返回列表 發帖
太后開心到呢~~
kwanie 發表於 2017-5-26 21:09

本帖隱藏的內容需要積分高於 888 才可瀏覽

太后開心到呢~~

幾時灌醉我
屮SiU霖屮 發表於 2017-5-26 15:37

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

幾時灌醉我
屮SiU霖屮 發表於 26/5/2017 15:37
怕醜得你丫

無論贏輸都需要自負 不可說你最是無辜
我得到一生希望卻得不到你 自問亦很痛苦
Happy and Blessed.

啲人酒量好差啊
matthew1990 發表於 2017-5-26 01:45

幾時灌醉我

啲人酒量好差啊
matthew1990 發表於 2017-5-26 01:45

邊d

下....我比十大第4位架喎
dongbb2332 發表於 2017-5-26 12:13

曲OK唱難聽
但你之後都bam 咗C姐喇

人人都有遠近追憶 為何關於你的 我想佔有
Happy and Blessed.

冇林XX咪鍾意囉~
dongbb2332 發表於 2017-5-26 12:15
原來你反Yoga
TONICK最新果首咁普通
要bam
bagfgfcde 發表於 2017-5-26 12:16
襟聽過長相廝守

ToNick同Yellow!都係未派o個首好聽過派左o個首
nicholashin 發表於 2017-5-26 12:13

TONICK最新果首咁普通
要bam

咁我下週個榜你一定好鍾意 ^^
nicholashin 發表於 2017-5-26 12:15

冇林XX咪鍾意囉~
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

55 AGREE
dongbb2332 發表於 2017-5-26 12:14
咁我下週個榜你一定好鍾意 ^^

nicholashin 發表於 2017-5-26 12:13

55 AGREE
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

朝如青絲 >>>>>>> 一生青春
kwanie 發表於 2017-5-26 08:48

呢隻我覺得佢唱得好難聽所以冇上
jasonng 發表於 2017-5-26 12:08

下....我比十大第4位架喎

只上過最真心一對
19>20
bagfgfcde 發表於 2017-5-26 08:57

呢隻我覺得佢唱得好難聽所以冇上

你好愛詩...
John 發表於 2017-5-26 01:33

愛c全記錄
綿羊仔  2
I Don't Care  2
線上情歌  3
夢裏花  3
愛需要勇氣  1
太想討好你  2

仲要係14女新人金獎

FYI  
愛需要勇氣 20>06>09>12>10>05>01
夢裡花 20>XX>15>03
太想討好你 15>11>09>07>02 ...
jasonng 發表於 2017-5-26 00:18

只上過最真心一對
19>20

朝如青絲 >>>>>>> 一生青春

啲人酒量好差啊

hi

啲人酒量好差啊
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

FYI  
太想討好你 15>11>09>07>02 ...
jasonng 發表於 2017-5-26 00:18

你好愛詩...
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

今年何雁詩成績唔錯

愛需要勇氣 19>19
夢裡嬅   15>10
太想討好你 20>08>18
真心真意  15>20
我不會撒 ...
John 發表於 2017-5-25 21:19

FYI
太想討好你 15>11>09>07>02

wow won't filter interview questions anymore

manager exposed
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

幾時到你唱
艾石仔 發表於 2017-5-25 09:26

未有官方伴奏
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

屮SiU霖屮 發表於 2017-5-25 10:58

原片好正

呢張gif真係令我好不安
electric 發表於 2017-5-25 10:55

正正正

竟然上左5首
stopzi 發表於 2017-5-25 21:30

星夢愛將

今年積分
何雁詩 91.5* (女歌手第9)
胡鴻鈞 34
HANA 20
許廷鏗 14
譚嘉儀 12
鄭俊弘 11.5
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

今年何雁詩成績唔錯

愛需要勇氣 19>19
夢裡嬅   15>10
真心真意  15>20
我不會撒 ...
John 發表於 2017-5-25 21:19

竟然上左5首

祖兌都係第三者
hehehaha 發表於 25/5/2017 21:24
佢對JOEY仲好

發覺你對第三者都幾唔錯
一個好勝一個硬C
kwanie 發表於 2017-5-25 21:21

祖兌都係第三者

今年何雁詩成績唔錯

愛需要勇氣 19>19
夢裡嬅   15>10
真心真意  15>20
我不會撒 ...
John 發表於 25/5/2017 21:19
發覺你對第三者都幾唔錯
一個好勝一個硬C

今年何雁詩成績唔錯

愛需要勇氣 19>19
夢裡嬅   15>10
真心真意  15>20
我不會撒嬌 15>08

delete 功能真係好重要
stopzi 發表於 2017-5-25 15:30

WhatsApp群組多,有時手快快Send錯Message,相信唔少人都試過。如果內容無關痛癢,最多俾大家笑下當冇事;但內容如果太敏感,就唔係笑下自嘲下可以算數。好似今日嗰位「HJ兩Q,賓周都損」阿爸,下場係點,大家有眼睇。不過雖然Send錯訊息固然收唔返,但當刻如果有心補救,都可以一試。參考下面方法,分分鐘救你一命……

家長群組
叫得做家長群,群組入面自然都係阿爸阿媽。父母最緊張嘅就係仔女,所以只要將焦點拉返到兒女身上,將事件連繫去親子議題,就唔會有人覺得奇怪,仲會熱烈參與討論。如果不慎誤發「HJ兩Q,賓周都損」呢句,你可以即刻打出以下句子(任擇其一):

「今日囝囝/囡囡問我呢句嘢點解,可以點解釋俾佢聽?」

「囝囝/囡囡無啦啦同我講呢啲,係咪有同學教壞佢?」

「頭先接放學見學校附近有啲咁嘅燈牌,好易教壞小朋友喎……不如寫信投訴!」

另一半

唔小心向另一半(包括但不限於男友女友妻子丈夫)誤發「HJ兩Q,賓周都損」,你唔單止戀情隨時凍過水,分分鐘仲可能命仔不保。呢個時候你要做嘅唔係否認,而係要巧妙地將自己由受事主體轉換成施事主體。所以你應該打(任擇其一):

「本來今晚仲想同你大戰三百回,但我睇完動作片真係忍唔住自己……Sor」

「頭先諗住挑戰日本個自_世界紀錄,點知兩次就損晒……果然好難」

「你仲係唔肯同我__,咁落去我真係會搞到小弟不保。」

老友群組

或者有時你都會同朋友講下有味笑話、開下擦邊球,但大大句「HJ兩Q,賓周都損」打落嚟,可能佢哋都會「覺得呢個人相當有嫌疑」。不過只要善用以下自救句式,逢凶化吉就未必講得上,但或者你可以喺大家心中留下幽默有趣嘅印象呢?

「猜一句歇後語。」

「漢成帝遺言會唔會係呢句?」

「我朋友話佢將呢句Send咗去家長群組,笑死我 XD」

笑左 lol
bagfgfcde 發表於 2017-5-25 12:47

delete 功能真係好重要

好想不返工 到遠方帶個背包旅行

https://www.hk01.com/熱話/9238 ... 網民教3招拆解

笑左 lol

stopzi 發表於 2017-5-25 11:21

都係你最得意

SO HORRIBLE ARRRRR
electric 發表於 2017-5-25 11:01

屮SiU霖屮 發表於 2017-5-25 10:58

SO HORRIBLE ARRRRR

electric 發表於 2017-5-25 10:55

matthew1990 發表於 2017-5-24 19:07

正正正
matthew1990 發表於 2017-5-25 09:09

幾時到你唱

3AM又有英文版
kwanie 發表於 2017-5-25 08:23

正正正

Je veux inviter quelqu'un a entrer
Quelqu'un a trouver ma verite
Je veux inviter quelqu'un a toucher
L'eternite, l'eternite

3AM又有英文版

洗唔洗咁公開同我爭我家HOTMAN
nicholashin 發表於 2017-5-25 01:07

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2017-5-24 23:14
洗唔洗咁公開同我爭我家HOTMAN

你未PM me
hehehaha 發表於 2017-5-24 23:49

你想點呀。
唔可以蝦美袋。