返回列表 發帖
冷门串烧还是没有唱吗?

冷门串烧还是没有唱吗?
youfuqi 發表於 2016-9-21 23:15

都係短版
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我睇咁多次演唱會都末試過完全無人叫ENCORE
但又照岀黎

BTW 又係終生美麗 ...
hinz 發表於 2016-9-21 23:13

班觀眾真係錫佢

其實又終身美麗係可以HUR佢
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

班觀眾真係錫佢

其實又終身美麗係可以HUR佢
JasOh103 發表於 2016-9-21 23:17

求其唱首都得啦
點解要終身美麗==
02 著地 - 鄧麗欣

把聲係好咗,特別係sexy part算唱得幾好
如何掉眼淚同如果我們不再見都降哂key,後者仲係hea唱,少少失望
又冇埋哭泣遊戲回來我身邊side track medley,諗住抖完一晚會唱返
希望尾場有齊所有嘢落碟 /_\

我睇咁多次演唱會都末試過完全無人叫ENCORE
但又照岀黎

BTW 又係終生美麗 ...
hinz 發表於 2016-9-21 23:13

第四場都係咁  呆哂
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

把聲係好咗,特別係sexy part算唱得幾好
如何掉眼淚同如果我們不再見都降哂key,後者仲係hea唱,少少失望
...
hihi 發表於 2016-9-21 23:31

今晚睇佢都幾hea
好多唱錯歌詞咁
尾場如果錄影既佢一定會醒醒定定

今晚睇佢都幾hea
好多唱錯歌詞咁
尾場如果錄影既佢一定會醒醒定定 ...
JasOh103 發表於 2016-9-21 23:32

希望真係醒醒定定啦
而家好嘥個rundown

求其唱首都得啦
點解要終身美麗==
hinz 發表於 2016-9-21 23:19

第一場之後蘋果講過Encore cut左唯...取替同終生美麗
肥婆馬上收皮

第一場之後蘋果講過Encore cut左唯...取替同終生美麗
fifty1205 發表於 2016-9-21 23:45

其實個FB page第一晚前預告左哭泣遊戲 愛的輓歌 romeo&juliet 心血來潮 最後一次 都已經出現
係得arigatou未

其實encore可以唱呢首
相信好多人都識

其實個FB page第一晚前預告左哭泣遊戲 愛的輓歌 romeo&juliet 心血來潮 最後一次 都已經出現
係得arigatou ...
JasOh103 發表於 2016-9-21 23:56

我覺得呢首麻麻
說好的我不是歌手都消失了
肥婆馬上收皮

我覺得呢首麻麻
說好的我不是歌手都消失了
fifty1205 發表於 2016-9-22 00:14

尾場應該會FULL RUNDOWN吧

咁多晚都唔唱八公里,搞錯,plug黎做乜:0/

咁多晚都唔唱八公里,搞錯,plug黎做乜:0/
hehehaha 發表於 2016-9-22 00:32

同安哥唔唱你的秀一樣

同安哥唔唱你的秀一樣
艾石仔 發表於 2016-9-22 07:43

我估尾場會一反傳統,唔唱後輩歌⋯
但以《我不是歌手》作為part2嘅小總結
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

我都相信MI 尾埸會唱"我不是歌手" 一定感動死.

其實SIDE TRACK 果PART 會唔會不嬲都係專為頭,尾場而設
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

我都相信MI 尾埸會唱"我不是歌手" 一定感動死.

其實SIDE TRACK 果PART 會唔會不嬲都係專為頭,尾場而設 ...
dom 發表於 2016-9-22 12:30

我甚至懷疑side track medley本來只係for尾場
但係爛聲對唔住頭場觀眾所以送埋俾佢地

係咪8半開場

美祖也撐mi la

在歌莉雅微博見到Touch Mi2 Rundown Setlist
同第一場Rundown一模一樣,不過1st Encore原本係closing係不要驚動愛情,2nd encore睇唔到
肥婆馬上收皮

回復 473# fifty1205

係指今晚? 定第一場個 rundown 本身係呢個 show 原本 rundown ?

在歌莉雅微博見到Touch Mi2 Rundown Setlist
同第一場Rundown一模一樣,不過1st Encore原本係closing係不要 ...
fifty1205 發表於 2016-9-22 21:07

嘉賓都睇到
說好的我不是歌手2nd encore?

今日把聲點?

同第一場Rundown一模一樣,不過1st Encore原本係closing係不要 ...
fifty1205 發表於 2016-9-22 21:07

2nd encore 係咪《默契》咋?
頭場佢話本來要換衫,但唔換唱埋佢嘛
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

回復  fifty1205

係指今晚? 定第一場個 rundown 本身係呢個 show 原本 rundown ? ...
samson712 發表於 2016-9-22 21:14

應該係指呢個show本身Rundown
肥婆馬上收皮

默契!

cut 歌再唱多次終身美麗

唱兩次終身美麗究竟係咩玩法

希望最尾兩場都錄影啦

今晚唱“默契”前,SAMMI有講話唱首咁多場都無唱既歌。
點知因為無BAND REHERSAL,所以BAND無準備

我估係八公里或我不是歌手

今晚唱“默契”前,SAMMI有講話唱首咁多場都無唱既歌。
點知因為無BAND REHERSAL,所以BAND無準備

我估係 ...
hans_lung 發表於 2016-9-23 00:16

唔好忘記part 1尾場 Mi話唱首咁多場都無唱嘅歌,點知係唯獨你是不可取替
肥婆馬上收皮

唔好忘記part 1尾場 Mi話唱首咁多場都無唱嘅歌,點知係唯獨你是不可取替 ...
fifty1205 發表於 2016-9-23 00:40

即係佢本來想唱慢版熱愛島不過band無練過

忍左咁多晚唔上黎, 今晚睇左第六場終於都可以上黎吹水
原來個full rundown係咁正 不過真係好可惜聽唔到果七首歌
而且又唱兩次終身美麗, 真係夠了

迷糊情慾對象幾surprise, 雖然係老公首歌, 但夾到個theme, 不過氣氛好dead, 我懷疑唔多人識
接住既發熱發亮都係幾surprise, remind我呢首係一首"搞野歌"
我覺得如果唔請蕭煌奇做固定嘉賓, 可以唱多兩首自己既歌仲好
火熱動感la la la都真係夠喇, 真心覺得可以cut左佢
上帝早已預備/信者得愛/不要驚動愛情我都係覺得好麻麻, 但D人反應好high

但sammi今晚的聲開番好多, 雖然降key但又無flat晒 (捨不得你我覺得唱得仲好過part 1果次)
同埋佢都好有energy去勁歌熱舞, 真係好犀利

雖然我真係好想聽個medley (以為佢唱完默契落台換衫出黎唱, 佢話唱D之前未唱過既歌, 點知都係無)
但聽到最後一次(完整全首)都已經好心足

忍左咁多晚唔上黎, 今晚睇左第六場終於都可以上黎吹水
原來個full rundown係咁正  不過 ...
masterdragon 發表於 2016-9-23 01:22

原來你忍到
其實cut左個7首 真粉真係會好唔開心
咁難得有個part 2可以換下rundown
Cut左呢7首仲係上次無唱既 有d仲完全無唱過有首17年無唱
係偏要唱不要驚動默契終身X2 觀眾可能會鍾意 不過我哋真係聽到夠
咁搞法 其實同part 1有乜分別

其實係咪團隊又ban佢
驚心血來潮 你愛我愛不起 無人識

盲粉都睇唔過眼
個7首真係好正囉!!

原來你忍到
其實cut左個7首 真粉真係會好唔開心
咁難得有個part 2可以換下rundown
Cut左呢7首仲係 ...
JasOh103 發表於 2016-9-23 01:28

唉~
樓上有人講得岩
可能開騷前真係令人太大期望, 又話會唱乜唱物
的而且確佢頭場唱左, 但好可惜因為失聲問題而唱唔到
而cut晒果D都真係好正 (雖然不是特別喜愛荒漠, 但覺得今次唔唱下次都唔知會唔會再唱)
其他慢歌更加唔洗講, 對我地呢D老mi粉真係好緊要

不過fans們都係自私(我都係), 總覺得永遠都不夠(!)
但佢今晚狀態比之前已經好好多(雖然未有時間睇番D片)
唯有相信及希望佢尾場唱番晒, 再收錄dvd

又一次證明睇演唱會最好睇頭尾場

係啊, 我通常會忍唔睇rundown, 有surprise啊嘛

補多兩句:
唱火熱動感時, 個台升起轉動令我諗起taylor swift 1989 tour唱shake it off個台咁
另外佢唱電影歌果套衫同個look好陳慧嫻

回復 484# fifty1205

笑死 都唔知係咪真心lol
仲要大家都照勁大反應

冇人post rundown嘅? 搵咗好幾頁
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

風見志郎 發表於 2016-9-23 11:33

咁你搵多幾次
02 著地 - 鄧麗欣

1. Fabulous
2. 螢光粉紅
3. 煞科
4. 親密關係
5. 迷糊情慾對象(原唱:許志安)
6. 發熱發亮
7. ...
阻住 發表於 2016-9-16 23:24

尾/尾二場有無機用番完整rundown?

如果出碟的話
唱片公司應該錄最尾2場,以策萬全

風見志郎 發表於 2016-9-23 11:33

unofficial fb 場場都有po㗎
love wins!

希望今晚mi full rundown上陣

Good show!!!

今晩有錄影

見佢把聲禁真係心up
加油Mi!

有錄影的話,有無唱哭泣遊戲??

今晩有錄影
l00540 發表於 2016-9-24 20:45

今晚唱得好博

回復 498# mr_matchman

有無唱返哭泣遊戲? 好期待呢2晚full rundown

回復  mr_matchman

有無唱返哭泣遊戲? 好期待呢2晚full rundown
samson712 發表於 2016-9-24 21:42

我都係微博睇ja
貌似無唱,而如何掉眼淚仍然係超低音版(低過concert yy),但今日把聲實好多

我睇微博,最後一次降少左半度喎!

你愛我愛不起

覺得佢今晚唱捨不得你唱得好過part 1 dvd