返回列表 發帖

20230521 Day2 尾場歌單

20:20 開場

1. 忘記我自己
2. 回到以前
3. 七歲
4. 隨意瞞

5. 手中沙
6. 秘密花園
7. 我會害怕
Talking
8. 傻瓜裏的童話
9. 愛很美麗
10. 不能放手

11. 一輩子守候
Talking
12. 心有不甘
13. 我輸不起
Talking with Mike曾比特
14. 我不如 (Mike solo)

15. 如果你明白 (半首)
16. 但願人長久 (半首)
17. 默 (那英cover,半首)
18. 鋼鐵有淚 (半首)
19. 流浪記(紀曉君cover,半首)
20. 你喜歡說謊 (半首)
21. 死了都要愛 (信樂團cover,半首)

22. 千年如一日 (尚梯娛樂新人 瑪鎧橋,鄭秀文cover)

23. 久別重逢
24. 不悔的決心
25. 相信愛情 (搵1個觀眾上台合唱)
Talking 謝幕
26. 今天的我

Encore
27. 沒完沒了
28. 終身美麗 (鄭秀文cover)
Talking
29. 只想與你再一起

22:29 完場

回復 51# GaracyTan

基本上同第一場比係多咗阿Mike做嘉賓

嘉賓真係估佢唔到
Life was a willow and it bent right to your wind.

今晚朋友有免費飛坐$880區
氣氛比較悶...無乜特別
最好笑係Mike出場...全場只得一個阿太舉牌...
仲要係咁大叫Mike Mike...好靚仔...
笑死人

佢啲歌首首差唔多,之前有免費飛睇澳門場,成日有一種:「尼首唔係岩岩唱左咩」ge 感覺⋯⋯
(備註:澳門場空位多過觀眾)

跳舞嗰part比想像中好幾驚佢又快歌慢跳

20/5 Day 1 愛很美麗 之前 係 傻瓜裏的童話
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

20/5 Day 1 愛很美麗 之前 係 傻瓜裏的童話
kklaw 發表於 2023-5-22 00:58

thanks 記錯咗

如果我入場聽完第一首歌就已經無一首佢嘅歌我係識

個rundown我幾乎隻隻都識真菊粉
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

估唔到佢仲有歌未唱:
聽雪落淚 (外購劇片頭曲)
飛蛾撲火(宮心計2片尾曲)
從未說起 (跳躍生命線 片尾曲)
別再怕(兄弟 片尾曲)
為難自己
說過放下 (外購劇片頭曲)
逆光飛翔(外購劇片頭曲)
我不是她(法證先鋒4 片尾曲)
沒有你開始(白色強人 片尾曲)
不相信別人 (刑偵日記 片尾曲)
天荒不老 (唐人街 片尾曲)
我就像從前 (外購劇片頭曲)

欲言又止(溏心風暴3 插曲)
低谷天堂 (使徒行者3 插曲)
蝴蝶效應 (刑偵日記 插曲)

16年之後出道嘅歌手係咪得佢可以出咁多歌
Life was a willow and it bent right to your wind.

20230521 Day2 尾場歌單

20:20 開場

1. 忘記我自己
2. 回到以前
3. 七歲
4. 隨意瞞

5. 手中沙
6. 秘密花 ...
GaracyTan 發表於 2023-5-21 22:47

佢唱到死了都要愛?首歌high A好高Key喎
「微笑之中 接受還未有 答案。」