返回列表 發帖
唔驚,仲有三四個月,慢慢黎賣
lightupmylight 發表於 2017-6-5 17:09

唔駛理D HATER 啦

賣咁耐11行仲有10連位
勁滯銷
zxc 發表於 2017-6-5 14:12

唔驚,仲有三四個月,慢慢黎賣

賣咁耐11行仲有10連位
勁滯銷

尾場推出超側田區第9行

我等燒烤叉回歸十周年演唱會先去睇

回復 145# cathay1996

坐側少少睇一晚頸都痛 所以我覺得紅館三面台鑽石台都係唔好

其實三面台有乜問題,外國大把concert三面台啦

kayzzz 發表於 2017-5-26 23:26

其實三面台演唱會好睇過四面好多

其實三面台有乜問題,外國大把concert三面台啦

你都識講sad but true啦
咪冇乜人夠班囉
JY6 發表於 2017-5-26 18:00

Hi linda

7xx 係 yahoo 成交價,唔記 exactly 7xx,只記得 around 700
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

no ot
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

你嘅唔夠班係指邊方面?

近十年出道嘅歌手
論知名度 論資歷
如果CAS都唔夠班紅館
咁冇幾個歌手夠班開紅 ...
JayantL 發表於 2017-5-26 02:21

近十年出道歌手,根本得數個歌手開到紅館(不論夠唔夠班)

漿
CAS
毒坤
林峰
PAKHO
RB
MR

冇人話吳生夠班
但佢地絕對未夠班
zxc 發表於 2017-5-26 01:44

你嘅唔夠班係指邊方面?

近十年出道嘅歌手
論知名度 論資歷
如果CAS都唔夠班紅館
咁冇幾個歌手夠班開紅館啦(Sad but true)

當偽毒都開過, 夠班開紅館既定義已好難界定
lemontea1069 發表於 2017-5-25 11:38
冇人話吳生夠班
但佢地絕對未夠班

從以前佢哋係萬年最組 到而家SM成為萬年最組
佢哋人氣冇以前咁高係真噶
不過呢幾年佢哋入屋度亦都高咗好 ...
JayantL 發表於 2017-5-25 15:39

從紅館售票黎睇, 佢地街客似乎多過上次喎.

不過, 我諗賣唔晒2場3面台既.

睇你對"成績"既定義係咩咯. HIT歌,人氣的确唔算理想, 但廣告,商演唔少. 屈臣氏蒸餾水成日揾佢地做SHOW,  ...
lblemon 發表於 2017-5-24 17:52

從以前佢哋係萬年最組 到而家SM成為萬年最組
佢哋人氣冇以前咁高係真噶
不過呢幾年佢哋入屋度亦都高咗好多

但可惜嘅係
識佢哋嘅人係多咗好多 但大多數都唔會為佢哋而俾錢去睇演唱會
街客冇多過 始終都係要靠返佢哋一出道儲嗰堆忠粉撐場

放左飛岀黎
尋日個少量 收起左
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

你買左?我就唔話你冇腦了 lol
佢地未夠班開紅館係事實
zxc 發表於 2017-5-25 06:04

當偽毒都開過, 夠班開紅館既定義已好難界定

近年無成績仲敢開多場真係好冒險
cathay1996 發表於 2017-5-24 16:52
唱片公司應該都預左蝕啦

其實上次一場紅館 3 面台炒到 7xx 一張飛
星勤 發表於 2017-5-23 23:07

你買左?我就唔話你冇腦了 lol
佢地未夠班開紅館係事實

cathay1996 發表於 2017-5-24 16:52

睇你對"成績"既定義係咩咯. HIT歌,人氣的确唔算理想, 但廣告,商演唔少. 屈臣氏蒸餾水成日揾佢地做SHOW, 又海之戀廣告又地鐵廣告...一個歌手商業價值有幾多, 唱片公司最清楚. 可能唱片公司預左蝕都想開2場呢. 我地覺得冒險姐, 唱片公司覺得風險有限.

頭先睇, 尾場 680 連單丁都已有客戶選取中, 480都顯示少量, 賣到去30,31行.

頭場 680, 480 暫時仍大量供應 ...
lblemon 發表於 2017-5-24 15:29

頭先睇, 尾場 680 連單丁都已有客戶選取中, 480都顯示少量, 賣到去30,31行.

頭場 680, 480 暫時仍大量供應, 680 賣到12行, 480 賣到29行

炒價但有人買先得架 有價無市咁講黎做乜,用下腦好冇

忠粉lblemon又話上次有跳樓飛
究竟邊個真
fifty1205 發表於 2017-5-23 23:35

有人炒唔代表冇跳樓飛

究竟邊個真
fifty1205 發表於 2017-5-23 23:35

呢度有人POST 過FB有跳樓飛, 我有質疑過係咪單丁, 不過冇答案. 當晚最終亦唔覺有明顯空位區域

星勤話炒到700多亦唔奇, 因為個位可能比較靚.

冇衝突

總係覺得佢地會係開SHOW 2-3個月派首大歌谷銷量
Kyle_ 發表於 2017-5-23 22:53
係咪大歌你都鍾意聽架啦

忠粉lblemon又話上次有炒樓飛
究竟邊個真
fifty1205 發表於 23/5/2017 23:35
海之戀睇樓優先場?

究竟邊個真
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

佢地始終都係未夠班開紅館
開star hall好d
zxc 發表於 2017-5-23 22:36

論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

總係覺得佢地會係開SHOW 2-3個月派首大歌谷銷量

佢地始終都係未夠班開紅館
開star hall好d

如果有首天梯2.0應該3場都得, 可惜D歌谷唔到大HIT, 仲要4首獨唱分散投資 ...
lemontea1069 發表於 2017-5-23 17:13

唔會再有天梯2.0架啦,因為已經冇左新鮮感。
同理,亦唔會再有無盡2.0、原來他不夠乜乜2.0。

同埋佢地始終唔係偶像派,冇乜人對佢地好激情。默默比錢支持嘅有4、5千個左右,另加廣告客戶。

唔敢俾錢買住 硬係覺得遲下大把平飛
帥小寶` 發表於 2017-5-23 14:00

定係睇下第一場rundown先決定入唔入場

唔敢俾錢買住 硬係覺得遲下大把平飛
帥小寶` 發表於 2017-5-23 14:00

實有,你放心

落力宣傳到咁都冇人知
lemontea1069 發表於 2017-5-23 15:22
佢哋宣傳四首單飛歌嘅時候 只係話要爭演唱會solo時段 印象中無強調演唱會後會暫時單飛發展 唔知係咪唔想好似用呢樣嘢sell個演唱會呢

呢一兩年嘅歌都無乜號召力喇
開到演唱會算係咁,仲想爆 ?

一場三面台。最後少少跳樓飛清埋,現場係爆的,冇明顯吉位區。

佢地支持者來來去去都係呢個數,只係入 ...
lblemon 發表於 2017-5-23 16:53

如果有首天梯2.0應該3場都得, 可惜D歌谷唔到大HIT, 仲要4首獨唱分散投資

就上次咁睇
佢地係開1場三面台都唔爆的
zxc 發表於 2017-5-23 16:26

一場三面台。最後少少跳樓飛清埋,現場係爆的,冇明顯吉位區。

佢地支持者來來去去都係呢個數,只係入屋左,同埋廣告客戶支持,廣告係有嘅。所以唱片公司會幫佢地傾奬

買左超過20張內部飛。

其實佢地開兩場一定唔會爆。
lblemon 發表於 2017-5-23 15:51

就上次咁睇
佢地係開1場三面台都唔爆的

買左超過20張內部飛。

其實佢地開兩場一定唔會爆。

應該快手plug返有幾何宣傳下
7月再出演唱會歌啦
hehehaha 發表於 2017-5-23 15:37

人地都話左唔派
做多兩隻新歌呃上榜好過啦
再唔係屈到隻十大仲好

應該快手plug返有幾何宣傳下
7月再出演唱會歌啦

其實一啲都唔surprised, 今時今日聽廣東歌仲有幾多人
Pakho, Hins呢啲一線都係開到三至五場
我估 ...
hehehaha 發表於 2017-5-23 13:28

SM應該都係2-3場, 但期都唔批比佢

你真係覺得好多人知佢哋「解散」?
nicholashin 發表於 2017-5-23 13:14

落力宣傳到咁都冇人知

雖然四台成績好左?但hit歌應該都係少左?
hinz 發表於 2017-5-23 13:23

4台谷到咁, 但真係唔算特別 hit

佢地上次得1場最後都有跳樓飛
今次一黎就2場唔滯銷就奇