返回列表 發帖

[Nov/2022] The Cycle of … Kaho Hung Live 2022

【 The Cycle of … Kaho Hung Live 2022】
日期: 11月12至13日
時間: 晚上8時15分
地點: AXA x WONDERLAND | 安盛x竹翠公園
地址: 西九文化區苗圃公園
票價: HK$780 / $580
主辦單位:Warner Music Hong Kong
優先購票:
恒生Mastercard ®信用卡:
10月10日(上午11時) 至
10月12日(晚上11時59分)

公開發售:
10月19日(上午11時)

訂票渠道:
TIX-GET-GO.KKTIX.CC

source - 華納fb

Kaho真心幾有potential紅
而且華納都幾捧佢
應該唔會紅唔到就沉落去

做mc嘉賓嗰陣?
losyes 發表於 2022-11-13 23:13

實會啦
Good show

佢都幾多貨
已經歌接歌咁出都仲可以有未曝光新歌
hehe 發表於 2022-11-14 04:07

佢同MC兩個一講呢樣都係無底洞
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

第一場好過第二場
第二場開場同最尾其實係FLAT晒黎唱..
車站可以話災難級別
又係經驗唔夠,自己一個獨霸一 ...
rfv123 發表於 2022-11-14 15:42

Kaho唔夠紅, 所以唱得幾災難都無人狙擊
在這畢生不滅 無極的狀態

第一場好過第二場
第二場開場同最尾其實係FLAT晒黎唱..
車站可以話災難級別
又係經驗唔夠,自己一個獨霸一個演唱會第一場唱得太盡
第二場明顯聲線好攰
但氣氛估唔到又幾好

佢都唱得幾辛苦

佢都幾多貨
已經歌接歌咁出都仲可以有未曝光新歌
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

Kaho:下次紅館見!
moxy 發表於 2022-11-13 23:05

做mc嘉賓嗰陣?

Kaho:下次紅館見!
無力將天氣逆轉。

Day 2 歌單

20:28開場
1. 我懂
2. 表情符號 (跳舞)
3. 曲線型戀情 (跳舞)
講咗一句:得返今日㗎炸
4. 好奇殺死愛 (彈鋼琴)
5. 掉進海的眼淚
6. 還原淚
7. 救 (又係with 蕾兒)
Talking with 蕾兒
8. 相信一切是最好的安排 (by 蕾兒)

9. 24/7 戀人
10. 龜兔之愛 (彈keyboard)
11. 及時行樂
12. 修羅場 (東京事變cover) (彈keyboard)
Talking
13. 活人鏢靶
(無咗防火門)
14. 騷靈情歌 (with 美軒)
Talking with 美軒
15. 櫻花樹下 (by 美軒)

16. 隨波逐流 (尋日唱過果首新歌)
Talking
17. 謎之微笑 (彈木結他)
Talking
Kaho戴返半天空檔MV果幅眼鏡
18. 半天空檔(掟吹氣洪嘉橙落台俾觀眾拋)(跳舞)
19. 海邊的呀豪 (掟簽名細波落台)

20. 窮小子
Talking
21. 污糟兒
Credit Talk
22. 主角光環 (好似條片呈現方式有分別?尋晚係左中右三個幕播同一條片. 今晚係中間播片,左右係播相+Kaho大頭)

安可
23. 我說不可以 (跳舞)
Talking
24. 十號儲物櫃
Talking
25. 活誰的命 (清唱咗 “我承受夠之後 你來受我的”)
Talking
26. 自問自答 (半首)
Talking (話防火門靜得滯所以無唱,提議唱首新歌)
27. 洗面 (新歌首唱)
Talking (話兩日賣咗一千張安拉菲,同埋無預備其他歌所以都係要唱返防火門)
28. 防火門
Talking
29. 逆時車站
影大合照

23:00完場

今晚嘉賓可能係軒公
losyes 發表於 2022-11-13 16:05

有冇天佑?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

有啲歌冇唱...

今晚嘉賓可能係軒公

嘉賓最吸引
有LAN B
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

係… 入場安排要改善
Kaho 23首已出街既獨唱歌 唱左20首 都幾誇張
lscn388 發表於 2022-11-12 23:53

入Kaho個場得一個入口

回復 68# 阻住

嘉賓好正。
Life was a willow and it bent right to your wind.

唔知十號儲物櫃有無機會今晚唱呢

係… 入場安排要改善
Kaho 23首已出街既獨唱歌 唱左20首 都幾誇張

Day 1 歌單

20:55開場
1. 我懂
2. 表情符號
3. 曲線型戀情
4. 好奇殺死愛(彈鋼琴)
5. 掉進海的眼淚
6. 還原淚
7. 救 (with 蕾兒)
Talking with 蕾兒
8. 相信一切是最好的安排 (by 蕾兒)

9. 24/7 戀人
10. 龜兔之愛 (彈keyboard)
11. 及時行樂
12. 修羅場 (東京事變 cover) (彈keyboard)
Talking
13. 活人鏢靶
14. 防火門
15. 面對 (LanB版+嘉豪原版)with LanB
Talking with LanB
16. 我的視角 (by LanB)

17. (新歌)
18. 謎之微笑 (彈木吉他)
Talking  
19. 半天空檔 (掟吹氣洪嘉橙落台俾觀眾拋)
Talking
20. 海邊的呀豪 (掟細波)

21. 窮小子
22. 污糟兒
Credit Talk
23. 主角光環

安可
24. 我說不可以
Talking + 播片(嘉豪扮張家輝 同 張家輝祝嘉豪演出成功)
25. 逆時車站
影大合照
23:01完場

嘉豪話太遲先開到場所以安可cut咗歌,叫大家睇聽日早啲去
我7:50pm開始排都係9:0xpm先入到去, 頭兩首係出面聽

睇訪問話公司想安排佢加多場,但佢驚頂唔順就拒絕咗

歌曲方面,主力唱自己歌,有些連忠實粉絲都未聽過,得一首其他人歌曲,這首歌影響我對音樂看法,但暫時賣關子,不講是誰的歌。

https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20221102/1667377679529

連忠實院友都無聽過既自己歌係咪即係啲未曝光既歌?

一姐Fi 返黎開應該賣唔晒
lemontea1069 發表於 2022-10-19 16:50

一姐 返黎開應該賣唔晒
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

MAG都係頂多開到一場麥花臣
chkalu 發表於 2022-10-19 18:03

佢應該同吓吓叫座力差唔多

而家得啜同蕉搵唔到錢咁滯
kwanie 發表於 2022-10-19 17:29

Jude叻寫歌賣到㗎

kwanie 發表於 2022-10-19 17:29

MAG都係頂多開到一場麥花臣

要秒搶先搶到一張

11:08入過一次頭場每個價位賣剩兩張飛 (之後可能會有d揀左位無畀錢嘅飛跌出黎, anyway都比我想像中賣得快)
...
wing 發表於 2022-10-19 16:47

呢個真,人氣如何真係一賣飛就知。
我係11:21分左右買到頭場,朋友去到11:4x分都仲買到尾場
kktix成日都係random咁跌啲飛出嚟

我想問個座位表其實一格有幾多行?780到邊行?

華納盛世
Humeny 發表於 2022-10-19 16:41

一姐Fi 返黎開應該賣唔晒

11:08入過一次頭場每個價位賣剩兩張飛 (之後可能會有d揀左位無畀錢嘅飛跌出黎, anyway都比我想像中賣得快)

市場好現實
有無叫座力賣唔賣得晒飛無得呃

你地咪繼續笑囉
錢已袋。
kwanie 發表於 2022-10-19 16:34

GT都係半日賣晒三場starr hall

華納今年搞show賺到笑

華納盛世
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

你地咪繼續笑囉
錢已袋。

買唔到

幫朋友買咗兩張,比想像中難買!
hkaddoil 發表於 2022-10-19 11:53

z世代好多忠實院友㗎
一見到kaho嘅身影好雀躍
問返多數係因為欣賞佢音樂作品
唔係出去玩 偶爾觀察到真係唔知

warner fb 話全部公售賣哂

幫朋友買咗兩張,比想像中難買!

感官、品味唔係太below average都唔會做HKH死忠  
雖然華納有買打手 (睇過人話Jude應該拎女金…… ...
69h 發表於 2022-10-12 21:33

你講得對,岩岩華納過左數比我希望
~

繼續可以做打手

搶到一張

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

嘉豪又真係有型嘅

可以了解華納張家輝多啲before the cycle of Kaho Hung

我覺得到時公開發售又係一場腥風血雨
antiware 發表於 2022-10-12 10:41

似係呀 有機會爆到要加場都唔出奇

佢呢排個勢都幾強應該都要搶飛

我覺得到時公開發售又係一場腥風血雨

華納大公司捧人的確有一套,kaho再發力谷一谷應該有機可以上一線,支持Joey
following Terence lam

其他冇意見,咁認真講我係覺得佢最近兩年的確創作較差同埋冇個性嘅(以一個唱作歌手嘅standard)
啲歌越作越冇記憶點 (eg Learning curve disc 2)...
就算係揀人地歌都係偏向選擇大路嘅作品
冇咗當初一聽曲線型戀情、迷之微笑令人眼前一亮嘅feel
其實我喺learning curve個post都講過類似嘅嘢
其實洪嘉豪係我2021年男銅

無唱功、無樣、無身材、唔識跳舞、創作差、聲線難聽、無個性、chok樣似黑面都可以靠強大嘅裙帶關係 喺華納 ...
69h 發表於 2022-10-10 14:44

佢TG有好多迷妹

幾盲反幾憎一個人先打得出佢個段野
tom 發表於 2022-10-11 18:20

真心佢今年進步咗 本身都好喜歡及時行樂,wu joey同還原淚

YEEYEE應該係你樓下嗰位
leroyjaime 發表於 2022-10-11 17:47

幾盲反幾憎一個人先打得出佢個段野
利申:唔係鏡粉