返回列表 發帖

[結果] CM會員共和榜: 2023年度我最喜愛的歌曲第三季季選

日期: 2023年10月29日 (星期日)
時間: 22:30
主持: ed8671ed

候選歌曲名單: (合共42首)
AGA - Count to Ten
AGA - Special One (Ft. 陳奕迅)
COLLAR - idc
Gin Lee - 企好
Gin Lee - 後人類的美麗與哀愁
Gordon Flanders - First Class (Ft. The Crane)
The Hertz - 正義病患者
The Hertz - 煩
Kiri T - 關我蛋治
KOLOR - 52赫茲
Lolly Talk - 一把火
Lolly Talk - 四方帽之約
Luna Is A Bep - 君莫問
Nancy Kwai - You took my breath away
Pandora - 找出秒針的缺口
RubberBand - 不如散步
Serrini - 不冷淡不熱情
尹光 - Dear Myself (Ft. Wan K.)
方皓玟 / mansonvibes - God Save The Queen
王嘉儀 - 我們的鬼魂
石山街 - Way Out
何韻詩 - 威廉
呂爵安 - Again!
李駿傑 - You First
林家謙 - 怪我只敢做好人
林家謙 - 流離者的海
泳兒 - 一了百了
邱彥筒 - fOoL##
張天賦 - 抽
陳健安 - 仍然是那個少年
陳慧琳 - 烈愛成灰
陳慧琳 - 談情的價值
雲浩影 - 無以名狀的痛
馮允謙 - 收到收到
馮允謙 - 尋找隱世巨聲 (Ft. Young Hysan)
黃妍 - 哀傷的作者
雷同二友 - 路仍長
鄧小巧 - 瀟灑
鄭秀文 - 吃掉悲傷
謝安琪 - 成婚破浪
藍奕邦 - 情定唐人街
魏浚笙 - 失約巴黎

Gin會唔會又介票

AGA會唔會又界刂票

家謙會唔會又介票
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

AGA會唔會又界刂票
WZA111 發表於 2023-10-28 19:52

Count to Ten好難鎅到

AGA會唔會又界刂票
WZA111 發表於 2023-10-28 19:52

Count to ten可能得你一票

Count to ten可能得你一票
Yan 發表於 2023-10-28 20:10

你真係明白我

Voted CTT + 一票都冇投俾幸兒

支持AGAin!
在這畢生不滅 無極的狀態

支持AGAin!
losyes 發表於 2023-10-28 22:57

隊友
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

支持band !
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

琪待!
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

希望煎煎上晒兩首
Week 24
冠軍歌:JACE - 百妖夜行的修行

I’m ready

Hi,又係我
快快手搞掂佢!

CM會員共和榜 2023年度我最喜愛的歌曲第三季季選
第五位 TAG

另外咁啱得咁橋,Jace跟環球反面真正原因流出,知情人士透露絕對跟錢有關。「公司見佢近年走紅決定力捧,更當正佢係搖錢樹,幫佢接Job時瘋狂加價,甚至玩彈弓手,明明講好一個價錢,臨埋門又再加價,唔係一次兩次咁做,係經常都係咁,搞到嚇走晒啲客,後尾傳返去Jace度,佢梗係勁嬲啦!」知情人士又稱,上位中的Jace好珍惜每個搵真銀機會,「Jace知道疫情下,好多公司未必畀到好價錢,加上覺得自己未紅到可以推job,寧願價錢將就吓,接多幾個Job仲好,Jace同公司反映過都冇用,眼見公司咁搞法真係見財化水,覺得跟公司傾唔埋,咪決定唔續約囉!」

肯定就是人氣急升嘅李幸兒

第五位

怪我只敢做好人 (27)

唱:林家謙
曲:林家謙
詞:林夕
編:林家謙
監:林家謙

就怪自己太害怕講話 說謊都口震
做我自己太易會得罪 塑膠的複製人
對不起 我想忍
卻不禁 不對事 對人

記住挺直腰骨企好

Very sad result for music.

第一個界刂票歌手出現

肯定就是人氣急升嘅李幸兒
WZA111 發表於 2023-10-29 22:35

李幸兒同海迪唱完企好就消失咗

估唔到大家都話好悶嘅謙歌都有五強
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

ho 人
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

第三位同票!一次過TAG

第三位 TAG

自己的功課要自己的做 自己的成長你怎麼怪我
你要不去承認自己軟弱 我們又怎能打開枷鎖
set me free set me free set me free
I never knew I'd be
I didn't know I was

Set me free~~
Set me free~~~!

判我酷刑!!!賜我罪名~~

企好 ready

Count to Ten is coming

第三位 - 第一首

仍然是那個少年 (29)

唱:陳健安
曲:陳健安
詞:Jim Yan / Oscar
編:賴映彤
監:賴映彤 / 陳健安

一息間變老
仍然要想得出就做
佛理哲學太深奧 掃走地圖
不准聽勸告
仍然有青春的道路
任性得叫前人看到 會警告

恭喜on仔!

恭喜族長

迪迪同幸兒無得4首入晒

第三位 - 第二首

威廉 (29)

唱:何韻詩
曲:何韻詩
詞:何韻詩
編:李端嫻
監:黃耀明 / 何韻詩 / 李端嫻

忙著轉變  身段快長
一人搖手 一人仍舊
時日可修復那裂痕
找回 原本的 那一個我

三首已中兩首
(雖然淨翻兩首應該都冇

三首已中兩首
(雖然淨翻兩首應該都冇 )
WZA111 發表於 2023-10-29 22:51

對幸兒嗰2首咁無信心

迪迪同幸兒無得4首入晒
梨胃言 發表於 2023-10-29 22:49

會出現無一獲獎record

啱啱想上wiki搵返句嘢,原來成個page比人鏟咗

第二位 TAG

練功練功
好過喺度亂想一通
講到天花龍鳳
帶人遊西北東
I’m so turn off 唔該你練功練功
坐而言起而行練練功

會出現無一獲獎record

啱啱想上wiki搵返句嘢,原來成個page比人鏟咗 ...
ed8671ed 發表於 2023-10-29 22:55

希望琪粉幫手整翻個page

第二位

企好 (35)

唱:Gin Lee
曲:徐浩
詞:黃偉文
編:徐浩 / 黃兆銘
監:徐浩

臨完場捱一刀
如何才能不倒
背熟這 八字訣
記住挺直腰骨企好
遺憾既然 已成定數
終生跌下去 難道更加好

希望琪粉幫手整翻個page
WZA111 發表於 2023-10-29 22:59

仲有

Gin Lee! Gin Lee!

幸兒2首入晒

第一位 TAG

You’re feeling more than you ever known
Stay calm stay grounded
Stay connected to your mind and body and soul
Breath in and breathe out
Start seeing what’s your life about

集氣Special One
Week 24
冠軍歌:JACE - 百妖夜行的修行

第二位

企好 (35)

唱:Gin Lee
曲:徐浩
詞:黃偉文
編 ...
ed8671ed 發表於 2023-10-29 23:00

Talent!!
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

迪迪又贏

邪不能勝正

竟然有35票。。。
幸福多於我預期

第一位

Special One (37)

唱:AGA (Ft. 陳奕迅)
曲:AGA
詞:林若寧
編:黃思彥
監:舒文

做個獨特自己 愛多麼的詭秘
情人離奇神秘 越有趣味
享受你是你 不必世界審美
不用說道理 只因怪得起

竟然有35票。。。
on07111 發表於 2023-10-29 23:09

14 —> 35
入咗英皇真係人氣急升

頭兩位都有投
幸福多於我預期

恭喜迪迪