返回列表 發帖

[Mar/2016] 肥媽友誼長存30週年演唱會

『肥媽友誼長存30週年演唱會』
演 唱會日期 : 2016年3月18至19日(8:15pm)
票 價 : HK$580 / HK$380 / HK$180
地 點 : 紅磡香港體育館
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

唔知會唔會唱呢首
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

支持!!!元祖級肥人歌手<333
但我想睇佢同6號打情罵俏多過佢唱歌

IS 689 gonna be a guest too ? LOL

計埋果堆嘉賓都冇可能賣得好啦。好多贊助嗎

好想睇
Happy and Blessed.

支持!!!元祖級肥人歌手
harryharry 發表於 2016-1-6 18:18

仲有好多肥人做嘉賓

支持!!!元祖級肥人歌手
harryharry 發表於 2016-1-6 18:18

肥人歌手.... 係咪要唱"你瘦夠了嗎?"

一定有6號
過場上台搞下gag

其實肥媽同咪咪姐呢d 級數有價有市
實有捧場客

仲有好多肥人做嘉賓
ed8671ed 發表於 2016-1-6 18:40

笑咗我成分鐘

唔買$580霏會對唔住自己架喎
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

IS 689 gonna be a guest too ? LOL
matthewyky 發表於 2016-1-6 18:19

可以尾場懕軸出嚟唱友誼之光, 貎似689好熟首歌
分分鐘成班藍絲都會衝哂上台

藝人肥媽(Maria Codero)到酒店舉行紅館演唱會記招,獲擔任監製的錢國偉及黑妹撐場。肥媽透露今次邀請到很多嘉賓,全因「朋友」兩個字,而內部應購亦已經賣了價值二百多萬的演唱會門票。談到演唱會神秘嘉賓,肥媽說:「大家唔同唱片公司唔講得架,我淨係知有草蜢、巫啟賢、黃小琥、欣宜,唔講得架。」

肥媽透露今次會是她最後一次踏上紅館舞
,提到上一次兩年多前唱完紅館演唱會後第二日就進了醫院,幸好能夠康復,所以希望今次演唱會後,進入半退休狀態。當談到可會為演唱會減肥,肥媽笑指自己要「keep fat」,因以前試過減肥,但大家都覺得唔好睇,笑言:「我瘦咗怕老公jealous有人溝我。」

問到肥媽為何選擇做告別演唱會,她直言想陪住啲孫長大。至於工作量方面,肥媽表示:「如果煮嘢就ok,嗰啲幾日就拍完,登台唱歌就唔會喇,之前馬來西亞嗰邊有個二百幾萬嘅job,要個個月過去,都推咗。個心係想喺香港做個終結。(老公怕你辛苦?)佢兩年前已經叫我退休,又同我啲兄弟姊妹講,話『你家姐已經唔係我老婆,我起身佢已經出咗門,夜晚錫啖就Byebye』。」她又指剛剛過去的聖誕節首次跟家人過,但全家人都畀壓力自己,笑說:「我嗰晚就對住我老公講粗口,我話x你,佢就話佢等咗好耐!」肥媽就坦言退休後做個稱職嘅新抱、老婆、外母同家姐。

要睇就好睇喇

估唔到而家仲有$180既票價~已經消失好幾年!

唔買$580霏會對唔住自己架喎
dongbb2332 發表於 2016-1-6 22:58

Dong bb 會去睇。。咁重口味

689咁喜歡肥媽。。一定會去支持啦。。

估唔到而家仲有$180既票價~已經消失好幾年!
kh23 發表於 2016-1-8 10:19

jolin
02 著地 - 鄧麗欣

jolin
hinz 發表於 2016-1-8 11:42

竟然.....
好難得~~希望遲下D演唱會多番d

會唔會請埋欣宜陳凱彤做肥嘉賓噶
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

會唔會有“你瘦夠了嗎?”

689伉儷真係有去囉

689有無上台唱歌?
肥媽有無叫全場萬幾觀眾拍掌撐佢?

689伉儷真係有去囉

689有無上台唱歌?
肥媽有無叫全場萬幾觀眾拍掌撐佢? ...
阻住 發表於 2016-3-20 00:31
我想知佢有無講爛gag

689伉儷真係有去囉

689有無上台唱歌?

佢拖住左龍蝦
02 著地 - 鄧麗欣

689伉儷真係有去囉

689有無上台唱歌?

嘩 好嘔心
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

佢拖住左龍蝦
hinz 發表於 2016-3-20 04:02

今次成條魷魚咁

3月19日肥媽友誼長存30週年演唱會Rundown:
珍羞百味
小小小大帝
要爭取快樂
虎威
友誼之光
友情歲月 志雄哥,李天翔,古卓文
刀光劍影 志雄哥,李天翔,古卓文合唱
歸航 方伊琪
風雲 蘇珊
熱情的沙漠 羅敏莊
More Than I Can Say 黑妹
偷偷摸摸 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹合唱
甜蜜蜜 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹合唱 
月亮代表我的心 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹合唱 
肚痛歌 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹合唱
荷花香 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹合唱
今宵多珍重 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹合唱
鳳閣恩仇未了情 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹合唱
夜來香 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹合唱
小城故事 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹合唱
問我 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹合唱
One Way Ticket 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹合唱
友誼之光攪笑版 阮兆祥
濃本多情 胡楓
喜喜洋洋 阮兆祥合唱 
二人的歌 徐佩兒合唱
Ma Ma I Love U
浪子心聲 曾志偉,阮兆祥合唱 
沒時間後悔 陳奐仁
我的心裡沒有他
沒那麼簡單 黃小琥
大吉利市 Big 4
要爭取快樂 Big 4 合唱
Sha L a La 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹,Nel Nel, 王梓軒合唱
Beautiful Sunday 方伊琪,蘇珊,羅敏莊,黑妹,Nel Nel, 王梓軒合唱
勇敢的中國人
白金升降機 陳潔靈合唱
一樣的月光 陳潔靈合唱
千個太陽 陳潔靈合唱
友誼之光群星

她又指剛剛過去的聖誕節首次跟家人過,但全家人都畀壓力自己,笑說:「我嗰晚就對住我老公講粗口,我話x你,佢就話佢等咗好耐!」
harryharry 發表於 2016-1-6 23:21

{:1_14:}{:1_14:}{:1_14:}{:1_14:}{:1_14:}
好重.....

3月19日肥媽友誼長存30週年演唱會Rundown:
珍羞百味
小小小大帝
要爭取快樂
虎威
友誼之光
友情歲月 志雄 ...
艾石仔 發表於 2016-3-20 18:22

有無18號rundown?