返回列表 發帖

Pretty Crazy - 容祖兒

單選投票, 共有 266 人參與投票
69.55% (185)
1.88% (5)
3.76% (10)
1.13% (3)
23.68% (63)
您所在的用戶組沒有投票權限

歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 04/04/2019

作詞:黃偉文   
作曲:Beatrappa
編曲 : Beatrappa
監製 : Beatrappa

La La La La La

Yea girl
Let’s go crazy and never look back
She’s a legend
Haha
Ayo Joey go get em
Check it out

精彩的瘋人
先會撕開面層 Yeah~ Yeah~
解碼知識森林
演奏出 驚世的琴

Wow~ 野人沒智慧 理解霍金
猿人 從未讚嘆 馬克吐溫
凡人 無力領教 你的敏感
人才屠殺 拿來祭神

誰方是

神經病        雙眼只見哈哈鏡
神經病        空客廳也聽見聲
神經病        先見到蓋掩真相
平庸時代 妒忌你 要你正常

Mind is gone
For so long
It won’t come back

Don’t even miss it
Feeling twisted
And I’m liking that

Pretty crazy yea
Pretty crazy yea
Pretty crazy
Crazy

抑鬱的超人
不要灰心先行 Go away~
所有叱咤風雲
於最初 都似瘋人

Hey~ 有人話你喪 也不降溫
誰來 攔着你唱 再高半音
誰來 攔着你跳 跳得更狠
成羣奴婢 何來偉人

誰不是

神經病        空氣中搾出果醬
神經病        於腳底放一片薑
神經病        先至不會跟風向
無人明白 是罪嗎 最怕正常

Ladies and gentlemen
Attention please

指著他說 你才有病
我們瘋得 多麽正常 Let's go!

Na Na Na Na~ Na Na Na Na~
我喪故我在 不算病
Na Na Na Na~ Na Na Na Na~
這叫創作力 不叫病

Pretty crazy

神一樣        雙眼只見哈哈鏡
神一樣        空客廳也聽見聲
神一樣        先見到蓋掩真相
人人傻掉 但大叫 我最正常

好想同容祖兒做愛
John 發表於 2019-5-20 18:58

幫你接下一句,神經病(Pretty crazy)

好想同容祖兒做愛
John 發表於 2019-5-20 18:58

咁樣衰 不了

好想同容祖兒做愛
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

都幾好聽。
係不停loop那的那一煩

1.  全日狂聽(5分)        
        69.26% (178)
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

高質wor 講真.....

張敬軒好唔話得,幫佢宣傳埋
Day.Tae 發表於 2019-5-6 22:39

支持派埋呢首一定hit爆

五分,好入腦

Day.Tae 發表於 2019-5-6 22:39

扮夠人妖未………停啦好冇

香港三大跳唱天后
Sammi Joey Kary
bagfgfcde 發表於 2019-5-6 00:31

係咪Joey Wong

香港三大跳唱天后
Sammi Joey Kary

Live真係好勁

笑左,有人叫你成日聽咩?
cathay1996 發表於 2019-5-3 01:59

有, 祖粉朋友

cathay1996 發表於 2019-5-3 01:59

唔全日狂聽比唔到5分

聽得多有D嘈
夾埋you don't know me一齊連住聽直情有d崩潰, 個人唔需要成日咁hyper ...
Lewis 發表於 2019-4-27 11:11

2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

Pretty crazy會唔會有remix

聽得多有D嘈
夾埋you don't know me一齊連住聽直情有d崩潰, 個人唔需要成日咁hyper

回復 169# tony920701
哈哈我都係牙

但冇話中意聽快歌定慢歌

您所在的用戶組沒有投票權限

我會揀4. 聽完再聽
快歌對我嚟講冇乜feel

冇內容既歌
但就係會不斷單曲循環既歌

69.83% (169)

其他唔講
神經病三隻字我首先會load到之之把聲
b01091018 發表於 2019-4-16 08:11

美之同美長唱效果應該唔錯
用funny and cutie方式去演繹

阿祖就Diva華麗登場式去演繹
風格唔同

其他唔講
神經病三隻字我首先會load到之之把聲
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

真正會全日狂聽嘅歌
有無10分投??

今日喺OFFICE LOOP左成個鐘
星夢情真 發表於 2019-4-15 21:35

你好得閒!
我成日都晏晝兩點 有個會議

真正會全日狂聽嘅歌
有無10分投??

今日喺OFFICE LOOP左成個鐘

回復 160# John

驚佐切生果嘅功力?不過腳底放姜都唔好得去邊

呢首爛歌 聽到就煩 唔怪得比903 狠ban 1 分!
白河喜來登 發表於 2019-4-11 18:50

老實講,我好得閑 好聽過+耐聽過le 首

5fun,不過可唔可以穩番林夕
chris 發表於 2019-4-13 17:54

祖兒:唔可以

首歌真係好好聽
雖然都唔及Scream咁神級
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

5fun,不過可唔可以穩番林夕

呢首好洗腦
演唱會肯定勁high
算係佢近呢幾年最出色既快歌 正

呢段咁串,又諷刺,青春或者fresh應該唔適合,無說服力
tham 發表於 2019-4-11 17:47

果條友識鬼聽咩 扮晒專家咁comment 笑死人
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

簽名被屏蔽

...唯一問題係阿祖聲同唱功太老練
有啲位覺得同首歌有少少唔match
kpop idol多數sale 青春,fresh
太過老練反而有少少唔match
"Wow~ 野人沒智慧 理解霍金
猿人 從未讚嘆 馬克吐溫
凡人 無力領教 你的敏感
人才屠殺 拿來祭神"
呢段比較明顯 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-4-10 19:07

呢段咁串,又諷刺,青春或者fresh應該唔適合,無說服力

心之科技
5分 1分 都過百
Wonders 發表於 2019-4-6 16:13

兩首都高汁

希望蛋公司會出boxset收錄呢兩首song of the year
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

呢排日日都聽
如果其他人唱一早比左5分。

容祖先真係比唔落手,仲要一比就破70。。。 ...
on07111 發表於 2019-4-10 22:58

咁辛苦你嘅話可以唔聽架
何必為咗一首歌而搞到自己咁辛苦

呢排日日都聽
如果其他人唱一早比左5分。

容祖先真係比唔落手,仲要一比就破70。。。

請你睇早早可否用肉體補償
Lewis 發表於 2019-4-10 22:31

可能要睇你夠唔夠瘋癲靚仔
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

已經聽厭左
hehehaha 發表於 2019-4-10 19:56

請你睇早早可否用肉體補償

已經聽厭左

重覆得太多次
可能要停下
去到演唱會再播番

可能呢兩日聽太多
出事
同埋3分鐘好唔夠喉
hehehaha 發表於 2019-4-10 20:13

從推出到而家
我聽嘅次數可能已經多過心之科學
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

我速冠算
Kfmusic 發表於 2019-4-10 20:00

可能呢兩日聽太多
出事
同埋3分鐘好唔夠喉

已經聽厭左

我速冠算

已經聽厭左

Loop唔起 越聽越煩

歌本身五分
好典型高質kpop