返回列表 發帖
唔買就過主啦
kayzzz 發表於 2018-12-11 20:40

咩唔買?
我等緊買謝安琪首張跳樓價唱片架

希望隻碟入面有多D相,最好有50頁,唔好有咁多字
我等我在 發表於 2018-12-11 20:38

都幾肯定係多字多圖

邊洗啫 唔買呢隻既價錢已經差不多夠買第一版binary啦
上次去信和買二手Luna既時候睇到 ...
HOTMAN 發表於 2018-12-11 20:34

唔買就過主啦

希望隻碟入面有多D相,最好有50頁,唔好有咁多字
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

Ok 你幫我買 我雙倍價錢同你買binary ok?
kayzzz 發表於 2018-12-11 20:31

邊洗啫 唔買呢隻既價錢已經差不多夠買第一版binary啦
上次去信和買二手Luna既時候睇到

信和 cd warehouse多的是啦
你以為佢好好賣呀
JasOh103 發表於 2018-12-11 20:29

Ok 你幫我買 我叫人雙倍價錢同你買binary ok?

希望隻碟拎到下屆諾貝爾文學獎啦

果d舊碟有得你買咩
kayzzz 發表於 2018-12-11 20:22

信和 cd warehouse多的是啦
你以為佢好好賣呀
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

果d舊碟有得你買咩
kayzzz 發表於 2018-12-11 08:22 PM

淘寶有但好貴炒起曬
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

決定入手
買返binary yelling 你們的幸福 都唔買呢隻垃圾
JasOh103 發表於 2018-12-11 20:20

果d舊碟有得你買咩

唔知點解都搵唔到 手機問題?
eason 發表於 2018-12-11 08:13 PM

咁你問題啦
可以去微博

決定入手
買返binary yelling 你們的幸福 都唔買呢隻垃圾
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

搜謝安琪the album
Qmen 發表於 2018-12-11 20:08

唔知點解都搵唔到 手機問題?

搵唔到 好想睇下實物 1日都等唔切
eason 發表於 2018-12-11 08:03 PM

搜謝安琪the album

淘寶已經有實物但po唔到上嚟
好似本書咁賣198RMB唔包運費
Qmen 發表於 2018-12-11 19:52

搵唔到 好想睇下實物 1日都等唔切

淘寶已經有實物但po唔到上嚟
好似本書咁賣198RMB唔包運費

聽聞包裝係一本大大大書
787491313 發表於 2018-12-11 17:08

定係浦銘心寫真集

聽聞包裝係一本大大大書
我祈求美雅拎女銅一定要發生

希望各位用鈔票表態 絕不含淚
b01091018 發表於 2018-12-10 23:01

都含咗泛民咁耐 唔爭在啦D 港豬
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

b01091018 發表於 2018-12-10 23:01

本身就儲左錢會買

47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

希望十強都無 狠狠懲罰呢啲呃錢碟
nicknicknick 發表於 2018-12-10 17:54

認同 等睇隻碟上唔到銷量榜

上半場,下半場,總決賽

有乜問題?

本書好似好靚
係咪好似顏天后隻EP咁印得100隻所以咁貴

THe Album 咁都呃到銷量榜1 week no.1, 多謝eason
kaytse 發表於 2018-12-10 17:16

咪開心住
可以啲人見隻碟hea到咁罷買
DM多仔多到覆唔哂

THe Album 咁都呃到銷量榜1 week no.1, 多謝eason
kaytse 發表於 2018-12-10 17:16

之後到張敬軒delay到下年

叱咤唯一大滿貫女歌手

產品名稱:        THE ALBUM PART ONE
歌手名稱:        麥浚龍 (歌手) | 謝安琪 (歌手)
推出日期:        2018-12-12
語言:        粵語
製作來源地:        中國香港
光碟格式:        鐳射唱片
重量(連包裝):        300 (g)
運費單位:        2 這是什麼?
出品商:        瑞成貿易有限公司

or joey
SPNicole 發表於 2018-12-10 06:42

有時打開報紙,見到有人好激烈地反對某些事,或者從早到晚說心之蝌學不值拎至尊歌,萬年女金不值拎女金,我反而覺得:「嘩!使唔使呀?」

呢段嘢好似俾 Gin Lee 用啱啲
616.1314 發表於 2018-12-10 02:15

or joey

想跟謝安琪、麥浚龍說聲加油 我覺得現在社會真的充滿怨氣,但不只年輕人才不滿現況。自從有網絡的出現,加 ...
HOTMAN 發表於 2018-12-10 01:58

呢段嘢好似俾 Gin Lee 用啱啲
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

想跟謝安琪、麥浚龍說聲加油 我覺得現在社會真的充滿怨氣,但不只年輕人才不滿現況。自從有網絡的出現,加上社會愈來愈自由,經常有遊行和集會,大家多了表達不滿的途徑。我相對處於一個比較體諒的角色,因為就算有多少不滿也好,你一定要 be honest 的是,你在這個社會一定得到某些benefit,不是每樣事情你都覺得「唔gur」(很不爽)。有時打開報紙,見到有人好激烈地反對某些事,或者從早到晚說謝安琪不值拎女金,the album不值至尊碟,我反而覺得:「嘩!使唔使呀?」

其實track-list冇錯......個故事係咁

1. 麥浚龍 勇悍・17  
2. 麥浚龍 困獸・28
3. 麥浚龍 暴烈・34

以 ...
klihm 發表於 2018-12-9 11:59

暴烈・34 既董折開始打浦銘心同偷食
佢應該比浦銘心早出去滾,食埋自己同事 "小心"
可能浦銘心知道之後離婚
唔再信任何人
再婚後自己變成另一個董折
男女通食

掟一個噱頭大雨點細嘅互相出軌故事,
hea做一張EP就吹到天上有地下無......
無力將天氣逆轉。

講歌曲質素呢隻碟堆歌都真係高
最大問題係少咗兩首歌
其實我理解寂寞乜乜應該係發生起未同董折離婚之前so ...
aussie2013 發表於 2018-12-9 10:28

或者呢隻少两首歌,下隻會多返兩首呢
目前只不過上半部,只要Part Two出完之後成個故事係完整咁就OK
我更關心嘅係隻碟嘅精緻度,聽講一張相片都冇就真係嚇親。假如真係賣得咁貴,文案咁長起碼唔好印錯字,同埋至少有個能夠將兩隻碟收納一齊嘅盒或架

之後歌手唔洗再出個人碟啦,間間公司出合輯咪得囉,
英皇出返英皇盛世2018,
環球出環球高歌2018,
華納 ...
stephybest 發表於 2018-12-8 16:19

其實Work

倒貼228我都唔要
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

到時RB真係拎住隻Hours喊
Frankiekiekie 發表於 2018-12-9 13:58

美軒隻碟10新歌+3音樂

又貴又少歌
一早都知道門已鎖床已翻仍未慣
客廳極黯淡
也許轉身已太晚

蒲銘心第一任係董折(勇悍17),第二任係藍定凌(浴室),
之後又再沐春風偷情??可能紋身女係第三任 ...
stephybest 發表於 2018-12-8 23:39
又有sheshe情節

浦銘心離婚前既人生=0
HOTMAN 發表於 2018-12-9 00:35

都係
浦董婚姻之間甜蜜嘅歌其實得17一首歌
人妻一開始吹到咁勁中間先講條佬唔係juno

其實一分為二冇問題
我都覺得18隻歌一隻碟係太誇張

但係part 1會唔會太hea呢?
tracklist呢七隻歌 有頭(1 ...
JayantL 發表於 2018-12-8 21:43

推介你聽Serrini隻十七首歌大碟don't text him

睇定d先 可能hins係5歌EP
hinz 發表於 2018-12-8 17:52

到時RB真係拎住隻Hours喊

2個人一齊夾埋出一隻EP 強搶至尊碟。
如果唔分part 2,下年點繼續搶。
可能
2018出part 1,
2019出part 2,  
...
dom 發表於 2018-12-8 16:14

左麟右李

好失望
本身隻碟個 Concept 好吸引
依家一拆二變咗 EP
仲要無新歌
仲要好貴
好似係想爭至尊碟同呃 Fans  ...
616.1314 發表於 2018-12-8 15:38

成件事都好趕
如果整隻十幾隻歌嘅大碟二百幾應該會買
而家spotify算

又同美祖正面交鋒?  

2018年拉闊同肥y原來已經劇透左兩首下年隻碟既歌  ...
kayzzz 發表於 2018-12-8 15:22

一陣下年又得三首半
阿祖啲充電器百老匯歌都唔只三首啦

明顯收錄系part two
唔系點繼續玩
PS得7首歌認真失望空歡喜一場
以為有多啲新歌聽
搞咁耐原來系兩人EP一 ...
Qmen 發表於 2018-12-8 14:45

人妻>偷食>人妻>Les
人間性器

希望個實體CD成本BIBLE咁厚
所有texts應該都有20-30頁
仲有d相好似一個女人MV已經曝光左
印返哂入去都已經1 ...
hehehaha 發表於 2018-12-9 00:46

學人瑞隻Unlimited咁包裝成成本書咁咪得

其實Juno係咪想學Marvel咁建造自己既世界
一日未到大結局都唔會知

其實track-list冇錯......個故事係咁

1. 麥浚龍 勇悍・17  
2. 麥浚龍 困獸・28
3. 麥浚龍 暴烈・34

以 ...
klihm 發表於 2018-12-9 11:59

唔知會唔會有首類似《明年今日》咁既題材呢
「但願能認得出你的子女 臨別亦聽得到你講 再見」
叱咤唯一大滿貫女歌手