返回列表 發帖
有無實體望望
nicknicknick 發表於 2018-12-12 16:15

硬皮書咁,入面有樣嘢送

灣仔188 $230 連poster last one

有無實體望望
nicknicknick 發表於 2018-12-12 16:15

你買咪有囉 bb

利申:未買

頭先去 APM CD warehouse 已經賣哂
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

diu 你, 笑到我出汁
快劍俠 發表於 2018-12-12 14:14

乜果個唔係嚟架?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

信和 $228
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

對個 flow 好滿意
cc 嗰三首,音域越嚟越闊,顯得個角色越嚟越撕裂
當然曲調方面都係越嚟越黑暗

跟住離婚之後,鼓聲一出,好 pop,反差好大,反映心情轉變
但去到《人妻》已經聽得出又越嚟越偏(《人妻》因為用同一個 key,聽落一啲都唔 odd)
去到《沐春風》已經變返唔 pop,完喺一個幾好嘅 cliffhanger 位

暴烈34 Juno Feat: 曾志偉
hehehaha 發表於 2018-12-12 00:27

diu 你, 笑到我出汁

暴烈34 好似一個變態佬唱緊歌咁

其實個PROJECT係咪最初得JUNO一個~
JUNO3首歌無論歌名曲詞都係一手包辦有晒系統好一個系列咁, 成個FLOP都好順~

但KAY3首名曲詞都唔同人搞?個感覺好拼湊, 係因為代表埋JUNO既專一同KEY GE 花心???

有實體買未?
DM多仔多到覆唔哂

聽完勇悍17 困獸28 暴烈34
CC寫得最好(都係最有佢風格)係困獸28
但Vocal質素就勇悍17最好 (無咩大起伏)

Juno三首歌係慢慢煲先入味
不過真係煲左太耐
成隻碟聽多幾次都無太多新鮮感
但一隻隻歌又好高素質ge
我祈求美雅拎女銅一定要發生

聽慣雌雄同體、人牆覺得無乜嘢
hehehaha 發表於 2018-12-12 00:36

認同
呢首個假音位高過人牆

暴烈 34
有陣人山人海味好黃耀明
蔡德才作曲編曲嗰啲

順住聽更聽到故事畫面,
上半後只的男主角,女主角無表過態,
甜蜜 壓力 撕裂之後先會有一個女人和浴室。

Juno 用澤日生應該係因為要講故事、
唯有佢嘅密密麻麻先講到咁複雜背景。

謝安琪就好似佢角色一樣,
要試唔同嘅野,所以先會有陳哲盧Bert 等等嘅加入。

虐待你能挨多一步   諗起左面
暴烈34 呢首歌個氛圍好正
首先17同28 我都好鍾意個演繹 因為真係覺得投入到落去角色
暴烈34 D假音位 其實無問題 配合返個推進
但個range真係太大 變相成為一個尷尬位

唉搞到零零碎碎真係好可惜
帥小寶` 發表於 2018-12-12 01:55 AM

Kay倒序應該系人妻的偽術/一個男人/一個女人和浴室/沐春風咁先啱
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

唔怪得kay話爭輸歌
Juno 3首都澤日生
Stanley 發表於 2018-12-12 01:53 AM

好彩Kay宜家啲歌都唔差
算距有良心豪俾距又點話啫睇下距宜家唱成點
鬼哭狼嚎咁無眼睇

唉搞到零零碎碎真係好可惜
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

唔怪得kay話爭輸歌
Juno 3首都澤日生

聽哂七首
完全唔知個tracklist表達到啲咩
mosesming 發表於 2018-12-12 12:38 AM

重點系Kay part太破碎啦
自己排list聽會好啲
其實可以加埋耿耿於懷/念念不忘/羅生門一齊聽

hehehaha 發表於 2018-12-12 00:36

雌雄同體同弱水三千都冇咩問題,不過呢隻認真重口味。

唔係接唔接受到個曲風,而係難聽到想熄咗佢:(

其實暴烈34還好就系唔一定要假音唱囉

聽哂七首
完全唔知個tracklist表達到啲咩
DM多仔多到覆唔哂

只能夠話首歌唔係一般流行樂迷會接受嘅嘢
不過最大問題係Juno唱得真係好難聽 ...
mosesming 發表於 2018-12-12 00:31

暴烈34 我諗搵羅文同張學友唱都唔會唱得好聽
matthewyky 發表於 2018-12-12 00:29

只能夠話首歌唔係一般流行樂迷會接受嘅嘢
不過最大問題係Juno唱得真係好難聽
DM多仔多到覆唔哂

暴烈34 我諗搵羅文同張學友唱都唔會唱得好聽

暴烈34 Juno Feat: 曾志偉

播完暴烈34 隔離屋個bb醒左不停喊

聽完34訓唔著 恐怖過恐怖片
唔識欣賞呀真係
呢隻碟 可以不理
JasOh103 發表於 2018-12-12 00:19

好難想像唱LIVE

聽完34訓唔著 恐怖過恐怖片
唔識欣賞呀真係
呢隻碟 可以不理
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

笑死 到底我聽緊咩
呢d歌人唱架?
HOTMAN 發表於 2018-12-12 00:15

張敬軒應該勉強可以
但一定唔係Juno唱
DM多仔多到覆唔哂

未聽34, 但見你哋啲comment, 好期待lol

聽完,
既是囚徒還是要擁~~~~~~~~~~~抱~~~~~~~~~~~~~~~
呢首好Chapel of Dawn

34聽到我笑死
DM多仔多到覆唔哂

笑死 到底我聽緊咩
呢d歌人唱架?

34可以再難唱啲
個range仲闊過維港

暴烈34啲假音嚇死我
比我唱k仲差
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

Part 2 似係kay個人碟
Juno條線都斷左
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

封面都冇,憑咩賣到咁貴,人哋蔡一傑9首歌,有埋封面,都係賣緊70幾
阿mark 發表於 2018-12-11 23:15

咪唔好買囉,又冇人迫你買
顏卓靈五首歌咪又係賣到299
SM今年隻碟都加價

個封面又米白色
hehehaha 發表於 2018-12-11 23:05

封面都冇,憑咩賣到咁貴,人哋蔡一傑9首歌,有埋封面,都係賣緊70幾

個封面又米白色

回復 162# hehehaha

加埋藍生浴室寫真啊唔該
舞來舞去 不日內開始錄音。

定係浦銘心寫真集
hehehaha 發表於 2018-12-11 19:37

係又唔錯

老老實實
我有賣二手CD
BINARY 第一版我賣緊80
第二版100
hinz 發表於 2018-12-11 20:51

係咪全新未開先 我friend 可能有興趣

反ot: the album 幾年後唔知會唔會入廢紙回收箱呢

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽
02 著地 - 鄧麗欣

老老實實
我有賣二手CD
第二版100

想買

老老實實
我有賣二手CD
第二版100

有無Slowness, kay one

Ok 你幫我買 我叫人雙倍價錢同你買binary ok?
kayzzz 發表於 2018-12-11 20:31

老老實實
我有賣二手CD
第二版100
02 著地 - 鄧麗欣

幾年前寫殭既劇情導讀文筆都好地地 搞咩而家寫野成個鄺仔咁