返回列表 發帖
Btw...今日好多人去睇,big 3,杜生,臣,黃又南,杜如風,小方

一小時沖印………………都唱錯哂歌詞
正氣歌,唱多次都係錯歌詞==
我寧願聽多首……exp.501,找我

男人幫 = Edmond + 黃家強 + 任賢齊 + 蘇永康
阻住 發表於 2015-6-25 12:54
男人幫十一月會開紅館演唱會
阻住 發表於 2015-8-12 23:43
咁都得 Edmond計埋作品展一年係紅館唱幾多次live

一小時沖印終於捨得唱

比想像中好睇好多

估唔到佢唱咁夜

十一月會開紅館演唱會=  =又開....

0812 Rundown

大男人情歌

中鋒
一世一次戀愛 (快版)
不願一個人 (快版)
愛與情
我需要的只是愛

重新做人 x 火熱動感lalala (慢版)
PG家長指引
懶音哥

纏綿遊戲
新聞女郎
九九九
艦隊

傷了三個心 x 手望 (with 王菀之)
某月某夜
零時十一分
呼吸
不再問究竟
一再問究竟

501 (Intro) + Yesterday + Hey Jude + Let it Be + 披頭四
步步高
太太!太太!
火紅火熱
隨時行樂

正氣歌
正氣歌 (第一次唱錯太多歌詞所以唱多次)
好朋友
一路走來

安可:
七友 (Intro)
月半小夜曲 (鄭中基以蒙面歌王姿態現身)
無賴 (with 鄭中基)
衣櫃裡的男人
八里公路
想著你,等著你 (94 Unplugged)
一小時沖印
海䦞天空 (男人幫)
半邊生命
七友

PS: 男人幫十一月會開紅館演唱會

新身愚見不喜勿插:
琴日有去睇~
今次好過2012年果次!
舞台, 燈光同服裝好正!
唱歌表現OK~ 但真心可以再好D! ...
starstarstar 發表於 2015-8-12 22:49

係...
千嬅都係何丙做,
快歌兩個都做得好左, 慢歌仲UPGRADE左
特別係EDMOND, 中間一段新聞女郎真係好有型
之前未見過既
仲有D LIGHTING真係好震撼~

上網聽左半首8里公路....真係好好聽!! 等緊人UPLOAD FULL VERSION
Kyle_ 發表於 2015-8-12 22:36

http://v.youku.com/v_show/id_XMTMwNzYzMjQxNg==.html?from=s1.8-1-1.2
...

上網聽左半首8里公路....真係好好聽!! 等緊人UPLOAD FULL VERSION
Kyle_ 發表於 2015-8-12 22:36

如果可以出碟兼收錄就正咯

男嘉賓係鄭中基 - 無賴

新身愚見不喜勿插:
琴日有去睇~
今次好過2012年果次!
舞台, 燈光同服裝好正!
唱歌表現OK~ 但真心可以再好D!
冇乜點同嘉賓傾計我幾BUY, 唔會搞亂個音樂氣氛同可以唱多少少歌.
好多歌重新編過幾欣賞.
RUNDOWN 一般~ 次次以為會去到高潮就跌番落黎!
同何CC 2013果個一樣都有呢個情況...而兩個演唱會都好似用何先生做音樂總監??

有無人知道今晚男嘉賓系邊位啊

如果佢仲有下次 我應該會um荷包入去睇
dongbb2332 發表於 2015-8-12 18:58

其實佢啲歌真係幾好聽

本壇某d會員唔知會唔會入場支持呢
jose 發表於 2015-5-18 15:36

如果佢仲有下次 我應該會um荷包入去睇
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

回復  swl

可能都系,因為唱完七友,都无乜歌可以壓軸
今晚encore應該有501 一小時冲印
八里公路换傷了三 ...
阿mark 發表於 2015-8-12 17:40

其實501出過場
但係音樂咁出現,至於重新做人都係唱左半首

早知睇呢場啦⋯
美債係solo 定合唱?
l00540 發表於 2015-8-12 14:52

最好的債音樂intro-->合唱八里公路-->最好的債音樂outro
好似係咁
並唔係唱最好的債
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

回復 200# swl

可能都系,因為唱完七友,都无乜歌可以壓軸
今晚encore應該有501 一小時冲印
八里公路换傷了三個心/手望(彈琴)

回復  l00540

甘噶陣容,寧願睇首場
阿mark 發表於 2015-8-12 15:52

話唔定今次又好似上次咁成班fd上哂台呢...
同埋唔係話有兩個女嘉賓彈琴咩?去咗邊?!

回復 196# l00540

甘噶陣容,寧願睇首場

回復 197# l00540

嘉賓都系得一首合唱,無独唱環節
个show好短,11:07 七友唱完就開大燈了

有啊!八里公路合唱得好好聽
阿mark 發表於 2015-8-12 14:31

早知睇呢場啦⋯
美債係solo 定合唱?

01 大男人情歌
02 中鋒
03 只要一世一次戀愛
04 不願一個人

05 愛與情
06 我需要的只是愛

07 火熱動感 la ...
艾石仔 發表於 2015-8-11 20:50

鯉文今晚請小齊、小強同小康加美彎?

千嬅出場觀眾有冇反應
swl 發表於 2015-8-12 14:03

有啊!八里公路合唱得好好聽

千嬅出場觀眾有冇反應

回復  wchan2013
唔悶呀
睇返rundown其實好多首都係大熱作
但今次揀歌揀得幾好,有好多SIDE TRACK都有唱
9 ...
cakeiii2000 發表於 2015-8-12 09:13

我有興趣聽火紅火熱
其實原版都幾開心熱血
不過我都知係唔會有可能

個 rundown 幾正錦

回復 191# wchan2013
唔悶呀
睇返rundown其實好多首都係大熱作
但今次揀歌揀得幾好,有好多SIDE TRACK都有唱
999,新聞女郎, 零時十一分
連火紅火熱都有

真心覺得演唱會唔錯 對於我呢啲唔係follow開佢ge 觀眾 基本上佢唱晒佢咁多年最hit ge作品 起碼有三份二ge歌我係聽過 唔會悶

入座率如何?
zxcvb 發表於 2015-8-11 21:39

有啲空位, 有九成半滿啦 算係咁

我覺得今次好過2012,跳舞好正,我坐第1行,見到字母行企晒起身!
大家支持下梁生啦,唔系甘差姐 ...
阿mark 發表於 2015-8-12 01:56

上次Big Man有買飛睇,但見佢隔無耐又開,所以今次冇睇

我覺得今次好過2012,跳舞好正,我坐第1行,見到字母行企晒起身!
大家支持下梁生啦,唔系甘差姐

入座率如何?
zxcvb 發表於 2015-8-11 21:39

目測满座

最終680都冇跳樓價,似係底位有阻力

佢既歌我最鍾意-我的命運
Btw pg家長指引真心好難聽佢成日唱

又話「10號」張碟會唱一半
滿心期待既一小時沖印
hehehaha 發表於 2015-8-11 23:40

同上....我都期待有一小時沖印聽...

又話「10號」張碟會唱一半
滿心期待既一小時沖印

睇張LIST真係大路都無可再大路....

BTW...C U TOMOLO~

Oh! 即係聽晚ivana,男人幫同神袐男歌手...
三寶唔會同台...千嬅都未必去睇,今晚做咗嘉賓算! Eason就一定去! ...
swl 發表於 2015-8-11 23:13

都未必....好似之前都試過做哂2場.....

我真係好想聽到皇子的美學研究同不死傳說呀

雖然有一半既歌我唔識
但我可以真係講句
呢個show好睇 唔悶
梁生唱歌真係唔差
只可以話係近年啲歌唔岩佢唱

又係啲首ending.....

Oh! 即係聽晚ivana,男人幫同神袐男歌手...
三寶唔會同台...千嬅都未必去睇,今晚做咗嘉賓算! Eason就一定去!

千嬅同Eason 都出左了,下個係?

可能係明晚,睇到新聞,見到佢和阿徐只係坐係觀眾席喎
remus 發表於 2015-8-11 21:59

可能打散左做嘉賓?d 人唔係話 ivana 會黎咩? (但點都仲有一位女歌手 wor...)
真係會係今晚嘉賓之一
remus 發表於 2015-8-11 21:59

oh 我睇到啦 thanks

即係今晚係三寶啦...
mix_nzi 發表於 2015-8-11 21:41

真係會係今晚嘉賓之一
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
任我行 失憶蝴蝶

陳奕迅自爆左會去做嘉賓
宜家剩返一男一女唔知身份
但女果個就應該唔係千嬅同SAMMI ...
cakeiii2000 發表於 2015-8-5 16:01

即係今晚係三寶啦...

入座率如何?

01 大男人情歌
02 中鋒
03 只要一世一次戀愛
04 不願一個人

05 愛與情
06 我需要的只是愛

07 火熱動感 la la la x 重新做人 (鋼琴版)
08 pg家長指引
09.懶音歌

10 纏綿遊戲
11 新聞女郎
12 九九九
13.艦隊

14.八里公路 with 千嬅 (最好的債)
15某月某夜

16.零時十一分
17 呼吸
!8 不再問究竟 x 一再問究竟
19.yesterday x hay jude x let it be x 披頭四
20.步步高
21 太太太太
22 火紅火熱
23 隨時行樂

24 正氣歌
25 半邊生命
26.一路走來

27 單車 with Eason
28 衣櫃裡的男人
29 想著你 等著你
30.好朋友

31.七友