返回列表 發帖

[Dec/14/2021] Life / Line - 馮允謙 (EP)

歌手:馮允謙
唱片名稱:Life / Line
唱片封面:

推出日期:2021-12-14
唱片類型:EP

Track List:
CD
1. 思念即地獄
2. 因愛之罪名
3. 一步一悔過
4. 冬日寂寞考
5. 生不逢時
6. Lonely Winter

附加資料﹕

出處:發記
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

支持jf!! 今年紅色cover啲碟都好高質

Lonely Winter 應該係冬日寂寞考英文demo

生不逢時新歌

咁《冬日寂寞考》(Not So Lonely Version)唔入碟?

以為全部都喺5字歌

仲以爲會係大碟....
希望明年有個人演唱會!!

點都要支持JFBB 要買兩隻

sky music: HK$128.00
Echo CD Centre: 售價大約$125

寰亞啲碟真係良心價,JF好似話個packaging都好靚

始終好想JF 出一隻大碟...
不過兩年三隻EP 已經好勁
Canto Music Picks 2024 Week 13
#1 說走就走 雷同二友

以為會有Can't stop myself tonight添

有d期待生不逢時
準備好下星期一去moov個新碟發佈會

仲有一隻新歌
好想知好唔好聽
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

好靚仔
希望出年有solo concert

好靚仔
希望出年有solo concert
lemontea1069 發表於 2021-12-8 14:53

買隻支持JFBB

生生不逢時
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

有d期待生不逢時
準備好下星期一去moov個新碟發佈會
rainbowycc 發表於 2021-12-8 14:16

文字直播PLS

cover有d似ansonbean

certido 發表於 2021-12-8 16:00

都有d似aarif

certido 發表於 2021-12-8 16:00

我又係第一眼以為自己睇到ansonbean
仲諗住只係自己朝早未訓醒

以為會有Can't stop myself tonight添
北風 發表於 2021-12-8 14:15

有埋 how many times, 同Janice 做果兩隻mix (fmp, 一格格)更完美

支持JF!!

Jay (同佢細佬 Tim) 都好好 J. JF 連晒肌都好 shy 咁, so cute cute

https://std.stheadline.com/realt ... B%E6%88%90%E6%9E%9C

已買簽名版

G 持

文字直播PLS
wchild 發表於 2021-12-8 15:56

盡力分享俾大家!!!

以為全部都喺5字歌
阿mark 發表於 2021-12-8 12:53

生生不逢時

Jay (同佢細佬 Tim) 都好好 J. JF 連晒肌都好 shy 咁, so cute cute
boy4dudes 發表於 2021-12-8 18:16

而家太瘦, 以前個樣得意d

Support Jay
Follow my IG: @delightcantopop

boy4dudes 發表於 2021-12-8 18:16

佢細佬堅正
Follow my IG: @delightcantopop

其實個樣好似唔同左

望住cas隻碟 再望其他
隻隻都係貴
Nick's Music Selection 2024 (Week 25)
1. 百萬大道 - 張天賦  2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷  3. 雙兒 - 周國賢

馮允謙 Jay Fung 2021全新專輯 《LIFE/LINE》12.14發售,以下限量版將於 https://pastell.store 發售:

1.Pastell限量版《LIFE/LINE》專輯連 「新手吸血鬼指南」禮物套裝:
發售時間:12月14日 早上11時
價錢:$488

內容物包括:
-《LIFE/LINE》專輯一張
- 「新手吸血鬼指南」禮物套裝一盒

2.Pastell限量版 「新手吸血鬼指南」禮物套裝:
發售時間:12月14日 早上11時
價錢:$388

內容物包括:
-「新手吸血鬼指南」禮物套裝一盒

——

「新手吸血鬼指南」:
- 《吸血鬼的悔過書》圖文書:
改篇自同名廣播劇,將吸血鬼J先生與雪小姐的故事以圖文的形式重新演繹,永久保存。

- 《LIFE/LINE》金屬襟章 (一套三款):
以《LIFE/LINE》專輯為靈感設計的三款金屬襟章。

- Jay Fung MV造型照片咭 (一套兩張)

支持jf!!

支持jf 今年啲歌都好高質

仲有新歌!

無聊 post 下 Jay 四年前坐在一棵聖誕樹前同 Cousin Fung & Ronald Tsui 合唱 首 Babyface (咖啡因萬歲 英文版), 好正好正
(from 1:51)

無聊 post 下 Jay 四年前坐在一棵聖誕樹前同 Cousin Fung & Ronald Tsui 合唱 首 Babyface (咖啡因萬歲 英 ...
boy4dudes 發表於 2021-12-10 02:50

呢首loop左好多次!識貨啊

JF轉公司每隻碟D相都好靚
但由上一隻開始係咁用大頭相
唔係唔鍾意JF個樣 但係咁大頭真係唔係呢個年代嘅style

^同感
AWAKEN 張碟入面有好多靚相比較適合做封面&配主題
不過JayFungBB實在太靚仔啦

唔係唔鍾意JF個樣 但係咁大頭真係唔係呢個年代嘅st ...
俊仔 發表於 2021-12-10 10:01

可能公司覺得佢靚靚仔仔
難得有歌手咁靚嘛 show下靚仔樣至得

但認真 佢細佬比佢仲靚仔
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

今年JF隻碟繼續高質, support!

可能公司覺得佢靚靚仔仔
難得有歌手咁靚嘛 show下靚仔樣至得

但認真 佢細佬比佢仲靚仔{:4_101: ...
liebe 發表於 2021-12-10 14:21

如果到時係大size就不得了

支持!!!

唔係唔鍾意JF個樣 但係咁大頭真係唔係呢個年代嘅st ...
俊仔 發表於 2021-12-10 10:01

detour 勁靚又有氣質
但之後awaken 同呢隻cover都有啲老土

今日係商場見到Jay Fung 成個怕羞仔咁

支持

detour 勁靚又有氣質
但之後awaken 同呢隻cover都有啲老土
mc) 發表於 2021-12-12 12:04

但其實入面D相同graphic係靚的

生不逢時 係hobing + 唐善行 + 林若寧

生不逢時 係hobing + 唐善行 + 林若寧
wchild 發表於 2021-12-13 22:40

頭先播左幾好聽

頭先播左幾好聽
rainbowycc 發表於 2021-12-13 22:53

咩類形?