返回列表 發帖
23場 真係要睇 就睇頭幾場 後尾一定爛晒聲.........
點解要咁? 原本開十場左右咪好 我寧願佢出DVD 我地買好 ...
MAMA 發表於 2013-3-22 00:57

開十場,講笑咩睇報紙話佢歌酬百二萬一場
折個五折都六十萬一場
咁好搵,仲唔開多幾場搵番夠本咩

@一制作 23場銀行優先訂購全部售罄,謝謝大家!訂不到票的朋友密切留意4月15日公開發售。

睇嚟唔會再加場了:D

簽名被屏蔽

{:3_45:}点解仲唔派新歌嘅???应该演唱会前出新专辑个喎~~~

点解仲唔派新歌嘅???应该演唱会前出新专辑个喎~~~
gujuji 發表於 2013-3-23 16:53

有歌迷喺百度睇到話四月初會派新歌,但係唔知係唔係流料,我唔識搵:(

歌名:破碎的鏡
作曲:黃雙峻
填詞:林  夕

回復 106# remus

咁首歌應該係講"破鏡重圓"之類的野啦?希望係堅料,唔好好似KAY咁

我以为佢会派台之前喺澳门DUO唱过嘅 与你常在 添

我以为佢会派台之前喺澳门DUO唱过嘅 与你常在 添
gujuji 發表於 2013-3-23 17:36

等佢派新歌太耐,好心急,邊首都好啦

陳奕迅

破碎的鏡

作曲 王雙駿 填詞 林夕

聽講旋律十分動聽同帶有經典味道,期待!

陳奕迅

破碎的鏡

作曲 王雙駿 填詞 林夕

聽講旋律十分動聽同帶有經典味道,期待! ...
gujuji 發表於 2013-3-23 22:43

你喺邊度睇到,有冇link可提供呢

你喺邊度睇到,有冇link可提供呢
remus 發表於 2013-3-23 22:44

http://www.easonfans.com/forum/viewthread.php?tid=5177&extra=page%3D1 神经研究所论坛

神经研究所论坛
gujuji 發表於 2013-3-23 22:46

希望係真啦,之前都係那位歌迷天下xx在百度睇到post在香討話係傳聞,但係佢又沒有鏈接提供到,很疑惑啊

期望越大,失望越大!

期望越大,失望越大!
discovered 發表於 2013-3-23 22:55

點解咁講,消息係流料

回復 115# remus

Eason未確定plug

回復  remus

Eason未確定plug 邊首歌
discovered 發表於 2013-3-23 23:02

幾時講,咁幾時有新歌聽到呢

回復  remus

Eason未確定plug 邊首歌
discovered 發表於 2013-3-23 23:02

哇 請問系邊度知道的啊?      
好期待plug慢歌 因為上年快歌聽到無癮。。。

哇 請問系邊度知道的啊?      
好期待plug慢歌 因為上年快歌聽到無癮。。。 ...
chb23 發表於 2013-3-24 02:31

http://v.youku.com/v_show/id_XNDkyNzQ1NDQ4.html?f=18761283听住 与你常在 先啦~哈哈哈哈哈

听住 与你常在 先啦~哈哈哈哈哈
gujuji 發表於 2013-3-24 23:43

早就聽過   都系想要抒情歌

打極電話都買唔到飛?唔通真係一飛難求?!唔駛驚,而家MOOV Shop有《Eason's LIFE》演唱會飛買啦,仲送你一個型格Tote Bag!門票限量發售,詳情請到:http://moov.hk/shop/
今日有得買飛-_-我好輕鬆咁買左8張.___.

打極電話都買唔到飛?唔通真係一飛難求?!唔駛驚,而家MOOV Shop有《Eason's LIFE》演唱會飛買啦,仲送你 ...
艾石仔 發表於 2013-3-26 18:05

呢D就叫內部認購啦
D廣告商HOLD埋HOLD埋
不過我可能都會買

15號  &  29號  休息時間

15號  &  29號  休息時間
discovered 發表於 2013-3-28 14:12

應該係15,22& 29三日休息先啱,今次係鑽石三面台大約每場有九千多座位

其實我唔中意睇3面台....好辛苦o架!:L

【on.cc 東方互動 專訊】 陳奕迅(Eason)接受電台錄音訪問,談到其個唱加完又加,他坦言相當高興,Eason又指希望在個唱中大玩新意思:「我想講少啲嘢,又或者錄低啲聲帶到時播,因為咁我先可以集中到。」Eason又以馬戲團比喻其個唱,他說:「正如睇馬戲團咁,氣氛好緊湊,你幾時會見到佢哋同你傾計?所以我都希望畀到一個好緊湊o既表演大家。」

陳奕迅個唱預告:少說話﹑多唱歌﹑唔跳舞

陳奕迅(Eason)7月嘅演唱會加完場又加場,一票難求,爆到七彩。Eason接受商台錄音訪問時話,其實今次係開三面台,所以人數差唔多,只係場數多啲。平時好鍾意講嘢嘅Eason就預告,想喺演唱會講少啲嘢、唱多啲歌,Eason話:「可能講嘅都係之前預錄嘅,要集中精神,想做一個緊湊個唱騷,要有連貫性。」Eason又話今次演唱會齋唱唔跳舞:「齋唱,希望舞台做到一絲不苟,令大家睇完會起雞皮。0依家人嘅觸覺比較麻木,希望令大家麻目嘅事重生。」

齋唱唔跳應該難唔倒Eason,但要佢少說話,確實係有難度,拭目以待啦﹗

演唱會內部認購爆晒額嘅陳奕迅(Eason),之前佢幫商台做嘅訪問今日播出街,佢話今次個唱將會係四冇:冇安歌、冇嘉賓、冇跳舞同冇講嘢位。

講到Eason演唱會一票難求,佢即刻話鄭裕玲(Do姐)都向佢投訴:「佢話覺得好冇面,個個都搵佢訂飛,但佢都冇。」Eason仲講笑叫Do姐自己搵人幫佢排隊買飛,咁會唔會再加場先?Eason即話7月22有期可以加,但未知紅館批唔批。

真係估中左攞休息日加場

陳奕迅個唱預告:少說話﹑多唱歌﹑唔跳舞

陳奕迅(Eason)7月嘅演唱會加完場又加場,一票難求,爆到七彩。 ...
Qwerty 發表於 2013-3-28 16:24

其實佢多說話都好正:D

- -個人覺得紅館唔開4面台.不如唔好係紅館開.

唔跳舞? 唔講野? -V- 甘要KEEP好把聲..否則連唯一賣點都無XD

4月15 公售

don't miss!

4月15 公售

don't miss!
discovered 發表於 2013-4-14 14:00

已借用朋友信用卡預售了三場,等緊加場先諗住排隊:loveliness:

係咪會再加場?:sleepy:

買左7月9 380xd

回復 134# hinz

lining or call them?

買到7月8 ba行6張

回復 136# CONAN617

started calling them since 10.00. and the line was busy all the time :((

係咪會再加場?
discovered 發表於 2013-4-15 10:19

加左 8 月 1 號 2 號兩場
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

回復  hinz

lining or call them?
ioieongken 發表於 2013-4-15 11:19

我唔係香港 托人幫我買的

加開8月1 / 2日2場 2013年4月16日10am開始
城市電網售票網Urbtix 門票公開發售

p.s.今日開記者會公佈加場

加左 8 月 1 號 2 號兩場
星勤 發表於 2013-4-15 11:41

is it 尾場?

Thanks

加開8月1 / 2日2場 2013年4月16日10am開始
城市電網售票網Urbtix 門票公開發售

p.s.今日開記者會公佈加場 ...
chb23 發表於 2013-4-15 13:35

唔希望再加了,真係會唱死Eason佢:funk:

唔希望再加了,真係會唱死Eason佢把聲囉
discovered 發表於 2013-4-15 15:05

睇唔到有乜信息話8月上旬有其他歌手進場   
   而且無話過系“最後加開”     
   所以肯定繼續加
   今次可能去盡佢 以後開無甘多場次的啦

睇唔到有乜信息話8月上旬有其他歌手進場   
   無話過系“最後加開”     
   所以肯定繼續加
   今 ...
chb23 發表於 2013-4-15 15:17

睇某本雜誌佢話過喺短期內唔會攪演唱會,希望擺五年時間喺電影/舞台劇方面發展喎,不過可能又係信口開河啦;P
btw,9/8紅館會有世界女排比賽

睇某本雜誌佢話過喺短期內唔會攪演唱會,希望擺五年時間喺電影/舞台劇方面發展喎,不過可能又係信口開河啦 ...
remus 發表於 2013-4-15 15:22

甘應該最多加到8月5或6啦

莫文蔚 also 8月???

甘應該最多加到8月5或6啦
chb23 發表於 2013-4-15 15:24

no:Q

Any news from fans club?

@陳奕迅所長 ,23塲演唱會,今天公開發售,半日賣清。加開兩塲,明天十點發售,祝君好運。

加邊2日?
我好驚佢把聲喎

@陳奕迅所長 ,23塲演唱會,今天公開發售,半日賣清。加開兩塲,明天十點發售,祝君好運。

加邊2日?
我好 ...
Qwerty 發表於 2013-4-15 16:07

8月1-2日
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊