返回列表 發帖
連續劇罐頭咗啲喎
kenneth 發表於 2023-4-17 23:33

但da da di da, da di da da由3歲到80歲都識唱
「從此^^^^^ 單戀者 不介意」咁鬼高音搵鬼唱
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

重有對你太在乎 薰衣草 記事本 對不起不是你 誰願放手呢類
kenneth 發表於 2023-4-17 23:37

仲有自由女神 明成皇后 華麗轉身 銀河 美麗娛樂世界呢類
離不開 留不低

仲有自由女神 明成皇后 華麗轉身 銀河 美麗娛樂世界呢類
LoveMirkay520 發表於 2023-4-17 23:40

仲有我本人 人非草木 生命樹 吳哥窟 爆笑管家 生生世世愛呢類講好驚愛情好快就會消失的歌...
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

痛愛 抱抱 心淡 搜神記 天窗 連續劇 心之科學 呢類型既大歌
JasOh103 發表於 2023-4-17 23:25

跟住又可以話大山婆唱歌機器
一味靠技巧冇感情

好想俾 1分
馬拉 Gin 令人失望
仲廢過球記逼佢唱嗰啲街燈
又話自己突破但其實 Dum Dum ~ IDK, 呢首 ~ 剛好 ...
616.1314 發表於 2023-4-16 00:46

無以前環球歌咁好聽  但好聽過祖兒煙花紀

咁事實就係兩首都唔夠好聽咩
出道咁多年,對自己既要求唔應該只有唱完一首歌
揀Demo依家冇得怪公司冇資源/Bad Taste/冇自由度
前面講到好似一定要係Dum Dum同單戀兩首之間揀一首覺得好聽咁
唔怪得之只要唔鍾意Gin就會俾人話係鏡粉
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

仲有我本人 人非草木 生命樹 吳哥窟 爆笑管家 生生世世愛呢類講好驚愛情好快就會消失的歌... ...
on07111 發表於 2023-4-18 05:45

仲有捨不得你 默契 插曲 如何掉眼淚 終生美麗 信者得愛 我們都是這樣長大的 呢類
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

咁事實就係兩首都唔夠好聽咩
出道咁多年,對自己既要求唔應該只有唱完一首歌
揀Demo依家冇得怪公司冇資源/Bad Taste/冇自由度
前面講到好似一定要係Dum Dum同單戀兩首之間揀一首覺得好聽咁
唔怪得之只要唔鍾意Gin就會俾人話係鏡粉
lokzai 發表於 2023-4-18 13:46
你喺邊度聽過人咁講過

回復 103# JasOh103

十年前唱劇歌仲有機會入屋。呢兩年TVB有咩劇歌係出面hit得到…
     李克勤都唱翻劇歌,可能真係好快到Gin Lee。

可以想像到 你不是她 他不是你 你喜歡說謊 我未怕輸 呢d畀gin lee唱
Life was a willow and it bent right to your wind.

仲有捨不得你 默契 插曲 如何掉眼淚 終生美麗 信者得愛 我們都是這樣長大的 呢類 ...
我等我在 發表於 2023-4-18 13:48

仲有無期 Tonight CUNT 悶morrow 呢類…

仲有無期 Tonight CUNT 悶morrow 呢類…
WZA111 發表於 2023-4-18 14:53

仲有 阿伯市場 技術性擊倒 狠女 相對濕度 呢類...
幸福多於我預期

你喺邊度聽過人咁講過
liwaynejason 發表於 2023-4-18 14:41

明明只會俾人話係迪粉
Week 24
冠軍歌:JACE - 百妖夜行的修行

係我個Youtube有問題定點 search單戀這件小事
彈出嚟個suggestion入面 暗戀這件小事嘅排名仲高過單戀這件小事
道別後都記得逝去日子

係我個Youtube有問題定點 search單戀這件小事
彈出嚟個suggestion入面 暗戀這件小事嘅排名仲高過單戀這件 ...
foreverkontinue 發表於 2023-4-18 20:04

接受現實罷啦,KKBOX單曲榜日榜連頭50都入唔到仲差過dumdum
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

接受現實罷啦,KKBOX單曲榜日榜連頭50都入唔到仲差過dumdum
SugarFree 發表於 2023-4-18 20:07

幸兒已被放棄
人氣歸零最後一首big hit仲係街燈
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

個造型太賣弄自己,就咁聽歌又無咩問題
LushKillYourMus 發表於 2023-4-16 01:21

佢仲未搞清楚色情事業同娛樂事業既分別就走出黎賣弄風騷
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

點會差過街燈
加油已加油夠 聽到都打冷震啦
街燈悶到嘔 又鬧交mode咁

睇返佢 ...
JasOh103 發表於 2023-4-16 08:09

剛好咪派左。。。

聽多幾次覺得幾好聽
不過唔夠 剛好 搶耳
lorbat 發表於 2023-4-16 10:06

剛好 真心好好多係聽第一次已經鍾意嘅類型
希望duncan回巢英皇做高層

希望duncan回巢英皇做高層 ...
John 發表於 2023-4-18 20:23

基於是合約期外的演藝工作,剛好不適合再作投資而感到可惜。
幸福多於我預期

煎可能係shit taste,但幫EK和環球平反真係好癲
jcbartleby 發表於 2023-4-16 16:42

其實幾好聽。。。就算快歌慢想 idk兩首噴歌 都起碼聽一次已經記得點唱

爾淳: 對付男人最上乘方法係求而不得,趕走聽眾最上乘既方法係入耳不得.

聽多幾次覺得唔太差
但唔夠catchy所以會令到第一次聽完感覺麻麻

可能係拖咗成個月先出變相令到期待感高咗
...
Daabinlo 發表於 2023-4-16 20:49

陪同李失望又期待

希望duncan回巢英皇做高層 ...
John 發表於 2023-4-18 20:23

剛好高難度得嚟個旋律順同入腦好多
呢首成個 chorus 為高音而高音咁…
(雖然 Gin 真係輕鬆駕馭好屈機
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

(雖然 Gin 真係輕鬆駕馭好屈機 ...
616.1314 發表於 2023-4-18 20:33

係陣回歸GinGin懷抱既味道
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

陪同李失望又期待
John 發表於 2023-4-18 20:30

我幾乎奉勸李離開
幸福多於我預期

回復  JasOh103

十年前唱劇歌仲有機會入屋。呢兩年TVB有咩劇歌係出面hit得到…
     李克勤都唱翻劇 ...
babyshark 發表於 2023-4-18 14:49

我不是她
我輸不起

菊粉要更正

JasOh103 發表於 2023-4-18 20:35

咁街燈啲高音都輕鬆駕馭拉。。。成班又反街燈

(雖然 Gin 真係輕鬆駕馭好屈機 ...
616.1314 發表於 2023-4-18 20:33

我都有呢種感覺 好似為左高難度而整粒高音咁
「一家之主得我一個 哈」順好多

我幾乎奉勸李離開
on07111 發表於 2023-4-18 20:35

李離開 李回來

btw MV個play掣又係好有機心幸兒幾時先走完色情路線。。。情色無規限

我不是她
我輸不起

菊粉要更正
John 發表於 2023-4-18 20:35

李就是天下
沒有李開始
李喜歡說謊
李不是她
如果李明白
我未能忘掉李
幸福多於我預期

JasOh103 發表於 2023-4-18 20:35

盲投咗 5分了
雖然都係 loop 唔起
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

回復  JasOh103

李克勤都唱翻劇 ...
babyshark 發表於 2023-4-18 14:49

佢可以唱 若未拋開 倖兒有愛 原來精彩 才能記載
道別後都記得逝去日子

明明只會俾人話係迪粉
Daabinlo 發表於 2023-4-18 19:25

呢個話題已經過咗氣好耐

我去左 Gin 個 IG 建議佢遲 d 出個《單戀這件小事 (終於覆機版)》feat. MC or JF,同埋個 MV 男主角要 show 下腹肌 or 手機腹肌照, 佢話好提議

其實幾好聽。。。就算快歌慢想 idk兩首噴歌 都起碼聽一次已經記得點唱

爾淳: 對付男人最上乘方法係求而 ...
John 發表於 2023-4-18 20:29

我嘅偶像曾經講過以下呢番說話:
「如是用作派台的,就算幾難聽,都一定要易上口,一首好歌要新得來旋律又未曾聽過是很難的,愈簡單的歌愈難寫;如果想表現一位歌手唱得的功力,就要揀首音域很廣的歌,像葉蒨文的《傷逝》;如要一首很high很有型的歌,則要朝那方面尋找。揀歌雖然沒一定的準則,但說到尾歌曲melody始終是最重要的。」

有幾個Gin fans話批評首歌難聽既人都係haters
依個post投1分既有45% 即係起碼有45%haters

有幾個Gin fans話批評首歌難聽既人都係haters
依個post投1分既有45% 即係起碼有45%haters ...
kayzzz 發表於 2023-4-18 22:59

唔明你點read到呢個conclusion
唔見有人話投1分=haters
Harvard都不可教導

普普通通,3分比煎

GaracyTan 發表於 2023-4-19 18:59

幸兒唱歌嗰陣係人肉CD interview嗰陣係人肉錄音機

kel_kelvin 發表於 19/4/2023 19:10

可以出bingo

聽左超過10次,吾難聽GE,但覺得吾會紅,MELODY 吾出眾,有時播下都仲可以。
但個MV 真係吾想睇到

好過dum dum

連續劇罐頭咗啲喎
kenneth 發表於 2023-4-17 23:33

唔好扮識音樂扮識編曲啦
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

kel_kelvin 發表於 2023-4-19 19:10

希望生生教下佢講野同唱歌
幸福多於我預期

希望生生教下佢講野同唱歌
on07111 發表於 2023-4-20 06:08

等佢加入咗team ak先

回復 48# victor1991415

2012年祖兒贏得唔容易 加大力度foul十大,dum 係咪保唔住個十大預留位
Life was a willow and it bent right to your wind.

幸兒好努力改變悶嘅形象

幸兒好努力改變悶嘅形象
GaracyTan 發表於 2023-4-21 18:05

人最討厭沒個性
幸福多於我預期

轉左會咁快就試埋d 唔太啱自己既歌  好心出d大路少少既歌先啦

聽聽下覺得好嘈 轉左歌聽
潛水。。。。