返回列表 發帖
簽名被屏蔽

仲衰過callstar出唔到個人大碟就搞男人幫
Sing 發表於 2015-6-25 20:50
關cas咪咩事 話說家強啱啱出咗9首歌+10首純音樂+12個MV嘅2cd+DVD ,好過edmond啦

簽名被屏蔽

男人幫 = Edmond + 黃家強 + 任賢齊 + 蘇永康
阻住 發表於 2015-6-25 12:54

因為唔比出個人碟而要隔硬整隊野出黎然後一人2首歌夾埋出?

男人幫 = Edmond + 黃家強 + 任賢齊 + 蘇永康
阻住 發表於 2015-6-25 12:54

趕客到一個點
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

佢唱歌幾好既
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

歌手梁漢文(Edmond)接受電台訪問時,他表示最近很忙,因為工作很多,他正忙着籌備廣東碟,又要準備八月的 ...
hinz 發表於 2015-6-24 12:49
咁華星三寶呢

歌手梁漢文(Edmond)接受電台訪問時,他表示最近很忙,因為工作很多,他正忙着籌備廣東碟,又要準備八月的演唱會,還有男人幫的新碟要籌備。他說:「演唱會都未排正式內容,我已經好狠心咁Dum咗好多歌,揀咗三十隻歌比以前多好多。今次想做番個音樂Show,因為以前成日講嘢去令人歡樂,今次想係音樂上令大家開心。(會唔會搵Big Four做嘉賓?)唔會喇,成日見大家都悶啦,今次演唱會會向大家正式介紹男人幫。」

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

story of june全碟作曲,概念好好,可惜無hit。其實佢好多歌都好鍾意,七友 好朋友 纏綿遊戲 披頭4 衣櫃裡的男人 一再問究竟 正氣歌 艦隊 八里公里 新聞女郎 。。當然唔少得 滾,大激想 不一樣的夏 。
舞來舞去 不日內開始錄音。

Excited to see Edmond in concert!!!

唱不一樣的夏得唔得
swl 發表於 2015-5-26 23:27

不如直接華星3寶係紅館開一次算啦~~

可能想睇華星三寶第N次合唱大激想
梁漢文未至於完全無叫座力既 但星期二三開兩場要吸引人去睇真 ...
nicholashin 發表於 2015-5-26 14:02

唱不一樣的夏得唔得

又唔係賣得太差喎
full到一場280
lemontea1069 發表於 2015-5-26 13:55
可能想睇華星三寶第N次合唱大激想
梁漢文未至於完全無叫座力既 但星期二三開兩場要吸引人去睇真係有難度

又唔係賣得太差喎
full到一場280

Good singer

X2, 唔算靚仔, 唔跳得, 聲不突出, 唱功欠奉, 冇咩創作才華, 好處係正常外型, 唱LIVE雖無唱功但未至於難聽 ...
lblemon 發表於 2015-5-24 22:46

其實他跳舞都ok的

歌手既本份係唱好啲歌喎...
個人認為佢唱歌真係麻麻,無乜感情
Lewis 發表於 2015-5-22 11:32

覺得佢係弱化版的李克勤
都係唱歌平平穩穩,無乜感情,
不過論聲論技巧都比克勤遜色

歌,人同poster都停留係左係10年前 lol 的確03-05嘅歌係幾吸引,當年做碟好有heart,the story of june之後就愈來愈霉

Lewis 發表於 2015-5-22 11:32

X2, 唔算靚仔, 唔跳得, 聲不突出, 唱功欠奉, 冇咩創作才華, 好處係正常外型, 唱LIVE雖無唱功但未至於難聽

我凈係識七友..

真係sosad
難得一個歌手唔用gimmk唔用關係唔用緋聞黎博出位
每次做好歌手本份,
但就換黎咁多負評,睇黎踏 ...
艾石仔 發表於 2015-5-21 07:06

完全唔覺佢有紅過
佢嘅舊歌我只識衣櫃裡的男人、纏綿遊戲同火熱動感lalala
不過佢地呢班人可以喺樂壇生存咁耐就係因為有好多connections
有保險公司sponsor,啲飛點都會送曬出去
駛乜擔心

梁漢文90年代中期最紅,95抱著你感覺很好(愛與情),96呼吸,97好朋友,全部大賣,當時四大天王當紅期,仲可以連續兩年十大金曲,不過98年華星三寶之後,明顯比後兩位超越

同埋佢好似同親d人合唱的,如火熱動感lalala,其他三位許生,城城,sammi,大激想的eason fa,全部都拿了最男最女,得佢系無份的

03-06年,是他翻身的最大黃金時期,可惜無端端又殺出個古巨基,哎,只怪他命不好吧

90年代好多hit歌架。呼吸,愛與情等巔峰期啲歌唔差得過天王,tvb劇主題曲留痕,性情中人,萬里陽光一 ...
kop1874 發表於 2015-5-21 20:49

果時冇主動聽歌既人表示, 一隻都唔識

老實講佢啲hit歌真係唔少。四大天王時代某幾年佢仲犀利過送禮勤,紅過杜生。不過人霉又係事實,唱歌 ...
kop1874 發表於 2015-5-21 20:19

其實當年廟街孖兄弟個時既佢都幾入屋~~
當年佢到幾紅下~唔少歌手都專登搵佢寫歌~~

其實佢一開始都係走個D文弱書生型既人~呢D路線係香港根本就唔會預可以大紫大紅~~

平時冇聽開佢D歌, 只識七友, 纏綿遊戲, 半邊生命, 一再問究竟, 衣櫃裡的男人, 可能再加2,3隻歌係哼得出 ...
lblemon 發表於 2015-5-21 20:26

90年代好多hit歌架。呼吸,愛與情等巔峰期啲歌唔差得過天王,tvb劇主題曲留痕,性情中人,萬里陽光一樣好hit。

老實講佢啲hit歌真係唔少。四大天王時代某幾年佢仲犀利過送禮勤,紅過杜生。不過人霉又係事實,唱歌 ...
kop1874 發表於 2015-5-21 20:19

平時冇聽開佢D歌, 只識七友, 纏綿遊戲, 半邊生命, 一再問究竟, 衣櫃裡的男人, 可能再加2,3隻歌係哼得出

典解呢個人仲可以成日開紅館既?? 其實hit 歌佢唔係好多架喎
lblemon 發表於 2015-5-18 14:55

老實講佢啲hit歌真係唔少。四大天王時代某幾年佢仲犀利過送禮勤,紅過杜生。不過人霉又係事實,唱歌冇進步,越唱越難聽,收山唔唱好過啦

邊場啊?
阿mark 發表於 2015-5-21 19:18

同一版,54樓放咗seating plan 出嚟
2場都係,自己爬文睇圖啦

BA行,好少見公售有真正第一行賣
通常都黑鬼晒
966 發表於 2015-5-21 17:18

邊場啊?

BA行,好少見公售有真正第一行賣
通常都黑鬼晒

anyway 飛已買...680.....
期待~!!!!!

佢d hit歌真係幾隻手指數得晒
kabu626 發表於 2015-5-20 14:18

咁佢以前D歌有D好HIT既~不過近年真係唔得JA
   留名睇特價飛

你話歌都仲講得出佢有咩,但電影.......真係up唔出條友拍過咩戲
kkkchun 發表於 2015-5-21 02:46

最近果套 全力扣殺

真係sosad
難得一個歌手唔用gimmk唔用關係唔用緋聞黎博出位
每次做好歌手本份,
但就換黎咁多負評,睇黎踏踏實實係香港做音樂真係not goood and stupid

華星三寶最吾紅係佢, 歌冇eason勁,電影冇千嬅受歡迎~~~佢真是冇咩賣點~~都數吾出~~
一場都未必爆~~仲敢開兩 ...
RABBITHOU 發表於 2015-5-20 18:48

你話歌都仲講得出佢有咩,但電影.......真係up唔出條友拍過咩戲

睇,但唔買飛住
等到時有平飛放

披頭四...艦隊...重新做人..新聞女郎...都應該會唱
rubylovessss 發表於 2015-5-20 23:20

艦隊睇今次個記招同埋甘噶海報陣容。好難唔唱

披頭四...艦隊...重新做人..新聞女郎...都應該會唱

我由細聽佢既歌聽到大,好有片段
已經買左尾場飛~

佢最出色係咩?踢波咯!

嘉賓的重要性!

吓 佢都開到兩場?
賴爽 發表於 2015-5-18 22:50

請勿字大紅字
另請大家保持良好討論氣氛, thanks~

華星三寶最吾紅係佢, 歌冇eason勁,電影冇千嬅受歡迎~~~佢真是冇咩賣點~~都數吾出~~
一場都未必爆~~仲敢開兩場真有種!

佢d hit歌真係幾隻手指數得晒

當年佢既HIT歌.七友 501, etc...完
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

10:30, 禁到一張第2場的bd行, 不過無買
lblemon 發表於 2015-5-19 10:56

still have now,第四行都無人要lol
love wins!

不過主要係詞同曲都好幫到首歌
electric 發表於 2015-5-19 15:06

佢最好聽既歌都係hehe精選好朋友

agree,係佢近十年loop得最多既歌
lemontea1069 發表於 2015-5-19 13:18

不過主要係詞同曲都好幫到首歌