返回列表 發帖

日出的缺口 - Byejack

單選投票, 共有 45 人參與投票
6.67% (3)
4.44% (2)
2.22% (1)
11.11% (5)
75.56% (34)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ayckwan

派台日期: 20/10/2022

曲 / 詞:Byejack
編:Y. Siu
監:Byejack

Girl please just tell me what you want
不忍你夜裏在流浪
試着與你分擔的憂愁
呆望日出的缺口
Yeah I have heard that things were wrong
不忍你夜裏在遊蕩
或是有說不出的哀愁
陪你靜候直到天變作白晝

交通燈的霓虹變綠
只想不被人注目
途人竟不自覺記錄
路過街邊聽一闋歌
Flash on you卻已變得太多
就算歸不去當初

Girl please just tell me what you want
不忍你夜裏在流浪
試着與你分擔的憂愁
呆望日出的缺口
Yeah I have heard that things were wrong
不忍你夜裏在遊蕩
或是有說不出的哀愁
陪你靜候直到天變作白晝

Girl please just let me take a look
不忍你夜裏一個哭
試着與你分擔的憂愁
沉落日出的缺口
Yeah I do know that things were wrong
不忍你夜裏在遊蕩
或是有說不出的哀愁
陪你靜候直到天變作…

Girl please just tell me what you need
不忍你夜裏拖個喼
試着與你分擔的憂愁
沉落日出的缺口
Girl please just let me take a look
不忍你夜裏一個哭
或是有說不出的哀愁
陪你靜候直到天變作白晝

日灼的缺口
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

說不出的...

叫佢歌手都侮辱樂壇
難聽歌手俱樂部

喂呀搞唔掂喎
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

支持日出xxx

寧願聽天光前
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

嚼嚼嚼嚼嚼

真係好少見一首潛力K歌
會因為個歌手睇少咬字同Autotune
同埋作多個main verse都懶
而淪為Studio學徒功課之流

聽唔到唱咩...

歌名有日出兩個字通常都難聽

真係聽唔落去 點解佢會唱到咁嘅
不如做幕後會好啲喎
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

佢係咪平時講野都係咁lur同唔擘大個口
Follow my IG: @delightcantopop

嚼嚼嚼嚼嚼

真係好少見一首潛力K歌
會因為個歌手睇少咬字同Autotune
同埋作多個main verse都懶
而淪為Stud ...
LushKillYourMus 發表於 2022-11-3 01:41

個曲其實幾好聽
但唱到lur埋一舊好難頂

叫佢歌手都侮辱樂壇
AgathaThong 發表於 2022-10-31 05:24

認同..  聽佢GE 人直頭係殺死樂壇GE 兇手     唱到好似含住啖口水浪浪下咁
Z 世代真係好鐘意做造王者, 我鐘意你你點都得GE 款

佢覺得自己好型 (但其實好難聽)

和暖的風好聽啲

和暖的風好聽啲
Fkykh 發表於 2022-11-4 21:52

但其實兩首個結構、旋律,甚至個MV走向都似到好無誠意
難怪演唱會po惹來某會員負評轟炸

華納係咪見佢首plug洗多左無成效,又揀野做
搞緊啲明捧暗踩嘅手段.......

本身係一首好普通嘢罐頭歌
落auto tune懶有個人特色 變得好難聽
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

但其實兩首個結構、旋律,甚至個MV走向都似到好無誠意
難怪演唱會po惹來某會員負評轟炸

華納係咪見佢首p ...
LushKillYourMus 發表於 2022-11-5 02:03

咁高心計???

係咪連mirror都開始out喇
我認我同時代脫節,00後鐘意嘅嘢已經完全理解唔到

Annie姐係佢師父?chhhhh shhhhh
賣國賊陳蕾勾結外國或境外勢力危害國家安全!

個melody有啲羅生門影子
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

嘩 突然覺得袁偉豪都唔差
難頂到停唔晒…
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

難聽歌手俱樂部

AgathaThong 發表於 2022-11-10 00:44

笑死kenneth咩?
5 fun for u

咬字太差了,聽歌時以為他唱普通話。 我要給負100分。

完全唔知唱緊咩,autotone成咁,根本唔係唱歌,如果有負分俾,真係可以負100分。

曲幾好聽,唱果方面就加油啦 其實autotune都可以玩出個人風格嘅,只係唔好tune到好似呢首咁過份就得啦
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

1分

評分人數

.....

評分人數

回復 20# CrooksMirror後生fans走得七七八八……