返回列表 發帖

《勁歌金曲》 錄影(28/05/2014)

日期: 28/5/2014
活動: 《勁歌金曲》錄影
嘉賓: 鄭丹瑞、張智霖、徐子珊、鍾欣潼、
             顧芮寧。
時間: 14:15
地點: 將軍澳電視廣播城一廠外灰位

日期: 28/5/2014
活動: 《勁歌金曲》錄影
嘉賓: 鄭丹瑞、李克勤、關楚耀。
時間: 17:30
地點: 將軍澳電視廣播城一廠外灰位

OMG hit me!!!!!!
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

子珊唱點金勝手片尾曲?

子珊唱點金勝手主題曲?
rubylovessss 發表於 2014-5-27 21:02

wiki寫係fred唱
02 著地 - 鄧麗欣

wiki寫係fred唱
hinz 發表於 2014-5-27 21:06

佢同胡鴻鈞合唱喎

佢同胡鴻鈞合唱喎
rubylovessss 發表於 2014-5-27 21:07

are u ok? 自己search 鄭俊弘 考驗
02 著地 - 鄧麗欣

are u ok? 自己search 鄭俊弘 考驗
hinz 發表於 2014-5-27 21:12

http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E8%83%A1%E9%B4%BB%E9%88%9E

《點金勝手》主題曲,與徐子珊合唱

https://hk.news.yahoo.com/%E6%90%B6%E4%BB%A3%E8%A8%80%E4%BA%BA%E9%A3%AF%E7%A2%97-%E7%B2%89%E7%B5%B2%E7%88%86%E7%BD%B5%E6%88%B0-%E5%BE%90%E5%AD%90%E7%8F%8A%E8%A2%8B7%E4%BD%8D%E6%95%B8%E5%A4%9A%E8%AC%9D%E9%8D%BE%E5%98%89%E6%AC%A3-223000027.html
另外,有指劇集《西遊記》收視差,故《女人俱樂部》播完後就安排子珊有份演出的《點金勝手》挽救收視,子珊說:「唔好咁睇得起我,我只是後輩,個劇仲有黃宗澤和其他藝人,拍完後有機會出街已很開心,但我未看過《西遊記》,所以不便評論。」並指《點金勝手》將於6月2日出街,她現在都忙錄主題曲。

rubylovessss 發表於 2014-5-27 21:16

你個source係 wiki 但fred首歌直情全首有得聽 自己諗下信乜啦
02 著地 - 鄧麗欣

咁可能一個唱主題曲 Kate同Hubert唱片尾曲咧=-=

Chilam有得冠 希望唱埋演唱會新歌

有關楚耀 不如叫埋譚詠麟XD
李克勤都黎了 幾時到Eason....

唔記得一輩子都有上榜
Gill有得冠?

OMG 鍾欣潼 !!
希望唱好啲

你個source係 wiki 但fred首歌直情全首有得聽 自己諗下信乜啦
hinz 發表於 2014-5-27 21:22

可能轉左片尾曲囉

甘都唔畀黃宗澤唱 明明<最後祝福>唱得唔錯

克勤上勁歌 無朋友Live...

第二集得兩個嘉賓??

chilam終於有冠了

另外,有指劇集《西遊記》收視差,故《女人俱樂部》播完後就安排 ...
rubylovessss 發表於 2014-5-27 21:16

你無錯...,
    徐子珊又係自己講忙錄主題曲,唔通又唔信咩,係唔知點解轉左啫!

星夢娛樂wb:
@胡鴻鈞hubert  #徐子珊# 一起錄 #勁歌金曲# 新合唱歌 #棋逢敵手#[酷][酷]

好野~~~護航冇得冠....

PangChiYeung 發表於 2014-5-28 15:34

唔好掛3>3>3...>1
tbb應該想谷套劇掛

PangChiYeung 發表於 2014-5-28 15:34

冠左就驚喇,登對 已經無嚟頭一碟第三冠,如果 護航 都冠埋,Alfred 下半年出碟嗰兩 plug 點算好。

我諗係比 護航 上一上榜,等佢勁總可以入圍金曲嗰邊,唔洗淨係候選主題曲,所以一上就第三,快上快落,求其上過合資格就算。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

睇個樣,可能 考驗 連 勁歌 都唔 plug,淨係 plug 首合唱。
如果唔係,考驗 會同 Fred 首出碟派台貼得好近。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

冠左就驚喇,登對 已經無嚟頭一碟第三冠,如果 護航 都冠埋,Alfred 下半年出碟嗰兩 plug 點算好。

我諗 ...
Bluejays 發表於 28/5/2014 04:02 PM

plug plug 冠都玩得起
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

胡鴻鈞和徐子珊果首《棋逢敵手》係插曲!

plug plug 冠都玩得起
啤啤仔 發表於 2014-5-28 21:15

牙醫依家係親生仔喎
一碟兩冠呢D規舉仲洗理既

護航 真係趕尾班車上季選榜:
http://jsg.tvb.com/2014/selections2014part1/

依據舊年 擁抱愛 趕上季選嘅勁歌榜走勢,係 3 > 2 > out
我相信 護航 係一個 copy and paste。

可以2>2
之前都試過

希望有冠

可以2>2
之前都試過

希望有冠
Flambeau 發表於 2014-6-1 15:44

我寧願佢做 擁抱愛,拿個民調 No 1
好過拿個週榜冠,分分鐘累埋新碟啲 plug

我寧願佢做 擁抱愛,拿個民調 No 1
好過拿個週榜冠,分分鐘累埋新碟啲 plug ...
Bluejays 發表於 2014-6-1 15:58

宜家當唔當新碟1st plug架其實?

宜家當唔當新碟1st plug架其實?
Flambeau 發表於 2014-6-1 16:08

唔會係啦

子珊Live得唔得架?

子珊Live得唔得架?
rubylovessss 發表於 2014-6-1 18:24

我唔只驚 子珊 唱和音 live,我連 Hubert 都驚。
Hubert 和音 live 都唔穩。

子珊Live得唔得架?
rubylovessss 發表於 2014-6-1 18:24

出左 full version 喇:

MISS KATE 啲快歌 SO MUCH <3

MISS KATE 啲快歌 SO MUCH
賴爽 發表於 2014-6-2 12:44

讀心術超正~~~~

睇個樣,可能 考驗 連 勁歌 都唔 plug,淨係 plug 首合唱。
如果唔係,考驗 會同 Fred 首出碟派台貼得好近 ...
Bluejays 發表於 2014-5-28 16:43

真係淨係 plug 首合唱,唔 plug 主題曲。
阿 Fred 算唔算避過一劫呢?
兩首歌都幾差下。

2014.06.07 - 中男  

播出日期: 2014.06.08 (日)       

香港的樂壇、影壇,近年由一班帶著一身成熟「男人魅」的「中男」獨領風騷,究竟他們有何吸引之處?今集請來由「初哥哥」到「Cool魔」也魅力非凡的張智霖(Chilam),以及三位女性徐子珊(Kate)、「阿嬌」鍾欣潼、顧芮寧(Elaine),分享各人眼中的男人魅。

女嘉賓除了大談心目中的成熟魅力男外,她們又認為男生需要「多看」、「少宅」及「有故事」,才能變得有魅力。那麼,三女覺得誰是未來魅力男的接班人?Chilam憑劇集《衝上雲霄II》「顧夏陽」一角再度人氣急升,人紅可能會惹人「埋身」,「旦哥」鄭丹瑞揚言「唔駛驚袁詠儀,有我響度」,問到有家室的Chilam可會感到後悔時,他會爆出一些驚人內容嗎?Chilam快將舉行演唱會,成熟男的歌路會否有別於以往?在場的女士又認為他應該選唱新歌還是翻唱別人的作品呢?

此外,Kate會聯同胡鴻鈞獻唱劇集《點金勝手》的片尾曲<棋逢敵手>,Elaine和阿嬌則分別送上<三千公里的理想>及<一輩子>,另有作客的C AllStar帶來<家書>;Chilam憑<你好嗎>勇奪本周「勁歌金榜」冠軍位置,難怪他笑言現在是其人生路程中最想停留的階段。

香港的樂壇、影壇,近年由一班帶著一身成熟「男人魅」 ...
matt0605 發表於 2014-6-5 12:30

個topic想點 關樂壇咩事
02 著地 - 鄧麗欣

真係淨係 plug 首合唱,唔 plug 主題曲。
阿 Fred 算唔算避過一劫呢?
兩首歌都幾差下。 ...
Bluejays 發表於 2014-6-4 21:12

真係唔好plug考驗…凈係plug喺tvb都唔好
其實我好希望2nd plug係funk嗰首 又或者rock
3rd plug 先自己作嗰首
不過睇怕2nd plug好大可能係張家誠…

真係唔好plug考驗…凈係plug喺tvb都唔好
其實我好希望2nd plug係funk嗰首 又或者rock
3rd plug 先自己作 ...
Akaisha 發表於 2014-6-5 12:54

2nd plug 即係出碟派台歌,實係最 K歌 嗰隻啦。
如果唔係,就係翻唱經典就總好笑。

3rd plug 就睇 903 差幾多先金。
如果 2nd plug 食白果,又或者今年新人合併頒(SIS帶緊頭),
到時何生都要局 plug 隻唔會 hit 但合 903 口味嘅歌。

Hubert 新人嗰年,3rd plug 衰左唔夠數,
都新出隻 明日 嚟搏 903 啦。

2nd plug 即係出碟派台歌,實係最 K歌 嗰隻啦。
如果唔係,就係翻唱經典就總好笑。

3rd plug 就睇 903  ...
Bluejays 發表於 2014-6-5 13:43

無名氏@903仲衰過雙飛
如果2nd plug衰咗 3rd plug再谷都好似唔夠…
今年應該都係合頒掛 組合係咪夠三組? 男歌手唔知GJ嗰d點計 都唔知夠唔夠三個…傳說中女新人Jude Tsang,sim C 嗰d又未出現……

無名氏@903仲衰過雙飛
如果2nd plug衰咗 3rd plug再谷都好似唔夠…
今年應該都係合頒掛 組合係咪夠三組?  ...
Akaisha 發表於 2014-6-5 15:16

Alfred  新人年 - 出走             螞蟻             殘忍     知己     厭棄
Hubert 新人年 - 雙飛     幸福/一生一心       失控                明日

可以想像 無名氏 就係 Fred 版 嘅 出走/雙飛。
如果 Fred 嘅 2nd plug 唔係 螞蟻/幸福/一生一心,
咁何生即係好有信心大眾嘅「我地要支持小人物夢想成真」心態,
可以好似 Mag 咁搵隻 非凡 做出碟派台,都頂得住做銷量四週冠。
呢個險,你覺得佢會唔會冒?

Alfred  新人年 - 出走             螞蟻             殘忍     知己     厭棄
Hubert 新人年 - 雙飛     ...
Bluejays 發表於 2014-6-5 15:56

容我幻想一下 可能係搶耳hit得起得嚟903又buy嘅呢
之不過世事冇咁完美…
但我始終覺得彈結他嘅Fred係charm好多 funk嗰首佢係自己彈返

香港的樂壇、影壇,近年由一班帶著一身成熟「男人魅」 ...
matt0605 發表於 2014-6-5 12:30

就睇下個2位女士嘅LIVE....

Hubert為咗Kate所以假唱?????

cd版都已經咁難聽
Happy and Blessed.

嬌Ok la...
子珊咪咀

Hubert為咗Kate所以假唱?????
PangChiYeung 發表於 2014-6-8 00:50

係喎~完全浪費左Hubert~

其實可以玩多聲道gar~~~~  Kate咪咀.. Hubert真唱