返回列表 發帖
森美去左邊點解要換坤哥
坤哥好無聊懶好笑
又叫嚴祺阿媽請食飯

森美去左邊點解要換坤哥
坤哥好無聊懶好笑
又叫嚴祺阿媽請食飯
rubylovessss 發表於 2015-2-7 23:48

做咗咁多年重hard sell低B扮可愛, 真係頂唔住
怪獸一族

張繼聰其實做得最好,幾幽默,但比人調走左。
kayzzz 發表於 2015-2-7 23:45

張繼聰 做 巨聲1 司儀嗰時仲好,自然好多,
今次反而有啲拘謹,唔敢離得份稿太遠。
但咁多輯嘅司儀中,我都係覺得佢最好。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

張繼聰 做 巨聲1 司儀嗰時仲好,自然好多,
今次反而有啲拘謹,唔敢離得份稿太遠。
但咁多輯嘅司儀中,我都係覺得佢最好。
Bluejays 發表於 2015-2-8 00:12

佢除咗唱歌外,每樣嘢(創作,主持,做戲)都唔錯。

佢除咗唱歌外,每樣嘢(創作,主持,做戲)都唔錯。
kayzzz 發表於 2015-2-8 00:16

仲有跳舞都好。

演藝出嘅學生,只要喺呢行出到頭,
佢地嘅 全能根基訓練 就會大派用場。

例如: 我諗要 陳國邦 台慶唱下歌,都應該會得。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

青春頌 跟左 Alfred 個 live版 唱 Woooo,CD版 係 Haaaa

Mag 同 Hubert 係咪因為同 Alfred 一齊出 function 多,
聽 live 多過聽 CD,當左 live版 係 official 呢

青春頌 跟左 Alfred 個 live版 唱 Woooo,CD版 係 Haaaa

Mag 同 Hubert 係咪因為同 Alfred 一齊出 functi ...
Bluejays 發表於 2015-2-8 00:47

hubert唱得唔好聽。唔捧佢係有原因嘅。

回復 827# kayzzz

青春頌我竟然覺得巨聲4個男唱得最好,最不好是巨聲4個女,希望我聽錯啦
Janlyloving

回復  kayzzz

青春頌我竟然覺得巨聲4個男唱得最好,最不好是巨聲4個女,希望我聽錯啦 ...
janlyloving 發表於 2015-2-8 00:58

無聽錯
個男嘅唱化碟都好聽過hubert啦。個女嘅值情難聽,差Mag成條街。

Mag 最近唱得好似進步左,從容左(同靚左)
little something 岩岩出返個陣好無神無氣既
e家真係完全將巨4女比下去

另外個首唱得好有感情,聽得好舒服
另外佢最近成日同hubert 一齊出function

無聽錯
個男嘅唱化碟都好聽過hubert啦。個女嘅值情難聽,差Mag成條街。 ...
kayzzz 發表於 2015-2-8 01:01

Leo 只係衰在有幾粒懶音,其實幾好,
但我覺得最好係 Mag,只係佢好多位唱和音,難啲去比較咁解。

Hubert 唱得好嘅時候,係好勁架。

另外佢最近成日同hubert 一齊出function
pkl 發表於 2015-2-8 01:05

2011年 先真係成日一齊,呢排未算

Hubert 唱得好嘅時候,係好勁架。
Bluejays 發表於 2015-2-8 01:06

哦,無乜留意佢。淨係知每次見到佢唱歌唔係好唔係差,無乜記憶點。

哦,無乜留意佢。淨係知每次見到佢唱歌唔係好唔係差,無乜記憶點。 ...
kayzzz 發表於 2015-2-8 01:12

就算唔用 Hubert 嘅強項(國語歌)去舉例,
唱 留低鎖匙 唱得好過 Jeffero 已經唔野少

BTW點解冠軍嗰個唱得仲少過嚴K?係咪唔捧佢?

BTW點解冠軍嗰個唱得仲少過嚴K?係咪唔捧佢?
kayzzz 發表於 2015-2-8 01:35

你覺得 Eric 除左可以同 Jay/Sheldon/Hanjin crossover 之外
仲可以同邊個?根本好難搵位攝佢

你覺得 Eric 除左可以同 Jay/Sheldon/Hanjin crossover 之外
仲可以同邊個?根本好難搵位攝佢 ...
Bluejays 發表於 2015-2-8 01:40

冠軍應該獨唱啦。

冠軍應該獨唱啦。
kayzzz 發表於 2015-2-8 01:42

咁就應該係佢唔夠 觀眾支持度 去比佢獨唱了

我覺得 TVB音樂組 喺成個編排上都算好有 music sense
啲 cross over 全部解得通

Mag 最近唱得好似進步左,從容左(同靚左)
little something 岩岩出返個陣好無神無氣既
e家真係完全將巨4女 ...
pkl 發表於 2015-2-8 01:05

Mag肥咗反而仲靚咗。 「這是愛」真係正到喊, 首歌難度真係好高俾Mag去發揮啱哂數。

Mag肥咗反而仲靚咗。 「這是愛」真係正到喊, 首歌難度真係好高俾Mag去發揮啱哂數。 ...
thecool123 發表於 2015-2-8 01:59

由勁低音去到爆都handle得好好仲順過以前

alfred 同mag 好似真係好friend

pkl 發表於 2015-2-9 23:49

好知己 好姊妹 那裡會談情感 
本週冠軍歌: 無答案 - 林家謙

pkl 發表於 2015-2-9 23:49

應該好老死啦, 叫得佢做婆娘
怪獸一族

alvin 跳拉丁舞o係邊part?
點解mytv 分段無ge? (未得閒睇晒全集住)
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

今日有個 function,有 孖仔 同 Eric。
專負責巨聲個 TVB經理人,upload 左孖仔 嘅片,冇 upload Eric。
星夢 個宣傳人員,就 upload 左 Eric。

不過 個TVB經理人 要趕下場,
所以唔代表星夢一定簽左 Eric,
因為仲有可能係 星夢個宣傳人員 係替工。

應該好老死啦, 叫得佢做婆娘
怪獸一族 發表於 2015-2-11 13:20

想問係0鏗叫mag婆娘,定係調轉? 似係0鏗用詞多啲。

想問係0鏗叫mag婆娘,定係調轉? 似係0鏗用詞多啲。
kayzzz 發表於 2015-2-17 10:46

Alfred IG: 我今日的彤伴。不經不覺,原來存起很多共同經歷,很多互相影響,很多肥瘦交替。感恩有這婆娘陪伴高高低低。(完全學了她的說話方法)

Alfred IG: 我今日的彤伴。不經不覺,原來存起很多共同經歷,很多互相影響,很多肥瘦交替。感恩有這婆娘 ...
Bluejays 發表於 2015-2-17 12:21

擺明係好姊妹啦佢地。仲會有人係ig叫佢哋一齊。

Mag 同 Alfred 一齊做訪問 .. 似係一 pair 一 pair 做,之前 同公司二人的訪問已出,Mag入Voice Ent.  又再似多D啦

有商台 archive 嘅,可以聽翻 2014/10/24 好出奇 17:00-17:30
Mag 訪問中 有 Alfred 分析 Mag 加 Mag 回應,唔係好長,但有趣嘅。

Mag 同 Alfred 一齊做訪問 .. 似係一 pair 一 pair 做,之前 同公司二人的訪問已出,Mag入Voice Ent.  又再 ...
sosomusic 發表於 2015-2-17 23:34

但mag 有唱eeg 新年歌同埋都係同eeg 班星一齊

Mag 同 Alfred 一齊做訪問 .. 似係一 pair 一 pair 做,之前 同公司二人的訪問已出,Mag入Voice Ent.  又再 ...
sosomusic 發表於 2015-2-17 23:34

幾時嘅訪問, 出咗街啦?
怪獸一族

怪獸一族 發表於 2015-2-18 09:38

「婆娘」那個 IG post,背景嗰個係星夢嘅工作人員,
佢喺自己個 IG 有同一張相嘅背向角度。佢話係報紙訪問。

「婆娘」那個 IG post,背景嗰個係星夢嘅工作人員,
佢喺自己個 IG 有同一張相嘅背向角度。佢話係報紙訪 ...
Bluejays 發表於 2015-2-18 10:29

Mag 最近上TVB 既SHOW 係多左既
同埋原來新碟未錄
但拍左EEG 15週年MV

怪獸一族 發表於 2015-2-18 09:38

應該未出街

之前 Jinny 話想同 巨聲4 冠軍 合作,莫非已入星夢?!

女巨聲入星夢 會是誰呢?

睇翻今日集 音樂工房,係 巨聲畢業典禮 嘅綵排。

Leo: Do 咪即係 C 囉?
Mag: 唔係
Leo: 呀係喎,要睇翻係乜野 key 係麻

真係嚇死

播呢段片,都唔知係咪剪片嗰個有心靠害 Leo

之前 Jinny 話想同 巨聲4 冠軍 合作,莫非已入星夢?!  

女巨聲入星夢 會是誰呢? ...
sosomusic 發表於 2015-2-21 19:59

如果入星夢 係有機會紅
不過無晒性格 不過有公司都好過無既..

Mag 最近上TVB 既SHOW 係多左既
同埋原來新碟未錄
但拍左EEG 15週年MV
pkl 發表於 2015-2-20 23:49

今朝活動係 Alfred + Mag ,主辦單位都幾鐘意這個組合 :)

如果入星夢 係有機會紅
不過無晒性格 不過有公司都好過無既..
hictons 發表於 2015-3-8 09:28

Jay 去左 EEG, Shelton 去左 星娛樂,直係唔知會去邊
    星夢 要女

今朝活動係 Alfred + Mag ,主辦單位都幾鐘意這個組合 :)
sosomusic 發表於 2015-3-8 17:27

Alfred+Mag 嗰個報紙訪問,好似仲未出。
Alfred 自己 同日同地點 做嘅 Recruit 就出左。

Alfred+Mag 嗰個報紙訪問,好似仲未出。
Alfred 自己 同日同地點 做嘅 Recruit 就出左。 ...
Bluejays 發表於 2015-3-8 17:43

可能314出?白色情人節

可能314出?白色情人節
sosomusic 發表於 2015-3-8 18:39

又可能係 Alfred 嗰日只係做 Recruit 訪問,叫左 Mag 去食飯?

又可能係 Alfred 嗰日只係做 Recruit 訪問,叫左 Mag 去食飯?
Bluejays 發表於 2015-3-8 19:04

嗰日好似係藍色西裝,似係 TVB weekly 嗰次。Recruit 係 啡色 + 格仔頸巾?
    都有可能好似你話佢地兩個自己 食,同訪問無關

嗰日好似係藍色西裝,似係 TVB weekly 嗰次。Recruit 係 啡色 + 格仔頸巾?
    都有可能好似你話佢 ...
sosomusic 發表於 2015-3-8 20:43

TVB Weekly訪問 係喺 Haru日本料理,係喺銅鑼灣。

佢同 Mag個lunch 同埋 Recruit 個訪問,
都係同一日喺 紅磡 Harbour Plaza Metropolis,只係換左衫。

不過 lunch 套衫(減左頸巾),就係 TVB Weekly 嗰套。

回復 865# Bluejays

哈哈,利害! 觀察入微 不過其實都想 Alfred 同 Mag 互相講下對方

回復  Bluejays

哈哈,利害! 觀察入微 不過其實都想 Alfred 同 Mag 互相講下對方 ...
sosomusic 發表於 2015-3-8 22:45

話時話,想coolchart 開個mag thread 可以點?
之前開完比人bam 左

2015 新晉女歌手都開始發力
希望mag 個首快d派

sosomusic 發表於 2015-3-8 17:27

好襯!出到合唱歌就好

睇翻今日集 音樂工房,係 巨聲畢業典禮 嘅綵排。

Leo: Do 咪即係 C 囉?
Mag: 唔係
Leo: 呀係喎,要睇翻係 ...
Bluejays 發表於 2015-3-8 03:39

聽講八九十年代好多歌手入得時都係唔識樂理。

條片剪得幾好但太短, Mag好有心機教佢地。

話時話,想coolchart 開個mag thread 可以點?
之前開完比人bam 左

2015 新晉女歌手都開始發力
希望mag  ...
pkl 發表於 2015-3-8 23:18

版主話要有派台歌先得。希望快D啦。