返回列表 發帖
The Show
lemontea1069 發表於 2019-1-12 19:34

The Wife and Her Bathroom

The Live算啦
JayantL 發表於 2019-1-12 18:27

The Show

Juno: 2019年12月12日 《the album...》就這樣 約定
hehe 發表於 2019-1-12 17:49

會唔會得7首歌

叫The Concert
nicknicknick 發表於 2019-1-12 18:18

The Live算啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

啫係謝安琪演唱會係12月頭
HOTMAN 發表於 2019-1-12 17:55

個名會唔會係 The Album好多謝安琪演唱會

Juno: 2019年12月12日 《the album...》就這樣 約定
hehe 發表於 2019-1-12 17:49

啫係謝安琪演唱會係12月頭

你快樂過生活 我著襪浸溫泉

應該買2本 一本用黎聽 一本用黎儲
帥小寶` 發表於 2019-1-11 02:06

好驚變黃,特別入面啲內頁
另外要搵包書膠包一包個封面

應該買2本 一本用黎聽 一本用黎儲
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

不認不認還需認
啲歌真係好高質 但真係好散
希望part two tracklist可以全集出曬賣600蚊 同Eason同價
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

《The Album Part One》,只係第一集,預計至少有第二集。

作為樂迷,係時候適應一下新玩法。能夠突破時間同空間,以文字、音樂、影像去講一對戀人的故事,由17歲講到70歲,還未計那件有紅線的特別Tee,簡直是一個有趣的「企劃」,有好強追看性。

至於價錢,$228,捧一本特別的書回家,我就覺得好值啦!慢慢去品嚐董折同浦銘心的故仔。

話時話,兩位主角來到2018年,應該係49歲啦!

個$100點退返?
btw 隻碟連美淫既全相都無張, 面又無身又無, 蝕到喊
Lewis 發表於 2018-12-21 22:00

張poster我已經日日j
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

希望快d出 part 2

D post card 儲齊應該係Juno 同kay 嘅藝術寫真照

信和就黎沽曬,唔知仲會唔會出呢?
FIGHT for 陳柏宇

二百幾蚊買隻碟唔係問題
但我覺得隻碟入面D野唔值囉草戒指都唔知做乜9
係個design幾型既, 當係支持 ...
Lewis 發表於 2018-12-21 21:54

其實問題係$200仍然有人買

寄返隻草戒指比silly thing可以退返$100
hehehaha 發表於 2018-12-21 21:56

個$100點退返?
btw 隻碟連美淫既全相都無張, 面又無身又無, 蝕到喊

二百幾蚊買隻碟唔係問題
係個design幾型既, 當係支持 ...
Lewis 發表於 2018-12-21 21:54

寄返隻草戒指比silly thing可以退返$100

二百幾蚊買隻碟唔係問題
係個design幾型既, 當係支持呢對姦夫淫婦同高質班底算

話時話唔會一個電台訪問+ 一個簽名會就完左隻碟嘅宣傳啊

等睇個廿首歌入面原來包埋addendum隻碟
HOTMAN 發表於 2018-12-20 23:07

the Album part 2:

1. 耿耿於懷
2. 念念不忘
3. 睡前服
4. 寂寞就如
5. 其實寂寞
6. 瑕疵
7. 羅生門
8. 單魚座
9. 偷情的禮儀
10. 雷克雅未克

好彩原來佢連老母有新歌都唔知 應該唔會哂時間搵個MV睇
有時d野唔知好過知 ...
kayzzz 發表於 2018-12-20 23:15

10歲應該未識諗呢d

可能佢覺得自己老母咁樣好正呢
決定大個咗都要J追呢type
mosesming 發表於 2018-12-20 14:08

好彩原來佢連老母有新歌都唔知 應該唔會哂時間搵個MV睇
有時d野唔知好過知

人妻個text tag左冰島
其實個故仔係咪Addendum前傳

timeline:

勇悍.17
困獸.28
暴烈.34
耿耿 ...
hehehaha 發表於 2018-12-20 22:48

等睇個廿首歌入面原來包埋addendum隻碟

人妻個text tag左冰島
其實個故仔係咪Addendum前傳

timeline:

勇悍.17
困獸.28
暴烈.34
耿耿於懷

(離婚)

耿耿
念念不忘
一個女人和浴室
睡前服
瑕疵

(一個男人) 一個女人和浴室
人妻的偽術 (古天樂學冰島文)

羅生門 (重遇)
單魚座

沐春風
雷克雅未克

希望佢無睇過個MV
kayzzz 發表於 2018-12-20 13:03

可能佢覺得自己老母咁樣好正呢
決定大個咗都要J追呢type
DM多仔多到覆唔哂

好彩佢唔識讀個歌名
HOTMAN 發表於 2018-12-20 13:08

瞻讀國際學校應該唔多識中文
估唔到佢個list居然都有一首kay歌,印象中佢係追kpop

希望佢無睇過個MV
kayzzz 發表於 2018-12-20 13:03

好彩佢唔識讀個歌名

原來張瞻有聽人妻的偽術
HOTMAN 發表於 2018-12-20 12:59

希望佢無睇過個MV

原來張瞻有聽人妻的偽術

唔知點解 我覺得韓玲可能係林嘉欣
liebe 發表於 2018-12-19 14:47

梁洛施有無機?

唔知點解 我覺得韓玲可能係林嘉欣
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

韓玲可能系美祖

Cm可唔可以玩 競猜角色嘅加分遊戲
大家覺得韓玲會係邊個?
liebe 發表於 2018-12-19 13:34

美長應該有角色雖然新聞話唔入幻國
但傾成大半年點都覺得應該有啲project會合作

咁反而Make semse
話說Sammi 都有信望愛三部曲啦
kenneth 發表於 2018-12-16 00:15

應該跟上半場下半場總決賽

咁美軒13首歌應該賣450
eggsteven 發表於 2018-12-14 11:05

咁真係要Marketing上諗諗佢呢隻咁嘅半製成品都可以賣咁貴重要搶

笑死
連登仔講到$228以隻碟既班底同質素係對得住咁既價錢,認為貴有貴買
而以個人聽歌取向高尚有品味自居既 ...
Lewis 發表於 2018-12-14 09:06

當小說+CD就抵

H0TMAN飾演Kay
咁下首歌可以搵我去代Juno做訪問 已經開始識背佢d points

1. 個Project會有好多唔同角色加 ...
hehehaha 發表於 2018-12-17 22:23

原來你想同 H0TMAN 開房
然後搞大佢個肚
然後再家暴佢

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Cm可唔可以玩 競猜角色嘅加分遊戲
大家覺得韓玲會係邊個?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

我都係見到有咁多嘢
先覺得抵番少少
雖然啲嘢完全唔實際

想要多張poster
我有位痴兩張poster
...
mosesming 發表於 2018-12-15 21:53

痴喺企缸個(加裝)玻璃門度,咁樣沖涼可以j 一個。去廁所又可以j另外一個

尤其是董折暪妻子在《困獸.28》與半裸紋身女bar tender「小心」躲在酒吧更衣室半小時;後來患有躁鬱症又失 ...
787491313 發表於 2018-12-16 20:07

個故唔係膠到會trace back返去羅生門同addendum呀化...

人妻的偽術好似唔同左編曲?
edwardngwy 發表於 2018-12-18 17:08

重新mix過
認到有某d聲效大聲左

人妻的偽術好似唔同左編曲?

H0TMAN飾演Kay
咁下首歌可以搵我去代Juno做訪問 已經開始識背佢d points

1. 個Project會有好多唔同角色加入,因為透過唔同人講故事,方式都不同
2. 董折系列歌曲全部頂真,全部林夕 x CC
3. 個Project橫跨兩年,下年繼續不停派歌
4. 除咗音樂文字之外仲有其他一系列events同products
5. 好多謝阿Kay
6. 做專輯原來可以咁有追看性
7. 堅持出實體碟

尤其是董折暪妻子在《困獸.28》與半裸紋身女bar tender「小心」躲在酒吧更衣室半小時;後來患有躁鬱症又失婚的他,在人生最壞時候遇上女警「戴慈欣」;甚至藍定凌後來為浦銘心跑了去學冰島語,難道是在願如期團聚於冰島某地方?值得期待Juno在part two解畫。

真係好x想一次過知道曬故事發展
我祈求美雅拎女銅一定要發生

回復 389# JasOh103

然後表演吞戒指.....

代表佢地婚姻生活好唔幸福?
HOTMAN 發表於 2018-12-16 18:26

要分一半耳機聽完暴烈34首歌然後離婚
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

同先屯門Cd warehouse見到一對中年夫婦買呢隻碟......雖然唔代表咩,但真心頭幾日又多D開箱文同炒賣新聞真 ...
klihm 發表於 2018-12-16 18:18

有冇開箱文LINK睇吓?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

聽到《暴烈‧34》可能嚇到離婚
nicholashin 發表於 2018-12-16 18:28