返回列表 發帖

[各大流行榜] 五台流行榜@2024/02/17

903 專業推介@2024/02/17
RK  LW Songs         Singers
01  07  獨角獸之戀       李駿傑
02  05  All That I Want       馮允謙
03  17  說走就走        雷同二友
04  11  黑玻璃         洪嘉豪
05  12  青春告別式       張敬軒
06  14  You're Gone      應智越
07  03  神算          方皓玟
08  ne  啲咁多         吳業坤
09  08  Little Love       陳明憙
10  04  回憶半分鐘       雲浩影
11  ne  I am All Alone     黃淑蔓
12  ne  今晚抹掉你       Beanies
13  ne  What You Get       鍾舒漫
14  ne  六度相隔理論      Lolly Talk
15  ne  樹之呼吸        Serrini
16  09  My Life         盧瀚霆
17  13  黑月          姜濤
18  18  空城記         陳奕迅
19  16  初心小島        姚焯菲
20  06  自我反省        黃明德

中文歌曲龍虎榜@2024/02/17
RK  LW Songs         Singers
01  05  在最好的時間做最好的你  馮允謙
02  08  無傷大雅         林峯
03  10  哭泣健康指南       Gin Lee
04  02  Little Love        陳明憙
05  03  回憶半分鐘        雲浩影
06  04  空城記          陳奕迅
07  ne  行運360         鍾雨璇 / 黎偉豪
08  07  In Love In The Morning  張蔓莎
09  11  初心小島         姚焯菲
10  06  魔氈           曾比特
11  14  六度相隔理論       Lolly Talk
12  12  雙喜樓          Twins
13  13  黑玻璃          洪嘉豪
14  ne  All That I Want       馮允謙
15  01  Why You          AGA
16  17  因愛而來         Dear Jane
17  15  Not Bad         SPIRAL
18  20  鼓舞           方俊
19  ne  今晚抹掉你        Beanies
20  ne  樓上裝修         陳柏宇

新城勁爆本地榜@2024/02/17
RK  LW Songs       Singers
01  07  道理都懂      劉德華
02  09  永久損毀      張天賦 / 陳蕾
03  14  回憶半分鐘     雲浩影
04  13  Little Love          陳明憙
05  19  自我反省      黃明德
06  06  青春告別式     張敬軒
07  17  領跑        薛德勇
08  08  無能 為力       泳兒
09  10  中二寄生魂     陳柏宇
10  ne  緊急聯絡人     Gareth.T
11  11  黑月        姜濤
12  12  時光厚禮      陳慧琳
13  ne  神算        方皓玟
14  ne  六度相隔理論    Lolly Talk
15  16  Why You              AGA
16  ne  All That I Want       馮允謙
17  ne  愛的成人式     蘇家欣
18  ne  Believe Us          藍奕邦
19  ne  慣性倔強      甄濟如
20  ne  今晚抹掉你     Beanies

勁歌金榜@2024/02/17
RK  LW Songs     Singers
01  03  雙喜樓     Twins
02  02  魔氈      曾比特
03  06  空城記     陳奕迅
04  08  初心小島    姚焯菲
05  07  無能 為力     泳兒
06  10  Little Love   陳明憙
07  09  青春告別式   張敬軒
08  13  Shattered   王菀之
09  14  Why You     江海迦
10  15  啲咁多     吳業坤
11  16  回憶半分鐘   雲浩影
12  ne  黑玻璃       洪嘉豪
13  ne  中二寄生魂   陳柏宇
14  18  You're Gone  應智越
15  17  小孩子才做選擇 鄧思朗
16  20  自我反省    黃明德
17  19  向明日乾杯   李璧琦
18  ne  Forever 19    甄濟如
19  ne  戀愛禁止    乙女新夢
20  ne  鼓舞      方俊

Chill Club 推介榜@2024/02/18
RK  LW Songs        Singers
01  04  你不會一輩子的愛上我 Tyson Yoshi
02  07  All That I Want    馮允謙
03  06  爆煲急救指南     The Hertz
04  10  四五成群       ERROR
05  09  雙喜樓        Twins
06  ne  空城記        陳奕迅
07  08  無傷大雅       林峯
08  ne  說好的未來      陳泳伽
09  ne  回憶半分鐘      雲浩影
10  ne  Rocketstars      MIRROR
Nick's Music Selection 2024 (Week 25)
1. 百萬大道 - 張天賦  2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷  3. 雙兒 - 周國賢

佢尋日話下個禮拜就有
荷蘭番茄 發表於 2024-2-25 21:13

準備難聽過dumdum

佢尋日話下個禮拜就有
荷蘭番茄 發表於 2024-2-25 21:13

I mean joey 0331 之前出
Week 22
冠軍歌:黃妍 - 黃言

回復 320# 我等我在
Dum dum 2.0比較刺激,但係希望唔好出敢2.0 aka career worst.
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

Chill Club 推介榜@2024/02/25
RK  LW Songs        Singers
01  03  爆煲急救指南     The Hertz
02  10  Rocketstars      MIRROR
03  02  All That I Want    馮允謙
04  08  說好的未來      陳泳伽
05  06  空城記        陳奕迅
06  07  無傷大雅       林峯
07  09  回憶半分鐘      雲浩影
08  NE  青春告別式      張敬軒
09  NE  黑玻璃        洪嘉豪
10  NE  You're Gone     應智越

本周共3首新上榜歌曲

OUT

01  你不會一輩子的愛上我 Tyson Yoshi
04  四五成群       ERROR
05  雙喜樓        Twins

評分人數

0331也是3月
kosuzu_redox 發表於 2024-2-25 20:22

佢尋日話下個禮拜就有
不正常人類推介榜 2024 Week 25
1. 喃嚒師感官漫遊 - 林家謙 2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷 3. 唞 - 陳柏宇

AK 新歌 MV 又露肉 Guilt Machine or Guilty Pleasure?

https://www.instagram.com/p/C3xQV_6PFEU/

幸兒話下個禮拜出新歌
禾祖去咗邊
荷蘭番茄 發表於 2024-2-25 18:47

我從來都不是娘惹菜,終於要plug
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

0331也是3月
kosuzu_redox 發表於 2024-2-25 20:22

《以你命名的恆星》可能派先
Nick's Music Selection 2024 (Week 25)
1. 百萬大道 - 張天賦  2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷  3. 雙兒 - 周國賢

個個都話一秒係調, 明明我記得係借wk1 ap
如果唔係當年第十位會係邊個
絕對係公司問題 , Warner  ...
快劍俠 發表於 2024-2-25 18:29

我21年嗰陣已經見有人不滿捧佢唔捧蕾
結果係點就唔講啦
Week 22

幸兒話下個禮拜出新歌
禾祖去咗邊

0331也是3月
Week 22

幸兒話下個禮拜出新歌
禾祖去咗邊

隱形遊樂場仲有版本未派呢可能

雲吞?
梨胃言 發表於 2024-2-25 18:34
一秒 借埋 wk1 ap 都只有 127, 當年第十位 (唔計被 DQ 嘅 Jun & Yoyo 153; Juno 133 & CF 132 調上去) 係 雲吞 140.

幸兒話下個禮拜出新歌
禾祖去咗邊
不正常人類推介榜 2024 Week 25
1. 喃嚒師感官漫遊 - 林家謙 2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷 3. 唞 - 陳柏宇

**** 本內容被作者隱藏 ****
榜尾大亂鬥係咩事
kwanie 發表於 2024-2-25 18:39

唯一肯定嘅係My Life上硬

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

榜尾大亂鬥係咩事

女三甲都夠啦 投資係要睇回報
    洪嘉豪呢啲都係啱啱唔洗蝕 (其實都好難講

雲吞?

唔講都唔記得當年拎到女銅
華納都算好嘢,雖然嗰年女三甲無出力爭,係最尾派多首歌攞多少少ap 咁大 ...
hehemamama 發表於 2024-2-25 17:59

絕對係公司問題 , Warner 一單job 都唔幫佢接.  令佢再霉d
現在就算華納興群星 咁出廣告客戶show 都唔會有mag 子

之前Janice都係電台訪問講過 點解有d job 唔幫佢接

我估係因為佢以前堆負面新聞/同音樂無關新聞實在太多掛 (被男友打, 被劈腿, 抑鬱, 自己劈腿, 被自己狗狗拉 ...
boy4dudes 發表於 2024-2-25 15:50

唔講都唔記得當年拎到女銅
華納都算好嘢,雖然嗰年女三甲無出力爭,係最尾派多首歌攞多少少ap 咁大把
但拎完女銅又唔谷,哂氣

19年十大又係調都要調比佢
而家咁霉係mag問題定公司問題

Btw 黑玻璃又播返多少少
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

黑玻璃可能有十週
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

如果冠little love 先黑玻璃似乎有十大喎(如果未死嘅話)
LLLC 發表於 2024-2-25 13:44

咁樣無啦啦整週低位 仲以為今年十大cut off可以上返120

我有時唔明點解mag 咁多haters. 佢現在咁少曝光都可以追住黎話
男男女女都有 , 唱得好唔好都成 ...
快劍俠 發表於 2024-2-25 13:50
我估係因為佢以前堆負面新聞/同音樂無關新聞實在太多掛 (被男友打, 被劈腿, 抑鬱, 自己劈腿, 被自己狗狗拉到 x 街受傷, 做小三, 被非洲愛麗兒疼愛). 無計, 香港人如果係一窩蜂憎恨開一個藝人, 個藝人好難翻身香港市場 (e.g. 劉錫明/毒瘤明, 咸校長, 肥媽, 陳小春, 人瑞, SM, 肥二汶, Kay).

當年好鐘意佢 d 冷門 sidetracks like 可愛的人方可愛, 海賊, 情歌的意義, 金剛圈; 後來 忍, 重光紀念日 & 失戀的人站起來 以為佢會有好轉, 點知...... I guess 一次女銅算執到

不日派歌. Mag IG posts 瘋狂翻唱+畫畫, 似被雪緊雪到完約
boy4dudes 發表於 2024-2-23 14:07

我有時唔明點解mag 咁多haters. 佢現在咁少曝光都可以追住黎話
   男男女女都有 , 唱得好唔好都成村人話佢 , 10個comment 9個都係負面

如果冠little love 先黑玻璃似乎有十大喎(如果未死嘅話)

《三生有幸》MV - 周殷廷
boy4dudes 發表於 2024-2-25 13:31

得到gin ge blessing 今年有歌出

《三生有幸》MV - 周殷廷

AK第一首903十大來了
Kfmusic 發表於 2024-2-24 21:55

荃力支持Alicia Keys
DM多仔多到覆唔哂

tvb居然out泳兒??? quota被twins搶了
sexykaren 發表於 2024-2-24 23:25

連 剩下的幸福(2台冠)都冇埋

眼鏡仔連acoustic version都有得上,美唉
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

tvb居然out泳兒??? quota被twins搶了
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

估唔到今個星期黑玻璃到數榜先播第一次,似乎唔會冠,唔通等下首?
hehemamama 發表於 2024-2-24 21:13

兩間廣播道電台又對著幹
那陣時不知道 置身的日子都發亮

釗峰遺憾派埋都先上5046
Ivana首主題曲唔可以即換
美aiiiii
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

回復 288# Kfmusic

26號出
Guilt Machine 話係Rock 歌wo
音樂記錄
don't forget tonight

以前啲歌手一年可以2-3碟、有10首派台歌、有啲係合唱/唱作、有啲係唔入碟嘅劇歌/廣告歌、仲有攻台嘅 ...
mosesming 發表於 2024-2-24 17:53

似曾相識
我估錯這個世界得到教訓

勁歌金榜@2024/02/24
RK  LW Songs                 Singers
01  02  魔氈                  曾比特
02  04  初心小島                姚焯菲
03  03  空城記                 陳奕迅
04  06  Little Love              陳明憙
05  07  青春告別式               張敬軒
06  09  Why You                 江海迦
07  10  啲咁多                 吳業坤
08  13  中二寄生魂               陳柏宇
09  14  You're Gone              應智越
10  11  回憶半分鐘               雲浩影
11  12  黑玻璃            洪嘉豪
12  ne  澀谷駅前等 Acoustic Ver.  林智樂
13  ne  逆時針的古董錶(5046)      梁釗峰
14  18  Forever 19                 甄濟如
15  16  自我反省                 黃明德
16  ne  召喚絲                  吳若希
17  19  戀愛禁止                 乙女新夢
18  ne  我的形狀                     Supper Moment
19  re  島嶼時間囊                 Zpecial
20  ne  永久損毀                 張天賦 / 陳蕾

評分人數

估唔到今個星期黑玻璃到數榜先播第一次,似乎唔會冠,唔通等下首?
hehemamama 發表於 2024-2-24 21:13

窮人走勢,Kaho 1月1日要唱三首
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

回復  梨胃言
今年99%祖兒至尊
cubex___ 發表於 2024-2-24 17:38

咁陳蕾都有得拎至尊歌?
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

回復  joey2009
+Him一定冇唱作金,今年軒公出嘅歌target this award
cubex___ 發表於 2024-2-24 19:51

果個公公又唔交出水準,幾時收皮
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

AK第一首903十大來了

下個禮拜出
GaracyTan 發表於 2024-2-24 21:14

同富貴男友一齊出

幸兒唔出歌係咪畀公司調咗去摘名
梨胃言 發表於 2024-2-24 20:51

下個禮拜出

港台竟然冠洪嘉豪
DMH 發表於 2024-2-24 13:45

連冠4首,估唔到
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

唔洗account 會有專人摘低你個名
Yan 發表於 2024-2-24 20:23

幸兒唔出歌係咪畀公司調咗去摘名

佢而家應該無account
下次hide咗先講
梨胃言 發表於 2024-2-24 19:24

唔洗account 會有專人摘低你個名

回復 275# joey2009
+Him一定冇唱作金,今年軒公出嘅歌target this award
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

又摘名
kwanie 發表於 2024-2-24 19:06

佢而家應該無account
下次hide咗先講

無答案播得咁差應該白果
今年英皇冇quota畀佢
梨胃言 發表於 24/2/2024 18:23
又摘名

咁林家謙? 唱作金十大無三甲?
joey2009 發表於 2024-2-24 17:50

無答案播得咁差應該白果
今年英皇冇quota畀佢