返回列表 發帖

新人獎金
我睇好佢攞架喎 唔係掛?

點解好似講到坤哥系商台好多奬甘
阿mark 發表於 2015-12-15 12:11
商台都是一項新人奬.最男祗是陪襯品.

點解好似講到坤哥系商台好多奬甘

最男 最女 金曲金
XYZZY 發表於 2015-12-15 11:27
我估歌曲奬都未必有, 因為就算吳業坤今年音樂成績比較突出,但TVB今年所有大show 唱歌都是沒有份, 包括今年所有籌款音樂晚會(東華, 仁濟,保良局,明愛,公益金), 台慶(安排扮女角跳舞), 另外劇集歌曲或插曲亦沒有,還有勁歌金榜祗得亞軍歌(7-->2->out),明明原來她不夠愛我6月頭出勁歌推介, 一上榜第七, 跟著第二位, 但第三星期就out了.  計正六月應該是最hit 的時段,但隔一星期看完都啞口無言. 唯一勁歌季選由歌迷挑選才有兩首歌入選.

究竟喺商品說明條例下,我可唔可以舉報佢誤導消費者?

都預左 壹傳媒 會做呢單 撩交嗌 嘅新聞㗎啦,咁好做,唔做走寶。

(1)壹傳媒 喺娛樂圈嘅頭號敵人 TVB 裡面最好罵嗰個,有料仲唔做
(2)成單料唔需要作任何野,照直寫已經出得街,幾方便
(3)撐弱者成大器 呢個方程式,係永恆都 work 嘅,尤其係 壹傳媒 vs TVB
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

勁歌而家嘅重要獎項係咩… 有無人話到俾我知?
星勤 發表於 15/12/2015 11:20

最男 最女 金曲金

勁歌而家嘅重要獎項係咩… 有無人話到俾我知?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨