返回列表 發帖
英倫大哥
WZA111 發表於 2024-5-23 14:46

無限大 世界雖不細但志氣亦無窮大
有突破的姿態 有何不可嚮往無人地帶
未來一哥
kel_kelvin 發表於 2024-5-23 14:50

隱世球手

李繼上次9比21之後 又試不顧自己為成全家家
kel_kelvin 發表於 2024-5-23 14:32

自問自己只不過港隊第二 更了解沒理據爭取你這位置
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

英倫大哥
WZA111 發表於 2024-5-23 14:46

未來一哥

英倫大哥

好緊張…

香港隊16強最終戰績

1隊晉級 1隊出局
迦迦先取一局!Jason先取一局! ...
on07111 發表於 2024-5-23 14:10

李繼上次9比21之後 又試不顧自己為成全家家

好緊張…

香港隊16強最終戰績

2隊晉級 1隊出局
迦迦先取一局!Jason先取一局!迦迦兩局戰勝李乜乜
jason第一次入500賽八強
幸福多於我預期

16強佔三個

按著預算中的節奏可去到日後
對著異世中的戰鬥
不止不休

港隊32強暫時戰績

1隊晉級 4隊出局 ...
on07111 發表於 2024-5-22 17:43
男單預算中的節奏=16強+決賽內戰

再繼續入500賽次輪
牙澤:我這樣討厭 他完美如此
kel_kelvin 發表於 2024-5-22 17:14

按著預算中的節奏可去到日後
對著異世中的戰鬥
不止不休

港隊32強暫時戰績

3隊晉級 5隊出局
講講幾單舊聞

1. 繼 Gideon 宣佈退役後,佢嘅搭檔 Sukamuljo 亦都喺日前宣佈退役。曾經連續五年世界排名年 ...
chanchan0909 發表於 2024-5-22 16:42

駱大哥都好似肩膊傷左連續兩星期比人偷雞
幸福多於我預期

而最新世界排名,Jason 已經成為港隊男三單 !!!
chanchan0909 發表於 2024-5-22 16:42

再繼續入500賽次輪
牙澤:我這樣討厭 他完美如此

講講幾單舊聞

1. 繼 Gideon 宣佈退役後,佢嘅搭檔 Sukamuljo 亦都喺日前宣佈退役。曾經連續五年世界排名年終結算稱霸第一,世界第一長達 227 周,亦係現時男雙紀錄

2. 丹麥羽協日前公布奧運會名單,女單出現爭議,正常應由排名較高獲得嘅 Kjaersfeldt 獲得資格,結果由 Mia 去

3. 而荷蘭羽協亦好似會放棄獲資格嘅男單 Caljouw,原因係認為佢無競爭力

4. 各協會將會於 5 月 24 日確定名單,7 月 9 日確定奧運會種子,7 月 12 日 16:00 抽籤

另外 Kunlavut 好似真係受左腳傷,所以當日打 伍家朗 嘅時候睇得出佢平時會用嘅戰術唔用,可以起跳殺都唔一定會拎出黎去殺。而家 馬來西亞 500 同 新加坡 750 都退賽
而最新世界排名,Jason 已經成為港隊男三單 !!!

Gin對大馬李

兩個都係而我不知道李XX/Gin發生了什麼事
首先恭喜港隊三男單兩混雙兩女雙一男雙入500賽32強,好耐都未見過咁多入圍。
港隊32強暫時戰績

0隊晉級 3隊出局
幸福多於我預期

最新一期世界排名 21/05/2024
以下為各單項前三 以及 前十中創下個人排名最佳球員,排名首位最後之括號為世界第一之累積周數

男單 - 1. Axelsen [丹麥] [181]、2. 石宇奇 [中國]、3. Jonatan [印尼]
女單 - 1. 安洗瑩 [南韓] [43]、2. 陳雨菲 [中國]、3. Marin [西班牙] ||| 6. 韓悅 [中國]
男雙 - 1. Rankireddy / Shetty [印度] [16]、2. 梁偉鏗 / 王昶 [中國]、3. 姜敏赫 / 徐承宰 [南韓]
女雙 - 1. 陳清晨 / 賈一凡 [中國] [178]、2. 白荷娜 / 李紹希 [南韓]、3. 劉聖書 / 譚寧 [中國]
混雙 - 1. 鄭思維 / 黃雅瓊 [中國] [216]、2. 馮彥哲 / 黃東萍 [中國]、3. 渡邊勇大 / 東野有紗 [日本] ||| 10. 綠川大輝 / 齋藤夏 [日本]

十萬分俱樂部 - 陳清晨 / 賈一凡 : 112556、安洗瑩 : 111417、鄭思維 / 黃雅瓊 : 106150、白荷娜 / 李紹希 : 104416、陳雨菲 : 103332

男單更多排名 - 4. Antonsen [丹麥]、5. 奈良岡功大 [日本]、6. 李詩灃 [中國]、7. Ginting [印尼]、8. Kunlavut [泰國]、9. Prannoy [印度]、10. 李梓嘉 [馬來西亞]、24. 伍家朗 [香港]

女單更多排名 - 4. 戴資穎 [中華台北]、5. 山口茜 [日本]、6. 韓悅 [中國]、7. 王祉怡 [中國]、8. 何冰嬌 [中國]、9. Tunjung [印尼]、10. 張蓓雯 [美國]、12. Katethong [泰國]

男雙更多排名 - 4. 謝定峰 / 蘇偉譯 [馬來西亞]、5. Astrup / Rasmussen [丹麥]、6. 保木卓朗 / 小林優吾 [日本]、7. Alfian / Ardianto [印尼]、8. 劉雨辰 / 歐烜屹 [中國]、9. 李洋 / 王齊麟 [中華台北]、10. Fikri / Maulana [印尼]、25. 陳柏陽 / 劉毅 [中國]

女雙更多排名 - 4. 松山奈未 / 志田千陽 [日本]、5. 張殊賢 / 鄭雨 [中國]、6. 金昭映 / 孔熙容 [南韓]、7. 松本麻佑 / 永原和可那 [日本]、8. 福島由紀 / 廣田彩花 [日本]、9. Rahayu / Ramadhanti [印尼]、10. Jongkolphan / Rawinda [泰國]、17. Kusuma / Pratiwi [印尼]

混雙更多排名 - 4. 徐承宰 / 蔡侑玎 [南韓]、5. 蔣振邦 / 魏雅欣 [中國]、6. Dechapol / Sapsiree [泰國]、7. 鄧俊文 / 謝影雪 [香港]、8. 金元昊 / 鄭娜銀 [南韓]、9. 陳堂傑 / 杜頤溈 [馬來西亞]、10. 綠川大輝 / 齋藤夏 [日本]、144. 郭新娃 / 陳芳卉 [中國]

支持Jason 恭喜jason正賽打入32強
幸福多於我預期

係大馬李TALK LESS BE YOURSELF KEEP HUSTLE 低調做人 高調打波的主場下
   唔知男單4子可以走到幾遠
迦迦無得打奧運唯有希望迦迦小李一齊爭氣雙雙入到大馬8強 唔想是但一個獨一無二無得打8強
幸福多於我預期

一千個在苦笑 一億個在苦笑
與搞笑部隊 大合照 失手都算渺小
kel_kelvin 發表於 2024-5-19 22:19

而彼此心比天高 怎能沒進步
回看你我的天涯如像荒土
懷緬縱已輕於鴻毛
和李(奧運男金)夢想雖早 祝李做到

支持李卓耀做種子殺手拎男金
幸福多於我預期

迦迦:
我不難過了 甚至真心希望李能幸福 當我了解李只活在記憶裡頭
我不恨李了 甚至原諒李的殘忍理由 當我 ...
on07111 發表於 2024-5-19 19:46

一千個在苦笑 一億個在苦笑
與搞笑部隊 大合照 失手都算渺小

迦迦:
我不恨李了 甚至原諒李的殘忍理由 當我 ...
on07111 發表於 2024-5-19 19:46

造物的神 期待我擁抱遺憾
慾望太滿 放不下只能高攀
我嫉妒李 看似能比我勇
從來不悲觀

迦迦:
我不恨李了 甚至原諒李的殘忍理由 當我了解不愛了 連回憶都是負荷
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
幸福多於我預期

郭新娃 / 陳芳卉 居然可以贏到 德沙,配合第一站就拎到 500 賽冠軍,而且 陳芳卉 可以快過前搭檔 程星 拎到 500 冠,好不可思議,因為我覺得 陳芳卉 好多時都係連累隊友嗰個 呢場比賽睇完第一局基本上會覺得 德沙 係坐定粒六,因為對方嘅配合同能力都好差下,但第二局就開始睇到其實唔係咁弱,以往 郭新娃 比人嘅印象係強攻唔強 (以前曾經搭過 張殊賢 打過 2022 世錦賽,第一輪輸比 鄧謝),然後換左好多搭檔都唔得,今次佢搭 陳芳卉,或許可能係佢最適合人選,因為佢會喜歡上前場,同 金元昊 / 鄭娜銀 嗰隊好似,所以都需要一啲後場至少有好強嘅過渡能力嘅女搭檔,另外 郭新娃 亦都係進攻時打吊結合,以及 分球能力 嘅進步,今場表現確實好神,最後幾分幾好睇 !

但明明配合咁差都可以贏三隊前二十,而且只係第一站,加埋之後參加嘅兩個 500,排名似乎都可以升得好快。另外中國隊而家都開始喺混雙花功夫去搵新組合,另一組 程星 而家又換左 李茜,唔知之後會唔會前幾個月搭嘅 張馳,好似呢個組合前面打左啲成績出黎,想報高級賽都可以報到

#羽毛球台# [LIVE] 伍家朗奪泰國羽毛球公開賽冠軍 [500]

無睇到Live 見到個標題回頭看 你送我這登機證幾經 ...
kel_kelvin 發表於 2024-5-19 16:40
sorry 手快打錯

#羽毛球台# [LIVE] 伍家朗奪泰國羽毛球公開賽冠軍 [500]

無睇到Live 見到個標題回頭看 你送我這登機證幾經空歡喜咗

迦迦:Why 李?

大馬李下午奪金今晚十點又拎獎

誰叫我太執拗或好勝
最後沉迷到錯過風景
幸福多於我預期

估唔到革通贏到  都要多謝韓悅自爆

今日中國準備三亞了
WZA111 發表於 2024-5-19 15:31
我聽旁述話革通好少贏世界前十,但今個禮拜連贏 Tunjung、王祉怡 同 韓悅 三個
如果 韓悅 把握到自己領先嘅 23:22,第三局都大機會係佢嘅局,革通 前段用盡體力提速爆發,第二局尾段嘅體能靠堅持同埋拖左陣時間去緩衝,如果第二局輸左第三局都未必打得好似第一局嘅狀態
韓悅 雖然手上技術好好,但遇到一啲比較會多進攻同會加速嘅選手都無咩辦法,比如 山口、Sindhu 同 Marin,會好容易比人跟住節奏走。同埋我覺得女單組嘅副手 文凱 嘅指導功夫都係差咁啲,似乎都係一手帶起佢地嘅 羅毅剛 會好啲

李梓嘉 幾乎高球就暴力殺落黎,一招制勝咁制 !

估唔到革通贏到 都要多謝韓悅自爆

今日中國準備三亞了

2024 泰國羽毛球公開賽 [500] 總決賽 對陣 及 賽程賽果 [5.19]

13:10 男子雙打 Rankireddy / Shetty [1] 2 : 0 陳柏陽 / 劉毅        (21:15 2115)
14:20 女子單打 韓悅 [1] 0 : 2 Katethong [6]               (16:21 23:25)
15:30 男子單打 李梓嘉 [6] 2 : 0 伍家朗                   (21:11 21:10)
16:30 女子雙打 Jongkolphan / Rawinda [1] 2 : 0 Kusuma / Pratiwi [3]   (21:14 21:14)
17:35 混合雙打 Dechapol / Sapsiree [1] 1 : 2 郭新娃 / 陳芳卉 [5]     (21:12 12:21 18:21)

迦迦贏到我聽100次大馬李的街燈2.0
香港隊決賽最終戰績
迦迦先失一局!迦迦兩局慘敗大馬李乜乜
幸福多於我預期

叫牙Long嘅都好勁

迷信我有天賦被看見
努力成就我最暖一天

如果可以落多啲力燈幸兒可能已經拎咗幾年女金
kel_kelvin 發表於 2024-5-18 18:17

大隻Ah Kun始終無緣冠軍

香港隊4強最終戰績

1隊晉級 0隊出局
幸福多於我預期

呢場比賽好怪 明明 肥昆 係捉到好多 家朗 嘅有效反撃球,但奇怪係佢自己嘅主動進攻球喺第一局就無點打過,然後 家朗 一波高球就下壓就成功左贏左第一局,第二局 肥昆 亦都用左好多技巧球,基本上技巧球都打得好賞心悅目,技術勝過 家朗,呢個情況喺第三局都可以持續,甚至喺第三局進攻比例比起前兩局多左好多 (覺得佢好似專登留力,但係咪因為腳唔太舒服所以選擇留一手又唔知係唔係第二個因素)。基本上要贏之下,最後嗰六分就都係自己失誤就顯得功虧一簣左。因為以成個表現黎講 肥昆 喺大多時間唔用進攻嘅情況下,對付 家朗 嘅辦法都幾多下,搵到好多 家朗 出球同移動上面嘅漏洞,所以呢場比賽,覺得 肥昆 好唔簡單,但 家朗 無放棄到都恭喜佢入到決賽

以為會輸之後熄咗唔敢睇…
點知反cup到
恭喜牙Long

迦迦先取一局!迦迦被昆b追回一局
夢碎不需透過萬人集氣
慢慢轉身別離 ...
on07111 發表於 2024-5-18 17:18
香港隊4強最終戰績
0隊晉級 1隊出局
迦迦先失一局!迦迦兩局慘敗Ah Kun
on07111 發表於 2024-5-17 20:40

如果可以落多啲力燈幸兒可能已經拎咗幾年女金

Talent!!!!!!

迦迦先取一局!迦迦被昆b追回一局
夢碎不需透過萬人集氣
慢慢轉身別離
幸福多於我預期

秦國真係我家朗兒福地
kel_kelvin 發表於 2024-5-17 16:55

想睇迦迦同大馬李乜乜奪金大戰
但Ah Kun不容忽視
香港隊4強最終戰績

0隊晉級 1隊出局
迦迦先失一局!迦迦兩局慘敗Ah Kun
幸福多於我預期

香港隊8強最終戰績

1隊晉級 0隊出局
迦迦先取一局!迦迦兩局險勝台灣李乜乜 ...
on07111 發表於 2024-5-17 16:09

秦國真係我家朗兒福地

香港隊8強最終戰績

1隊晉級 0隊出局
迦迦先取一局!迦迦兩局險勝台灣李乜乜 ...
on07111 發表於 2024-5-17 16:09
成功保分 ! 暫時唔需要跌出 32 住 !

香港隊8強最終戰績

1隊晉級 0隊出局
迦迦先取一局!迦迦兩局險勝台灣李乜乜
幸福多於我預期

聽日全力支持迦迦險勝台灣李乜乜佳豪你湯盃我每場都撐你架
幸福多於我預期

其實打得幾唔錯,佢嘅分球幾好睇,不過覺得處理上面可以再仔細啲,今日嘅關鍵分出球意圖出得好明顯

你別勞心
怎麼敢太傷心
人太懂放下
定會遵守遺訓
何等的悲憫
忘記愛過要覺得慶幸
透視人心
真不需要開燈
對待個人情感不能太執著
偏想念你全憑我敢不敢
不想念你
懷疑我肯不肯

Jason
幸福多於我預期

好緊張…
WZA111 發表於 2024-5-16 20:47
我都睇緊 兩個啲球路好似

好緊張…

牙 Long 好勁 應該有四強嘅

港隊16強次日暫時戰績

1隊晉級 2隊出局

迦迦晉級,八強對李佳豪
幸福多於我預期

Jason先取一局!Jason好波排名應該上到近80位
幸福多於我預期

最新一期世界排名 07/05/2024 & 14/05/2024
以下為各單項前三 以及 前十中創下個人排名最佳球員,排名首位最後之括號為世界第一之累積周數

男單 - 1. Axelsen [丹麥] [179-180]、2. 石宇奇 [中國]、3. Jonatan [印尼]
女單 - 1. 安洗瑩 [南韓] [41-42]、2. 陳雨菲 [中國]、3. Marin [西班牙]
男雙 - 1. 梁偉鏗 / 王昶 [中國] [16-17]、2. 姜敏赫 / 徐承宰 [南韓]、3. Rankireddy / Shetty [印度]
女雙 - 1. 陳清晨 / 賈一凡 [中國] [175-177]、2. 白荷娜 / 李紹希 [南韓]、3. 劉聖書 / 譚寧 [中國]
混雙 - 1. 鄭思維 / 黃雅瓊 [中國] [214-215]、2. 馮彥哲 / 黃東萍 [中國]、3. 渡邊勇大 / 東野有紗 [日本]

十萬分俱樂部 - 陳清晨 / 賈一凡 : 112556、安洗瑩 : 112217、鄭思維 / 黃雅瓊 : 109773、白荷娜 / 李紹希 : 104416、陳雨菲 : 103332、梁偉鏗 / 王昶 : 102398
* 梁偉鏗 / 王昶 首進 十萬分俱樂部

男單更多排名 - 4. Antonsen [丹麥]、5. 奈良岡功大 [日本]、6. 李詩灃 [中國]、7. Ginting [印尼]、8. Kunlavut [泰國]、9. Prannoy [印度]、10. 李梓嘉 [馬來西亞]

女單更多排名 - 4. 山口茜 [日本]、5. 戴資穎 [中華台北]、6. 何冰嬌 [中國]、7. 韓悅 [中國]、8. 王祉怡 [中國]、9. Tunjung [印尼]、10. 張蓓雯 [美國]、38. Wardoyo [印尼]

男雙更多排名 - 4. 謝定峰 / 蘇偉譯 [馬來西亞]、5. Astrup / Rasmussen [丹麥]、6. 保木卓朗 / 小林優吾 [日本]、7. Alfian / Ardianto [印尼]、8. 劉雨辰 / 歐烜屹 [中國]、9. Fikri / Maulana [印尼]、10. 李洋 / 王齊麟 [中華台北]、11. 何濟霆 / 任翔宇 [中國]、15. 吳世飛 / Nur Izzuddin [馬來西亞]

女雙更多排名 - 4. 松山奈未 / 志田千陽 [日本]、5. 張殊賢 / 鄭雨 [中國]、6. 金昭映 / 孔熙容 [南韓]、7. 松本麻佑 / 永原和可那 [日本]、8. 福島由紀 / 廣田彩花 [日本]、9. Rahayu / Ramadhanti [印尼]、10. Jongkolphan / Rawinda [泰國]

混雙更多排名 - 4. 徐承宰 / 蔡侑玎 [南韓]、5. 蔣振邦 / 魏雅欣 [中國]、6. Dechapol / Sapsiree [泰國]、7. 金元昊 / 鄭娜銀 [南韓]、8. 鄧俊文 / 謝影雪 [香港]、9. 陳堂傑 / 杜頤溈 [馬來西亞]、10. Christiansen / Boje [丹麥]

陳世一先取一局!
on07111 發表於 2024-5-15 17:35

1:1 支持C.Chak 中銀戰神加油

估唔到Long兒贏到一號種籽
唔知男單3子可以走到幾遠
kel_kelvin 發表於 2024-5-15 16:40

陳世一先取一局!
幸福多於我預期

首先恭喜港隊三男單三混雙二女雙一女單一男雙入500賽32強,好耐都未見過咁多入圍。

香港隊32強首日暫時戰 ...
on07111 發表於 2024-5-14 23:02

估唔到Long兒贏到一號種籽
唔知男單3子可以走到幾遠

首先恭喜港隊三男單三混雙二女雙一女單一男雙入500賽32強,好耐都未見過咁多入圍。

香港隊32強首日最終戰績

3隊晉級 7隊出局
迦迦先取一局!迦迦苦苦獲勝陳世一遺憾出局
Jason輕鬆晉級第二次入500賽16強
幸福多於我預期