返回列表 發帖

信之卷 - Anson Kong

單選投票, 共有 112 人參與投票
29.46% (33)
8.04% (9)
10.71% (12)
3.57% (4)
48.21% (54)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 13/05/2022

作曲:Nowhere Boys
填詞:Oscar
編曲:Nowhere Boys
監製:王雙駿

我童年有點傻 期待一天選中我
到 不知處一闖 信可以 找到珍貴拍檔
那時還有點狂 地闊天高都勇往
信即使有魔怪 憑實力 可打倒數百趟

O~ 繼續繼續信 旁人問 這可算蠢
O~ 繼續繼續信 仍然是 不改我臉容
Get up! Shout!

笑着過 現已大個 挫敗豁然走過
信直覺 亂碰亂行 主角都有份傻
最新一卷 仍然未擊倒我
喊着過 現已大個 痛著也能走過
信熱血 事實未明 都 不會怯懦
再打一關 和年月去拔河
靠單純去作樂

人有時會天真到 紋章幾千個心中寄存
而有時也許失算 能歷奇異國總算自願

O~ 繼續繼續信 旁人問 這可算蠢
O~ 繼續繼續信 仍然是 不改我臉容
Get up! Shout!

笑着過 現已大個 挫敗豁然走過
最新一卷 仍然未擊倒我
喊着過 現已大個 痛著也能走過
信熱血 事實未明 都 不會怯懦
再打一關 和年月去拔河
靠單純去作樂

要尋求我超能 異界不必穿過去
我 身邊每一位 已幫我 找到一切證據
我抬頭去生存 迎着急風不撤退
這種相信很好 完全是 究極勇敢無懼

繼續過 現已大個 挫敗豁然走過
最新一卷 能力值升一波
繼續信 現已大個 繼續信如最初
信著我 事態未明 都 永不怯懦
仍然能信 仍然能像那時
靠單純去作樂

AK 還是專心拍劇好了

MV好正

「冷氣通」的師傅均通過嚴格驗證,信譽優良而且經驗純熟流動冷氣機 推薦維修快可幫到你。

唱得rock啲會好啲 依家食唔住首歌

VIDEO SO GOOD

成個package起碼正路
當然你話正式唱會再打折嘅我信

不過重點係家陣Jer同AK越想正常就越多險阻

首歌喺幾熱血ge, 幾好

第一次會重覆再聽佢嘅歌
呢首幾好
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

首歌唔差值四分,但係MV好睇太多,AK完全被比下去
真係完sem了
┻━┻ ︵ヽ(`Д´)ノ︵ ┻━┻

中間D狗叫諗起who let the dogs out..

乜咁多人1FUN嘅 首歌好好loop喎 有好有畫面同energy~~
MCmatt 發表於 2022-6-1 10:37

好同意,唔知有無純音樂+MV版本呢 應該仲有畫面
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

乜咁多人1FUN嘅 首歌好好loop喎 有好有畫面同energy~~
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

歌曲本身質素唔差 但生生嘅演繹仲係差好多
MV就有驚喜嘅 俾個3分鼓勵吓
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

MV幫首歌加咗1000分,但vocal真係好麻麻,就咁聽無MV我搞唔掂

Cm理性生粉發功投1分鞭策我生
呢種抗生素快啲食快啲好
kenneth 發表於 2022-5-27 04:18

理性生粉可唔可以分享吓投一分嘅原因?
在這畢生不滅 無極的狀態

有啲意外咁多1分
明明呢首喺今年鏡入面嚟講算唔錯嗰首
JayantL 發表於 2022-5-26 19:28

歌冇大問題,係ak唱得唔好,投咗3分

喜歡Nowhere boys
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

回復 53# kenneth

林峯首露營?

回復 36# HeyHey

花姐最愛

呢種抗生素快啲食快啲好
kenneth 發表於 2022-5-27 04:18

樂於接受批評係進步既動力
好過盲撐
我寧願我偶像慢慢進步

數碼暴龍主題曲Feel
比一分個啲係咪覺得嘈
唔差喎呢首
kaman921 發表於 2022-5-24 10:48

你咁講好奇想知以前有無數碼暴龍主題曲有plug過?
或者可以post嗰幾首主題曲比較下
印象中陳浩民唱過?

生生努力
希望有一日改善而家既不足
永遠支持你
lemontea1069 發表於 2022-5-27 02:51

希望生生未來可以令 旁人亦按讚都敢於拍手稱快
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

好多抗生素
losyes 發表於 2022-5-27 00:19

呢種抗生素快啲食快啲好

生生努力
希望有一日改善而家既不足
永遠支持你

證明越來越多人反鏡 ,我認同唔同人有唔同意見,不過一唔太鍾意就直接俾1分係唔係好事呢?向來我 ...
ambrose121 發表於 2022-5-27 00:33

其實我吾覺"證明越來越多人反鏡 ",可能你覺得首歌正常但原來好多人都覺得吾OK 始終呢D 野都好主觀~

有啲意外咁多1分

證明越來越多人反鏡 ,我認同唔同人有唔同意見,不過一唔太鍾意就直接俾1分係唔係好事呢?向來我覺得1分同5分係兩種極端,中間好多時都少人投,其實係咪只有最好同最差的存在呢?正常人鍾意同唔鍾意都分好多種程度。好似呢首歌為例,其實首歌起碼過得去,點解1分比5分多足一倍,而2至4分只有10個人(16.4%)。

有啲意外咁多1分

好多抗生素
在這畢生不滅 無極的狀態

有啲意外咁多1分
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

聽聽下又幾鍾意
有少少諗起越唱越強「我要放心放膽去衝 我要上廣闊的太空」個幾句
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

MV其實幾好睇
但係唔睇字幕真係load唔到歌詞

鏡粉真係煩膠, 人哋邊度留言要問過你?

.

五十步笑百步, 你一樣都想屈人...
AYCK 粵語流行榜
第24週冠軍歌
喃嘸師感官漫遊 - 林家謙

你呢位頭號 兒登/鏡粉, 仲唔快啲copy & paste 你嘅專用template 去幫AK造勢
Alfeewusy 發表於 2022-5-25 01:10

唔知邊個屈人先呢

.

你有讀寫障礙? 我話冇屈錯
Alfeewusy 發表於 2022-5-25 14:54

你有讀寫問題?
你原意根本就想屈人, 如果唔係, 你應該寫"我應該冇話錯/我應該冇講錯"
遣詞用字要留心

評分人數

• CunninG

AYCK 粵語流行榜
第24週冠軍歌

.

唱歌冇進步都可長唱長有?

回復  梨胃言
我應該冇屈錯你係兒登/生/鏡粉

支持生粉admin
Alfeewusy 發表於 2022-5-25 13:57

"屈" - 你的目的都幾明顯
AYCK 粵語流行榜
第24週冠軍歌

生生只係得18個5fun
michael344 發表於 2022-5-25 14:25

已經多過幸兒

其實我2021-11-27 16:39分享過你上面單新聞
仲有我成日都分享好多新聞 (e.g. Gin Lee, AGA)

生生只係得18個1fun

回復  梨胃言
MIRROR 成員 Edan 上月推出的單曲《 My Apple Pie 》,引起不少樂迷討論,有樂評批評他聲音生硬、感情不足,作為情歌,卻未令人感受到甜蜜,直指監製沒做好把關。Edan 曾經在 IG 開 Live 跟歌迷分享歌曲背後的故事,期間亦有清唱這首歌。
Alfeewusy 發表於 2022-5-25 13:57

你睇返E先生幾多5分先啦
連共和榜都上到
我諗大部分人都係覺得My Apple Pie難聽而唔係E先生
E先生連環不幸事件 - 呂爵安

唱歌好似冇進步過

.

希望大家唔好再屈佢係hellosss
「有幾個熟口熟面, 之前踩完佢, 喺Jer post 話Jer 唱得最好, 話魚缸魚想同海魚鬥連登都係差不多咁(雖然已唔係佢fan, 都講下, 唔係憑空想像)」
其實我真係唔係咩粉, 不過覺得佢啲歌幾好聽, 又識作曲, 填詞......咁有才華唔 deserves 比人咁抺黑」

動畫幾得意, 但唔睇歌詞唔知佢唱乜

你呢位頭號 兒登/鏡粉, 仲唔快啲copy & paste 你嘅專用template 去幫AK造勢

...
Alfeewusy 發表於 2022-5-25 00:36

講返個template
我成日用係因為覺得段文字好膠
係曲兼且有諷刺嘅意思
如果你唔知出處可以睇返某種老朋友個post
同埋你quote緊嗰個comment係講緊Gin Lee首剛好

以歌論歌都叫 hellosss/鏡粉?
Alfeewusy 發表於 2022-5-25 01:10

你係唔係hellosss應該你自己先知
你覺得自己唔係就唔係啦
Link

.