返回列表 發帖

[CM民調] 叱吒樂壇「我最喜愛的歌曲」最後5強投票

單選投票, 共有 290 人參與投票
8.28% (24)
4.83% (14)
22.07% (64)
18.28% (53)
46.55% (135)
您所在的用戶組沒有投票權限

乜CM民調同結果咁大反差

獨家村票數仲衰過勝利杜

support獨家村!!!

勝利道都叫大熱
青春常駐點都熱過安仔
nicholashin 發表於 2014-12-30 15:35

好憎勝利道,,, 好Q難聽.

支持獨家村!!!!!!!!!!!!!!

雖然想要雨傘拿最歌,不過還是覺得青春常驻的可能性大一些

撐起雨傘 啦!
2014一首好重要, 好有代表性既歌

喜歡獨家村,但覺得都係雨傘會贏,始終多d人識....

2014年黎講一定係撐起雨傘

青春常駐

回復  lblemon

咁又係嘅……
之前係諗住如果前面先攞完至尊歌無幾耐,最歌票數太難看就唔係幾好,如果票 ...
mikisama 發表於 2015-1-1 16:13

我諗第尾果隻票數唔會太差, 5隻歌都有一定支持者的.

回復 101# lblemon

咁又係嘅……
之前係諗住如果前面先攞完至尊歌無幾耐,最歌票數太難看就唔係幾好,如果票數正常嘅話就唔緊要

一定係獨家村!!

真心好多好歌
但我都係中意勝利道,安哥近年佳作,唱得好好

2014年多好歌, 入到最後五強已經好叻
lblemon 發表於 2015-1-1 15:10

同意 講真其他入圍既歌都咁正而且話題性/迴響同質素又高
尤其雨傘就係運動主題曲
青春又有烏卒卒加持
Kay媽有雞羔同高登女神既影響力
勝利杜就算係包尾都已經好叻架啦

唔知當晚會不會真係勝利道包尾……係嘅話場面都幾尷尬
mikisama 發表於 2014-12-30 18:41

2014年多好歌, 入到最後五強已經好叻

我投青春常駐.

請勿齋打歌名 至少講番句點解
違者扣分處理

青春常駐

青春常駐

謝安琪 加油!!!!

問我自己個心 當然係想青春或者獨家
始終兩首所講出黎既Message都好動人
而且音樂性比雨傘高
同埋正如上面所講
Kay拎到既話真係可以打枝強心針去佢自己成間細公司既所有人
(無論係最歌定最女都有相同作用)

不過論時代意義 非雨傘莫屬
而且如果見到有人大合唱
以及場內有人舉黃傘果下個畫面
應該會好經典 同埋好為呢場運動打氣

所以 呢個咁難既決定就留比在場人士啦 哈哈

青春常駐!

如果撐起雨傘攞唔到,又會俾人大造文章..
而家好似個個覺得佢好大機會 所以唔投佢SOSAD

支持獨家村!!

獨家村!!!!!

獨家村 謝安琪 have to be number one!!

最喜愛應該係獨家村, 但計投票好大機會係撐起雨傘
至尊歌流淚行勝利道分分鐘最少票

撐起雨傘(群星) 實食無痴牙

支持 獨家村!
很希望樂迷的投票結果能大力摑大公司壟斷同電台以商業利益為先的現象一巴!
證明獨立公司也有出頭天,抗議電台壓低Kay ap,還Kay好歌好碟一個公道!
希望大家珍惜同支持一個有心有實力有潛力的歌手,加上獨家村有紀錄今年香港人渴望自由的時代意義,值得支持!
若我所見不相同 獨守一角青空
浪漫願他不要改 所信是模糊 仍肯冀待

獨家村

最鍾意獨家村

青春常駐

Umbrella VS 獨家村 , 聽曰先決定投邊隻

入場投會唔會勝利道又包尾
lampard08 發表於 2014-12-31 17:01

唔出奇

青春常駐
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

入場投會唔會勝利道又包尾

投左比青春常駐,希望好歌有好報

YAHOO都做緊 場外投票
liebe 發表於 2014-12-31 14:13

唔可信.... 你望下 下面接 陳生 棒既大熱先

啊苦 打手真係多...
潛水。。。。

青春常駐!!!
<<撐起雨傘>> 嘅精神&意義我都支持, 不過始終係投「我最喜愛的歌曲
我會選好聽兼有意義嘅<<青春常駐>>
支持真普選都唔一定係樂壇盲撐<<撐起雨傘>>
因為我同時支持樂壇
認真, 撐起雨傘 首歌並不算好聽......

全球樂壇已經被 K-Pop污染左, 唔希望因為呢一步, 令樂壇變得太著重歌詞中的訊息&當中嘅政治立場, 而令到樂壇歌曲創作空間減少﹑ 什至忽略演繹﹑旋律﹑編曲要求
好歌對我黎講, 要帶出訊息之餘仲要好聽先得。

希望係獨家村win!
美kay好發力

青春常驻
公道自在人心

個人選最喜愛歌曲原則:音樂質素、歌曲主題/代表性、歌手表現。
主觀同客觀 (雖然唔 樂觀 ) 地睇,《獨家村 ...
hinkay 發表於 2014-12-30 17:16

說的好好!

On 9 903,hea播Kay,勢不兩立除了冠軍周一直榜單十名以外,到11月先話熱播獨家村。擺明係想kay出席,但係 ...
黃家正 發表於 2014-12-31 02:30

諗法類似點都係撐獨家村

1st choice: 青春常駐
2nd choice: 流淚行勝利道
3rd choice: 獨家村

liebe 發表於 2014-12-31 14:13

每個場既投票結果都唔同, 今年競争好似好精彩

https://hk.celebrity.yahoo.com/polling/

不喜欢撑起雨伞

青春常驻

青春常驻。

On 9 903,hea播Kay,勢不兩立除了冠軍周一直榜單十名以外,到11月先話熱播獨家村。擺明係想kay出席,但係又5肯俾大獎。
Kay今年37歲,應該好快就5玩啦,宜家香港樂壇,出一隻大碟就少一隻。希望903還Kay一個公道。
舞來舞去 不日內開始錄音。