返回列表 發帖
簽名被屏蔽

痴線 唔知點解睇睇下個mv喊左出黎~_~

Kelly系咪全程同其他人零交流?   呢次系Kelly最後一次出席頒獎禮,都系最無面嘅一次,坐足成晚得亞 ...
KyleHo 發表於 2014-12-2 12:03

姊妹係講錢小姐同楊小姐。當時錢小姐同cy結婚,林夕怕楊小姐嫁唔出,就寫咗姊妹,想分半點福氣給楊小姐

睇到最後相簿啲相同兩人合照真係有啲感動
為歌加上好多分

連埋姊妹 同 知更一齊聽真係不得了
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

個MV好正啊!!!!!!好感動,拍得幾好!

Kelly系咪全程同其他人零交流?   呢次系Kelly最後一次出席頒獎禮,都系最無面嘅一次,坐足成晚得亞 ...
KyleHo 發表於 2014-12-2 12:03

黑商作業。所以07年劉華同Kelly都無再玩

簽名被屏蔽

re-upload?

真係唔知道千嬅同Kelly係friend
不過睇完好感慨 睇住佢地出道到而家差唔到廿年.....
時間過得真係好快

MV幫左隻歌

千嬅講左系因為陳慧琳系佢2000年人生第一次開演員會第一個嘉賓
仲要系第一場
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

簽名被屏蔽

好耐冇出友情既歌

本身已經覺得正!聽完千嬅講呢首係姊妹續集,即刻好感度大增!
一聽好似好平凡,但聽多幾次,覺得正過來生舞

唱又辛苦
聽又辛苦...
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

真係唔知道千嬅同Kelly係friend
不過睇完好感慨 睇住佢地出道到而家差唔到廿年.....
時間過得真 ...
masterdragon 發表於 2014-12-2 23:03

好奇一問, 咁你而家幾歲 ?

所以話拍攝時機真係好重要
nicknicknick 發表於 2014-12-1 22:14

When and which award ceremony is this?

睇完TVB個特輯更愛呢首歌....好應景~~
5分有餘...

千嬅講左系因為陳慧琳系佢2000年人生第一次開演員會第一個嘉賓
仲要系第一場 ...
KYC0347 發表於 2014-12-3 02:12

如果今次重演都幾爆

such a nice song.
is it the theme song of her concert?

有冇人可以讲下,点解遇见爱997唔上榜?thx~

依+ AP 都OK嗎? 可唔可以入十大?

有冇人可以讲下,点解遇见爱997唔上榜?thx~
dds131415 發表於 2014-12-21 02:22

I am wondering about that too. Quota issue, maybe? They gave Miriam 2 number 1 songs in 2014 already. Or they are waiting for her to plug her next song to chart in 2015, so they can skip this one.

Contact them and request them to let 遇见爱上榜! I emailed them last week.

電郵:
webcs@metroradio.com.hk
傳真:
(852) 3698-8020
電話:
(852) 3698-8000

今年叱咤唔知有無去到十大呢 @@

今年叱咤唔知有無去到十大呢 @@
billyleehk 發表於 2014-12-24 09:31

都150ap replace 來生舞 啦可以
>3<

回復 185# janickfu

太好了投埋佢去五強 T_T!!!

歌詞寫得好,但旋律有啲普通,好容易聽到悶,不過千嬅唱得唔錯。

都唔錯

期待新碟快D出
5mark

回復 189# kel119

應該2月出

still全日狂聽~~~

这首歌曲越听越喜喜欢

好衛蘭的歌

好耐聽, 愈聽愈有味道同感動

唔錯

nice song!

終於無左果種只要系ERIC KOWK寫既歌就有D回音FEEL,5分,越聽越上癮

仲未聽厭
愈黎愈有味道

好期待完美live 佢唱最高音哥度

楊千嬅x 黃偉文 Wyman 新歌 @Ig! 同好不容易遇見愛一樣好正!!!

幾好聽

希望聽晚商台聽到
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

幾好聽...越聽越有味道

幾好聽,希望叱咤台上有得唱

Hope Miriam will sing this song tomorrow!!!

唔指全日狂聽,下年都狂聽~~~

有mv嘅幫助更好的理解到首歌,加埋係姊妹續集,更有意境

我覺得呢首係千fa今年最好聽

都唔錯, 唔知千FA唱LIVE會唱成點