返回列表 發帖
聽聽下覺得好聽。呢首有埋英文版本都好。 報復性呼吸呢,想聽埋都冇~
Jeanie08 發表於 2023-4-16 10:27

我覺得有英文版都會正

如果真係要挑剔,我覺得係個mv 真係有d 格格不入。
聽左一排 依然覺得首歌ok 同佢係唱得好
女金今年係佢架 ...
victor1991415 發表於 2023-4-16 10:44

MV點格格不入, 呢首歌就係沉溺係鍾意人嘅過程,係屋企自high

anyway 造型好靚

做咩派咗side track 做 second plug

負評這件小事:
1. 自己好想Gin出首大歌ballad,但最新幾首歌唔係呢類型就落差大,心理愈黎愈唔平衡>< so s ...
愛我別走 發表於 2023-4-16 10:54

item 2 係佔大多

MV點格格不入, 呢首歌就係沉溺係鍾意人嘅過程,係屋企自high  

anyway 造型好靚 ...
Nathan 發表於 2023-4-16 11:01

點講呢
感覺mv 個look 同真實既Gin 好似唔係咁match
難d 入戲囉
聽歌係feel 到個件事既~

好聽,Gin把聲好啱唱呢類曲風
T&F 我都係聽得最多《剛好》,希望日後出多1-2首 ...
Garfield 發表於 2023-4-16 10:15

單戀係剛好前嘅階段
我堅嚮度補完返歌路上嘅故事線時間線
係香港樂壇嘅黃蜂女

前面啲假Gin粉
咩環球時期冇派過R&B

當光環唔係R&B
剛好明明就有派台
又係玩cassette帶
比ban=/=冇派台
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

前面啲假Gin粉
咩環球時期冇派過R&B

當光環唔係R&B
剛好明明就有派台
又係玩cassette帶
比ban=/=冇派台 ...
lokzai 發表於 2023-4-16 12:21

我都有諗過提 光環
但覺得都係偏pop多過R&B (雖然條界線好blurred)

剛好就真係R&B既 可惜已經係唔續約嗰期派
而環球既strategy明顯係有另一位女歌手做緊相同歌路 所以佢無得做
今次第一年感覺上自由度大咗好多…但同意其他會員講,咁就真係考佢本人music taste了

希望會出到首馮穎琪 x 周耀輝/Wyman啦
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

聽到啲no no就諗起佢泰拳好姐妹
不過唔係oh no no no所以應該hit唔到

睇個投票嚇親

原來堅李都有容祖兒式評分

聽完呢首決定唔反江好
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

睇個投票嚇親

聽完呢首決定唔反江好
on07111 發表於 2023-4-16 13:08

同祖兒煙花紀一樣

同祖兒煙花紀一樣
梨胃言 發表於 2023-4-16 13:10

你講嗰啲半紅不黑嘅歌又點及gin呢首大作?
Gin嚮cm嘅流量無人能及
呢個係睇流量嘅世代

睇個投票嚇親

聽完呢首決定唔反江好
on07111 發表於 2023-4-16 13:08

你反過剛好?

真係好令人失望⋯⋯佢啲taste⋯⋯
stephybest 發表於 2023-4-16 01:35 AM

其實啲人怪錯EK同環球
根本就係gin個人taste問題
簽咩公司都冇分別

點會差過街燈
加油已加油夠 聽到都打冷震啦
街燈悶到嘔 又鬧交mode咁

睇返佢 ...
JasOh103 發表於 2023-4-16 08:09

上年咪 Plug 過剛好!假粉!
剛好旋律有記憶點啲,MV 又好睇啲(雖然黑氣燈死虎豹別墅)
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

所謂既新曲風,係環球咪試過lol
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

其實啲人怪錯EK同環球
簽咩公司都冇分別
tyli 發表於 2023-4-16 14:04

暫時睇唔出gin lee轉左新公司有真係試過乜新曲風
個造型就真係有突破 有比之前更加娘

其實啲人怪錯EK同環球
簽咩公司都冇分別
tyli 發表於 2023-4-16 14:04

話唔定EK都係Gin自己揀
又唔見傻瓜同Jace佢哋要用EK
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

所謂既新曲風,係環球咪試過lol
我等我在 發表於 2023-4-16 15:13

你誤會啦,係以前少唱呢個曲風(舊公司多多限制),加上宣傳無配合到,所以今年出番多啲佢鍾意既音樂類型
Harvard都不可教導

Gin Gin要加油了
張敬軒 廖志華 果d可能要幫佢手搵下歌

竟然為咗踩人可以為環球平反

會唔會太嘔心

Gin Gin要加油了
張敬軒 廖志華 果d可能要幫佢手搵下歌
Wonders 發表於 2023-4-16 16:18

張敬軒自己啲都出晒事喎
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

竟然為咗踩人可以為環球平反

會唔會太嘔心
Nathan 發表於 16/4/2023 16:31

煎可能係shit taste,但幫EK和環球平反真係好癲

張敬軒自己啲都出晒事喎
JayantL 發表於 2023-4-16 16:41

我又覺得幫自己搵歌同幫人搵歌唔同啦

1分開始超越5分, 慘

之前睇到有個會員話一首合格既歌竟然踩到金草莓咁,
係呀,根本唔合理,只能講今年Gin Lee逼到佢地狗急跳牆XD

一加一就等於阿儀
二加二就等於阿四
但 Gin Lee 注定一世做阿四
因為佢對音樂無 taste屎 ...
616.1314 發表於 2023-4-16 01:00

MIZU>一加一等於阿儀>>>>>>>>>>>>單戀這件小事
Aliens,明荃之友

搶耳點:
Dum Dum - 肯定就是你 wow wow wow
單戀這件小事 - 等他腹肌 都這麼美好

希望遲 d 會出
單戀這件小事 (AK 腹肌照覆機版 feat. AK) 好似 Fiona 有 奇洛李維斯(真的回信了)feat. AK

我覺得幾好聽喔

聽多幾次覺得唔太差
但唔夠catchy所以會令到第一次聽完感覺麻麻

可能係拖咗成個月先出變相令到期待感高咗
但最後個成品未去到咁outstanding先咁多負評
Week 24
冠軍歌:JACE - 百妖夜行的修行

唔難聽嘅 不過無記憶點囉
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

你反過剛好?
kel_kelvin 發表於 2023-4-16 14:03

一直反江
幸福多於我預期

搶耳點:
Dum Dum - 肯定就是你 wow wow wow
單戀這件小事 - 等他腹肌 都這麼美好

希望遲 d 會出
單戀這件 ...
boy4dudes 發表於 2023-4-16 19:02

支持ak
在這畢生不滅 無極的狀態

Dum Dum雖然吵鬧,但是確實旋律魔性有記憶點。
而這一首歌呢?毫無亮點。
一星伺候。

視覺影響聽覺系列~ 個BARBIE LOOK 真係唔開胃, 仲有個SCENE 好似飄浮女孩咁

回復 6# liwaynejason

成首歌既敗筆就係key太高
降2度可能會好D
依嘉高音位真係好eng耳
體育生1S

佢需要一首 唔太高音 唔難唱嘅歌
最好咩技巧都唔用
同埋唔可以再放任揀佢嘅音樂品味歌

佢需要一首 唔太高音 唔難唱嘅歌
最好咩技巧都唔用
同埋唔可以再放任揀佢嘅音樂品味歌 ...
qwerzx 發表於 2023-4-17 11:16

敢 好值得大家支持 正能量又唔會話style唔夾

幾好丫
聽完一次唔知自己聽緊啲乜

確係消磨時間好幫手

首歌好舒服喎 咁都咁多負評
唔係好明大家 expect 佢唱咩

kel_kelvin 發表於 2023-4-17 12:17

無錯 yeah wow

jasonng 發表於 2023-4-17 12:28

你說得對
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

dum dum嗰陣就話都係RnB最好
唱RnB又話dum dum仲好
差在未直接叫佢收山咋

kel_kelvin 發表於 2023-4-17 12:17

支持 敢
幸福多於我預期

你說得對
風見志郎 發表於 2023-4-17 14:24

支持幸兒唱你說得對

痛愛 抱抱 心淡 搜神記 天窗 連續劇 心之科學 呢類型既大歌

痛愛 抱抱 心淡 搜神記 天窗 連續劇 心之科學 呢類型既大歌
JasOh103 發表於 2023-4-17 23:25

連續劇罐頭咗啲喎

dum dum嗰陣就話都係RnB最好
唱RnB又話dum dum仲好
差在未直接叫佢收山咋 ...
CMH 發表於 2023-4-17 18:51

印像中好似係有人叫過佢收山 cls

JasOh103 發表於 2023-4-17 23:25

仲有你們的幸福,年度之歌,鍾無艷,獨家村呢類

仲有你們的幸福,年度之歌,鍾無艷,獨家村呢類
cmho 發表於 2023-4-17 23:34

重有對你太在乎 薰衣草 記事本 對不起不是你 誰願放手呢類