返回列表 發帖

[Jul/2019] #FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會 - 香港站 2019

演唱會名稱:AXA安盛呈獻 #FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會 - 香港站 2019
地點:紅磡香港體育館
日期:2019年7月12-16日, 7月18-21日, 7月23-24日, 7月26-27日 (共13場)

時間:20:15
票價:HK$980 / $680 / $380
優先訂票日期: 2019年4月4日9:00至4月8日23:59
網上購票: http://www.aegpromotion.com/sammi2019
訂票電話: 28611611(9:00-21:00)每張卡每次限買4張

公開發售日期: 2019年4月9日10:00 AM 起城市電腦售票網 URBTIX 公開發售
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
SAMMI 三米

唔知po邊

好好聽
其實好希望今次會有台北站
JasOh103 發表於 2019-8-19 20:19

我都希望有!!
SAMMI 三米

唔知po邊

好好聽
其實好希望今次會有台北站
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

簽名被屏蔽

看來sammi做joey嘉賓機會大

期待台北小巨蛋

Her last album in Capital era has some really true lost gems
Hope she still remember an ...
masterdragon 發表於 2019-8-3 20:26

Yup, agree with you. I really think that her music in Capital era are far better than any stages of her career. Her Capital team was willing to try something new and less commercial. Compared with Warner Music era, it was more music oriented.
No matter how, Warner music did give more resources to her and promoted her to another stage. The songs are more commercial and formulated. I think this is the reason why 903 didn't buy her music at that period especially 98-99.

I really want to listen 再見, 到此為止, 內心戲
As a fan of her, I have never listened 不要. ha ...
aus 發表於 2019-8-3 15:25

Her last album in Capital era has some really true lost gems
Hope she still remember and dig them out one day

我都覺
現場反應真係無得呃人
感覺好多入得場既fans都係近10年先鐘意sammi (大概係唱福音歌時期之後)
唱 ...
masterdragon 發表於 2019-7-31 18:40

I really want to listen 再見, 到此為止, 內心戲
As a fan of her, I have never listened 不要. hahaaa! I love CY Kong music anyway.

講緊903你講咩tvb

重點係00 sammi 女金有咩問題,既然女金唔想再俾kelly咁女金第二個人選係sammi有咩問 ...
你老闆 發表於 2019-7-31 11:44

Indeed, 903 and Sammi had broken ice when Wallace became Sammi's management.
I agree with most of your comments, 903 preferred Faye Wong, Cass Pang, even Kelly Chen than Sammi in 90s. It's pity. I do think that Faye had produced many classic songs in 93-00. "約定" is definitely one of her important songs in her career although she did not show up all the time during 96-97 like Sammi, Cass, Amanda and Kelly.

睇咗隔離JOJO嗰啲紀念品
覺得Sammi粉絲好慘
wzx0825 發表於 2019-8-1 18:23

睇完第一個反應係JY fans真幸運. Design靚,  有vinyl/CD呢啲吸引collector 嘅music product, 有普通紀念品, 有airpod case / powerbank 呢啲實用野.

睇咗隔離JOJO嗰啲紀念品
覺得Sammi粉絲好慘

真係好正 百看不厭
講咗幾句 兩個都開始講心底說話: 好想打你呀

大日子一開始班Mi粉失控咁 終於出賣自己

Same! 但係發覺好多所為fans真係咩side都唔識. 大型演唱會未唱過嘅主打就當side

其實好似好勝咁整個sid ...
30rock 發表於 2019-7-31 08:32

我都覺
現場反應真係無得呃人
感覺好多入得場既fans都係近10年先鐘意sammi (大概係唱福音歌時期之後)
唱舊歌都無乜反應 (都唔好講到"不要"果D咁side, 連"傷", "宿命主義"都無反應)
都幾可惜

以前我都唔算好熟華星時期D side track
舊年開始聽番晒
我都明點解有D老歌迷真係咁恨佢唱華星side track

簽名被屏蔽

好想再搞side track show
真係一首big hit/新歌都唔好唱果隻
masterdragon 發表於 2019-7-30 22:00

Same! 但係發覺好多所為fans真係咩side都唔識. 大型演唱會未唱過嘅主打就當side

其實好似好勝咁整個sidetrack fb live 益吓我地啲平民都好

11.27號馬來西亞雲頂第一站巡演(已確定)
今次極大機會去台北小巨蛋
caijinglong 發表於 2019-7-30 23:13
又雲頂?其實可以換個場地

你講咁多即係話楊千嬅無資格拎?2000年鄭秀文同楊千嬅各有2個歌曲大獎,你做錯左暑期作業?

00 ...
你老闆 發表於 2019-7-30 21:15

2002 年盧巧音幾個台歌曲大獎
依閣下做暑期作業用既logic 咁你嘔返個女歌手畀佢?
2000 年楊千嬅有年度金曲咪拎金曲金囉
一線都未真正上到未有耐同當年高峰陳慧琳比
你唔洗再覆我喇留返黎啖氣繼續狙擊邊邊個天唔天后啦

今次concert 嘉賓係好有驚喜既
唔知有生之年會唔會見到鄭秀文陳慧琳楊千嬅容祖兒四個同台
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

11.27號馬來西亞雲頂第一站巡演(已確定)
今次極大機會去台北小巨蛋

你愛我 我愛你每晚都係唱錯
live CD咩都唔求
只希望由顏色氣味至跳傘收錄啲唱得好啲嘅場次 ...
hihi 發表於 2019-7-30 22:05

有冇諗過未必係唱錯

我睇兩場(第2&第11)佢都唱錯宿命2nd verse
個你愛我 我愛你 又係錯

算啦 如果我 ...
JasOh103 發表於 2019-7-30 21:09

你愛我 我愛你每晚都係唱錯
live CD咩都唔求
只希望由顏色氣味至跳傘收錄啲唱得好啲嘅場次

佢ig都有話會繼續創作 所以今次唔係收山之作

想佢開side track多啲
同埋下次紅館唔該 ...
JasOh103 發表於 2019-7-29 02:12

好想再搞side track show
真係一首big hit/新歌都唔好唱果隻

算啦 如果我 ...
JasOh103 發表於 2019-7-30 21:09

宿命主義咁難聽唔同佢計較
我睇兩場 (計埋舊年就三次) 世界之最都甩拍

頭場仲衰,入錯歌走錯位連開場都撻Q
默契唱左幾百次仲可以錯歌詞

簽名被屏蔽

宿命主義好似birthday gig咁錯歌詞
傷->世界之最中間句對白亂咗
跳傘hea唱
信者得愛完全冇唱咁滯
螢光粉 ...
hihi 發表於 2019-7-30 17:23

算啦 如果我返工咁辛苦份糧攞咗去捐 都會無心機做想快啲完
如果live cd出尾場+默契 而唔係第100場+忽然之間 就真係同其他mi系列差唔多

好就好再今次入場睇會覺得超好睇

96無可能輸俾王菲 00都仲可俾sammi但居然俾楊千嬅先 擺明903勁唔鍾意sammi ...
你老闆 發表於 2019-7-30 20:21

00 應該畀Sammi?
你做左暑期作業未呀
個年陳慧琳以外都無資格啦下話
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

簽名被屏蔽

咪玩啦
就算903幾唔like Sammi
佢最紅時都有女三甲,除左1998年
又拎過我最喜愛的女歌手(2000年)
又拎 ...
森姆@結論 發表於 2019-7-30 18:33

96 97 有邊忽係輸俾王菲啊,咁都俾903打壓得女銀,擺明就係903唔鐘意佢啦,仲有99 00等kelly fa女金之後先到佢,01年真係全盛

回復  乐坛风云

我明白Sammi想法
但今年首歌實在好正
又是她出道30周年
希望有奇蹟啦 ...
森姆@結論 發表於 2019-7-30 18:36

係咪老鼠安近年都冇可能出席,Sammi代替佢去拿多幾個獎?

簽名被屏蔽

回復 1944# 乐坛风云

我明白Sammi想法
但今年首歌實在好正
又是她出道30周年
希望有奇蹟啦

簽名被屏蔽

咪ff, 最唔like sammi係903
你老闆 發表於 2019-7-30 18:02

咪玩啦
就算903幾唔like Sammi
佢最紅時都有女三甲,除左1998年
又拎過我最喜愛的女歌手(2000年)
又拎過女金(2001年)
近年復出歌曲不是冠軍也在前5名
903點唔like佢?
當然,你話要搵王菲、人瑞同萬年女金呢d比
就話903最唔like Sammi
我都無辦法

9唔搭8
Sammi開巡迴演唱會仲會在紅館?

我意思話趁Sammi開巡迴空檔
903邀請佢來吒咤呀
除非佢1月1日晚 ...
森姆@結論 發表於 2019-7-30 17:52

01頒獎禮之後,Sammi只出席過某一年嘅銷量大獎,應該都唔會出席其他頒獎禮了

簽名被屏蔽

叫903來紅館頒
你老闆 發表於 2019-7-30 17:45

9唔搭8
Sammi開巡迴演唱會仲會在紅館?

我意思話趁Sammi開巡迴空檔
903邀請佢來吒咤呀
除非佢1月1日晚都要在外地開show

簽名被屏蔽

唉 99.9%收錄尾場
其實我鍾意螢光綠裙多d
fifty1205 發表於 2019-7-30 15:39

如果收錄尾場,麻煩聲帶用24號

唱到不拖不欠仲想唱理想對象
如何掉眼淚verse又勁甩

希望收第100場
雖然尾場衫靚啲{:1 ...
JasOh103 發表於 2019-7-30 13:03

宿命主義好似birthday gig咁錯歌詞
傷->世界之最中間句對白亂咗
跳傘hea唱
信者得愛完全冇唱咁滯
螢光粉紅被cut

尾場唯一可取真係條紅裙

Wow 聖誕節
希望903力邀1月1日來叱吒
森姆@結論 發表於 2019-7-30 13:42

咁今年叱咤主題要係 我們都是聽廣東歌大的

希望收第100場
雖然尾場衫靚啲{:1 ...
JasOh103 發表於 2019-7-30 13:03

唉 99.9%收錄尾場
其實我鍾意螢光綠裙多d
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

訪問話12月開始巡迴
ivanbb 發表於 2019-7-30 11:40

希望今次有小巨蛋!!
肥婆馬上收皮

訪問話12月開始巡迴
ivanbb 發表於 2019-7-30 11:40

Wow 聖誕節
希望903力邀1月1日來叱吒

希望dvd唔係用尾場
忘詞甩嘴比之前多
medley又笑住hea唱
hihi 發表於 2019-7-30 12:32

希望收第100場
雖然尾場衫靚啲

希望dvd唔係用尾場
忘詞甩嘴比之前多
medley又笑住hea唱

簽名被屏蔽

今次真係收山味濃

Source from FB 基本上FollowMi 內容包含左以前演唱會嘅原素。
例如:
1)跳 ...
fifty1205 發表於 2019-7-29 21:29

訪問話12月開始巡迴
love wins!

今次真係收山味濃

Source from FB 基本上FollowMi 內容包含左以前演唱會嘅原素。
例如:
1)跳 ...
fifty1205 發表於 2019-7-29 21:29

我反而覺得呢d係致敬

佢ig都有話會繼續創作 所以今次唔係收山之作

想佢開side track多啲
同埋下次紅館唔該 ...
JasOh103 發表於 2019-7-29 02:12

今次真係收山味濃

例如:
1)跳傘part 髮型參考iConcert
2)開場終身美麗一歌兩衫參考showMi開場
3)衝過去 肉色衫 參考touch mi part 2 跳舞肉色衫
4) encore 玫瑰花裙 參考X空間大玫瑰
5) encore 橙色紗裙 參考love mi encore 紗裙
6) 仲有Nike眉復刻版
肥婆馬上收皮

Feat shimica
有裸體早餐
冇螢光粉紅
angelcheng0203 發表於 2019-7-28 22:53

Thank you