返回列表 發帖

回復 75# just11256
何止有啲
本來以為會出大碟,一到十二月全世界都為咗趕尾班車出EP,古巨基又係恁、董折×浦銘心×藍定凌又係恁
重有邊個可以正正經經出返隻大碟?
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

有啲失望

笑死
咁嘅concept出碟都夠膽死
DM多仔多到覆唔哂

唔鍾意Kay同Juno合作
今年得夕爺寫既人妻的偽術可以思考下,另外2首都係離地中女ff歌,聽完唔知可以比咩反應
另外聽歌仲要睇一大堆小說對我黎講係負擔

出咗沐春風已經穩到女金啦
出呢隻碟根本係多餘
hlyung 發表於 2018-12-8 19:25

咁又唔係
好似上面話齋下年出新碟又會係當1st 2nd plug咁播

擺明今年穩住Kay個女金捨棄至尊碟
可能Juno下年先出Part 2(真大碟)爭至尊
睇黎下年真係Kay同美祖再次 ...
kenvincy.cn 發表於 2018-12-8 19:16

出咗沐春風已經穩到女金啦
出呢隻碟根本係多餘

Kay 讓賽讓到咁 lol
kaytse 發表於 2018-12-8 18:50

擺明今年穩住Kay個女金捨棄至尊碟
可能Juno下年先出Part 2(真大碟)爭至尊
睇黎下年真係Kay同美祖再次正面開戰 好睇

啱啱講係全碟收錄十首歌曲,另有三首純音樂
source: hins ig
WZA111 發表於 2018-12-8 18:35

Kay 讓賽讓到咁 lol
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

搵笨之作
明明有寂莫乜乜乜唔收錄埋
Lewis 發表於 2018-12-8 18:01

我決定唔即刻買
嚴重懷疑會有第二版 會加歌
叱咤唯一大滿貫女歌手

建議零售價 : $ 228
hinz 發表於 2018-12-8 14:35

建議只值售價 :$68
1. EP
2. instrumental都冇,扮乜概念碟?扣分。(其實重重覆覆,有d悶呢個所謂"故事")
3. 董折?浦銘心?聽左咁耐呢兩個人物有乜野驚天故事咁值得市民探索呢?
4. 感覺JUNO開始食老本,搵笨,千字文?求其9up下寫到成件事好正咁....但個主菜呢?好有一種「講就天下無敵,做就.....」之感。

睇定d先 可能hins係5歌EP
hinz 發表於 2018-12-8 17:52

啱啱講係全碟收錄十首歌曲,另有三首純音樂
source: hins ig

咁嬲做乜
仲要打咁多字應隻on_國泰
條友日日喺cm幫key曲線宣傳
Lewis 發表於 2018-12-8 18:08

點會嬲個無聊偽Gin粉,純粹想講清楚我意思,如果出隻咁嘅碟都可以拎至尊嘅話,903肯定唔知收左Juno咩好處,先唔講Hins,淨係Eason都贏十條街

仲要好似話成個concept係有18首歌
家下先得7隻歌,我當你分上下集都唔夠9隻
分3 part出更加唔會,唔通7+7 ...
Lewis 發表於 2018-12-8 18:09

算啦,個個都吹到大一大
之後咪又走數又甩底

收左係呢隻碟咪蝕左啲ap
商人點會唔識計呢啲婆媽數
Wing1211 發表於 2018-12-8 18:07

仲要好似話成個concept係有18首歌
家下先得7隻歌,我當你分上下集都唔夠9隻
分3 part出更加唔會,唔通7+7+4咩?
所以隻碟真係好on_

我講咩關你x事咩,做咩呀,Kay攞硬女金你嬲呀?

我上面已經答左,一向以為大碟先可以爭至尊,唔知咁少歌 ...
Crooks 發表於 2018-12-8 17:44

咁嬲做乜
仲要打咁多字應隻on_國泰
條友日日喺cm幫key曲線宣傳

搵笨之作
Lewis 發表於 2018-12-8 18:01

收左係呢隻碟咪蝕左啲ap
商人點會唔識計呢啲婆媽數

228係咪包埋淫K全裸浴室寫真
hlyung 發表於 2018-12-8 16:57

首批送勇悍juno 全裸寫真頂住先。下集先送Kay 浴室寫真。吹下都得掛!
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

搵笨之作

睇key 粉失去理智發老脾真係好正
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

睇定d先 可能hins係5歌EP
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Lock女金既話咁隻碟不如留番係下年出啦 出黎做乜
講之前都唔用下個腦既 ...
cathay1996 發表於 2018-12-8 17:11

我講咩關你x事咩,做咩呀,Kay攞硬女金你嬲呀?

我上面已經答左,一向以為大碟先可以爭至尊,唔知咁少歌都得。不嬲唔鐘意Juno,冇留意過佢以前啲碟有幾首歌,唔係因為Kay都唔會對呢隻碟有興趣

佢哋一直啲宣傳都係話今年出一隻下年出一隻,我係諗903唔會比細公司攞咁多大獎,好大機會有至尊碟就冇女金,所以Juno要取捨。如果隻碟有8-10首歌,佢就擺明有心爭至尊,但而家得嗰7首,而且只係故事嘅一半,我覺得已經係表左態唔要至尊碟,所以Kay女金好穩

其實至尊碟係咪會除2計?
dom 發表於 2018-12-8 17:11

除2做乜
至尊碟係以唱片做單位,唔係歌手

最on_係無新kay歌聽

佢地一定唔可以掃埋至尊碟
kayzzz 發表於 2018-12-8 17:01

唔會有至尊啦
出隻咁嘅野就想攞至尊???
丹麥都唔知諗乜春
呢隻真係唔出好過出
如果為爭至尊而出真係好無謂
佢地兩個又唔係未攞過

其實至尊碟係咪會除2計?
我們都是這樣長大的

7首歌唔會至尊碟掛
可能係啱啱相反
放棄至尊碟lock實kay個女金
Crooks 發表於 2018-12-8 14:56

Lock女金既話咁隻碟不如留番係下年出啦 出黎做乜
講之前都唔用下個腦既

如果j&k 今年咁嘅成績表想拎大獎
女金/至尊碟2揀1
Juno 一定冇十大
最歌都唔好諗
今次真係好失望,諗住9首 ...
kaytse 發表於 2018-12-8 16:51

最on_係無新kay歌聽

佢地一定唔可以掃埋至尊碟

印個堆萬幾字單曲文案都好多錢ga
就當賣專輯送小說咯

七首歌唔係唔得 起碼都好高質
不過無曬新鮮感就真ge
我祈求美雅拎女銅一定要發生

228係咪包埋淫K全裸浴室寫真

可能同美長傾緊數
faithshun 發表於 2018-12-8 16:52

唔係一早話傾唔掂咩
叱咤唯一大滿貫女歌手

咁貴仲要冇新歌 真心唔會買
收錄多首其實寂寞都好呀
偷情 伍樂城(?) 咪留下年當新era咁玩

可能未 ...
JasOh103 發表於 2018-12-8 16:42

可能同美長傾緊數

如果j&k 今年咁嘅成績表想拎大獎
女金/至尊碟2揀1
Juno 一定冇十大
最歌都唔好諗
今次真係好失望,諗住9首歌都會有掛。。。

仲要賣228,銷量即刻跌一半
咩marketing 嚟,juno 你想點?
叱咤唯一大滿貫女歌手

偷情禮儀好似係馮穎琪作

560好似係另一首

下年果隻碟似係pop到盡
kayzzz 發表於 2018-12-8 16:44

係呀 偷情係Vicky x Wyman
如果男女浴室當兩首 咁Wyman三首就定左
之前訪問差56x 舒文 未登場
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

搵個五音不全身古天樂出來合唱玩gimmick
原來係要樂迷找數的

好嘔心,得6.5隻學人賣咁貴,juno 你有病睇醫生啦
叱咤唯一大滿貫女歌手

$228想買但係又好貴

會唔會限量出先賣咁貴呀

收錄多首其實寂寞都好呀

可能未 ...
JasOh103 發表於 2018-12-8 16:42

偷情禮儀好似係馮穎琪作

560好似係另一首

下年果隻碟似係pop到盡

收錄多首其實寂寞都好呀

可能未諗好邊個飾演韓0所以要拆碟
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

2個人一齊夾埋出一隻EP 強搶至尊碟。
如果唔分part 2,下年點繼續搶。
可能
2018出part 1,
2019出part 2,  
...
dom 發表於 2018-12-8 16:14

之後歌手唔洗再出個人碟啦,間間公司出合輯咪得囉,
英皇出返英皇盛世2018,
環球出環球高歌2018,
華納出華納精選2018………etc
睇下邊間播得多咪拎至尊囉

真係無乜意欲買 咁手然貴
FIGHT for 陳柏宇

2020謝安琪繼續女金確定

2個人一齊夾埋出一隻EP 強搶至尊碟。
如果唔分part 2,下年點繼續搶。
可能
2018出part 1,
2019出part 2,  
2020 出 part 1 + part 2 Boxset
環球試下 Eason x Gin Lee
英皇試下 Hins x Joey
華納試下 Janice x 廷鏗
星夢試下 柏豪 x 詩雅

呢個玩法唔錯,一齊谷至尊,每人4隻歌谷全年,大家一隻EP 雙碟價
兩班Fans有助銷量
我們都是這樣長大的

係咪打錯價錢咋 $228?
故事講到70歲 故事發展到依家係part one,
得返juno一首新歌合理既,
之前JUNO都講過呢個PJ係兩年,
但$228呢個價有啲離譜,
會唔會玩連埋下年個隻一齊計

簽名被屏蔽

黠都會買既其實 係唔太滿意分開兩隻
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

雙cd單碟價就聽過,單cd雙碟價就真係好過份!!!
所有歌曲已曝光(得34未出),完全冇任何驚喜,
編排曲目 ...
stephybest 發表於 2018-12-8 03:45 PM

又唔洗咁勞嘈
拋開所有嘢其實都OK
就無咁過癮囉要分開曬無咁完整
其他真系都還好
最后祝距揮贏蛋記揮贏皇上啦
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

照咁睇浦銘心疑似雙性偷吃
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

雙cd單碟價就聽過,單cd雙碟價就真係好過份!!!
所有歌曲已曝光(得34未出),完全冇任何驚喜,
編排曲目亦都好hea,幾首juno幾首kay咁想點,
佢啲package夠皮未,下下都黑麻麻,一係就白色抹地布
「Juno更執筆為每一首歌撰寫如劇本般的千字文案,令故事好比小說般添上強烈的追看性」
呢個千字文都非常難頂,索性出小說啦,洗咩格硬每首歌都作故事,本身好期待點串聯起咁多首高質單曲,而家全毀了

如果係咁 希望下隻碟起碼有十首歌啦

另外個價錢真係好趕客 ...
kayzzz 發表於 2018-12-8 15:25

好失望
本身隻碟個 Concept 好吸引
依家一拆二變咗 EP
仲要無新歌
仲要好貴
好似係想爭至尊碟同呃 Fans 錢咁
成件事即刻商業化曬
利申:覺得 Juno 嗰兩首 CC 好聽,同埋鍾意人妻的偽術,同埋好鍾意睇啲文案
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

又唔係喎 如果真係想截數前趕報名至尊碟 都可以收埋果兩隻寂寞同偷情架姐 ...
kayzzz 發表於 2018-12-8 15:20

另外2隻用黎下年再爭至尊