返回列表 發帖
轉左會咁快就試埋d 唔太啱自己既歌  好心出d大路少少既歌先啦

聽聽下覺得好嘈 轉左歌聽 ...
tasue270 發表於 2023-4-21 21:50

Gin好有唱功㗎 首歌點會嘈

「隻耳聾聾地 或口臭臭地,乜都先挑剔 」
「最多唔岩自己聽,唔會去到難聽,講得出單戀難聽,證明講呢句野既人真係壞咗」
「根本呢度好多人都係睇個歌手嚟comment 首歌架啦
真心唔覺佢d 高音有咩尖 明明已經唱到好輕身同唔un 耳
希望煎快d 出首live 表演下」
「負評這件小事:
1. 自己好想Gin出首大歌ballad,但最新幾首歌唔係呢類型就落差大,心理愈黎愈唔平衡>< so sad
2. 從來都唔鍾意Gin, 所以comment一定係負評,各種搵理由踩,呢類負評無參考意義XD」

你係邊一類?

唔鍾意聽冇問題,但話首歌悶嘅真係笑死人
人哋都講明係單戀,預你一個人喺床上面聽住入眠

你幾時見過有興奮快歌叫催眠曲?
在這畢生不滅 無極的狀態

原來阿神徒p__o p__o喺錢post發表偉論
Aliens,明荃之友

1分

感覺依家幸兒既歌已經connect唔到我
既無duncan時期既入戲 更加唔係之前有血有肉既gin lee

demo仲好聽

普通, 係冇dum dum 咁煩

aga >>>> gin

剛好同呢首都聽得出佢鍾意/想做上一個年代嘅 R&B pop
可能都係想攻翻嗰個年齡層嘅人

1分

很多句子 搞不清意思
但是我都想要繼續試
來回探索愛的暗示

頭三句都充滿技巧 但冇feel
明明虛榮好投入好有feel

呢隻歌講發姣但幸兒一啲都唔姣
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

其實而家係做緊喺環球最後一直做唔到嗰啲嘢
同埋迷失就梗係迷失啦,做完隻Dear Secret已經咁ballad但又係 ...
jcbartleby 發表於 2023-4-16 01:11

幸福門已經幾hit
冇獎係當時環球唔谷啫 因為轉捧AGA
跟住幸兒就以為幸福門 美男子 何方 許弘毅不受歡迎
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

暫時睇唔出gin lee轉左新公司有真係試過乜新曲風
個造型就真係有突破 有比之前更加娘 ...
kayzzz 發表於 2023-4-16 16:09

更加靠近砵蘭街/上海街

好好聽!

已bam可以換plug了 換完可能都係繼續被bam

回復 161# John

幸福門咁k,串流都咁低

你叫gin lee情何以堪

回復  John

幸福門咁k,串流都咁低

begin 發表於 2023-4-29 19:22

幸福門其實算高
不過20年女歌手多BIG HIT先顯得差

回復  John

幸福門咁k,串流都咁低

begin 發表於 2023-4-29 19:22

幸福門串流都叫低 你叫嗰年嘅女金迦情何以堪 三首歌都比幸福門低
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

幸福門串流都叫低 你叫嗰年嘅女金迦情何以堪 三首歌都比幸福門低
Humeny 發表於 2023-4-29 19:35

高過舊年欣直同今年幸兒就可以

唔鍾意聽冇問題,但話首歌悶嘅真係笑死人
人哋都講明係單戀,預你一個人喺床上面聽住入眠

你幾時見過有興 ...
losyes 發表於 2023-4-22 14:02

聽靜夜歌同晚安 就可以一覺瞓天光
道別後都記得逝去日子

casette + 敬恆 = 肝好
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

隻歌都幾似Long D
不過係中女版
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

原來首歌都幾容易唱,早幾日唱K輕鬆hit到啲高音
希望903會因為咁而上榜啦
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

希望903會因為咁而上榜啦 ...
JasOh103 發表於 2023-5-2 00:17

到宜家都未有上榜跡象......

其實我覺得幾好聽嘅  不過當時轉會搞到沸沸揚揚咁 第一首歌就係好似係啲韓國音樂工業嘅快餐跳唱歌 呢首就典型嘅T-MA歌  多少有啲唔符合預期

希望903會因為咁而上榜啦 ...
JasOh103 發表於 2023-5-2 00:17

咁你幾時放你嘅version上「唱作分享」區度俾大家雅俗共賞一下?

咁你幾時放你嘅version上「唱作分享」區度俾大家雅俗共賞一下?
米色蘇 發表於 2023-5-3 20:31

放咗大家都自plug就唔好啦

其實婚禮條片幾好睇

其實婚禮條片幾好睇
WZA111 發表於 2023-5-4 01:07

我鍾意呢首歌個MV Vlog 難得唔係格硬擠啲尷尬笑位

The First Take,蛋記歌手 有冇得去架? 容太后/軒公/美堅 都值得!!!
唉,想live 水平高返少少都唔得咩~

越聽越鍾意,唔明白點解會覺得「嘈」,本身R&B都好多melismatic vocals,Always Be My Baby夠好多head mix/頭音又唔見啲人話嘈,反而香港R&B天后想做呢啲vocals都做唔到,vocal上無得挑剔,題材就有點尷尬
I talk a lot of BS.

聽多幾次覺得編曲可以盡D, 而家除左chorus 好高音都冇咩記得
可能係粒拍唔夠重? 同埋intro 都比較平
諗起王若琳既迷宮

如果呢首歌嘅target喺對35+兼鐘意聽唱功嘅人士嚟講,的確喺一首無可挑剔嘅好歌

如果呢隻歌放係環球第一年會岩數d

如果呢首歌嘅target喺對35+兼鐘意聽唱功嘅人士嚟講,的確喺一首無可挑剔嘅好歌 ...
米色蘇 發表於 2023-5-5 05:53

其實佢已經係發燒友嘅市場
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

回復 188# 風見志郎

Gin係聲夢收唔到低齡粉絲,一直以來得中老支持。
Life was a willow and it bent right to your wind.

回復  風見志郎

Gin係聲夢收唔到低齡粉絲,一直以來得中老支持。 ...
babyshark 發表於 2023-5-5 11:54

TVB唔係師奶台咩 我見炎明熹啲fans好多都係大媽
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

回復  風見志郎

之前廣東歌關注組有中學生推介街燈

回復 190# Humeny

我表妹係佢間學校 佢之前校慶定唔知乜表演 貌似好多師妹都鍾意佢喔。
Life was a willow and it bent right to your wind.

回復  風見志郎

美吓就全部都係收低齡fans  嗰次IG live互動嘅全部都係小學生/初中生

發覺隻歌聽聽下會鍾意

做咁多訪問都ban, 903ban得好堅決

如果呢隻歌放係環球第一年會岩數d
快劍俠 發表於 2023-5-5 11:45
其實應該係佢未夠三十歲入球記時想唱, 但係佢 d ideas 被球記高層狂 blocked 無得唱, 而家入左蛋記造歌自由度高左咪唱黎償下願囉.

903 就住就住播上唔到榜, 快 d 派另一首歌去 903 好過 (光頭詞?)

cmho 發表於 2023-5-7 20:57

只要能堅決時堅決

cmho 發表於 2023-5-7 20:57

你終於會不會改
我都要堅決說出來

TVB唔係師奶台咩 我見炎明熹啲fans好多都係大媽
Humeny 發表於 2023-5-5 13:14

但ViuTV 啲鏡粉都大多師奶,可能呢個階層先得閒成日追星。

回復  風見志郎

你睇Gin ig live就見到佢有學生粉
Harvard都不可教導

軒仔同泳兒都上,無位比Gin
偉文又未寫好詞,下plug 都有排等
Harvard都不可教導

上榜啦

幾好聽
開始覺得Gin Lee唱咩都會唔錯, 有d似衛蘭
可能將衛蘭隻Imagine大碟入面d歌比佢翻唱都會好聽
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)