返回列表 發帖

洗唔洗咁狼呀 @@
賴爽 發表於 2012-2-15 00:34

kiss唔算最狼
最狼係疑似胸襲@_@

原來EASON/HOCC KISS得好激......
EASON摸HOCC胸...HOCC又大咬EASON

拜託DVD!彭羚同楊千嬅一定要有!!

kiss唔算最狼
最狼係疑似胸襲@_@
Lewis 發表於 2012-2-15 00:36
原來EASON/HOCC KISS得好激......
EASON摸HOCC胸...HOCC又大咬EASON
stephybest 發表於 2012-2-15 00:36

係囉 … 係真係嚟真個隻 wor

EASON 想拗番直呀詩XD?

EASON 想拗番直呀詩XD?
HO 發表於 2012-2-15 00:38

好偉大啊!

我覺得最希望出碟應該系那一堆堆昂貴的大牌子。

其實都有D遺漏嘅,好似at17都沒能出席。還記得20100101叱吒上面二汶的致謝……

其實都有D遺漏嘅,好似at17都沒能出席。還記得20100101叱吒上面二汶的致謝…… ...
windyiiyy 發表於 2012-2-15 00:48

同埋KELLY黎唔到:(

同埋KELLY黎唔到
jasonbloom 發表於 2012-2-15 00:54

一開始仲以為PLAN B係KELLY拍定VIDEO......

一開始仲以為PLAN B係KELLY拍定VIDEO......
stephybest 發表於 2012-2-15 00:55

咁似遠程領獎

stephybest 發表於 2012-2-15 00:55

我聽到Y話有好消息都以為係......
KELLY黎到同SAMMI同場真係似足90年代尾,
咁第一場個CAST都拍得住尾場

係囉 … 係真係嚟真個隻 wor
賴爽 發表於 2012-2-15 00:36

同哥哥梅姐版本差唔多咁激,不過佢地仲要激吻埋!個畫面好掂!
一個梅姐徒弟,一個聲線似哥哥,兩對又係好朋友,好正!
等左呢個合唱畫面好耐,多謝阿Y、吹神、Hocc!

同哥哥梅姐版本差唔多咁激,不過佢地仲要激吻埋!個畫面好掂!
一個梅姐徒弟,一個聲線似哥哥,兩 ...
eason 發表於 2012-2-15 01:03

激吻都ok...但摸埋胸-,-

激吻都ok...但摸埋胸-,-
Garfield 發表於 2012-2-15 01:04

學返梅姐哥哥版本掛==

EASON摸得好爽哦

EASON摸得好爽哦
milanrobi 發表於 2012-2-15 01:20

佢以為任摸唔怕啩?因為,明啦~

何韻詩 陳奕迅 - 芳華絕代 @ CONCERT YY 黃偉文作品展 2012-02-14
http://www.youtube.com/watch?v=g ... 298abe2FAAAAAAAAAAA

最後一晚,不用反白了 :)

Concert YY 黃偉文作品展
第六場
2012/02/14 20:35-24:00

Opening Medley
(Music:給十年後的我、好心分手、心淡、勞斯萊斯、陀飛輪、(你沒有)好結果)

Wyman Opening

何韻詩:艷光四射、你是八十年代、光明會
蘇永康:那誰
盧巧音:好心分手
陳曉東:水瓶座

Wyman 用歌曲送她上紅館

謝安琪:神奇女俠的退休生活、囍帖街
容祖兒:隆重登場、桃色冒險、跑步機上、隆重登場
黃耀明:這麼遠 (那麼近) (聲音 feat. 張國榮)、我這麼容易愛人
王菀之:小團圓、末日

Wyman 我不會唱歌 vs 三姑

黃偉文、吳君如:初一十五
何韻詩:再見露絲瑪莉、明目張膽、木紋
梁漢文:PG 家長指引
薛凱琪:奇洛李維斯回信、男孩像你
彭羚:小玩意
彭羚、容祖兒:心淡

Wyman 香港樂壇不是垃圾

傅珮嘉:絕
盧巧音:垃圾
容祖兒:破相
黃耀明、彭羚:漩渦

Wyman 我們的密碼

容祖兒:黃色大門、痛愛
李蕙敏:(你沒有) 好結果
何韻詩:勞斯萊斯
何韻詩、陳奕迅:芳華絕代 (原唱:梅艷芳、張國榮)
楊千嬅:可惜我是水瓶座、勇、野孩子
陳奕迅:最佳損友、陀飛輪、葡萄成熟時、單車、浮誇

Wyman 感謝這六晚

陳奕迅、蘇永康、黃耀明、容祖兒、何韻詩、薛凱琪、黃偉文:給十年後的我
彭羚 feat. 群星:給我愛過的男孩們
(群星:陳奕迅、蘇永康、黃耀明、容祖兒、何韻詩、薛凱琪、黃偉文、傅珮嘉、王菀之、盧巧音、李蕙敏、梁漢文)

Ending
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

今晚爆點太多太多了 芳華絕代 黃色大門 丁太 給我愛過的男孩們……慶倖自己冇錯過

何韻詩 陳奕迅 - 芳華絕代 @ CONCERT YY 黃偉文作品展 2012-02-14
Ki 發表於 2012-2-15 01:31

嘩,終於有片睇,謝謝:victory:

最後一晚,不用反白了

Concert YY 黃偉文作品展
第六場
2012/02/14 20:35-24:00

Opening Medley
(Musi ...
星勤 發表於 2012-2-15 01:34

嘩...可以唱到甘多歌...

都幾岩...
timmy 發表於 2012-2-14 23:53

食軟雪糕.... :lol

嘩...可以唱到甘多歌...
Garfield 發表於 2012-2-15 01:44

43 首歌!
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

好想睇丁太段片 - -youtube仲未有......

唔瞓都要睇到丁太3條片!

咁多晚之後, 我反而想問一個問題: 古巨基去左邊?
學而唱得歡樂今宵, 證明wyman都珍惜呢份歌詞
點解一晚都無佢份? 仲要初出道寫左好多好歌比佢, 最經典除左歡樂今宵仲有第二最愛~
03年復出後都未合作過, 一直諗住無只係時機不合, 但而家連集結歷年作品既concert都無影, 何解?

點解一晚都無 ...
powerful 發表於 2012-2-15 01:58

古巨基..你唔講..我都唔記得佢:shutup:

點解一晚都無 ...

我唔知 Wyman 有無請過佢啦,又或者古巨基唔得閒呢?
好似小春都因為有野做而做唔到 Concert YY
論盡樂迷,敢愛敢恨

點解一晚都無 ...

都有人講過最佳損友都係寫緊基仔:(

都有人講過最佳損友都係寫緊基仔
harry 發表於 2012-2-15 02:03

我只聽過是楊千嬅和謝霆鋒兩個人

我唔知 Wyman 有無請過佢啦,又或者古巨基唔得閒呢?
好似小春都因為有野做而做唔到 Concert YY ...
星勤 發表於 2012-2-15 02:02

係咯, 無得聽犯賤, 不過成個演唱會只係聽到Shine上台表演一首歌, 係紅館亮一亮相已夠我震撼了
無諗過全場會掌聲雷動, 早知如此, 點解06年樂迷唔支持Shine On呢? 唉~
今次LIVE得唔算特別精彩, 竟然得到咁高評價, 都係情懷高於一切喇...

來自 weibo 上的圖片...
呢一幕真係不得了,唔駛出聲唔駛講野
千嬅最愛既紫色,西裝、BB 車、花
兩個人擁抱,然後 Eason 上台唱「朋友 我當你一秒朋友...」

其實千嬅自己都響台上講
好多關係唔係大家所見到咁表面既
論盡樂迷,敢愛敢恨

論盡樂迷,敢愛敢恨

多謝zk!!!!!!!

望穿秋水等到了~~~~

現場睇由千嬅出黎我已經喊到停唔到
而家睇番眼又再濕過
論盡樂迷,敢愛敢恨

現場睇由千嬅出黎我已經喊到停唔到
而家睇番眼又再濕過
星勤 發表於 2012-2-15 02:42

無去現場睇..係youtube睇已經好感動眼濕濕.....
雖然我地唔知佢地曾經發生過咩事
但wyman寫比千嬅既每一首歌真係"最好的"
每個階段都寫比千嬅唔同既詞..

其實wyman真係好錫千嬅
從前係,而家都係!

好感動的一晚
特別係千嬅大住個肚仲唱.....

睇丁太現場真係會喊死

唔係講笑
千嬅d歡呼聲真係好勁............

六個晩上,紅館,連串驚喜,牽引各種回憶,都拜你筆下所賜。@黄伟文 愛,功德無量

Did ah Y and Fafa fight ??
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

千嬅大肚連頒獎禮都無去
依家去Y CONCERT唱成3首歌... 真係算係唔話得...

good wor

我想睇eason果part呀~

唯一遺憾係Kelly黎吾到:'(

Did ah Y and Fafa fight ??
JasOh103 發表於 2012-2-15 09:08

可惜我唔係呢版版主
否則我真係好想 ban 左你
連片上面都有,仲要講埋 d 挑釁性說話
論盡樂迷,敢愛敢恨

唯一遺憾係Kelly黎吾到
discovered 發表於 2012-2-15 12:04

始終大住個肚,後台咁多人,個台上面又咁多機關,為大肚婆著想唔出席都係合理既

大肚都沒有失準..很強!
千嬅笑得好甜 :$