返回列表 發帖
仲可以撐幾耐?

kenny G 都去左金中
外國勢力入侵之鐵證!!
肯定諗住拎枝sex士風泥做攻擊武器啦!!!! ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-22 13:54

仲有麥當勞既薯條都係外國勢力 sosad
Nick's Music Selection 2024 (Week 25)
1. 百萬大道 - 張天賦  2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷  3. 雙兒 - 周國賢

kenny G 都去左金中
外國勢力入侵之鐵證!!
肯定諗住拎枝sex士風泥做攻擊武器啦!!!!

尋晚對話並非完全一無所得,其實林鄭提出的政制多方溝通平台,以及向港澳辦提交民情報告,都有機會成為解決 ...
酷愛903 發表於 2014-10-22 08:54

而家對話完乜都無 可見其實政府都一意孤行左啦 已經再無解決方法
    有幾多人出來政府都可以將所有示威者拉 再唔係做小動作搬曬你地d 野走
    已經無路可以行
Nick's Music Selection 2024 (Week 25)
1. 百萬大道 - 張天賦  2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷  3. 雙兒 - 周國賢

梁振英在接受采访时重申,学生关于在行政长官选举时实行公民提名的要求并不可行,采用中央政府设立的提名委员会能够代表更多的团体。他表示,如果政府满足学生的要求,实行公民提名行政长官候选人,低收入及工薪阶层就可能主导特首选举。

——梁振英同志冒出的几句话,仿佛端起热腾腾的屎盆子扣到了中共的脸上。

——一语惊醒梦中人。他们不是自称“无产阶级先锋队”吗?怎么又视无产阶级如洪水猛兽?

——梁振英在对话前的讲话可以让五毛和毛左看看,他们究竟是为什么反对普选的,因为他们不敢让广大的低收入阶层的代表参与政事

——作为一个标榜为代表无.产.阶.级的政党,居然害怕低收入及工薪阶层主导特首选举,这位地下档员,你是在抽组织的脸吗?

——某党不是号称无产阶级的政档吗?低收入及工薪阶层就可能主导特首选举不是正符合你们的政治主张吗?是不是可以认为反占中=反党

——说白了就是觉得没钱的人要一直没机会,一直做二等公民

——他是把低收入和工薪阶层视为流氓,铁了心要与他们作对。
     公然表示蔑视社会公众,这是作死的节奏。

——只有低收入及工薪阶层才是社会的主流啊,不是某党说的人民吗?!

——“低收入及工薪阶层就可能主导特首选举”,有这么打自己的脸的吗?
Break down the invisible wall blocking me from my call.

睇大家睇到建制派同內地勢力幾醜惡

唔同佢意見就打壓,要告人,強國原來咁小家呢 ...
kk8733 發表於 2014-10-22 01:30

呢個就係極權主義呢...

尋晚對話並非完全一無所得,其實林鄭提出的政制多方溝通平台,以及向港澳辦提交民情報告,都有機會成為解決目前困局的出路,只不過正如學聯所講內容「虛無飄渺」,政府有必要進一步交代其具體內容,下一次對話正是最好的平台讓政府為此作出交代。所以學聯與政府絕對有需要進行下一次對話,到時應聚焦在實現真普選的「時間表」、「路線圖」(即是實質、具體行動),包括政府提出的多方溝通平台及民情報告,學聯應要求政府進一步交代其具體內容。政府亦必須於下一次對話停止指責佔領者及要求他們撤離,否則只會進一步激起民憤。
民情報告亦給學聯一個下台階,但若報告重蹈7月中提交人大常委的報告扭曲民意的覆轍,相信冇人會收貨,所以報告必須全面並如實反映民意,並為大多數市民接受,點樣判斷大多數人接受?公投囉!我建議退場機制如下:
正如18學者方案倡議人之一方志恆建議,學聯或佔中三子盡快於政府撰寫民情報告前委託港大民調舉行一次全民公投,形式與6.22公投類似,題目為「你贊成人大常委8.31的決定嗎?」,只設「贊成」、「反對」兩選項,若過半票數為贊成的話(相信機會不大)只好認命(這樣我甚至認為要考慮結束佔領行動),否則政府絕不能對反對意見坐視不理,必須明確寫在民情報告中,絕不能隻字不提或輕輕帶過。另外,政府向港澳辦提交民情報告前必須將報告交予港大民調進行全民公投,一定要過半票數接受才可以提交港澳辦,否則必須修改報告並重新進行公投,直至過半人接受報告才完全結束佔領行動。

最冷血我覺得係話要告個學生告到人破產個律師~
kenny1102 發表於 2014-10-22 01:07

睇大家睇到建制派同內地勢力幾醜惡

唔同佢意見就打壓,要告人,強國原來咁小家呢

我聽番ALEX 總結果段說話聽到好SAD
唔知點解果5位可以咁冷血/_\
艾石仔 發表於 2014-10-22 01:04

最冷血我覺得係話要告個學生告到人破產個律師~

追返好多今晚對話既內容同相關評論
真係睇到眼濕濕同好Q感動
真心覺得香港人真係好愛香港.不畏強權 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-22 00:42

我聽番ALEX 總結果段說話聽到好SAD
唔知點解果5位可以咁冷血/_\

雖然對話沒成果 但係佔領者仍然士氣高昂...
都真係感動 希望所有人都能夠堅持下去

追返好多今晚對話既內容同相關評論
真係睇到眼濕濕同好Q感動
真心覺得香港人真係好愛香港.不畏強權

學聯表現不過不失啦,但上到電視形象係贏左分數既。至少姿態同方向係正確,不過政府採取奄悶戰術都算成功,遊花園加拋書包做到足。

今晚都預左冇成果
但學聯表現真係冇令人失望
完完全全展現到而家大學生既水平
若果今晚既表現仲比人話讀屎 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-21 23:39

仲要可能比人拉 可能無曬前途都要參加堅持
    勇氣真係好大... 學生加油~

政府好無誠意....拒絕徹離!!
係咪要搞到咁呀
rubylovessss 發表於 2014-10-21 23:31

最憎係話民調係事實 .. .但係一個咁大既政治動作都已經有40%人去反對 點解仲要做落去
    呢樣野已經證明佢無聽呢4成香港人既民意啦.. 仲好意思講出去sosad

今晚都預左冇成果
若果今晚既表現仲比人話讀屎 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-21 23:39

我喺金鐘個時全場人都為學聯拍掌

今晚都預左冇成果
若果今晚既表現仲比人話讀屎片
我就真係好想問下話學聯既人
你又夠唔夠薑對著班政治老油條,係電視直播前咁唇槍舌劍?
你當年20出頭果陣又做緊咩呢?
真心好PROUD OF 哩班學生

政府好無誠意....拒絕徹離!!
係咪要搞到咁呀

謬論只會令更多人唔撐佢!
最討厭佢9UP話有外國勢力介入WTF!
BTW我懷疑其實689係咪唔 ...
酷愛903 發表於 2014-10-21 12:00

因為大家都知道同689 係0成果 0 希望
    同佢傾應該係傾下一部坦克定係10支電槍... sosad

林鄭係慘既 要收拾689既殘局...
成日都幫佢解釋唔係咁既意思... 咁689自己做特首佢仲有乜面要班管理班子再做佢下屬... lol

係咪對話完結
佔領行動就要結束?
rubylovessss 發表於 2014-10-21 20:11

系啊
大家好,我系辛杖浩{:1_121:}
大家多多指教{:1_121:}

對完話有乜嘢收穫啊
大家好,我系辛杖浩{:1_121:}
大家多多指教{:1_121:}

簽名被屏蔽

係咪對話完結
佔領行動就要結束?

一場大龍鳳

黑哨開始現形...

當我見到689 vs 路易十六張圖 我真係好激動 因為我好想689 都..........被推翻
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

我在金鐘現場聽直播
當林鄭講最大嘅容忍度 全場噓

個政府癲左, 一係又賴90年代訂立基本法, 一係又話班學生無常識

原來學聯秘書長都叫周永康,同內地大貪官撞名
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

到底cm有幾多人可以有投票權
艾石仔 發表於 2014-10-21 13:56

大學生收入正常都少過萬四, 係唔係夠18歲都唔可以去投
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

HK TOOLBAR個APP睇到
electric 發表於 2014-10-21 17:59

Mytv都有
Thanks all

今晚會唔會有網上直播?
-Prince- 發表於 2014-10-21 14:20

HK TOOLBAR個APP睇到

又要download 個toolbar ?!
-Prince- 發表於 2014-10-21 17:02

宣傳講881903視像直播咋

881903有視像直播
艾石仔 發表於 2014-10-21 14:23

又要download 個toolbar ?!

今晚會唔會有網上直播?
-Prince- 發表於 2014-10-21 14:20

881903有視像直播

今晚會唔會有網上直播?

到底cm有幾多人可以有投票權

係呀 仲要佢日日亂講好似洗腦咁
    分分鐘令好多人轉撐689 ... sosad
Nicholas 發表於 2014-10-21 11:23

謬論只會令更多人唔撐佢!
最討厭佢9UP話有外國勢力介入WTF!
BTW我懷疑其實689係咪唔想件事和平解決(所以學聯寧願搵林鄭傾都唔同佢傾?)?

真係嬲到震
狼先生為左打壓「公民提名」
真係咩荒謬野都講得出(詳見各大網媒文章及報導)
好很嬲,點解香港會 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-21 11:00

係呀 仲要佢日日亂講好似洗腦咁
    分分鐘令好多人轉撐689 ... sosad

真係嬲到震
狼先生為左打壓「公民提名」
真係咩荒謬野都講得出(詳見各大網媒文章及報導)
好很嬲,點解香港會比哩d人領導緊
完全真係失心瘋

6點鐘電台直播對話
艾石仔 發表於 2014-10-21 09:35

希望政府可以唔好企得咁硬 不過都無乜可能sad

6點鐘電台直播對話

今季差餉貴到當爆燈
班老一輩既只係識得係到講話好貴好貴
我一句講咪又係政府問題
佢地又連珠爆發
幾貴幾貴 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-20 22:01

係-_- 比錢人地打自己 lol

劉德華、梁朝偉、周潤發、黃秋生、黃耀明、黃貫中、鄧紫棋、陳妍希、張家輝、李安、何韻詩、蘇永康、鄭中 ...
nicholashin 發表於 2014-10-20 20:13

好假~~

又走多個人出黎話比人炒, 仲話咩點心師傅
上次D電車工人已經比人爆左係假,
到底民賤聯有幾多野係堅既?_?

今季差餉貴到爆燈
班老一輩既只係識得係到講話好貴好貴
我一句講咪又係政府問題
佢地又連珠爆發
幾貴幾貴都唔記得LU

比咁_貴既差餉 養埋一班亂打市民既警察
真係 唉

真心學聯小隊要加油啊!!!
唔求同政府傾到D咩
但求要令政府聽日出醜
撕開個假面具,假普選
等D無知既人睇清楚哩個政府既真面目