返回列表 發帖
柏希唱得真係有進步....

即係咁... 頭先聽Jason唱歌
我有好幾句以為聽緊King sir唱

Karson淨計今晚表現唔會有76.5吧
純粹想鋪佢返黎簽佢ja

一陣有Karson BB
專登為你睇今集
fifty1205 發表於 2014-12-13 21:15

KARSON好HEHE,愛

點解會咁低分架 :O

下個星期有合唱

Jason知道唔洗foul個反應完全係屍屍2.0 xx(

由頭兩集開始,我已經係最鍾意 珮珮 同 柏希 把聲,雖然唱只屬普通。
今集兩個一同 foul,以後得翻 Karson 睇 lu .....
仲有 男女兩個隊長 同埋 Alvin 都 ok 嘅。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

由頭兩集開始,我已經係最鍾意 珮珮 同 柏希 把聲,雖然唱只屬普通。
今集兩個一同 foul,以後得翻 Karson  ...
Bluejays 發表於 2014-12-13 22:28

我覺得ALVIN只屬雞肋一名...

Jason知道唔洗foul個反應完全係屍屍2.0 xx(
ed8671ed 發表於 2014-12-13 22:02

人地隔離係度愁雲慘霧緊, 佢爆一句「好開心」, 哈哈
今集普遍好似唱得好過之前幾集, 起碼唔會有D連唱K都不如既感覺...
果個唱守望麥田既比較有驚喜, 因為之前冇諗過佢會唱呢D歌
我覺得ALVIN只屬雞肋一名...
酷愛903 發表於 2014-12-15 10:41

我就唔明點解佢仲未out....
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

第七集 收視 14點,冇升跌
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

有無人知Mag唱咗咩歌同唱成點?
怪獸一族

好嘢 有Karson bb 為咗佢 睇返巨聲4 先

好心啦,原來射燈可以開到咁猛,鏡頭可以攞到咁花巧,香港歌手點解咁少呢d待遇?(even快歌

Jolin係咪Live?

最期待Karson同Phil唱高山低谷

Karson 唱得不錯。好聽
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

Karson真係好cute cute
好好聽高山合唱

胡琳

Karson bb 72.2 分有啲太低喎....我覺得算唱得唔錯 無走音 又有感情

話就話偶像乜乜決戰
但一位偶像派歌手都未出過......

難為我仲咁期待stephy出黎唱我首飲歌

my LOVE my HATE Award 2014 我最喜愛歌曲獎 現正接受投選!
Happy and Blessed.

sm同alvin都幾夾
唱得都唔差..咁低分?

多得他好驚嚇,我覺得點滴其實比佢好

唱得好有感覺
mag同emily都唱得好好
特別係mag

其實揀啱人真係好緊要
揀mag/hanjin呢啲知道個比賽要求啲乜嘅
佢哋真係有做到嘢出嚟,例如唱和音...

btw,
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓投票呀,就截止啦↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

mag唱得好正
一個人原來都可以盡興

下禮拜果個插班生唱讓每個人都心碎
mark比90分

Jolin係咪Live?
cindyee 發表於 2014-12-20 20:40

live ar.  唱得好好ar
其實揀啱人真係好緊要

btw, ...
ed8671ed 發表於 2014-12-20 22:05

頭先全部都係hanjin 唱合音...

其實揀啱人真係好緊要
ed8671ed 發表於 2014-12-20 22:05

其實唱歌比賽,真係要有種 style 先好睇,
就算 我是歌手 要嗌都係一種 style,
令成個 show有 節奏感,有起伏,有娛樂性。

巨聲 個 style 係着重 清新 同埋 全首歌嘅編排(係編排唔係編曲),
星夢 個 style 就係有 戲味 同 showmanship。

今集巨聲睇得我好辛苦,因為每個組合都貌合神離,
有啲就唔 care about 編排,各有各唱,
有啲就將編排左嘅野夾硬 perform 翻出嚟,睇唔到個 heart。

真係唱得好嘅,得 Hanjin 同 Mag,
可惜呢兩個咁適合 合唱 嘅歌手,都幫唔到個表演效果。
希望下一集有 CAS  Jay  Sheldon,情況會好啲。

頭先全部都係hanjin 唱合音...
donnalee 發表於 2014-12-20 22:38

啲參賽者一唱唔到和音,到 合唱嘅回合 就露底。
海闊天空 嗰次可以完全拋離其他參賽組別,都係呢個原因。

其實唱歌比賽,真係要有種 style 先好睇,
就算 我是歌手 要嗌都係一種 style,
令成個 show有 節奏感, ...
Bluejays 發表於 2014-12-20 22:43

CAS 果隊第一句評語係:CAS 和音真係和得好

XDDDD
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

Karson bb 72.2 分有啲太低喎....我覺得算唱得唔錯 無走音 又有感情
wchan2013 發表於 2014-12-20 21:16

見到PHIL 聽左一聽......佢完全唱得唔好聽 LOR =.="

又揀尊嚴又揀高山低谷
不如SONY 簽左 KARSON 佢啦

原來你想佢半紅不黑
nicholashin 發表於 2014-12-21 01:48

其實我覺得 Karson 把聲唱 高山低谷 係 ok,
我唔覺得「廣東 style」有乜野問題。
但佢同 Phil 淨係分完句,再係咁易唱幾句 unison
就叫做 合唱 呢樣野 我真係頂唔順。

你get錯我講咩
我意思係sony完全無能力捧人,karson如果比sony簽左只會成為另一個谷唔起既歌手 ...
nicholashin 發表於 2014-12-21 12:04

我知你笑緊 Sony :)
我只係 quote 緊 Karson 呢個 topic 最後嗰個 post 姐,
嚴格嚟講係應該 quote #494

如果out左karson我唸巨聲無人睇

你get錯我講咩
我意思係sony完全無能力捧人,karson如果比sony簽左只會成為另一個谷唔起既歌手 ...
nicholashin 發表於 2014-12-21 12:04

有得签好过无得签啰 ~ 你睇下巨声前三届D人家下霉到乜样 ……
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

又嗌

又嗌
kwanie 發表於 2014-12-27 20:53

頭先播佢係屋但啦喜歡你
9成係gem版本

Cas應該唔會嗌啦

Jason 又係st jo? 好多st jo wor ...

頭先播佢係屋但啦喜歡你
9成係gem版本

Cas應該唔會嗌啦
艾石仔 發表於 27/12/2014 20:59

薄情歌佢地都唱唔掂啦嗌D 乜

如果out左karson我唸巨聲無人睇
kaven 發表於 2014-12-21 19:20

試過啦,咪一樣係13,14點,點會無人睇?。

剛剛先開電視,請問Jay Fung唱左未?

試過啦,咪一樣係13,14點,點會無人睇?。
kayzzz 發表於 27/12/2014 21:05

為左 KARSON 而睇既, 我諗無 60000 人囉
bmgbmghk 發表於 27/12/2014 21:05

SingED

bmgbmghk 發表於 2014-12-27 21:05

唱左....

cas唱得好過jason囉...
jason唱到副歌好難聽

做咩今日四眼仔唱咁多xD

做咩今日四眼仔唱咁多xD
艾石仔 發表於 27/12/2014 21:06

艾粒: 釗峰, ON 仔, 四眼仔同埋................

為左 KARSON 而睇既, 我諗無 60000 人囉
SingED
kwanie 發表於 2014-12-27 21:06

1點都唔知有無。

應該要唱死了都要愛啦

小巧咁耐無見..
唱得好好聽喎

隻熊貓同hilary唔係真係有嘢呀麻