀錄大全。

開多個 double 都未夠小鳳姐~
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

我觉得佢会再加囖~起码唱够佢成个7月份~~~之后我估哥哥十周年嘅演唱会肯定都会有佢... ...
gujuji 發表於 2013-3-20 22:56

有歌迷話收到風會加到24場,三面台

有歌迷話收到風會加到24場,三面台
remus 發表於 2013-3-20 23:54

{:3_43:} 三面台 唔好啦挂..

徐小鳳於1992年7月至8月在香港體育館,連續舉行43場個人演唱會,曾被列入當時的健力氏世界紀錄大全。

開多 ...
星勤 發表於 2013-3-20 23:03

{:3_41:} 43场...点唱啊......................连续唱两个月...把声会点

三面台 唔好啦挂..
gujuji 發表於 2013-3-20 23:57

佢以前都開過三面台,冇緊要啦,最重要係製作、歌單及佢把聲唧,唔希望再加囉:D

三面台???!!!搞乜啊。。。

佢以前都開過三面台,冇緊要啦,最重要係製作、歌單及佢把聲唧,唔希望再加囉 ...
remus 發表於 2013-3-20 23:59

24場。。。睇來尾場系31號
    真系怕佢爛聲
    最無言的就系籌備演唱會期間仲要去芒果臺做評委

24場。。。睇來尾場系31號
    真系怕佢爛聲
    最無言的就系籌備演唱會期間仲要去芒果臺做評委{:1 ...
chb23 發表於 2013-3-21 00:35

我猜那個評委佢唔會場場都出現啩

擔心佢把聲:funk:

24場:funk:....
佢把聲會certify架喎

43场...点唱啊......................连续唱两个月...把声会点
gujuji 發表於 2013-3-20 23:58

啲前輩養聲好叻架依家啲後輩邊似得以前咁後

同埋佢地當時無咁多搞作,淨係專心唱歌架咋!

今次舞台好似係鑽石型
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

突然諗起,其實eason係咪想間住3/4/3/4面台黎開@@
get a life > 4
moving on stage > 3
duo > 4
life > 3
咁照推,下次應該係4 XD

有無今次演唱會舞台的平面圖?

有無今次演唱會舞台的平面圖?
kkkchun 發表於 2013-3-21 15:43

未公開發售,點會咁快有圖

公售日期:
4月15日

再加3場:funk:

【陳奕加還在加】@陳奕迅所長 7月紅館演唱會繼前日和昨日各宣布加開5場和3場後,今日第三度公布再加開3場(7月28、30、31日),平了2005年徐小鳳共開23場的紀錄(7月6日-31日)。陳奕迅得知消息後說:「太刺激了,沒有想過這麼快,我也未訂加場的門票,今次死啦!」

再加3場

【陳奕加還在加】@陳奕迅所長 7月紅館演唱會繼前日和昨日各宣布加開5場和3場後,今日第三度 ...
Qwerty 發表於 2013-3-21 21:25

其實紅館個期仲可以去到八月幾時

MOQKEN 發表於 2013-3-21 21:41

聽講八月莫文蔚會開入行廿年音樂會,唔知係八月甚麼時段?

MOQKEN 發表於 2013-3-21 21:41

佢要開,其實長開長有,但講真擔心佢把聲:L

唉﹗親愛的陳奕迅,你係咪諗住唱完呢次演唱會收山了:'(
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

聽講八月莫文蔚會開入行廿年音樂會,唔知係八月甚麼時段?
remus 發表於 2013-3-21 21:49

莫文蔚同eason同公司,不如karen cancel la

唉﹗親愛的陳奕迅,你係咪諗住唱完呢次演唱會收山了
remus 發表於 2013-3-21 21:55

睇來演唱會名改得無錯
    eason's life
    唱晒應該無命

莫文蔚同eason同公司,不如karen cancel la
joey2009 發表於 2013-3-21 21:58

咁係唔係過份左? 20年都要人cancel!

睇來演唱會名改得無錯
    唱晒應該無命
chb23 發表於 2013-3-21 22:03

我唔諗住睇尾場了,買到727算了,等緊朋友好消息呀:(  
同哭:L唔該陳奕迅先生好好keep住把聲,唔想呢次係最後一次睇你concert,眾歌迷重要聽到你啲歌ga

睇來演唱會名改得無錯
    唱晒應該無命
chb23 發表於 2013-3-21 22:03

好恐怖! 其實有必要扯到咁行

仲有...大家覺得宜家係唔係已經係最後加場啦?

仲有...大家覺得宜家係唔係已經係最後加場啦?
Qwerty 發表於 2013-3-21 22:11

現在信用卡優先都加到甘樣
    公開售票時應該都會仲加

現在信用卡優先都加到甘樣
    公開售票時應該都會仲加
chb23 發表於 2013-3-21 22:13

勁唔想再加了:Q

如果23場都爆哂
估計果啲休息日都會攞嚟開show

如果23場都爆哂
估計果啲休息日都會攞嚟開show
阻住 發表於 2013-3-21 23:26

唔好喇啩:(

23場 真係要睇 就睇頭幾場 後尾一定爛晒聲.........
點解要咁? 原本開十場左右咪好 我寧願佢出DVD 我地買好過啦
商業大過一切

23場 真係要睇 就睇頭幾場 後尾一定爛晒聲.........
點解要咁? 原本開十場左右咪好 我寧願佢出DVD 我地買好 ...
MAMA 發表於 2013-3-22 00:57

可恨陳家瑛當他係搖錢樹囉:Q

或者阿徐又要開新舖, eason唯有咁樣集資了 ;P